Merhaba arkadaşlar 4 yıl önce evlenip yurt dışına geldim 4 yıldır hayatımda bitmek bilmeyen aldatılmalar sorunlar kavgalar oldu ailem arkamda değil ekonomik özgürlüğüm yok bu yüzden kaç kere boşanmanın eşiğinden döndüm ama bu defa kararlıyım bu evlilik beni çok yıprattı önceden çok neşeli bi insanken şimdi kimseyi görmeye duymaya tahammülüm kalmadı herhangi bi işte çalışmıyorum ailem okutmadığı için eğitim durumum ortaokul dil kursuna gittim ama devam edemedim çocuğum yok boşanmak istiyorum fakat sonraki süreç beni çok korkutuyor yabancısı olduğum bi ülkede dil bilmeden herşeyle baş edebileceğimi düşünmüyorum ailemin yanınada dönmek istemiyorum ailem çok baskıcı ve geri kafalı ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bana akıl verin
Hollandada 5 yıllık oturumum var bitmesine az kaldıHangi ülkedesiniz? Vatandaşlık veya süresiz oturum izni var mı? Az da olsa kendinizi idare edecek kadar dil öğrendiniz mi?
Bende yurtdışındayım. Yani aynı ülkedeysek yardımcı olabilirim.
Çevrenizde orada size başlarda destek çıkabilecek bir iş verebilecek veya devlet desteği var ise o süreçte yanınızda olacak bir arkadaşınız olsa çok şey değişirdi. Yurtdışında sosyal hizmetler oldukça aktif ve belki bir türk çalışan veya uzman vardır onla bir görüşün belki bir dostluk gelişir ve süreciniz psikolojik olarakta kolay ilerler. Dil öğrenimi ise sosyal hayatla daha hızlı ve kolay oluyor. Yaşama karışırsanız oda çorap söküğü gibi
Çevremde yardımcı olacak kimsem yok malesefÇevrenizde orada size başlarda destek çıkabilecek bir iş verebilecek veya devlet desteği var ise o süreçte yanınızda olacak bir arkadaşınız olsa çok şey değişirdi. Yurtdışında sosyal hizmetler oldukça aktif ve belki bir türk çalışan veya uzman vardır onla bir görüşün belki bir dostluk gelişir ve süreciniz psikolojik olarakta kolay ilerler. Dil öğrenimi ise sosyal hayatla daha hızlı ve kolay oluyor. Yaşama karışırsanız oda çorap söküğü gibi gelir zaten.
Facebook ta sayfalar var,sizin durumunuzda olanları yardım alabilecek yerlere yönlendiriyorlar.Ama bence biraz daha dayanıp süresiz oturumu alın,bunun için dil şartı gerekli diğer ülkelerde.Hollandada 5 yıllık oturumum var bitmesine az kaldı
Eğer mağduriyetini ispatlarsa ülkede kalmaya devam ederBoşanırsanız oturumunuz bitince uzatmazlar. Hatta boşanmadan önce oturumu yenileseniz uzatsanız sonra boşansanız bile iptal edebilirler çünkü hayatınızı idame ettirecek işiniz yok. Çocuğunuz olmadığı için nafaka geliri alamazsınız, çalışmıyorsunuz herhangi bir eğitiminiz yok. Yanlış anlamayın gerçekçi olmak adına yazıyorum. Çocuğunuz olsa nafaka alırdınız, devlet çocuk yardımı yapardı. İhtiyaç duyulan göçmenlik vasfı taşımıyorsunuz. Dil kursuna da devam etmemişsiniz, kendinizi Hollanda'ya adapte etmek için hiç bir girişiminiz yok.
Size bir iki tavsiye vereyim. Türk restoranlarına marketlerine falan gidip iş aradığınızı söyleyin. Lisan probleminiz olduğu için en azından çalışmaya alışana kadar zorluk çekmezsiniz. Arkadaşım yer silmeye, bulaşık yıkamaya bile gocunmayın. Önemli olan geliriniz olsun. Bir süre buralarda çalışıp sonra başka işlere bakarsınız. Temizlik şirketlerine başvurursunuz, bizdeki gibi gündelikçi yok, firmalar var ve her zaman temizlik personeline ihtiyaç duyulur. Temizlik yapmak için de çok fazla lisan gerekmiyor. Aileniz arkanızda olsa bırakın kocası evliliği batsın derdim ama aileniz kocanızdan beter. Düzenli bir geliriniz olursa ayaklarınızın üzerinde durabilirseniz kalma şansınız olur.
Evde akşama kadar oturup adamın gelmesini beklemeyin. Çıkıp iş arayın, kocanız olacak yaratık höt zöt yaparsa hiç korkmayın hemen gidip şikayet edin. Telefona çeviri programı yükleyin ve gidin oradaki memurlara gösterin. Aklını alırlar hanzonun. İçinde bulunduğunuz durumdan kendi başınıza çıkacaksınız, zor değil pes etmeyin nolur. Paranız geliriniz olursa boşanır kurtulursunuz.
Eşim kendi işini yapıyor ve firması benim adıma bunun bi avantajı olurmu acabaBoşanırsanız oturumunuz bitince uzatmazlar. Hatta boşanmadan önce oturumu yenileseniz uzatsanız sonra boşansanız bile iptal edebilirler çünkü hayatınızı idame ettirecek işiniz yok. Çocuğunuz olmadığı için nafaka geliri alamazsınız, çalışmıyorsunuz herhangi bir eğitiminiz yok. Yanlış anlamayın gerçekçi olmak adına yazıyorum. Çocuğunuz olsa nafaka alırdınız, devlet çocuk yardımı yapardı. İhtiyaç duyulan göçmenlik vasfı taşımıyorsunuz. Dil kursuna da devam etmemişsiniz, kendinizi Hollanda'ya adapte etmek için hiç bir girişiminiz yok.
