Boşanma

Eşim dünyanın en iyi insanı değildir sizinki gibi, benide dünyalar kadar sevdiğine ihtimal vermem, benim için herşeyi yaparmı onuda bilmeme. Ama nasıl ben annesini ona kötülesem kızıp tepki vereceği gibi onlarda benimle ilgili bişey deseler ağızlarının payını verir.
Neden bu kadar özgüvensizsiniz? niye kendinizi değersiz görüyorsunuz bilemiyorum ama kimse kimseye durduk yere kinlenemez. Eğer ciddi bir prikolojik rahatsızlığınız yoksa durduk yere insanlarla kötü olduğunuzu sanmıyorum. Hiçbirşey tek taraflı değildir.

Çok kullandım mesajlarda yorgunluk lafını ama gerçekten ben de yoruldun. Şimdi bir şekilde barışsak bile bende gönülden rahat hissetmeyeceğim. Güvenemem sanki. Acaba arkamdan mı konuşuyorlar falan diye. Belki çok küçük şeylere takılıyorum. Off çok zor durumdayım. Bizi ancak aile terapisti bir yerlere getirebilir. Yani kurtulur tarafı varsa o yapar bence. Çünkü biz yapamıyoruz. Tabi eşim kabul ederse. Fakat hiç zannetmiyorum kabul edeceğini. Ben kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Nasıl baş ederim bilmiyorum. Depresyona girmem umarım. Böyle bir lüksüm yok.

Aslında aklıma geldi ama bilmiyorum söylesem mi acaba. Bu kadar sebep değil. Onun gözünde bu sebep okadarcık kategorisinde değil. Çok kavga ettim çok. Hakaretler işittim. Ama suç benim düzeltemedim
Kayınvalide ile ilgili problemlerin evliliğinizi yıkmasına müsade etmeyin
Sevmek zorunda değilsiniz kininizi yenin
Boşandıktan sonra kayınvalide ve eşiniz olmayacak ama ileride evlenirseniz yine aynı problemler olacak yine kayınvalide görümce falan filan...
bence geç olmadan adım atın, elinizden geleni yaptınız ama olmadı ozaman tamam! ama elinizden geleni yapmamışsınız sizi ve ailenizi seven bir adamı kaybetmemek için...

Bu aşamayı nasıl daha kolay atlatırım? Ne yapmalıyım? Geri dönüş olduğunu düşünmüyorum. Elim ayağım tutmuyor.

Inanin bunlari ben de yasadim ayni sekilde. Benim de en zoruma giden sey beni kolay gozden cikarmaya hazir hali olurdu.cildirirdim bunu her hissettigimde.benim esimde ayni oyle diyodu " onlar hakli! "

Bazi erkekler artik esiyle aile oldugunu anne babasi da olsa biraz geride durmasi gerektigini evliligin ilk yillarinda anlayamiyorlar.biraz zaman gerekiyor bunun icin maalesef.

Biz uc yildan sonra oturttuk bazi seyleri.benim esimde cok duskundu ailesine.on yil bitecek iki cocugumuz var simdi farkinda aile oldugumuzun.eskiden cok kolaydi doldurmak sikayet etmek simdi agizlarini bile acamazlar hicbirisi de.

Diyecegim biraz sabirli olup akilli davranmak gerekiyor.esinizle hic bir sorununuz yoksa sadece onlar yuzunden huzursuzluk yasiyosaniz bence bi sans verin terapiste gidin bu kadar kolay vazgecmeyin.

Ve en onemlisi politik olun esiniz sen kotusun kotu niyetlisin diyemesin zamanla zaten anlayacak hakli oldugunuzu.

Evlilik dediğin 2 kişilik bir hayat değil ne yazık ki. Ailelerde evliliğin bir parçası, sen olayları fazla içselleştirip evliliğinin bozacak seviyeye getirmişsin eşinde seni anlayamayıp gerçek ailesinin sen olduğunu kavrayamamış yani tek taraflı bir hata değil.Ayrıca eşini kaybetmekte olduğun için onu fazla gözünde büyütüp hatalarını görmemeye başlamışsın. Nacizane tavsiyem gerilen ilişkileri biraz zamana bırakıp gevşetmek arayıp sormamak.Eşin ve sen hala aynı düşüncedeysen o zaman bişeyler bitmiş demektir.

siz onu çok sevmişsiniz kusursuz adletmişsiniz o yüzden yuva kuramadım onla aile olamadım gibi suçlamaları kendinize yakıştırıyorsunuz. eğer hakikaten dediğiniz gibi dünyayı ayağınıza sereceğine emin olsaydınız siz de dişinizi sıkar sevdiğiniz için sabreder devam ederdiniz. demek ki gerçekler böyle değil. duygusal değil mantık çerçevesinde düşünmeye çalışın derim.

Ben ailesini de başta gerçekten sevdim. Safiyane baktım. Sonra ufaktan laf sokmalar başladı. Ben biliyorum , anlıyorum bunları ama eşşim farketmedi. Belki fazla duygusal davrandım ama resmen şok oldum bu tavırlarına. Güvenim çık kırıldı . Sonra hayatımın hatasını yaptım ve yine çok güvendiğim eşime bu durumu anlattım. Sandım ki beni anlar, destek olur, olsun varsın sen kendini bozma falan der. Öyle olmadı . Resmen kıyamet koptu. Bana karşı hakaretleri, sebepsiz yere benim ailem hakkında atıp tutmaları başladı. Ben de çaresiz kaldım. Kime derdimi anlatsam bilemedim ve hem eşime hem ailesine güvenim çok sarsıldı. Kendimi geri çektim. Sonra hiç bir şey düzelmediği gibi ilişkiler geri dönülmez hal aldı.

Canım demek ki eşin senin söylediğin kadar iyi ve anlayışlı biri değil yada önceliği sen değilsin ailesi .Yanlış anlama ayrıl demek bize düşmez ama seni istemeyen birine muhtaçmış gibi davranma dik durmaya çalış , sen kıymetlisin bunu unutma.

Önceliğinin ne olduğu konusunda benim de şüphem var... Fakat bilemiyorum tüm erkekler mi böyle. Hepsi mi ailesinin bir konuda yanlış konuşmuş olabileceğini kabul etmiyor? Yoksa benim eşime mi.özgü? Ben asla hakaret etmedim. Haklarında kötü konuşmadım. Sadece maruz kaldığım durumu anlatmak istedim ve dünyanın en kötü ve nankör insanı oldum.
Konuyu açtığım zaman bir kaç hafta ayrı yaşadık. Sonra barıştık tekrar. Şimdi iyiyiz ama ben ailesini gerçekten sevmiyorum be sanırım bu düzelmeyecek. Ne yapmam gerek bilmiyorum

kendine sorman gerekiyor böyle devam edebilirim kocam için katlanırım diyorsan umursama ve mutlu olmaya çalış.
Allah yardımcın olsun

Klsaik turk kadinlari kaynana gorumce hepsi evliligi bitirmek icin herseyi yaparlar sanki iki kisi evlenmiyor butun aileler evleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…