Boşanma süreci

muzlupuding

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2020
919
2.768
28
Kızlar selam konuyu bir yakınım için açıyorum. Kendisinin problemlerini paylaştığı tek kişi benim, problemlerine çözüm üretemediğim için sizlere danışmak istedim. Buradan gelen önerileri kendisiyle paylaşacağım.
Yakınımın eşi dün akşam eve gelmemiş, bir bekar erkek arkadaşının adını verip onda kalacağım demiş sadece.Eşinin aramalarına da çıkmamış adam. Gece boyu eşinin bilgisayarını kurcalamış yakınım ve bazı kadınlarla fotoğraflarını görmüş. Eşi sabah eve gelmiş ve daire kapısı kilitli olduğu için balkon kapısından eve girmiş. Evleri zemin katta, adam balkona çıkmış ve balkondaki pen kapısının kolunu kırıp girmiş eve. Kadıncağız çok korkmuş, adamı kovmuş ama gitmemiş adam. Yakınım konuşmalarını ses kaydı almış. Ses kaydını dinledim, adam bir de yüzsüz, karısına hakaret ediyor. Ben gitmem, sen git bu evden diyor. Şimdi arsız arsız evde oturuyormuş adam. Bir de çocukları var üniversiteye giden. Çocuk da annesine destek, anne ben şahitlik ederim diyor.
Şimdi sorum şu, adam hala evde ve gitmiyor. Yakınım da ona evi bırakmak istemiyor. Nasıl gönderebilir evden kocasını ? Boşanacak zaten ama adam haydut gibi kapı kırıp eve giren bir tip , ne yapabilir nasıl kendini koruyabilir ? Boşanma sürecinde neler tavsiye edersiniz, nelere dikkat etsin ?

Ses kayıtlarını fotoğraflarını hepsini alsın kopyalasin bir de yanına da iki adam alıp tehdit etsin hatta birkaç fotoğrafı birilerine göstersin onurunu zedelesin adamın eğer gitmezsen hepsini gösteririm desin bu haydutlara böyle davranılır :sinirli::sinirli:

Ev kimin? Adamın üstüne mi tapusu var? Bundan bahsetmemişsin. Ayrıca şu an hala evliler, ev kira ise kirasını kim ödüyor? Kusura bakmayın da şu durumda eşiyken, bir de ev adamın üstüne falansa ya da adam ödüyorsa kirayı eve girmemesi çok saçma olur.
Eşi yasal yollara başvurup hakkını arasın. Ev eğer kadınınsa polise başvurabilir.

Eğer ortada şiddet yoksa evden göndermesi zor bence. Direkt boşanma davasını açsın

Uzaklaştırma kararı için başvursun. Olmazsa boşanana kadar beraber kalmak durumunda kalabilir. Ev adamın da evi maalesef.

Kızlar selam konuyu bir yakınım için açıyorum. Kendisinin problemlerini paylaştığı tek kişi benim, problemlerine çözüm üretemediğim için sizlere danışmak istedim. Buradan gelen önerileri kendisiyle paylaşacağım.
Yakınımın eşi dün akşam eve gelmemiş, bir bekar erkek arkadaşının adını verip onda kalacağım demiş sadece.Eşinin aramalarına da çıkmamış adam. Gece boyu eşinin bilgisayarını kurcalamış yakınım ve bazı kadınlarla fotoğraflarını görmüş. Eşi sabah eve gelmiş ve daire kapısı kilitli olduğu için balkon kapısından eve girmiş. Evleri zemin katta, adam balkona çıkmış ve balkondaki pen kapısının kolunu kırıp girmiş eve. Kadıncağız çok korkmuş, adamı kovmuş ama gitmemiş adam. Yakınım konuşmalarını ses kaydı almış. Ses kaydını dinledim, adam bir de yüzsüz, karısına hakaret ediyor. Ben gitmem, sen git bu evden diyor. Şimdi arsız arsız evde oturuyormuş adam. Bir de çocukları var üniversiteye giden. Çocuk da annesine destek, anne ben şahitlik ederim diyor.
Şimdi sorum şu, adam hala evde ve gitmiyor. Yakınım da ona evi bırakmak istemiyor. Nasıl gönderebilir evden kocasını ? Boşanacak zaten ama adam haydut gibi kapı kırıp eve giren bir tip , ne yapabilir nasıl kendini koruyabilir ? Boşanma sürecinde neler tavsiye edersiniz, nelere dikkat etsin ?
Öncelikle eğerki kadına karşı “fiziksel bir şiddet” varsa hemen 155 ve darp raporu alacak.
Oğlu 20 yaşındaymış tanıklık edebilir. Aile içi şiddet birimine gidecek. Şikayette bulunacak ve uzaklaştırma kararı isteyecek.
İşlemler 1 hafta içinde biter. Zaten uzaklaştırma büyük ihtimalle karşı tarafa verilir. Eğer ihlal ederse 3 günden 10 güne kadar hapis. Bunu sürdürürse eğer 6 aya kadar hapis cezası alır. 👍🏻

Kapı kırıp girdi dediğiniz ev aynı zamanda adamın evi. Daire kapısı kilitli yazmışsınız o da balkondan girmiş.

