• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma

Merveua

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2021
128
359
18
Eşimle problemlerimiz vardı sürekli tartışma, huzursuzluk. Konuşmuyorduk en son. Sonra yavaş yavaş konuşmaya başladık. Bir sürece girmiştik. Ya bu sorunlar çözülecek ya da boşanmayı düşünüyordum ki hiç beklemediğim bir şey oldu. Kuzenimin boşanacağını duydum. Annem beni arıyor, kuzenim arıyor, akrabalar arıyor. Böyle her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes kendince haklı olanı haksız olanı söylüyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çünkü bende hassas bir psikolojideyim. Ona duygusal destek olmayı istiyorum ama ağzımdan saçma sapan şeyler çıkıyor. Yapılan yorumlardan etkileniyorum sanırım. Öyle yorumlar var ki, sanki boşanmak bir suçmuş gibi konuşuyorlar. Ortada aldatma gibi büyük bir problem yoksa niye boşanılırmış ki salaklarmış. Mutsuzlarmış sürekli tartışıyorlarmış ve ilgisizlik varmış ama insanlar bunları yeterli bir sebep görmüyor. Hatta gülüyorlar. Şaşkınım şuan. Belkide hassas bir dönemde olduğum için etkileniyorum. Boşanma aşamasında böyle herkesin burnunu sokması normal mi ? Belki barıştırmaya çalışabilirler ama hunharca eleştiriyorlar insanları ne bileyim sanki kimsenin mutsuz olmaya bile hakkı yokmuş gibi. Ne yapıyım sizce

Evlenene karışırlar, boşanana karışırlar. İç sesiniz ne diyorsa o doğru kalbiniz sizi yönlendirsin. Mutsuz olup elalem ne der kaygımız bizleri kötü etkiliyor. Aldatılıp boşanmayan da var, anlaşamayıp bitiren de dış seslere kapalı olun 🙈🙉🙊

Bence kuzeniniz sizi arayıp ne yapayım diye sormadıkça bir yorum yapmayın
İnsanlar tahminimce şu an arkalarından eleştiriyor, yüzlerine de barıştırmaya çalışıyordur
Size ne derece karışacakları da sizin koyacağınız sınırlara bağlı
Yoksa insanlar izin verene her zaman karışır zaten

Ne zamandir evlisin ? Sorun nedir tam olarak evliliginde

Evlenene karışırlar, boşanana karışırlar. İç sesiniz ne diyorsa o doğru kalbiniz sizi yönlendirsin. Mutsuz olup elalem ne der kaygımız bizleri kötü etkiliyor. Aldatılıp boşanmayan da var, anlaşamayıp bitiren de dış seslere kapalı olun 🙈🙉🙊

Yani herkes ne yaşadığını kendisi bilir. Dışardan yorum yapmak ne kadar kolay. İnsanlar mutsuzsa depresyondan çıkamıyorlarsa, sürekli aynı şeyleri yaşayıp sağlığından olma yoluna girmişlerse çekilmez noktada boşanabilirler diye düşünüyorum. Evliliği kurtarmaya çalışırken o noktaya geliniyor zaten. Kim ister boşanmak

Eşimle problemlerimiz vardı sürekli tartışma, huzursuzluk. Konuşmuyorduk en son. Sonra yavaş yavaş konuşmaya başladık. Bir sürece girmiştik. Ya bu sorunlar çözülecek ya da boşanmayı düşünüyordum ki hiç beklemediğim bir şey oldu. Kuzenimin boşanacağını duydum. Annem beni arıyor, kuzenim arıyor, akrabalar arıyor. Böyle her kafadan bir ses çıkıyor. Herkes kendince haklı olanı haksız olanı söylüyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çünkü bende hassas bir psikolojideyim. Ona duygusal destek olmayı istiyorum ama ağzımdan saçma sapan şeyler çıkıyor. Yapılan yorumlardan etkileniyorum sanırım. Öyle yorumlar var ki, sanki boşanmak bir suçmuş gibi konuşuyorlar. Ortada aldatma gibi büyük bir problem yoksa niye boşanılırmış ki salaklarmış. Mutsuzlarmış sürekli tartışıyorlarmış ve ilgisizlik varmış ama insanlar bunları yeterli bir sebep görmüyor. Hatta gülüyorlar. Şaşkınım şuan. Belkide hassas bir dönemde olduğum için etkileniyorum. Boşanma aşamasında böyle herkesin burnunu sokması normal mi ? Belki barıştırmaya çalışabilirler ama hunharca eleştiriyorlar insanları ne bileyim sanki kimsenin mutsuz olmaya bile hakkı yokmuş gibi. Ne yapıyım sizce
Kulağınızı tikayin. Sizinle konuşmak için bu konuyu açtıklarında yaa off boşver biz karismayalim. Bu konuda konuşmak istemiyorum kuzenime destek oluyorum ama sürekli bu mutsuz konuyu konuşmak beni bunalttı tarzı şeyler söyleyin insanların sizinle bu konuyu konuşmamasiji sağlayın. Kuzeninizi dinleyin yardım edin ama akrabalarla dedikodu yaomak zorunda değilsiniz

Akrabasi olan herkeste var bu olaylar zaten millet açık arar olfu birbirlerinden o kadar şeylerin yasanmisligi iki dakkada anlat diyorlar en büyük sorun elalem ne der sorunu

Maalesef ki insanımızda dul kadın olma travması var. Sanki herkes sinek gibi başına üşüşecek, kadın dul kalınca kötü yola düşecek vs gibi. Birazda baskılar o yüzden.

