Boşanma ve sonrası bekar anneler bakabilirmi

akdnz07

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
1.028
555
323
Arkadaşlar merhaba 2 yaşında bir oğlum var ve suan 6 aylık hamileyim iktisadi bilimler fak mezunuyum simdi ye kadar hiçbir yerde sigortalı olarak calısmadım bosanma sonrası herşeye sıfırdan başlayan anneler varmı acaba? Evet ben hiç çalışmamıştım su sınava girdim su alana yöneldim geçimini sağlıyorum diyen birde 7 yasından sonra baba isterse cocukların velayetini alabiliyormu?? Babam sürekli 2 cocukla hiçbir yere sıgamazsın yapamazsın diyor kafam cok karısık esim her kavgamızda herşeyi aileme yansıtıp beni evden kovuyor,, gerçekten cokmu zor?

Acele etme. Önce araştır. Babanda muhtemelen başına kalmanızdan korkuyor. Herşey hallolur. Beyninde bişeyler bittiyse evde kavga etme. Çocuğunu doğur biraz palazlansın bu aradada araştırmalar yap. Belli ki sana destek olacak kimse yok. Eşinde bunu çok güzel kullanıyor. Sen kendin araştırma yap iş ara. Bu aradada evde sıkıntı çıkarma.

Size yalan söylemeyeceğim. Hayatınız kolay olmayacak. Çocuk bakmak zor. Para kazanmak zor.
herkes üniversite mezunu iş bulmak zor. Babanızın şartlarını bilemem. O yüzden eleştirmiyorum. aslında normal şartlar altında bu durumdayken arkanızda olması gerekirdi. Anladığım kadarıyla Size destek vermiyor. Bu durum işinizi daha da zorlaştıracak.
lütfen güçlü olun.
Zor olması imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Velayeti şimdi bile babası alabilir. ama böyle bir adamın çocuk yetiştirmesi hiç doğru olmaz. Ayrıca siz çocuklarınızdan ayrılmak zorunda kalırsınız.
Kafanızda iyi bir plan kurun. Doğumu düşünün. Nerde kalacağınızı. Çocuklar için nafaka alabilecek misiniz. Eşler bu nafaka durumunu kabul etmiyor ve kadınlara karşı saldırganlaşıyorlar. Herşeyi iyi düşünün.
bence çaresiz değilsiniz. Eğer akıllı olur iyi plan yaparsanız kendinizi de evlatlarınızı da bu karanlık kuyudan çıkartırsınız.
bu çektiklerinizi unutursunuz birgün umarım. Çok güzel bir hayatınız olur.

Sürekli tekrar eden problemlerimiz var kavga ediyoruz bikaç gün küs kalıyoruz 1 iki hafta iyiyiz sonra yine aynı artık tamam artık düzeldi geçti diyemiyorum tekrar edeceğini biliyorum bazen umudum kalmıyor babam her ne kadar arkandayım dese de bugun bana iyi düşün konusun anlaşın 2 cocukla yalnız kalmak cok zor diyo bekar olsam senle otururdum diyo (annemle babam ayrı ve ikisi de Baska kişilerle evli) annemin evliliği de problemli kocası ruh hastası nereden baslayacağım ne yapacağım bilemiyorum

Farkındayım velayeti nasıl alabiliyor ki 7 yasında küçük cocuklarınki annede oluyor diye biliyorum ben baba nafaka ödemek zorunda değilmi?? cocuklarımdan ayrı kalamam suan cok küçük zaten oğlum benden Baska kimsede durmuyor iş mevzusu konusunda kendime bir rota cizsem herşey daha güzel olcak

Çok şey yazarımda hamilesiniz bir şey demek istemiyorum.
Fakültenize kıyasla iş bulma olasılığınız çok zor . Ayrıca iş deneyiminizde dogru duzgun yok. Devlet için sınav lazım onu da başarabilir mısınız siz bilirsiniz ancak ama önümüzdeki 2 yıl zaten bebek var çalışamazsınız .
Bence 3. Çocuğu da deneyin belki kocanız sizi artik kovmaz.

Keşke hayat kolay olsa,ikiside bebek,onlara bakacak biri lazim. Ülke sartlarinda alacağın maaş ne bakıcıya,ne eve,ne ihtiyaçlara yetecek. Annen çocuklara baksa sabır gerek,bebek bakmak bazen anneye bile zor. Şu durumda çocukların biraz büyümesini beklemek zorundasin gibi görünüyor.Biraz sabret

Cok komiksiniz kaba etimle güldüm neyse kınadığınız için illaki basınıza gelicek tir..

Neden mutsuz oldugunuz evlilikte ikinci cocuk diyecegım, beni taslayacaklar... cunku Allah verdi diye, en iyisi susayım.
Allah yardımcın olsun

Yesyess e katılıyorum, kızmıssınız ama bencede 3.cocugu yapın

Saçma sapan yorum yapanlar defolup gitsin Bi zahmet ne yasadıgımı bilmiyorsunuz burda uzun uzun anlatmadım da sorularıma cevap verebilecek insan halinden anlayan arkadaslarıma soruyorum sizin egolarınızla uğrasamam hayat yolunda insanın basına herşey gelebilir bende bununla imtihan ediliyorum dilerim kınayan da aynı durumlara düşsün Baska bişey demiyorum size

Yapamazsınız diye birşey yok, cesaretiniz varsa herşeyi yapabilirsiniz.
Zor yada kolay...
İmkansız degil.

Ama bence, önce bir çocuğunuz doğsun, az büyüsün..
Sonra ne yapılabilir bir düşünürsünüz..

Benim bir tanıdığım gündüz çocuklarını bırakacak kimsesi olmadığı için, gece calisiyordu, bir hastanenin kantininde.

Biraz ütopik bir örnek ama hayatınız çekilmeyecek kadar kötüyse de olmayacak şey değil..

En yakın zamanda feraha cikarsiniz inşallah

Allah razı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…