Boşanma Sonrası

Bir şekilde yeni rutinler oluşuyor. Buna da alışıyorsun. Yoğurdu üfleyip yedikten sonra her şey rayına girer.

Ben 8 senelik evliyim, çocuğum yok. Yaşım 35. 8 senelik evlilikte boşanma 3 kez gündeme gelip avukat aşamasına gelmeden barışılarak kapandı. Geçen hafta tekrar gündeme geldi bu 4 oldu. 1 haftadır aynı evin içinde ruhsuz gibi yaşıyoruz. Ben de artık olmadığı fikrine alışmaya çalışıyorum. Bugüne kadar hep umudum vardı ama artık kalmadığını hissediyorum. Eşim de üstünde durmuyor sanki hiçbir şey olmamış gibi, yemek yiyip oturup uyuyoruz günler böyle boş boş saçma sapan. Boşanacaksam da daha çok başındayım. Bu yüzden geç kalmış gibi de hissediyorum. Bi yandan pişmanlık korkusu da var. Bir de yeni ev almıştık 6 ay önce. Gırtlağımıza kadar borca battık. İkimiz de çalışıyoruz. Bu ev yüzünden, mesela boşanmak istesek bile anlaşmalı boşanma süreci de uzayacak galiba. Ev satılacak borçlar paylaşılacak vs. Hiç mutlu değilim.

Merhaba hanımlar ,

27 yaş çocuksuz boşandım. Bir kaç ay oluyor. Sorunsuz ve hızlı bir boşanma oldu. Aldatma vs değil sebepler. Şiddetli geçimsizlik. Detayı merak edenler için daha önce açtığım konuyu link ekleyeceğim.
Merak ediyorum benzer şartlar ve koşullarda boşananlar şuan nasıllar.
Hayatları nasıl gidiyor ? Ne durumdalar? Ne zaman bu psikolojik etkileri atlattılar.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. :)

aa bu konuyu hatirliyorum bosanmis olmana uzuldum ama sonucta en iyi karari siz vericeksiniz boyle uygun gorulduyse hayirlisi budur simdi uzak kalinca aliskanliklar kendini tekrarlamak isteyecektir ama bu surecte ne kadar uzuldugunu yiprandigini unutma kendine iyi gelcek seyleri yap insallah daha iyi olursun canim

aa bu konuyu hatirliyorum bosanmis olmana uzuldum ama sonucta en iyi karari siz vericeksiniz boyle uygun gorulduyse hayirlisi budur simdi uzak kalinca aliskanliklar kendini tekrarlamak isteyecektir ama bu surecte ne kadar uzuldugunu yiprandigini unutma kendine iyi gelcek seyleri yap insallah daha iyi olursun canim
Boşanmış olmama üzülen bir kaç kişi oldu heralde 😂

Merhaba hanımlar ,

27 yaş çocuksuz boşandım. Bir kaç ay oluyor. Sorunsuz ve hızlı bir boşanma oldu. Aldatma vs değil sebepler. Şiddetli geçimsizlik. Detayı merak edenler için daha önce açtığım konuyu link ekleyeceğim.
Merak ediyorum benzer şartlar ve koşullarda boşananlar şuan nasıllar.
Hayatları nasıl gidiyor ? Ne durumdalar? Ne zaman bu psikolojik etkileri atlattılar.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. :)

Öncelikle yeni hayatınız hayırlı olsun 🌸
Ben bir kaç yıl once 2 çocuklu olarak boşandım. 16 yıllık evliliğim sonrası dava çekişmeli olmasın diye mal paylaşımı bile talep etmedim. Nafaka ya da tazminat istemedim. Tek celsede boşandım. Mal paylaşımı yapmadığım için de hiçbir zaman pişman olmadım. Rabbım bana herşeyin daha güzelini nasip etti. Herkesin gönlüne göre verdi diyebilirim. Psikolojik olarak tabi ki sıkıntı yasadığım zamanlar oldu ve hala oluyor. 16 yıl uzun bir süre. Mutlaka yaşanılan şeyler hasar bırakıyor. Ama zaman herşeyin ilacı ve ben suan hayatın bana getirdiği güzellikleri kucaklayarak şifa buluyorum.
Hiç acaba anne olabilecek miyim diye kendinizi düşürmeyin. 2 sene önce yeni bir evlilik yaptım. Eşimin çocuğu yoktu. Şimdi hamileyim ve ben 39 yaşımda doğurmuş olacağım. Tam olarak el üstünde tutulduğum, birsey iste hemen yapayım diye gözümün içine bakılan bir evlilik yaşıyorum. Çok şükür bin şükür.
Sizin de gelecek güzel günlere her zaman umudunuz, inancınız olsun. Çünkü gelecek 🌸