Size bir iki tavsiye vereyim. Türk restoranlarına marketlerine falan gidip iş aradığınızı söyleyin. Lisan probleminiz olduğu için en azından çalışmaya alışana kadar zorluk çekmezsiniz. Arkadaşım yer silmeye, bulaşık yıkamaya bile gocunmayın. Önemli olan geliriniz olsun. Bir süre buralarda çalışıp sonra başka işlere bakarsınız. Temizlik şirketlerine başvurursunuz, bizdeki gibi gündelikçi yok, firmalar var ve her zaman temizlik personeline ihtiyaç duyulur. Temizlik yapmak için de çok fazla lisan gerekmiyor. Aileniz arkanızda olsa bırakın kocası evliliği batsın derdim ama aileniz kocanızdan beter. Düzenli bir geliriniz olursa ayaklarınızın üzerinde durabilirseniz kalma şansınız olur.
Evde akşama kadar oturup adamın gelmesini beklemeyin. Çıkıp iş arayın, kocanız olacak yaratık höt zöt yaparsa hiç korkmayın hemen gidip şikayet edin. Telefona çeviri programı yükleyin ve gidin oradaki memurlara gösterin. Aklını alırlar hanzonun. İçinde bulunduğunuz durumdan kendi başınıza çıkacaksınız, zor değil pes etmeyin nolur. Paranız geliriniz olursa boşanır kurtulursunuz.
Sadece A1 diplomam varBoşanırsanız oturumunuz bitince uzatmazlar. Hatta boşanmadan önce oturumu yenileseniz uzatsanız sonra boşansanız bile iptal edebilirler çünkü hayatınızı idame ettirecek işiniz yok. Çocuğunuz olmadığı için nafaka geliri alamazsınız, çalışmıyorsunuz herhangi bir eğitiminiz yok. Yanlış anlamayın gerçekçi olmak adına yazıyorum. Çocuğunuz olsa nafaka alırdınız, devlet çocuk yardımı yapardı. İhtiyaç duyulan göçmenlik vasfı taşımıyorsunuz. Dil kursuna da devam etmemişsiniz, kendinizi Hollanda'ya adapte etmek için hiç bir girişiminiz yok.
Firma sizin üzerinizdeyse vergi veriyorsunuz oturumda daha kolay olur.Ama umarım vergi borcu filan çıkmaz size ileride.Eşim kendi işini yapıyor ve firması benim adıma bunun bi avantajı olurmu acaba
Yurtdışında gittim A1 aldım sadeceHangi ülkedesiniz ? Bulunduğunuz ülkede mi dil kursuna gittiniz; aile birleşimi vizesi ile yurtdışına gidebilmek için Türkiye'de mi ?
Vergi borcu şuan var diye biliyorum hiçbişeyini doğru düzgün ödemiyorFirma sizin üzerinizdeyse vergi veriyorsunuz oturumda daha kolay olur.Ama umarım vergi borcu filan çıkmaz size ileride.
Ahh canım ya seni korkutmak istemem ama vergi olayı çok tehlikeli.Hollanda’yı bilmiyorum ama Almanya da çok sıkıntı.Böyle bir adam için nasıl kendi üzerine yaptınız?Zorladı mı sizi?Vergi borcu şuan var diye biliyorum hiçbişeyini doğru düzgün ödemiyor
Önceden kendi adınaydı sonradan benim adıma açtı zorlamadı ama bende bilmiyordum bu tür şeylerin sıkıntı olabileceğini hatta yararıma olur diye düşündümAhh canım ya seni korkutmak istemem ama vergi olayı çok tehlikeli.Hollanda’yı bilmiyorum ama Almanya da çok sıkıntı.Böyle bir adam için nasıl kendi üzerine yaptınız?Zorladı mı sizi?
Nasıl bilmiyorsunuz sıkıntı olabileceğini? Şirket kredi kartı var mı, şirket adına alınmış kredi var mı , vergi ödemeleri ne durumda bunları derhal araştırın öğrenin. Avrupa ve Amerika'da asla ama asla vergi suçu işlemeyin.Önceden kendi adınaydı sonradan benim adıma açtı zorlamadı ama bende bilmiyordum bu tür şeylerin sıkıntı olabileceğini hatta yararıma olur diye düşündüm
Hangi mağduriyet? Eşim beni aldatıyor yazdı, polislik olmamışlar. Sadece aldatma ve geçimsizlik var. Tabi ki aldatma bana göre suç ve kocası pisliğin teki ama sonuçta özel hayat. Niye 4 senedir dava açıp boşanmadın her seferinde affetmişsin denecek. Lisan yok, eğitim yok, iş güç meslek yok, dil kursunu yarım bırakmış, bir işe girip düzenli para kazanayım dememiş. Üstelik sadece evraklara imza atıp adına şirket kurulmasına müsaade etmiş. Ya bir yığın şirket vergi borcu varsa veya usulsüz işlemler yapılmışsa? Daha bunu bile araştırmamış.Eğer mağduriyetini ispatlarsa ülkede kalmaya devam eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?