Herkesin evliliğinde yaşadığı problemleri farklı başkalarının ne düşüneceğinden endişe ederek hareket etmeyin.

Zaten hep elalem ne der diye hayatlarımızı erteliyor ve hiç bir zaman istediğimiz gibi yaşayamıyoruz. Eğer mutsuz olduğum bir evliliğim varsa başkaları ne der diye düşünmek yerine kendimin ne istediğine önem verirdim.Hic kimseyi duyma, kötü seylere kulaklarını kapat.Birak nasıl mutluysan öle yap yaşadığımız bir gün var oda bugün.

Bana hep cok toaf gelmistir, heleki kadinlarda, cekilmeyecek durumlari böyle güzellemelerine. Kendilerinin yasamak istemedikleri durumlar icin veya kendileri cektikleri durumlardan baskasinin kurtulmasini istemiyorlar sanki. Kadin kocasi tarafindan aldatiliyor. Ona birde hastalik bulastirmis. Kadin bosanmiyor "vaay bak yuvasina sahip cikti" oluyor. Ortada yuva mi var sanki? Diger esini baska kadinin evinde uygunsuz bir vaziyette basiyor. Bosanmiyor, ama ikinci hamileligi sürecinde devamli panik atak ve yalniz kalma korkusu cekiyor. Tüm bunlar olurken o bosanma diye akil verenler nerde acaba? Mutsuz bir evliligi sürdürmenin anlami ne? Sorunlar varsa ilk yardim alinip düzeltilmeye calismali her zaman, ama yetiskin iki insanin kararlarina da bir saygi duymayi ögrense keske herkes.

Kulağınızı tikayin. Sizinle konuşmak için bu konuyu açtıklarında yaa off boşver biz karismayalim. Bu konuda konuşmak istemiyorum kuzenime destek oluyorum ama sürekli bu mutsuz konuyu konuşmak beni bunalttı tarzı şeyler söyleyin insanların sizinle bu konuyu konuşmamasiji sağlayın. Kuzeninizi dinleyin yardım edin ama akrabalarla dedikodu yaomak zorunda değilsiniz
Hatta bence arkadasin dediklerine ek olarak bosanmak neden sacma olsun mutsuzsa neden bosanilmasin bende mutsuz olsam kendi ayaklarim ustunde dururdum diyin.

Bunlar hep eski kadın lafları
Hep idare edeceksin
Fedakar olacaksin
Sen bu evlilikten sorumlusun
Biz kolay mı geldik bu günlere
Çile çekmeden evlilik yürümez
Mentalite bu.
Geçende bir arkadaşım evliliğin zorluğundan anlatıyordu suanki aklım olmasa evlenmezdim diyor hemen diğer kadin fedakar olacaksin.
Hemen yapıştır etiketi.
Fedakarlık etiketi.
Niye kadın oluyor fedakar
Madalya mi takıyorlar

İşler kesinlesene kadar kimseye birşey söylememek gerekiyor .Bizim toplumumuzda herkesin bir fikri var çünkü . Kuzeniniz birebir size birşey anlatırsa dinlersiniz ama onun dışında insanlara dinlemek istemiyorum ,bizi ilgilendirmez diyebilirsiniz.

bir psikoloja gidin gerekirse 1 altın bozdurun gidin çünkü evlenirken onbinler harcanıyor ama ruh sağlığınızı önemsemiyorsunuz

boşanacaksanızda psikolog lazım evliliktede lazım

Herkesin şartları ,hayata bakış açısı bir değil. Sizin için çok büyük bir sebep bir başkası için hiç bir şey ifade etmeye biliyor. Kuzeninizin ya da eşinin ne yaşadığını, nasıl bir ruh hali içinde olduklarını hiç birimiz tam olarak bilemeyiz. Ortak bir karar almışlar ve boşanıyorlar. Siz de bu yola girmişsiniz ancak sanki siz de eşiniz de bosanma noktasinda çok kararlı değilsiniz . Bir kere daha denemek istemişsiniz diye anladım ben. En azından son bir çaba. Bence kuzeninizden etkilenip Evet kesinlikle ben de boşanmalıyım diye düşünmeyin ikinizde de hâlâ bitmeyen ve çözülebilecek şeyler varsa çabalayın derim. Kuzeniniz noktasında da zaten kararlarını vermişler . İnsanların destek değil köstek olması Üzücü dediğiniz gibi barıştırmaya çalışsa lar kendilerince iyilik yaptıkları belki düşünülebilir ancak söyledikleri , yaptıkları makul değil. Muhtemelen sizin de boşanma durumunuz netleşirse benzer şeyler ile karşılaşacaksınız. Kuzeniniz ve sizin için hayırlısı olsun.

Bunlar hep eski kadın lafları
Hep idare edeceksin
Fedakar olacaksin
Sen bu evlilikten sorumlusun
Biz kolay mı geldik bu günlere
Çile çekmeden evlilik yürümez
Mentalite bu.
Geçende bir arkadaşım evliliğin zorluğundan anlatıyordu suanki aklım olmasa evlenmezdim diyor hemen diğer kadin fedakar olacaksin.
Hemen yapıştır etiketi.
Fedakarlık etiketi.
Niye kadın oluyor fedakar
Madalya mi takıyorlar
Hiçbir işe yaramıyor. Çekilenler yanına kâr kalıyor...

en büyük düşman o toplum zaten

Sen o evde mutsuzsun o insanlar değil

Mutlu değilsen senin beklediğin gibi değilse hersey ayrılırsın illa kavga dövüş olmasına gerek yok

Back
X