Ben bir kaç yıl once 2 çocuklu olarak boşandım. 16 yıllık evliliğim sonrası dava çekişmeli olmasın diye mal paylaşımı bile talep etmedim. Nafaka ya da tazminat istemedim. Tek celsede boşandım. Mal paylaşımı yapmadığım için de hiçbir zaman pişman olmadım. Rabbım bana herşeyin daha güzelini nasip etti. Herkesin gönlüne göre verdi diyebilirim. Psikolojik olarak tabi ki sıkıntı yasadığım zamanlar oldu ve hala oluyor. 16 yıl uzun bir süre. Mutlaka yaşanılan şeyler hasar bırakıyor. Ama zaman herşeyin ilacı ve ben suan hayatın bana getirdiği güzellikleri kucaklayarak şifa buluyorum.
Hiç acaba anne olabilecek miyim diye kendinizi düşürmeyin. 2 sene önce yeni bir evlilik yaptım. Eşimin çocuğu yoktu. Şimdi hamileyim ve ben 39 yaşımda doğurmuş olacağım. Tam olarak el üstünde tutulduğum, birsey iste hemen yapayım diye gözümün içine bakılan bir evlilik yaşıyorum. Çok şükür bin şükür.
Sizin de gelecek güzel günlere her zaman umudunuz, inancınız olsun. Çünkü gelecek 🌸
Yolunuz mutluluk ve güzelliklerle dolsun 🌸
Sizim adınıza çok sevindim

Belki bir gün bende iyileşip , iyi insanlarla karşılaşıp anne olma duygusunu tadabilirim 🥲

Ne güzel bir son. Umarım hep mutlu olursunuz. Tabi bu mutlu sona ulaşırken eminim ne zorluklar yaşamışsınızdır…
Burada yeni boşanan kadınlar, sizin gibi mutluluğu yakalamış kadınların süreç içerisinde gördüğü zorlukları nasıl yendiğinizi, zor duygu ve durumlarla nasıl başa çıktınız merak ediyoruz.
Açıkçası maneviyata mı yöneldiniz, terapiler mi, yoksa kurslar, günlük rutin oluşturma mı, çevre arkadaşlar mı?
Boşanma sonuçlansa da insan duygularını bir süre daha yönetmekte zorlanıyor.
Siz neler yaptınız? Nasıl atlattınız?

28 yaşındayım çocuğum yok . Bazı erkekler çekiniyor. Ben muhafazakar biriyim dolayısıyla bana gelenler de muhafazakar erkolar oluyor. E hayat görüşlerine ters gelebiliyor bu gibi durumlar . Baştan söylüyorum ki vakitler calınmasın. Başlarda takıyordum bu durumu ama artık sallamıyorum . Sonuçta bende hiç evlilik yapmamış olsam evlenip ayrılmış bi adam istemeyebilirdim . Gayet doğal geliyor artık . Tam tersi ısrarla görüşmek için direten hiç evlilik yapmamış erkeklerde denk geldi . Daha az önce biriyle kahve date inden döndüm :D adam sana hayranım diyor , görüşmek istiyor :D en büyük fark böyle büyük sözlere kanmayıp objektif ölçüp biçiyorum . Bu benim ruhumu emer mi besler mi bunun muhasebesini yapıyorum . Hayat güzel şeyler getirdi ve getirecek buna inanıyorum :)

Sürecinizi biraz daha detaylı anlatabilir misiniz ?

