• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma stresi ve sonrası

arkadaşım sende çok kötü günler geçirmişsin anladığım kadarıyla.bu ülkede gerçekten kadın olmak çok zor.çalış demişsin bana .başvurduğum heryerden elim boş döndüm malesef.boşanacağımı kimselere mecbur kalmadıkça söylemiyorum .söylediğim arkadaşlarda görüşmeyi kestiler nedense.ben eşimden boşanacam diye asla üzülmüyorum kendisini etrafa bu kadar entel tanıtan akademi mezunu,yurt dışında misyonlarda görev almış,amerikaya tatillere gitmiş bu adamın foyasının ortaya çıkmasını istiyorum artık.amerikaya tatile giden bu adam bizi 16 senelik evliliğimiz boyunca 2 kez tatile götürdü onada tatil denirse ilk gün beni otel odasından kovdu.bütün malını ,mülkünü öğretmen olan erkek kardeşinin üzerine yapmış bizden mal kaçırmış anlayacağınız.bu 16 senenin bir bedeli olmalı gördüğüm şiddetin,yaptırılan kürtajların,yediğim hakaretlerin bir bedeli olmak zorunda .tazminat davalarımdan vazgeçmeyecem sonuna kadar savaşım devam edecek oğlum için

Merhaba,
Ben evleneli 1 yıl oldu ve eşimle 3.5 ay gibi kısa bir süre beraber yaşadıktan sonra eşimin ailesinin beni istememesi ve oğullarına baskısı sonucu boşanıyoruz!Tabi ben burada en büyük suçluyu eşim olarak görüyorum.Çünkü bir erkek karısına sahip çıkarsa kimse buna cesaret edemez!İlk davamız görüldü,ancak ben çok sıkıntılı günler geçiriyorum.Psikolojim çok bozuk,insanlara olan güvenimi kaybettim.Başta en yakınlarım olmak üzere sırf boşanıyorum diye boşanmış kadın olacağım diye benden yüz çevirdiler!Kimin dost kimin düşman olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum,herkes dedikodu peşinde çünkü!
Sizler,boşananlar veya boşanmak üzere olan arkadaşlarım bu günleri nasıl atlattınız/atlatıyorsunuz?Daha çok gencim ve bundan sonra hayatta beni neler bekliyor bilmiyorum!Biraz da hassasım sanırım.Mesela boşandıktan sonra yeni bir hayat kurmak,yeni bir evlilik yapmak imkansız mı?
Benim durumumda olan arkadaşlarım içinde iyi tavsiyelerinizi bekliyorum,teşekkürler...[/QUO

evlilik bana göre tamamen şans işi arkadaşım ben ilk evliliğimi 2 yıl çıktım sevdiğim biriyle yaptım 8 yıl katlanabildim :)
şimdi 2.evliliğimi yaptım 3 yıl oldu problemlerimiz yokmu var ama benim eşim kaynanamın ağzına bakmaz arada mesafeyi o koyar bazen arar napıyosunuz diye iyiyim der nesliye veriyorum der hatta kaynanam bundan şikayetçidir.genelde sitedeki sorunları okuyorum çok şükür diyorum aradıklarında tel açmadığı bile olur yani benimkide çocuğunun manyağı :)) benimle ilgilenmezz aman nerelere geldimm
diyeceğim şu kii mükemmeli bulmak zor ama evleniiyosunn :D unutuluyo ama unutturacak birini bulmak tabi en zoru :)

merhaba arkadaşlar.16 senelik evliyim.eşim haziran ayında hiç haberim yokken bana boşanma davası açtı.neymiş efendim aramızda kültür farklılığı varmış boşanma kağıdında birtek bunu yazmıştı.15 yaşındada bir oğlum var bu arada.16 senede başka çocuğunuz olmadımı diyecek olursanız 4 kere eşim tarafından zorla kürtaj olmak zorunda kaldım .ilk duruşmamız geçtiğimiz ay oldu kendisi hiç konuşmadı sadece dinledi .
mahkemede bende boşanmak istediğimi söyledim.haftaya ikinci duruşmamız var.çok korkuyorum .eşim hem emniyet müdürü aynı zamanda öğretim görevlisi.senelerdir benim üzerimde bu ünvanları kullanarak beni aşağıladı.şiddet gördüm kimselere anlatamadım ,benim annelik hakkımı elimden aldı yaşım 40 bu saatten sonra artık çocuğum olmaz istememde zaten.bütün mal varlığını erkek kardeşinin üzerine yapmış.mahkemede bunu ıspat etmeye çalışacaz.ailesinden hiç kimse ne beni nede oğlumuzu sormuyor eşim alevi ailesi senelerdir alevi olmadığım için beni istemedi.bunu açık açık yüzümede söylediler.torunlarını bile arayıp sormuyorlar.ne yazıkki.işin komik tarafı ne biliyormusunuz mahkemede bana şahitlik yapacak arkadaşlarımda kardeş gibi yakın olduğumuz,bana bu günlerimde destek olan alevi arkadaşlarım.o kadar kötüyümki anlatamam .ne yapacağımı,nafakayla nasıl geçineceğimi bilmiyorum.eşim 4 milyara yakın para alıyor devlet bana ve oğluma 700 milyon tedbir nafakası bağlıyor çok yazık.

