- 6 Temmuz 2023
- 6.343
- 25.400
- 478
- Konu Sahibi gelengiden
-
İlk evliliğimde eski eşim şiddet işaretleri gösteren biriydi, hemen sesi yükselirdi. 2 yıl dayanabildim. Bir gün ben babamı özlediğim için ağlarken (16 yaşında kaybettim babamı) geldi tepemde bağırmaya başladı, ertesi sabah boşanma davamı açtım.Boşanma sürecinde ve sonrasında ki hayatınız nasıl ilerledi bir kaç cümle ile anlatabilir misiniz?
Tabi ki sevmeye de, sevilmeye de ihtiyaç duyuluyor. Ama önceki tecrübelerinizden aldığınız derslerle bakmak gerekiyor insanlara.Boşandıktan sonra erkek yüzü dahi görmek istemiyorum ama sonrası nasıl olacak çok merak ediyorum yine sevilmeye sevmeye ihtiyaç duyar mı insan?
Hayır, hiç öyle şartlamayın kendinizi. Büyük bir yük de kalkabilir sırtınızdan.Kocaman bir boşluğa mı düşüyor insan?
Bakış açısı derken "boşanmış kadın" saçmalıklarından bahsediyorsanız, yok öyle bir şey. Siz kendinizi nasıl taşırsanız, kendinize ne kadar değer verirseniz, etrafınız da sizi öyle görür. "Dul kadınım ben" ezikliklerine girerseniz, çevreniz de sizi ezer ve öyle görür.insanların bakış açısı beni yorar mı?
İnanır mısınız sabahtan beri hüngür hüngür ağlıyorum mutfaktaİlk evliliğimde eski eşim şiddet işaretleri gösteren biriydi, hemen sesi yükselirdi. 2 yıl dayanabildim. Bir gün ben babamı özlediğim için ağlarken (16 yaşında kaybettim babamı) geldi tepemde bağırmaya başladı, ertesi sabah boşanma davamı açtım.
Dava hızlıca görüldü zaten, kuşlar gibi özgür hissettim kendimi. İşimi çok seviyordum, hemen işime arkadaşlarıma odaklandım..
Tabi ki sevmeye de, sevilmeye de ihtiyaç duyuluyor. Ama önceki tecrübelerinizden aldığınız derslerle bakmak gerekiyor insanlara.
Hayır, hiç öyle şartlamayın kendinizi. Büyük bir yük de kalkabilir sırtınızdan.
Bakış açısı derken "boşanmış kadın" saçmalıklarından bahsediyorsanız, yok öyle bir şey. Siz kendinizi nasıl taşırsanız, kendinize ne kadar değer verirseniz, etrafınız da sizi öyle görür. "Dul kadınım ben" ezikliklerine girerseniz, çevreniz de sizi ezer ve öyle görür.
Ayrılık tazeyse bunlar normal. Kendinize zaman verin.İnanır mısınız sabahtan beri hüngür hüngür ağlıyorum mutfakta
Artık “hak etmedim” kısmını çoktan geçtim sonraki hayattan çok korkuyorum şu an kendi tabağımı zor kaldırıyorum gücüm yok enerjim yok nasıl toparlanacağım bilmiyorum 2 haftadır ev içindeyim daralıyorum bir şeyde yapamıyorum
İyi ki varsın güzel insan her sorumda su serpiştiriyorsun içimeAyrılık tazeyse bunlar normal. Kendinize zaman verin.
Sonraki hayatta ise korkacak hiçbir şey yok, köprünün öbür tarafından bildiriyorum :)
Ben süreçte tehditler (boşanmayacağım deme, çamur atma vs.), özel eşyalarımı bile vermeme, işyerimin evimin kapısına dayanma bir dolu sıkıntı yaşadım. 3 ay kadar sonra davam görüldü tek celsede boşandım. Akabinde adresimi telefonumu değiştirdim yakamdan düştü. 10 yıllık ilişkimdi. 1,5 ay falan biraz bunalıma girdim diyebilirim, ama işime gücüme, arkadaşlarımla vakit geçirmeye odaklandım kolay atlattım, Sonrası vur patlasın çal oynasınMerhaba hanımlar,
Boşanma sürecinde ve sonrasında ki hayatınız nasıl ilerledi bir kaç cümle ile anlatabilir misiniz?
Boşandıktan sonra erkek yüzü dahi görmek istemiyorum ama sonrası nasıl olacak çok merak ediyorum yine sevilmeye sevmeye ihtiyaç duyar mı insan?
