- 23 Şubat 2018
- 914
- 1.436
- 63
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Merhaba hanımlar şimdi yazacağım konu direkt çocukluğumla bağıntılı olduğu için bunu ifade etmeyi ve görüşlerimi paylaşmayı kendime hak gördüm.
Annemle babam boşanalı uzun zaman oldu ve o dönemler çocuk sayılırdım. Kaldı ki evde kavga gürültü eksik olmazdı ve ben evde yalnızken “lütfen eve gelmesinler” diye dua ettiğimi bilirdim. Buna karşılık babam iyi biriydi ancak annemi sevmiyordu yani kalbinde aşk kalmamıştı. Diğer her şey bahaneydi. Annem evdeki her işi eksiksiz yapardı,çevresinde sevilen bir kadındı ama olmayınca olmuyordu yapacak bir şey yok. Araları her zaman kötü değildi bazı günler beraber yemeğe çıkardık,şakalaşırdık ya da ikisi beraber uzun uzun sohbet ederdi ama yine de babam annemi o anlamda sevmedi. Sonra boşandılar ve ben tam anlamıyla huzura erdim. Çünkü her şeyin normal olduğu günlerde bile normal gitmeyen şeyler olduğunun farkındaydım. Enerji,his. Çocuklar mutsuz olunan ortamın her zaman farkındadır. Babam şimdi başka biriyle evli ve çok mutlu. Annem pek iyi değildi yanlış şeyler de yaptı ayrılıktan sonra ama toparladı. Şu an ayrı ama mutlu 2 tane evim var.
Yani burda o kadar çok konu okudum ki “boşanırsam çocukların psikolojisi” “boşanırsam çocuklarım babasız büyür” “çocuklar için sabrediyorum” vs. Ben bunların boşanmak istemeyen kadınların bahanesi olduğunu düşünüyorum. Çocuklarınızı kendi korkaklığınıza siper etmemelisiniz bence çünkü ilerde bunun yükünü kaldıramazlar. Annem benim yüzümden boşanıp mutlu olamadı diye düşünecekler. Yani ayrılmak içinizden gelmiyorsa açık açık “ben ayrılmak istemiyorum” diyin çoluğu çocuğu öne sürmeyin. O çocukları da mutsuz,huzursuz bir eve mahkum etmeyin..
Bana göre yanlış ve suçlayıcı düşünceleriniz var.
Bir defa siz tüm bunları yaşamış birşekilde atlatmiş olmanızın bilinciyle şuan böyle dan dan yazıyorsunuz.Takdir edersiniz ki sizin için bariz olan tecrübe ilan şeyleri zan altında bıraktığınız diger insanlar henüz yaşamadı.doğal.olarak da siz8nki gibi mi sonuçlanacak tam zıttı şeklinde mi sonuçları olacak henüz bilemiyorlar.sizi negatif yönde etkilememsi onlarca farklı neden-sonuç ilişkilerine bağlı da olabilir.her çocuğun her anne babanin ve bitmek üzere bile olsa her ailenin dinamikleri farklıdır.boşanan kişileri bekleyen yeni hayatıda çok çok farklı olabilir.boşanmanın size göre korkulacak birşey olmaması gerçekte korkulacak birşey olmamasi manasına gelmiyor.geçip giden yani yaşanilip tecrübe edilen birşey hakkında konuşmak sizin icin elbetteki kolay olacaktır ancak boşanma eşiğinde olan insan tam bir bilinmezlik içerisinde oluyor,ve bilinmezlik herzman korkutur.bu korkular da gayet insanidir..
Herkesi zan altında bırakarak bahne buluyorlar diyebiliyor olmanız hiç hoş değil.hiçkimse atlaya ziplaya o toplara girmez emin olun.