Emsal örneklere ihtiyacım var 🥹

Bende oldukça sosyal maddi özgürlüğe sahip bir kadınım

Ama zaman zaman dibe indiğim durumlar. oluyor

Birde gerçekten bir ailem olsun ve çok güzel evlatlarım olsun istiyorum ileride

Yeniden biri ile karşılaşma fikri bazen korkunç bazen imkansız bazense neden olmasın diye

Sürecinizi biraz daha detaylı anlatabilir misiniz ?

Emsal örneklere ihtiyacım var 🥹

Bende oldukça sosyal maddi özgürlüğe sahip bir kadınım

Ama zaman zaman dibe indiğim durumlar. oluyor

Birde gerçekten bir ailem olsun ve çok güzel evlatlarım olsun istiyorum ileride

Yeniden biri ile karşılaşma fikri bazen korkunç bazen imkansız bazense neden olmasın diye
Dibe inip çıkışlar tabi ki olabilir coookkk normal. Kendine biraz zaman ver . Emin ol onlarda geçip gidecek . Suan için tek ihtiyacın zaman :) evliliğim hepi topu 6 ay sürdü , altı ay aynı evi paylaştık . Ama canımdan can gitmiş de fark etmemişim . Çok korkmuştum boşanmaktan . Hayatım bitecek gibi geliyordu . Ah ne aptalmısım . Hayatım alt üst oldu ama altı üstünden yüz kat daha güzelmiş :) ailemiz de olacak eşimiz de çocuğumuz da huzurlu bir yuvamızda . Ama hepsinin vakti var zamanı var . Buna tüm kalbimle inanıyorum :) yeniden biri ile karşılaşmak için suan sana erken olabilir . Kendini dinle kendine odaklan . Neler yapmak isterdin bu hayatta onu düşün . Erkek illaki gelecek merak etme :D ben mesela dünyayı merak ederdim hep . Buna odaklandım . Ingilizce öğrenmek isterdim işten gelip ing çalışıyorum .

Dibe inip çıkışlar tabi ki olabilir coookkk normal. Kendine biraz zaman ver . Emin ol onlarda geçip gidecek . Suan için tek ihtiyacın zaman :) evliliğim hepi topu 6 ay sürdü , altı ay aynı evi paylaştık . Ama canımdan can gitmiş de fark etmemişim . Çok korkmuştum boşanmaktan . Hayatım bitecek gibi geliyordu . Ah ne aptalmısım . Hayatım alt üst oldu ama altı üstünden yüz kat daha güzelmiş :) ailemiz de olacak eşimiz de çocuğumuz da huzurlu bir yuvamızda . Ama hepsinin vakti var zamanı var . Buna tüm kalbimle inanıyorum :) yeniden biri ile karşılaşmak için suan sana erken olabilir . Kendini dinle kendine odaklan . Neler yapmak isterdin bu hayatta onu düşün . Erkek illaki gelecek merak etme :D ben mesela dünyayı merak ederdim hep . Buna odaklandım . Ingilizce öğrenmek isterdim işten gelip ing çalışıyorum .
geleceği bilmek elbette imkansız ama , içimde çok küçük bile umut kırıntısı kalmıyor bazen ..

Boşanıp mutsuz olan kadın yok bence buna ben de dahil :) o yüzden go girll:) daha 27 yaşındasın gencecik misss valla yaşa hayatını