Ben gitmem sen git denmişse sanırım önce arkadaşınız kovmuş. Evden kovma suçtur ama nasıl oluştuğuda önemli olur.

Bazı kadınlarla nasıl fotoğraflar görmüş aldattığını kanıtlar nitelikte mi?

Ev kira mı?

Rahatlıkla bir arkadaşını o gece arkadaşının evinde kaldığı yönünde şahit yapar. Aldatmayı ispatlayamazsa karşıdan iftira yönlü bir dava alabilir.

Yani arkadaşınızın kanıtları ne boyutta? Neyle suçlayacak? Ses kayıtlarında kendinin hiç hakareti var mı? Çok açık bir konu olmayınca yardımcı olmakda zor?

Teşekkür ederim cevaplarınıza. Ev kadının üstüne, kendilerinin yani. Bugün yine eve balkondan girmiş adam, çok korkmuş yakınım. Adam daima hakaret ediyor, ses kaydı al dedim bende. Aklıma başka bir şey gelmedi, bu iş böyle çok pis bir şekle dönüştü. Adamın bir şey yapmasından korkuyorum işin fenası adam benim akıl verdiğimi anladı. Bana da tehdit savurdu, o an aklıma gelmedi ses kaydı almak. Ben de çok korktum hala kendime gelemedim. Böyle insanlar neden yaşıyor ya çok fenayım hala

Ev kimin? Adamın üstüne mi tapusu var? Bundan bahsetmemişsin. Ayrıca şu an hala evliler, ev kira ise kirasını kim ödüyor? Kusura bakmayın da şu durumda eşiyken, bir de ev adamın üstüne falansa ya da adam ödüyorsa kirayı eve girmemesi çok saçma olur.
Eşi yasal yollara başvurup hakkını arasın. Ev eğer kadınınsa polise başvurabilir.

Kira kontratı ve ev kimin olursa olsun kadının evi terketmesi değil erkeğin evi terketmesi gerekir. Kadın evden kovulmaz...

Teşekkür ederim cevaplarınıza. Ev kadının üstüne, kendilerinin yani. Bugün yine eve balkondan girmiş adam, çok korkmuş yakınım. Adam daima hakaret ediyor, ses kaydı al dedim bende. Aklıma başka bir şey gelmedi, bu iş böyle çok pis bir şekle dönüştü. Adamın bir şey yapmasından korkuyorum işin fenası adam benim akıl verdiğimi anladı. Bana da tehdit savurdu, o an aklıma gelmedi ses kaydı almak. Ben de çok korktum hala kendime gelemedim. Böyle insanlar neden yaşıyor ya çok fenayım hala
Cok uzuldum dostuna muzlupuding.
Cocugu boyunca olana kadar katlanmış bu adama. Adamın ilk adiligi vukuatı degıldır emınım.
Yıllarca evladım ıcın diyerek katlandı muhtemelen, sımdı evladı sahit olurum diyor.

Ev adamında evı oldugu ıcın bısey yapılabılır mı bilmiyorum, bu konuda fikrim yok.
Hakkında hayırlısı olsun.

Elimdeki deliklerle zaman kaybetmeden dava açsın tazminat alır mal ayrımına göre ayrıldıktan sonra evin yarısı eşinin olur dava açmadan evi terk etmesin evi terk kusurdur

Boşanma davasi açılmadan mal paylasimi yapilmadan eve çöreklenen evin sahibi olacak diye bisey mi var??

Adam belali bir tipse fazla ustüne gitmeden sogukkanli sekilde plan yapilip dava acilir, bu sürede adam evde kalsa da eninde sonunda hakimin kararina uyacak.

Kadının kalacak yeri varsa hic adamla yüzgöz olmasın acilen davasını açsın.

Tapu kadının üstüne olsa bile evlilk birligi icinde alindiysa aile konutu olduğu icin evden kovamaz.

Back
X