Kocaman bir boşluğa mı düşüyor insan?
Geçen gün en yakın arkadaşımın nikah şahidi oldum, düğününü gözlerim dolu dolu izledim. Annesi babası beni çok sever mutluydular bir yandan beni teselli ediyorlardı..
Biliyorum birileri boşanıyor birileri de evleniyor sonra ki hayattan çok korkuyorum, el alemi dert eden biri değilim insanların bakış açısı beni yorar mı?
Çok boş yaptım ama çok kötü hissediyorum bir daha yara almamak için ne yapacağım
Ay benimkine benziyormuş aynı. Benimki de patronumu aramıştı beni işten çıkarsınlar diye. Onun aklı yerinde değil, sorunlu, ruhsal durumu bozuk demişti. Bozan kendi değilmiş gibi.Ben süreçte tehditler (boşanmayacağım deme, çamur atma vs.), özel eşyalarımı bile vermeme, işyerimin evimin kapısına dayanma bir dolu sıkıntı yaşadım. 3 ay kadar sonra davam görüldü tek celsede boşandım. Akabinde adresimi telefonumu değiştirdim yakamdan düştü. 10 yıllık ilişkimdi. 1,5 ay falan biraz bunalıma girdim diyebilirim, ama işime gücüme, arkadaşlarımla vakit geçirmeye odaklandım kolay atlattım, Sonrası vur patlasın çal oynasın
Çekişmeli boşanma davasından çıkmış biriyim. O süreçler hiç bitmeyecek gibi geliyordu. Allah'a şükür geçti bitti. Bol baş ağrılı, bol sinir ve stresli günlerdi. Allah'a havale edip önüne bakmaya çalıştım. Hamd olsun el yeteneğim ile evde iş yapıyorum, siparişleri yetiştirme telaşı ile hep bir meşguliyetim oldu. Size de tavsiye ederim.Merhaba hanımlar,
Boşanma sürecinde ve sonrasında ki hayatınız nasıl ilerledi bir kaç cümle ile anlatabilir misiniz?
Boşandıktan sonra erkek yüzü dahi görmek istemiyorum ama sonrası nasıl olacak çok merak ediyorum yine sevilmeye sevmeye ihtiyaç duyar mı insan?
Geçen gün en yakın arkadaşımın nikah şahidi oldum, düğününü gözlerim dolu dolu izledim. Annesi babası beni çok sever mutluydular bir yandan beni teselli ediyorlardı..
Biliyorum birileri boşanıyor birileri de evleniyor sonra ki hayattan çok korkuyorum, el alemi dert eden biri değilim insanların bakış açısı beni yorar mı?
Çok boş yaptım ama çok kötü hissediyorum bir daha yara almamak için ne yapacağım
Hiçbir zaman büyük konuşmayın.Olmadi bir 5 sene sonra karşınıza iyi biri de çıkabilir.Hic evlenmeyedebilirsiniz.Sartlandirmayin kendinizi.Merhaba hanımlar,
Ben eşimden başkasını göremez biriydim eve geç gelsin triplere girer özler balkonda bekleyen biriydim şimdi beni hiç hak etmiyormuş diyorum sizin gibi…Ben de şuan boşanma aşamasındayim 1 aydir annemleyim şimdiden rahatladım biraz biraz en azindan hergun benle kavga eden küçük birşeyde küfür eden psikolojimi bozan yok çok şükür. Önceden derdim nasıl başkasını yerime koyar sever kiskanirdm kendi içimde ama şimdi diyorum beni hak etmedi ne hali varsa görsün umrumda bile değil. Kendime değer vermek en onemlisiymis yeni anladım.
Abla birini sevmek sevilmek bile istemiyorum artık her erkeğe bakış açım tek olacak ödüm kopar benim yine annesinin eteklerinden ayrılmayan biriyle olurum diye tanıyacaksınız edeceksiniz diyeceksiniz ama eş kişisi de öyle gözükmüyordu…hepsi geçici 6 7 aylık yas süreci oluyor bu da normal, insan evini alışkanlıklarını özler ama sonra kuş gibi hafifleyeceksin, istesen de istemesen de hayat devam ediyor kim bilir belki bir zaman sonra aşık olacaksın yeniden seveceksin
Umarım her şey gönlünce olur çok daha iyisi olurMerhaba hanımlar,
Canımsın cümlemizinUmarım her şey gönlünce olur çok daha iyisi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?