Bosandiktan sonra
1. Ekonomik olarak muhtacsaniz ezilirsiniz. Sabirla bunu asmanin carelerine bakacaksiniz.
2.Rahatiniz yerindeyse kiskanilirsiniz, cevrenizde sizi asagi cekmeye ugrasanlar olacak
3. Evli arkadaslariniz eslerini kiskandiklarindan sizi dislayabilirler, sasirmayacaksiniz
4. Sosyal ortamlarda bosanmis olmaniz kolay/rahat sevisilebilir algisi ve cazibe yaratabilir, tavrinizi iyi belirleyeceksiniz
5. Cocuk sahibi olmak icin koca degil iyi baba aramalisiniz yoksa memleket baba olmayi beceremeyecek kocalarla dolu (muhtemelen eski esiniz de bu kategoride)
6. Sizi bastaci etmeyecek sacma sapan adamlara kendinizi kullandirmayacaksiniz
7. Yumurtalarinizi hemen dondurtup yasiniza bagli hormon hareketleri sebebiyle cocuk sevdasiyla sacma sapan insanlarla evlenmeye calismayacaksiniz.
8. Dunya yasadiginiz il ve ilceden ibaret degil, dunyanizi genisleteceksiniz.
9. Bir daha iliski kurarken (cocuk yapacaksaniz) sirket ortakligi yapacakmissiniz yada is gorusmesindeymis gibi egitim, kultur,ekonomi,aile yapisi,saglik,hobiler, hayat gorusu, parayi idare etme sekli, ozbakim, niyet,hedefler vb detaylara bakacaksiniz.
10. Ay asik oldum, cok sevdim, beni cok sevdi vb diye aptallasmayacaksiniz.
11. Cocuk sahibi olmadan once biraz arkadasliklar kurup insan tanimaya calisacaksiniz.
12. Bitti gitti, arkaniza bakmayacaksiniz. Arkaniza bakarak yururseniz bir duvara daha carparsiniz.
13. Yol yakinken ayrilmissiniz tebrik ederim, ömrünü sacma sapan evliliklerde bosuna gecirenler ulkesiyiz.

Daha cok sey yazilir. Bence :)

Ne güzel bir son. Umarım hep mutlu olursunuz. Tabi bu mutlu sona ulaşırken eminim ne zorluklar yaşamışsınızdır…
Burada yeni boşanan kadınlar, sizin gibi mutluluğu yakalamış kadınların süreç içerisinde gördüğü zorlukları nasıl yendiğinizi, zor duygu ve durumlarla nasıl başa çıktınız merak ediyoruz.
Açıkçası maneviyata mı yöneldiniz, terapiler mi, yoksa kurslar, günlük rutin oluşturma mı, çevre arkadaşlar mı?
Boşanma sonuçlansa da insan duygularını bir süre daha yönetmekte zorlanıyor.
Siz neler yaptınız? Nasıl atlattınız?
Guzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben duanın gücüne çok inanıyorum. Bu yüzden maneviyata güçlü bir yönelme yaşadığım doğru. 19 yaşında evlenen biri için 16 yıllık evlilik bir ömür demek. Ve bir ömre sığacak kadar da yara. Dolayısıyla bir süre terapiye gittim. Profesyonel destek aldım. Ben her zaman sosyal hayatı hareketli bir insandım. Bunun boşanma sonrası süreçte olumlu anlamda bana çok faydası oldu. Çalışma hayatıma da aktif devam ettim. Boşanmış olmak beni zorlamadı. Çünkü ani alınmış bir karar deĝildi. Üzerine çokça düşünülmüş bir karardı. Benim daha çok evlilik içinde aldığım yaraları sarmam gerekiyordu. Bunun içinde ilk yaptığım şey kurban psikolojisinden çıkmak ve kendime acımayı bırakmak oldu. Bence bu çok önemli. Bir de ben hiç geçmişimle kavgalı olmadım. Bana bunu nasıl yaparlar diye hayıflanmadım. Arkamda bırakmaya karar verdiğim insanlara karşı içimde öfke taşımadım. Bu insanlar benim hikayeme uygun karakterler değildi ama bir başkasının hikayesinde kahraman bile olabilirler diye düşündüm. Belki bu düşüncelere tutunmak diğer bütün olumsuz düşüncelere tutunmaktan daha zordu. Ama ben bunu hiç kimse için değil kendi ruhumu hafifletmek ve özgür bırakmak için yaptım.
Bir karar aşamasında olan ya da bu yolculuğa adım atmış herkesin kalbine ferahlık dilerim 🌸

