• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma stresi ve sonrası

Bizde bir sürece girdik 12 yıllık birlikteliğin 7 yılı evlilik bir çocuk nasıl anlatılır yazılır bilmiyorum bakarsanız sıkıntımız yok ama çokta sıkıntı var hakaret şiddet yok bildiğim kadar aldatmada yok bu yazıyı okurken rahat battı mı dediğinizi duyar gibiyim evtbir çok insan neler yasıyor farkındayım ama artık psikilojik baskılar oluyurdu beni birçok kez tartıştık düzeleceğim dedi bir müddet ama sonra eski haline döndü ilk defa bu kadar ciddiyim anneme gidecem biraz ayrılığın getiri ne götürüsü ne görmek istiyorm her zmn ki gibi bana yapma etme diyor pişman olmaktan korkuyorm çünkü ilk defa ayrılacağız fazla mı alışkanlık sevgimi bilmiyorum:KK43:
Keşke yeni konu açsaydınız

cevrenizde sırf boşandınız diye sırt ceviren insanları nasıl anlıyorsunuz? yani evliyken ne yapıyorlardı da şimdi ne yapıyorlar? ben de boşsanma sğrecindeyim ve sırf boşsanıyorum die bana farklı davranan kimseyi farketmedim su ana kadar? belki de siz boşsanma psikolojisiyle herşeyi o tarafa yoruyorsunuzdur?
herkesin durumu elbet kendine zordur ama kendinizi çok yıpratmayın bence. 3.5 ayda ne yaşadınız da hayatınız alt ust oldu? yasadıklarınızı abartmayın bu kendinize acımanızı da engeller.
ben 5 yıllık evliliğimi bitiriyorum 1. 5 yıldır ayrıyım henuz gelecek planları yapmadım . tekrar evlenir miyim diye düşünmedim. bence eskiyi tamamen silmeden geleceği düşünmeyin. hem eskinin olumsuz taraflarını düşünüp umutsuzluga kapılmamış olursunuz. hem de hassas psikoloijyle boşlukta hissedip alelacele hatalar yapmamış olursunuz.

Ben psikologa gidiyorum. Bosanma davakI dava gorulmedi. Aslinda kendimi iyi hissediyorum eskisinden daha mutluyum, huzurluyum. Ama yasadiklarim kolay degildi benimde. Yasanilan hayal kirikliklari elbet var. Allah a cok sukur bosanmis kadin muammelesini gormedim simdiye kadar. Bizim memlekette anlasamayan bosanan cift sayisi da fazla yani insanlarin bakis acisi normal.

Canım senle aynı durumu kader ya 10 sene sonra yaşıyorum şimdi nasılsın bana yardımcı olabilir misin umarım bu mesajımı görürsün

Canım senle aynı durumu kader ya 10 sene sonra yaşıyorum şimdi nasılsın bana yardımcı olabilir misin umarım bu mesajımı görürsün

Ben de boşandım , 4 ay oldu.İnanın tek bir gün bile baskaları ne der diye düşünmedim.Ben hep şunu düşünüyorum; baskalarının hayatı beni ilgilendırmez benım hayatımda sorumlu oldugum kısıler dısında kımseyı baglamaz. Bir tek cocugumu düşündüm , tek düşüncem o. Bu sureci onun ıcın en saglıklı nasıl atlatabılırız diye, geri kalan hıcbır zaman umrumda olmadı. Sizin de olmasın.
Bir de ters dusen uzaklasan akrabalarınız olmus , inanın ınsan neye mana buluyorsa bir sekılde onun da sınavı aynısı oluyor.İlahı adalete inanıyorum ben.
Abim bundan 15 sene once bosandıgında , dayım sacma sapan bır sekılde tepkı göstermişti. Yok bizde bosanma yok , sülalede bir o bosandı vb. sacma sapan tepkiler verdi 😅😅
Ve sonraki 10 yıl ıcınde dayım bosandı,dayımın oglu bosanmıs biriyle evlendı( bana göre tamamen olagan onlara göre absurt olan bır durumdu bu)ve aynı sekılde aynı dayımın kızı 2 kere evlendi bosandı..Yanı bazen insanların kalp kırmaları , gereksiz sacma sapan bilmiş tavırları dönuyor dolasıyor kendı sınavları oluyor.Ne yazık ki ; cocukların hıc sucu olmasa da , bır sekılde bütün aileyi etkılıyor işte.
Bir arkadas demıs ya çürük elmalar ayıklanıyor diye ; gercekten öyle düşünün..

Back
X