Boşanma süreci / değişen ruh hali

Sunshine232

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
1.160
1.694
83
33
İyi geceler herkese . Yine konu açma gereği hissettim çünkü bu süreçte beni toplayan tek yer burası oldu burdaki kk kadınları desteği birçok yaşanmış hayat hikayeleri derken kendimi toplayabildim . 5 yıllık evliliğimi siddet sebebiyle bitiriyorum 24 gün sonra davam var boşanma kararımdan hic pişmanlık duymadım hep diyorum ki neden daha önce yapamadım.İlk evden çıktığım zamanlar fazlasıyla üzgün ve kabul edemez bir haldeyken sonrasında hem arkadaşlarımın ve ailemin hem de buranın desteğiyle bir hayli toparladım.Ama su son bir haftadır yine kötü hissediyorum kendimi neden ben diye sorgulamam yine başladı.Bir arkadaşım var mesela o da benim gibi öğretmen esinden duymadığı küfür kalmadı esinin kumar borçlarını kapattı ama asla ayrılamam diyor kızı çok düşkün diye kocasına çok düşkün pozisyonlarına büründü sosyal medya bir hayli gerçek hayatın tersi biliyorum ama benim de bir kızım var ve ben mi fedakarlık edemedim tedavi ettirseydim de olmazsa mı boşansaydım diyorum bazen sonra da sorunun aslında karakteri olduğu aklıma geliyor ve neye yarayacaktı ki deyip susup oturuyorum. Normalde çok duygusal bir insan değilim olayları asla büyütmem tevekkül eder beklerim. Ama bu ruh hali değişikliği beni yormaya başladı boşanan kk hanımları sorum özellikle size bu süreçte dibe vurmuş da hiç cıkamayacakmısım gibi hissetmem normal mi üstelik çok kararlıyken ve önceki zamanlarda daha iyi hissediyorken kendimi ?

Hayatınızla ilgili en önemli kararlardan birini veriyorsunuz, yol ayrımındasınız. Bu süreçte kendinizi sorgulamanız, varsa hatalarınızı gözden geçirmeniz, borsa gibi sürekli inip çıkan ruh halinizin olmasından daha doğal bir şey olamaz. Ağlaya da bilirsiniz, öfkelene de bilirsiniz, üstünüzden bir yük kalkmış gibi de hissedebilirsiniz, en doğru kararı verdiğinizi de düşünebilirsiniz. Yeter ki totalde pişman olmayın.

Ağlaya da bilirsiniz, öfkelene de bilirsiniz, üstünüzden bir yük kalkmış gibi de hissedebilirsiniz, en doğru kararı verdiğinizi de düşünebilirsiniz. Yeter ki totalde pişman olmayın.
Hepsini aynı anda hissettiğim günler oluyor bazen.Sonuçta severek evlendik sevdiğim adamın böylesine canavara dönüşmesi sonrasında da beni sen böyle yaptınla dolu bir süreç geçirdim mal paylaşımı vs herseyde anlaşmak çok zor oldu kendisiyle.Hepsiyle yılmadım mücadele ettim zaten birsey de isteyip almadım.Ama bu hislerle bas edemez oldum bir haftadır sanki dünyada bir ben bosanmıscasına üzgünüm hele ki dediğim arkadaşımın evliliğini kurtarma çabasını gördükçe hala güvenmiyor mesela esine sürekli tetikte. Neyse işin kısası çok iyiyken bir anda dibi gördüm umarım bu da geçer hersey gibi