Bosandiktan sonra
1. Ekonomik olarak muhtacsaniz ezilirsiniz. Sabirla bunu asmanin carelerine bakacaksiniz.
2.Rahatiniz yerindeyse kiskanilirsiniz, cevrenizde sizi asagi cekmeye ugrasanlar olacak
3. Evli arkadaslariniz eslerini kiskandiklarindan sizi dislayabilirler, sasirmayacaksiniz
4. Sosyal ortamlarda bosanmis olmaniz kolay/rahat sevisilebilir algisi ve cazibe yaratabilir, tavrinizi iyi belirleyeceksiniz
5. Cocuk sahibi olmak icin koca degil iyi baba aramalisiniz yoksa memleket baba olmayi beceremeyecek kocalarla dolu (muhtemelen eski esiniz de bu kategoride)
6. Sizi bastaci etmeyecek sacma sapan adamlara kendinizi kullandirmayacaksiniz
7. Yumurtalarinizi hemen dondurtup yasiniza bagli hormon hareketleri sebebiyle cocuk sevdasiyla sacma sapan insanlarla evlenmeye calismayacaksiniz.
8. Dunya yasadiginiz il ve ilceden ibaret degil, dunyanizi genisleteceksiniz.
9. Bir daha iliski kurarken (cocuk yapacaksaniz) sirket ortakligi yapacakmissiniz yada is gorusmesindeymis gibi egitim, kultur,ekonomi,aile yapisi,saglik,hobiler, hayat gorusu, parayi idare etme sekli, ozbakim, niyet,hedefler vb detaylara bakacaksiniz.
10. Ay asik oldum, cok sevdim, beni cok sevdi vb diye aptallasmayacaksiniz.
11. Cocuk sahibi olmadan once biraz arkadasliklar kurup insan tanimaya calisacaksiniz.
12. Bitti gitti, arkaniza bakmayacaksiniz. Arkaniza bakarak yururseniz bir duvara daha carparsiniz.
13. Yol yakinken ayrilmissiniz tebrik ederim, ömrünü sacma sapan evliliklerde bosuna gecirenler ulkesiyiz.

Daha cok sey yazilir. Bence :)

çok şükür çalışan ekonomik bağımsızlığı olan bir kadınım

rahatlığım , hatta gezip tek tatile çıkıyor olmam , sosyal hayata aktif tutunmam , spor kişisel bakıma yönelmem , çevremdeki eski evli arkadaşlarım tarafından kıskanıldığını seziyorum , mesafeli davramaya başladılar , mesaj atıp nasılsın diye sormayan insanlar , instagram da tatil storysi izleyince yazmaya başladılar :D

3. maddeyi bunu pek sezmedim , ama mesafe bundan da kaynaklı belki olabilir bilemiyorum , bu konu umrumda da değil , ben boşandıktan sonra yanımda işveli cilveli kocam arıyor diyen arkadaşım alıp kocasını tepe tepe kullansın :D

sosyal ortamda henüz böyle ahlaksız durumla karşılaşmadım ama bu biraz edindiğimiz çevre ile alakalı , evliyken de , evlilik öncesi de , eğitimi , dünya görüşü , ahlakı yüksek bir çevrem var idi , he bu hiç karşılaşmayacağım anlamına gelmiyor tabi ama umarım hiç veya olabildiğince az bu tarz insana denk gelebilirim. Bu sebeple hiç evlenmiş olduğumu bilmeyen insanlara boşanmış olduğumu söylemiyorum. Evli misiniz diyenler, hayır evli değilim diyorum. Bunu yarın bir gün biri ile tanışır ve evlenmek istersem o zaman en başından dile getiririm diye düşünürüm.

eşinizinde 2. evliliğimiydi

şimdi nasılsınız ? ne durumdasınız ? hayat size neler getirdi :)
2.evliliğimi yaptım 3 buçuk aylık bebişim var çokzel maşallah:)sevildiğim ve çok sevdiğim bir evliliğim var Allah herkese nasip etsin böylesini . O yüzden sizde enseyi karartmayın :) benden de gençsiniz bu aradaaaa:)

Back
X