Boşanma sürecinde nasıl güçlü olabiliriz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ogungelecek

Hepimiz insanız
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
703
306
103
Merhaba arkadaşlar.Baslikta da yazdığım gibi boşanma sürecinde evliyken kaybettiğim özgüvenimi gücümü cesaretimi tekrar nasıl kazanabilirim. Zaman zaman inanılmaz bı güç geliyor bazen de korku doluyor içim. Çocuklari düşünüyorum yalnızca.İki erkek çocuğunu tek başıma iyi yetiştirebilir miyim? Okumalarini çok istiyorum okurlar mı parçalanmış aile çocuğu olarak psikolojileri nasıl olur onlara yetişebilir miyim ruhsal olarak doyurabilir miyim vb sürekli düşünüyorum.Biri bugün bana cocuklarim çok yaramaz olduğu icin işin çok zor iyi düşün iyi karar ver dedi. Benim kararım kesin ama böyle şeylerden çok etkileniyorum yani vazgeçmek anlamında değil çocuklarım açısından karamsarlığa kapılıyorum.Ben mi çok hassasım bu durumu yaşayanlar veya çevresinde görenler anlatabilirse çok sevinirim

Çocuklarını niye tek başına büyütesin? Bu çocuklar ağaç kovuğundan düşmedi. Babalarının çocukların tüm sorumluluğunu size yüklemesine izin vermeyin. Maddi manevi bir ihtiyaçları olduğunda babasından isteyin. Çocuklardan sizin kadar babası da sorumlu. Çocuklar için nafakanızı da alın, başka bir ihtiyacı olduğunda da söyleyin veya çocuklara söyletin, çocuk gezmek isterse ve müsait olmazsanız babasına söyleyin gezdirsin vs.

türkiyede bazı erkekler karısından boşanınca çocuklardan da boşandığını sanıyor, baba olduğunu unutmasına izin vermeyin.

Hayatlarına dayı olur güvenilir yakın akraba olur bir güç simgesi yerleştirin eğer babaları bunun önemini kavrayamayan birisiyse. Hem şefkat hem biraz korku veren kişi olmak imkansız. Kendiniz için de yeni deneyimler edinin. Kurslar hobiler yeni insanlar yeni tarifler bile olur. Başarabildiğinizi gördükçe baş verirsiniz.

Benim annem boşandığında dört çocuğu vardı ve aslanlar gibi başımızda durdu okudukta mesleğimizde oldu güçlüyüzde şükür

Kadın isterse her şeyi en güzel şekilde yapar, yaşar. Ümitsizliğe kapılmak bu sürecin bir parçası galiba. Ben bir gün bile bebeğime yetmeyeceğimi düşünmedim. Asıl sevgisiz bir evde yetemeyecektim. Şimdi sadece ben ve bebegim var, koca derdi yokkk. Mutsuz ve ruhsuz bir evde büyüyeceğine maksimum sevgi ile büyüyecek diyorum

Bir yerde okumuştum, büyültürsen büyüyor dertler. Kucultursen küçülüyor, bakış açısını değiştirmek lazım

Ben başka şehire gidicem annemin yanına arada en az 14 saat uzaklik var

Aile içinde yaşanan sorunlar çocukların davranışlarına yansır. Huzurlu bir ortamda yetişirlerse belki de yaramaz olmadıklarını güvenli bir ortamda yaşamak istediklerinin farkına varılır. Boşanma süreci elbette zordur. Ama asla tek başınıza sorumluluk almayın. Babası da üstüne düşen sorumluluğu almalı. Önemli olan kendinize güvenin.

Çocugum yok ama boşandım.Hala bazen çok ıyı bazen çok kotu oluyorum.Hallederız bızler kadınız.Kadınlar çok guclu .Karamsarlıga kapılmayın.Evlıyken mutlu olmadıgınız ıcın boşanıosunuz.

Boşanma süreci yaşayan her kadın eminim bu gelgitli olayları yaşıyor bazen destek görmek istiyoruz bazen kendi kabuğumuza çekilmek. Bence kaygılarınız ve özgüven eksikliği için bir psikologla görüşün. İbadet edin, meditasyon ve yoga yapın, doğayla haşır neşir olabilirsiniz. Bana ilk dönemde kitap okumak çok iyi gelmişti. Ama bu kararı vermiş olmak bile ne kadar güçlü olduğunuzu gösteriyor. Bir sürü olumsuzluk yaşayıp hala aynı döngü içinde kalanlar da var maalesef. Üzülmeyin

Çocuk olunca benim fikrim değişti.
Boşanma sebebiniz nedir
Size karşı eşiniz hakaret şiddet varsa bir dakika durmayın.
Çocuklarla bağı nedir mesela
İzin günlerinde görmeye devam eder mi
Yada ayrilirsaniz ailenizin yanında rahat ederler mi
Baba figürü var mi
Yani herşeyi etraflıca düşünün.
Hangisi ağır basıyor
Çocukların yaşı kaç
Dayı vs varsa biraz daha şanslısın.
Tek başına küçük çocukla zor.
Şartlar önemli.
Ama çocuk olmasa al ceketini çık on numara.
Yakın zamanda boşanmış aile çocuklarıni inceliyorum etrafımda fazlasıyla var.
Eğer baba gelip ilgileniyorsa bu durum kolay tolere ediliyor.

Anne baba ayrılıyor sadece. baba hayatta ne alaka dayı ya da başka biri çocuğa müdahale edecek. annesi tek başına onlara yeter. Böyle böyle işte çocuklarımızı koruyamıyoruz

Anne baba ayrılıyor sadece. baba hayatta ne alaka dayı ya da başka biri çocuğa müdahale edecek. annesi tek başına onlara yeter. Böyle böyle işte çocuklarımızı koruyamıyoruz
O kadar uzun bir mevzu ki hangi bir tarafını anlatayım. Anne ve baba çocuk için başka şeyleri simgeler. Ve simgenin hakkını veremeyen bir taraf olursa çocukların dengesinde şaşmalar başlar. Minik bir google taramasıyla dahi ne demek istediğimi anlarsınız. Baba simgelediği şeyi yapamıyorsa şerhi de düştüm.

Boşanmış ailelerin çocukları okumuyor mu sanıyorsunuz
Benim kaç tane arkadasım var ailesi boşanmış hatta babasını hiç tanımamış olan bile var
Hepsi en iyi yerlerde şu an

Şu açıdan çevre önemli
Mesela siz ise gidince bırakacağıniz birileri olmalı.
Bakıcı hastalansa kime birakacaksiniz
Aile olur akraba olur eş dost olur kim olursa.
Tek başına cidden zor.
Ama aile içi eşinizle şiddet vs varsa bir dakika durmayın.
Ya da eşiniz ayrılınca çocuğunu ihmal etmemeli.
Bütün sorumluluğu siz almayın paylasin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…