Boşanma

100 lira almıştım 200 lira aldım ki yerine koyacaktım bir gün sonra olacağı varmış 6 aydır ayrıyız gittik dün dava açıldı haftaya boşanıyoruz
100 tl için mi bu tantana bence başka bisey var ya siz anlatmıyorsunuz yada miktar daha yüksek bir ihtimalde eşiniz blöf yapıyor

100 200 lira mı?
Şaka mı yapıyorsunuz?

Ben de evde bir birikim var, adamın alacağı ya da borç ödeyeceği bir şey var da şöyle yüklü 30 40 bin aldınız sandım.
Manyak herif, siz hatalı falan değilsiniz!
100 liraya karısını muhtaç bırakan adam düşünsün, boşayın gitsin!
Yok yok öyle yüklü değil aslında istesem verirdi işte ben hemen alıp yerine koyarım düşüncesiyle öyle davrandım yoksa hırsızsın sen dediya başımdan aşağı kaynar sular döküldü

Yok yok öyle yüklü değil aslında istesem verirdi işte ben hemen alıp yerine koyarım düşüncesiyle öyle davrandım yoksa hırsızsın sen dediya başımdan aşağı kaynar sular döküldü
Habersiz almasanız iyiydi, sorulunca evet deseydiniz yine iyiydi ama hırsızlık falan değil bu.
Asla kendinizi kötü hissetmeyin.

Sanırım öyle oldu adım da hırsıza çıktı işin kötü tarafı 😟

Bu hayatta bir şey için çok eğilip bükülürseniz tepenize çıkan çok olur.
Suçlu bile olsanız "aman aldım boşayacaksan boşa iki kuruş için napiim, oldu bitti ne kıymetli 300 liran varmış özrümü diledim başka da bir şey yapmam" de geç umursamaz şekilde.
Böyle ah ben hata ettim vah benim hatam ben suçluyum kessin cezamı diye takılırsanız çok üstünüze gelirler biraz dik durun, biraz çirkef olun ki insanlar size bir şey demeye korksun.

Hırsızlıkla itham edeceğine,sebebini sorsaydı.
Sizi parasız mı koyuyor. Ya da ne biliyim acil bir ihtiyaç mı hasıl oldu.
Bunları sorması, gözetmesi gerekirken hırsızlıkla suçlamak kılıf aramak gibi geldi bana..
Yazıklar olsun denir böylesi 'eş'e.

Bu hayatta bir şey için çok eğilip bükülürseniz tepenize çıkan çok olur.
Suçlu bile olsanız "aman aldım boşayacaksan boşa iki kuruş için napiim, oldu bitti ne kıymetli 300 liran varmış özrümü diledim başka da bir şey yapmam" de geç umursamaz şekilde.
Böyle ah ben hata ettim vah benim hatam ben suçluyum kessin cezamı diye takılırsanız çok üstünüze gelirler biraz dik durun, biraz çirkef olun ki insanlar size bir şey demeye korksun.
Bu konunun dışında geröekten evliliğimizi bitirecek bir şey yoktu yani her evlilikte olan basitçe şeyler söyledim güvenin kırılmış olabilir saygı duyarım ama öyle bir düşüncem olmadı dedim yok sürekli suçlayıcı

100 lira almıştım 200 lira aldım ki yerine koyacaktım bir gün sonra olacağı varmış 6 aydır ayrıyız gittik dün dava açıldı haftaya boşanıyoruz
100 200 lira aldınız ve hırsızlıkla mi suçluyor? O size bu yakıştırmayi yaptığı an resti siz çekmeliydiniz. Bu ne ya.. Asla üzüldügunuzu belli etmeyin. Başınız dik olsun bu duyguları belli etmeyin. Evde ki para ikinizin parasıdır. Ben ne paralar almisimdir evden. Eğer o parayla bir planı varsa gelir bana söyler harcamam. Ama evde çocuk var bu evin marketi var. Ya da ihtiyaç yok bir şey almak istedim olamaz mi ya.. Hırsız sensin hayatımın yarısını benden aldın götürdün deseydiniz