Hepsini aynı anda hissettiğim günler oluyor bazen.Sonuçta severek evlendik sevdiğim adamın böylesine canavara dönüşmesi sonrasında da beni sen böyle yaptınla dolu bir süreç geçirdim mal paylaşımı vs herseyde anlaşmak çok zor oldu kendisiyle.Hepsiyle yılmadım mücadele ettim zaten birsey de isteyip almadım.Ama bu hislerle bas edemez oldum bir haftadır sanki dünyada bir ben bosanmıscasına üzgünüm hele ki dediğim arkadaşımın evliliğini kurtarma çabasını gördükçe hala güvenmiyor mesela esine sürekli tetikte. Neyse işin kısası çok iyiyken bir anda dibi gördüm umarım bu da geçer hersey
Bende 5 ay önce boşandım hemde iki kez evlendiğim adamdan ikinci kez:) bak bende senin için başka bir örnek olabilirim. Yani eğer bir şeyler bitme noktasına geldiyse kesip atmak en güzeli. Çocuğum var biraz daha mücadele edeyim, bir şans daha vereyim diye düşünmek sadece mutlak sona giden zamanı uzatıyo ve daha fazla yıpranmana sebep oluyo inan bana sonuç aynı. Şöyle düşün sen ya da o ya da siz evliliğinizi yürütebilecek olsaydınız bu noktaya gelene kadar zaten bir çözüme varırdınız. Onun haricinde herşey bir amaca tutunma, umut etme..

Bende 5 ay önce boşandım hemde iki kez evlendiğim adamdan ikinci kez:) bak bende senin için başka bir örnek olabilirim. Yani eğer bir şeyler bitme noktasına geldiyse kesip atmak en güzeli. Çocuğum var biraz daha mücadele edeyim, bir şans daha vereyim diye düşünmek sadece mutlak sona giden zamanı uzatıyo ve daha fazla yıpranmana sebep oluyo inan bana sonuç aynı. Şöyle düşün sen ya da o ya da siz evliliğinizi yürütebilecek olsaydınız bu noktaya gelene kadar zaten bir çözüme varırdınız. Onun haricinde herşey bir amaca tutunma, umut etme..
Evet sonuc aynı olacaktı biliyorum o yüzden de o boşanma dilekçesini hazırlarken hic elim titremedi ilk defa emin oldum yürümeyeceğine daha önce de siddet görmeme rağmen üstelik bam telim koptu artık . Size de çok geçmiş olsun baktım konularınıza hoş şeyler yasamamıssnız ne diyeyim güzel günler yakındır insallah

Evet sonuc aynı olacaktı biliyorum o yüzden de o boşanma dilekçesini hazırlarken hic elim titremedi ilk defa emin oldum yürümeyeceğine daha önce de siddet görmeme rağmen üstelik bam telim koptu artık . Size de çok geçmiş olsun baktım konularınıza hoş şeyler yasamamıssnız ne diyeyim güzel günler yakındır insallah
Onlardan önce bir hayatımız vardı iyi kötü yaşıyorduk. Onlardan sonra da olacak. Güneş her gün bizim için doğuyor.

İyi geceler herkese . Yine konu açma gereği hissettim çünkü bu süreçte beni toplayan tek yer burası oldu burdaki kk kadınları desteği birçok yaşanmış hayat hikayeleri derken kendimi toplayabildim . 5 yıllık evliliğimi siddet sebebiyle bitiriyorum 24 gün sonra davam var boşanma kararımdan hic pişmanlık duymadım hep diyorum ki neden daha önce yapamadım.İlk evden çıktığım zamanlar fazlasıyla üzgün ve kabul edemez bir haldeyken sonrasında hem arkadaşlarımın ve ailemin hem de buranın desteğiyle bir hayli toparladım.Ama su son bir haftadır yine kötü hissediyorum kendimi neden ben diye sorgulamam yine başladı.Bir arkadaşım var mesela o da benim gibi öğretmen esinden duymadığı küfür kalmadı esinin kumar borçlarını kapattı ama asla ayrılamam diyor kızı çok düşkün diye kocasına çok düşkün pozisyonlarına büründü sosyal medya bir hayli gerçek hayatın tersi biliyorum ama benim de bir kızım var ve ben mi fedakarlık edemedim tedavi ettirseydim de olmazsa mı boşansaydım diyorum bazen sonra da sorunun aslında karakteri olduğu aklıma geliyor ve neye yarayacaktı ki deyip susup oturuyorum. Normalde çok duygusal bir insan değilim olayları asla büyütmem tevekkül eder beklerim. Ama bu ruh hali değişikliği beni yormaya başladı boşanan kk hanımları sorum özellikle size bu süreçte dibe vurmuş da hiç cıkamayacakmısım gibi hissetmem normal mi üstelik çok kararlıyken ve önceki zamanlarda daha iyi hissediyorken kendimi ?