şiddetli geçimsizlik davalarında dilekçeye matbu olarak kültür farklılığı diye yazılır genelde, çünkü bir neden gösterilmesi gerekir.

anladığım kadarıyla siz de boşanmak istiyorsunuz ancak farklı nedenlerle ve eşinizin kusurlu olduğunu iddia ediyorsunuz. karşı dava açtınız mı bilmiyorum ancak bu iddialarınızı ileri sürebilmeniz için karşı dava açmanız gerekir. ayrıca eşinizin kaçırmış olduğu mallar yine ayrı bir davanın konusu, bunun için de ayrı bir dava açmanız gerekir. eşiniz açtığı davada bu hususları ileri sürseniz bile davanın sonucunu etkilemez..

selam kızlar,
yazılanları okudukça üzüldüm hepinize herkeslere allahım güç versin sabır versin inanıyorumki kısa bir zaman sonra sıkıntınız kalmayacak en önemli şey kendinize güvenmenizdir.
bende 1,5 yıllık evliyim ve sorunlarımız var artık ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum.
hayırlısı olsun ...
insanın bu dönemlerde gerçekten piskolojisi iyi olmuyor dertleşmeye bir akıl hocasına hiç olmadığı kadar ihtiyac duyuyor.

sabır sabır sabır

merhaba,
ben evleneli 1 yıl oldu ve eşimle 3.5 ay gibi kısa bir süre beraber yaşadıktan sonra eşimin ailesinin beni istememesi ve oğullarına baskısı sonucu boşanıyoruz!tabi ben burada en büyük suçluyu eşim olarak görüyorum.çünkü bir erkek karısına sahip çıkarsa kimse buna cesaret edemez!ilk davamız görüldü,ancak ben çok sıkıntılı günler geçiriyorum.psikolojim çok bozuk,insanlara olan güvenimi kaybettim.başta en yakınlarım olmak üzere sırf boşanıyorum diye boşanmış kadın olacağım diye benden yüz çevirdiler!kimin dost kimin düşman olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum,herkes dedikodu peşinde çünkü!
Sizler,boşananlar veya boşanmak üzere olan arkadaşlarım bu günleri nasıl atlattınız/atlatıyorsunuz?daha çok gencim ve bundan sonra hayatta beni neler bekliyor bilmiyorum!biraz da hassasım sanırım.mesela boşandıktan sonra yeni bir hayat kurmak,yeni bir evlilik yapmak imkansız mı?
Benim durumumda olan arkadaşlarım içinde iyi tavsiyelerinizi bekliyorum,teşekkürler...
aileniz nasıl karşıladı sana destek oldularmı

Keşke hiç evlenmeseydik kızlar.Aptallığıma yanıyorum.Bir insana ömür boyu bir söz nasıl verilir?Boşanmak için evlenmedik hiç birimiz.Şu an eşim de beni kapı dışarı etmek üzere.Gitmek istemiyorum.Ama dön demezse gidicem içim yana yana.Maddi sıkıntı çekiyorum.Mantıken ondan kurtulmam lazım.Ama içimden gelen bi şey beni tutuyo.Beni ısrarla kötü biriymişim gibi tanıyo.Hep günah keçisiyim.Halbuki etrafımda çok temiz kalpli bir insan olarak tanınırım.Sadece dobralığıma ve haksızlığa karşı koymamı çekemez beni çekemeyen.Sevmiyorum onu yaptıklarından sonra..Ama gidemiyorum.Biz bir defa mahkeme kapısından döndük.Bir defa da anlaşmalı boşanma dilekçemizi geri aldık.Onlar da benim ısrarlarımla...Ama eninde sonunda boşancaz sanırım.Bugün olmazsa bi gün mutlaka..Hayatta yapayalnız bir insanım.Bir tek annem var görüştüğüm.Çok korkuyorum.

Allah hepinizin yardımcısı olsun.
Bende 10 yıllık evliliğimi bitiriyorum. 4 ay oldu boşanma davasını açalı. Yanlış bir evlilik olduğunu başından beri biliyordum ama hem sevgimden hemde elalem ne der düşüncesiyle hep sustum... Çok hatalarıyla karşılaştım ama belki düzelir diye hep sabrettim. ama son hatası affedilir gibi değildi. gece yarısı başka bir kadının evinde yakaladım. Sonu olmayan bir evlilik için boşa çaba sarfetmek olmuyormuş. Anladım ki kimse benden daha değerli değil. fazla değer verince insanlar sapıtıyor ve üstün olduğunu sanıyorlar. Zor günler geçiriyorum ama ailemin desteğiyle de bu günleri atlatacağım. En önemli olanı da çalışıyorum ve sıkıntılarımı biraz da olsa unutuyorum. İnsan hiçbir zaman evlenmek için evlenmez. Bir kumar oynadım ve kaybettim...