Sizde çalışıyorsanız ortak paradır zaten neden hırsız olasınız?
Çalışmasanız bile evin geçimi için ayrılmış paradır, ihtiyaç halinde içinden alınır.
Biriktimek için ayrılmış olsa bile, o kadarcık para için boşanmaya kadar gitmez olay. Elindekini yetirmeye çalış, paramız biriksin denir kapanır mesele.
Eşiniz bence bu olayı bahane etmiş, hayat arkadaşına bu kadarcık parayı çok gören adam defolsun hayatınızdan.
Size haketmedğiniz halde bu iftirayı atan adamı nasıl sevebiliyorsunuz, onu anlamak hiç mümkün değil.
Sevgimden ölsem gururumdan dönmem.

Bu konunun dışında geröekten evliliğimizi bitirecek bir şey yoktu yani her evlilikte olan basitçe şeyler söyledim güvenin kırılmış olabilir saygı duyarım ama öyle bir düşüncem olmadı dedim yok sürekli suçlayıcı

İşte güvenin kırılmış saygı duyarım, ben hatalıyım özür dilerim vs vs falan demeyeceksin bu adama
"Sen bana hırsız mı diyorsun aaa, benim evimdeki bize ait olan paradan aldım diye hem de, boşanmak için güzel bahane bulmuşsun ama biraz daha arasaydın daha yaratıcı ve inandırıcı bulabilirdin" de mesela yani bunu suç olarak görmediğini belli et ama böyle ezilerek değil.
Baktın habire suçluyor öf uğraşamam senle ne yaparsan yap ya de geç. Ama bu adamın seni suçlamasını dinleme, hele hele ben hatalıyım şeklinde konuşma hatalısın dediğinde asla kabul etme, sen ayrılmaya bahane buldun vs diye düşüyorum diye söyle.

İşte güvenin kırılmış saygı duyarım, ben hatalıyım özür dilerim vs vs falan demeyeceksin bu adama
"Sen bana hırsız mı diyorsun aaa, benim evimdeki bize ait olan paradan aldım diye hem de, boşanmak için güzel bahane bulmuşsun ama biraz daha arasaydın daha yaratıcı ve inandırıcı bulabilirdin" de mesela yani bunu suç olarak görmediğini belli et ama böyle ezilerek değil.
Baktın habire suçluyor öf uğraşamam senle ne yaparsan yap ya de geç. Ama bu adamın seni suçlamasını dinleme, hele hele ben hatalıyım şeklinde konuşma hatalısın dediğinde asla kabul etme, sen ayrılmaya bahane buldun vs diye düşüyorum diye söyle.
Söyledim artık dün davayı açtık sen dedim bu sebep olmasaydı başla sebepten yine getirirdin nu noktaya dedim

Sizde çalışıyorsanız ortak paradır zaten neden hırsız olasınız?
Çalışmasanız bile evin geçimi için ayrılmış paradır, ihtiyaç halinde içinden alınır.
Biriktimek için ayrılmış olsa bile, o kadarcık para için boşanmaya kadar gitmez olay. Elindekini yetirmeye çalış, paramız biriksin denir kapanır mesele.
Eşiniz bence bu olayı bahane etmiş, hayat arkadaşına bu kadarcık parayı çok gören adam defolsun hayatınızdan.
Size haketmedğiniz halde bu iftirayı atan adamı nasıl sevebiliyorsunuz, onu anlamak hiç mümkün değil.
Sevgimden ölsem gururumdan dönmem.
Bahaneydi galiba konuşmaları çok iticiydi ilk beni ailemin yanında bıraktı 5 gün sonra pat boşanıcaz ben evime gittim beni evden kovdu sonra gel konuşalım gel deneyelim alay eder gibi