Hayatini yok etmek fedakarlik degildir, aptalliktir. Kimse arkadasiniza o cileyi cektigi icin madalya takmayacak. Tam tersi: Kiz cocuguna kötü bir rol modeli. Ilerde tüm bunlari ögrenecek cocuk..ögrendigi ders nedir sizce? Birde bosanmak esler arasinda olur, cocuk ve baba arasinda degil..bizim toplumda cocuklar mutsuz ilişkileri sürdürmek icin daha cok bahane olarak kullaniliyor bana göre. Siddet olan ortamda nede cocugunuzun bir isi var. Kimse yuvasini yikmak istemez. Burda yuvayi yikan siz degilsiniz, size siddet uygulayan esiniz!

Bu süreçte gelgit çok normal olmalı.
Elimden gelen herşeyi yaptım mı acaba düşüncesi.
Evlilik sizin tekelinizde değil, onun görevini üstlenemezsiniz.
O kendi için çözüm bulamadıysa, mesela bir tedavi ya da terapi sürecine girmediyse, bu sonu tercih etmiş demektir.
Bazen kontrol alanımız dışındakileri kabul ederek rahatlarız.
Onun evliliğinize yönelik sorumlulukları sizin dışınızda bir şey.
Kendi payınıza düşeni yaptıysanız, yaslanın geriye.
Seyredin gelecek güzellikleri...

Ya hwr gun şissed dıosun .Nak her gun kadınlarımız oluyor .Daha ne kadar sıddete susacaksın ?

Gecenlerde baska bir konuya daha yazdim. Tabi ki normal.
Çok ciddi bir karar veriyorsunuz. Ama geçiyor mu derseniz evet. Kesinlikle.

Normal çünkü boşanma önemli bir değişiklik ve zor bir süreç. Bu durumda stabil bir ruh halinde olmanız beklenemez. Bu yüzden kendinizi de yargılamayın Dalgasız deniz olmaz derler. Zamanla daha denge haline ulaşacaksınız ama bu hep böyle gitmeyecek merak etmeyin.

Bu gelgitleri hepimiz yasadik. Ic muhasebeyi hep yaptik. Gelgitler bosandiktan sonra bir sure daha devam edecek. Bunlar normal. Ama sonra bitiyor. Oh be diyeceksiniz. Dogru bir karar verdiniz. Kararinizi sorgulamayin. Bu adam hic duzrlmeyecekti devam etseniz de. Kimse duzelmez. Cocuk da mutlu saglikli ortamda buyumeli. Cocuk ve kendinjz icin en dogrusunu yaptiniz. Bunu sorgulamayin. O gelgitler arada oluuor, sonra geciyor. Gelgitlere aldanmayin.
O arkadasiniza bakmayin. Arkadasinizda henuz bosanma cesareti yok, cocugu bahane ediyor. Asil cocuk icin ayrilmali o adamdan.

Hakkinizda hayirlisi olsun. Zor gunler geciriyorsunuz. Karariniz yerinde bence bir insana, esine, evladinin annesine vurmak korkunc bir sey. Toplumun bunu sindirnesi ise igrenc zaten. Arkadasinizdan ornek vermissiniz. Kusura bakmayin ama bu kadinlara aciyamiyorum. Siginmis kizinin arkasina bosanmiyor ve kotu muameleyi normal olarak algilayan bir kız yetistiriyor bravo👏 kotu ornek ornek degildir.