Akrabalarınızın neden size sırt çevirdiğini anlayamıyorum doğrusu..Hayat insanlar için ve insanın başına her şey gelebilir..Ayrıca boşanmak utanılacak bişey değil ki o kişiyle anlaşamıyorsan ömrünü çürütmeye değer mi..Sen göğsünü gere gere gezebilirsin çünkü sen namussuzluk yapmadın namusunla evlendin ve ayrıldın hepsi bu kadar..Allah gönlüne göre versin inşallah...

7 yıllık evliyim.eşimin çok hataları oldu.kumar dışında başka bir sorunumuz olmadı.sonuçta hep birilerine gebe kaldık.2senedir herşey çok güzeldi ve herşey düzeldiğine emin olmuştum.
yine bir yalanını yakaladım.ne kadar itiraz etsede inanmıyorum.
bu eksisi herşeyi alıp götürdü.şuan karar verme aşamsındayım.ailem en büyük destekçim. ben çalışmıyorum ve kendime öz güvenim hiç kalmadı.
hep düzelecek,düzeldi ümidiyle bu seneye kadar geldim ama yok yoruldum.
yinede bir tarafım kabul edemiyor ondan ayrı kalmayı.
ikimizde bunalıma girdik.7 yıldan sonra onsuz bir hayat yeniden başlamak zoruma gidiyor.
bu iletten kurtaramadı kendini ve işin kötüsü kumar alışkanlığını kabullenmiyor.
çokkk kötüyüüüüm çooook:14::5:

7 yıllık evliyim.eşimin çok hataları oldu.kumar dışında başka bir sorunumuz olmadı.sonuçta hep birilerine gebe kaldık.2senedir herşey çok güzeldi ve herşey düzeldiğine emin olmuştum.
yine bir yalanını yakaladım.ne kadar itiraz etsede inanmıyorum.
bu eksisi herşeyi alıp götürdü.şuan karar verme aşamsındayım.ailem en büyük destekçim. ben çalışmıyorum ve kendime öz güvenim hiç kalmadı.
hep düzelecek,düzeldi ümidiyle bu seneye kadar geldim ama yok yoruldum.
yinede bir tarafım kabul edemiyor ondan ayrı kalmayı.
ikimizde bunalıma girdik.7 yıldan sonra onsuz bir hayat yeniden başlamak zoruma gidiyor.
bu iletten kurtaramadı kendini ve işin kötüsü kumar alışkanlığını kabullenmiyor.
çokkk kötüyüüüüm çooook:14::5:

Kalbini kırmak gibi olmasın ama asla düzelmez.... bir insan 7 sinde neyse 70'inde de odur. Yinede sevgini bir kenara koy ve mantığınla hareket et. Doğru kararı bulacaksın. Umarım asla pişman olmazsın.

kızlar herkese merhaba,

nasıl gidiyor hayatlarınız, bugün cuma.. hepinizin cumasını kutluyorum. Allah hayırlara vesile etsin.. hepimizi hayırlı insanlarla beraber eylesinnn :54:

ayrılma kararı vermek ne kadar zor.
yüreğim acıyor. bunları hakedecek ne yaptım.
bu cuma saatinde allah hakkımızda en güzelini versin.

kolay değil elbette.. bende 10 yıl düzelir diye sabrettim. ama adamın gözü hep dışardaydı. 1 gün mutlu isem 1 gün mutsuzdum. Ben ihanet sonucu davayı açtım ve gün bekliyorum. Ama en doğru kararı verdiğimi anladım. 4 aydır geçmişimi gözümün önünden geçiriyorum da ben en aptalmışım bunca yapılanları nasıl görüpte müdahale etmemişim diyorum şimdi. artık sağlıklı karar verebiliyorum. Şimdi köpekler gibi pişmanın etm eyleme diyor ama yapacağını yine yapıyor. O yüzden Sende önce biraz uzak yaşa eşinden, onu uzaktan takip et sonra kararını verirsin. Hakkında hayırlısı

canım ihanette çok acı .kumarda bir ihanet sayılabiir.gelecekle ilgili düşünce yok her ikisinde.yarını düşünmeden yaşamak nereye kadar.
çok şükür ailem yanımda ama o çok yanlız kaldı.bunların başına geliceğine bile bile.
ben böyle kati karar vermeden de düzeleceği yok malesef

[video=youtube;9rDtGMp-D00]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9rDtGMp-D00[/video]
bu şarkıyı dinleyince nedense bana güç veriyor.
yanlış bir yerde paylaştıysam affola

Son düzenleme:
Şarkı çok güzel, teşekkürler... Ama artık duygusal şarkılardan uzak duruyorum. beni daha da üzüyor, bunalımam sokuyor. Hep pişmanlıklarımı anlatıyor. Kafamı toparlayamıyorum çünkü. Tek avantajım çalışıyor olmamdır. Bu da düşüncelerimi dağıtmama yardımcı oluyor.
Çalışmıyor olman kötü, oyalanacak bişeyler bulup, dikkatini dağıtman gerekiyor.

öyle yazınca şarkıyı yayınladığıma çok pişman oldum.
kocaman özür.
yazdıklarında çok haklısın.çalışmam şart . kendimi toparlayamadım daha yolun çok başındayım :(

Back
X