Bu konu daha oncede acilmisti
Ogunden bugüne degisen birsey olmadi mi
Evet açmıştım öyle tartışmayla kapattık 6 ay geçti ne aradılar ailesi de dahil ne sordular babam buyurun gelin konuşalım dedi korona var dediler eşimde bu süreçte bitirmiş kafasında mesaj attı İki gün önce gidelim açalım davayı açtık işte pazartesi boşanıyoruz

En azından alırken ben ortak bütçeden şu kadar aldım demeliydiniz. Hadi demediniz, sonradan inkar etmeniz yanlış.
Her neyse.
Eşiniz pislik. Hadi sizin yaptığınızın özrü bir şekilde olur ama o vatandaşın neresinden tutsanız elde kalıyor.
1. Parayı sürekli saymak ne demek? Bu ne görgüsüzlüktür. Bir kere sayar koyarsın çekmeceye, sanki bana her gün binler ekliyor üstüne de ondan sayıyor. Niyetinin pis olduğu bariz. Size güvenmiyormuş.
2. Aranızdaki meseleyi sülaleye yaymış, ağzı gevşek pislik. Hayat arkadaşını elaleme anlatırken nasıl bir zevk almış acaba? Tiksiniyorum şöyle tiplerden.
3. Siz de çalışıyormuşsunuz. Paranızı vermeseniz ona, bankaya atıp oradan alsanız ne bahanesi olacaktı paşazadenin?
4. Boşanmaya bahane arıyormuş, sudan sebep bulup büyütmüş. Üstüne siz de boynunuzu eğince tepenize çıkmış işte.

Sevdiğim adam diye üzülmeyin, evimdeki düşmandan kurtuldum diye sevinin bence.

Yok mu? Allah aşkına eski konularınıza bir bakın. Kocanızın size saygısı sevgisi yok.

Neden ona söyleyemediğinizin üzerinde durması sizi anlaması gerekirken boşanmak istemesi bu kadar büyütücek bişey gelmedi bana , sizi karşınıza alıp neden bunu yaptın bak ordaki paranın öneminden değil bana neden yalan söyledin diye sorgulaması lazımdı paraya ihtiyacın varsa bunu açıkça söyle diyebilmeliydi ve sizde eşiniz size bu izlenimi verseydi gizli gizli alıp inkar da etmezdiniz heralde
O kadar kızgın ve sinirliydi ki diyemedim bende yoksa 5 yıldır birbirimizin hayatınzdayız böyle bir zihniyete insan olsam anlaşılamamak çok üzdü beni

En azından alırken ben ortak bütçeden şu kadar aldım demeliydiniz. Hadi demediniz, sonradan inkar etmeniz yanlış.
Her neyse.
Eşiniz pislik. Hadi sizin yaptığınızın özrü bir şekilde olur ama o vatandaşın neresinden tutsanız elde kalıyor.
1. Parayı sürekli saymak ne demek? Bu ne görgüsüzlüktür. Bir kere sayar koyarsın çekmeceye, sanki bana her gün binler ekliyor üstüne de ondan sayıyor. Niyetinin pis olduğu bariz. Size güvenmiyormuş.
2. Aranızdaki meseleyi sülaleye yaymış, ağzı gevşek pislik. Hayat arkadaşını elaleme anlatırken nasıl bir zevk almış acaba? Tiksiniyorum şöyle tiplerden.
3. Siz de çalışıyormuşsunuz. Paranızı vermeseniz ona, bankaya atıp oradan alsanız ne bahanesi olacaktı paşazadenin?
4. Boşanmaya bahane arıyormuş, sudan sebep bulup büyütmüş. Üstüne siz de boynunuzu eğince tepenize çıkmış işte.

Sevdiğim adam diye üzülmeyin, evimdeki düşmandan kurtuldum diye sevinin bence.
Çok güzel tespitte bulundunuz genel olarak bir güvensiz yapısı var takıntılı bir karakteri var

Back
X