Çocuk icin bahane edenlerin yüzde 90i gerçeği yansıtmıyor
Çünkü eşine kötü davranip çocuğuna iyi davranan az insan var.
Genelde boşanan kadınlar eşlerinin her halinden şikayetçi kadinlar.
Yani adam huysuz sorunlu çok aksi bir adam oluyor ve çocuğa da iyi davranmıyor istisnalar haric.
Hem iyi babaysa daha iyi izin günlerinde gelir gider cocukda babasız büyümemis olur.
Ama çoğu adam evleniyor ve çocuğu unutuyor çevremde gördüğüm bu.
Hatta bir arkadaşın bebeği eşi yüzünden düştü ve kadın boşanıp gitmişti kadına şiddet uygulamıştı.neyse kadın İstanbul'da hayat kurmuş çalışıyormuş arada ,7yil geçmiş aramış eski koca.
Evleneceğim sevgilim neden ayrildigimizi merak ediyor ona anlaşamadık de geç demis düşünün.siddeti söyleme demiş utanmaz.
Kısaca boşanan kadınlar sebebsiz boşanmiyor çocuk varken.

Hayatini yok etmek fedakarlik degildir, aptalliktir. Kimse arkadasiniza o cileyi cektigi icin madalya takmayacak. Tam tersi: Kiz cocuguna kötü bir rol modeli. Ilerde tüm bunlari ögrenecek cocuk..ögrendigi ders nedir sizce? Birde bosanmak esler arasinda olur, cocuk ve baba arasinda degil..bizim toplumda cocuklar mutsuz ilişkileri sürdürmek icin daha cok bahane olarak kullaniliyor bana göre. Siddet olan ortamda nede cocugunuzun bir isi var. Kimse yuvasini yikmak istemez. Burda yuvayi yikan siz degilsiniz, size siddet uygulayan esiniz!
Arkadaşımdan örnek vermem gerekirse esinin kumar borçları çıktı ama o çok iyi bir insan ya da evde sinirlendiğinde herseyi kırıyor küfürler ediyor ama ona vurmadıgı icin özünde çok iyi ve sakin (!) bir insan yine kadınların gözüne nasıl böyle perde iniyor anlamıyorum hele ki eğitimli kadınların onları gördükçe ister istemez kendini sorgulamaya başlıyor insan. Tabiki durulmaz siddet olan ortamda taviz tavizi doğuruyor zaten

Bu süreçte gelgit çok normal olmalı.
Elimden gelen herşeyi yaptım mı acaba düşüncesi.
Evlilik sizin tekelinizde değil, onun görevini üstlenemezsiniz.
O kendi için çözüm bulamadıysa, mesela bir tedavi ya da terapi sürecine girmediyse, bu sonu tercih etmiş demektir.
Bazen kontrol alanımız dışındakileri kabul ederek rahatlarız.
Onun evliliğinize yönelik sorumlulukları sizin dışınızda bir şey.
Kendi payınıza düşeni yaptıysanız, yaslanın geriye.
Seyredin gelecek güzellikleri...
Onun bana dediği sen terapi alıp psikoloğa gitmeliydin evliliğimizde bir de beni deli ve sinir hastası ilan ettiler ailecek 🙄 sinirlerim çok yıprandı yalan degil son zamanlarda her dediğine bağırarak cevaplar vermeye başlamıştım ama ne ortalığı dağıttım ne de ona vurdum o bana çoğu zaman vurmayı tercih etti.İşte böyle suçlandığım icin acaba diyorum ben mi hatalıydım manipüle etme yetenegi çok kuvvetli narsist bir insan benim karşımdaki

Normal çünkü boşanma önemli bir değişiklik ve zor bir süreç. Bu durumda stabil bir ruh halinde olmanız beklenemez. Bu yüzden kendinizi de yargılamayın Dalgasız deniz olmaz derler. Zamanla daha denge haline ulaşacaksınız ama bu hep böyle gitmeyecek merak etmeyin.
İnsallah🙏🏻 Artık kendimden de geçtim ben degersizlestirilmemden saygı göremememden..Sadece çocuğumu düşündüğüm icin çıktım o evden çocuk var bahanesinden nefret ediyorum o yüzden asıl çocuk varsa bitmeli o evlilik.Tek korkum ileride mutlu aile tablolarına özenmesi beni suçlaması vs

Back
X