boşanma

• Konu Sahibi Konu Sahibi çile77
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ç

çile77

Ziyaretçi
:çok üzgünüm:ablama kaynanası, görümcesi,eniştemin teyzesi ve kendisi sözle hakarette bulunuyorlar eniştem olcak pislik ablama şiddet uygulamaya başladı her yağtığı şeye kusur bulup hakaret ediyor ortada 5 aylık bi kız çoçuğu var ne olur yardım edin ne yapılacak bu konu hakkında

çok üzüldüm yaaaa.allah kolaylık versin

hukuk bolumune actigina gore konuyu sanirim sikayette bulunmak istiyorsunuz
enisten bi daha siddet uygularsa direk gidip rapor alin ve sikayette bulunun sozle hakaret tehtid gibi seyleride kasette ceksin elinde bzulunsun..
pislikler ya sinir oldum simdi

slm arakadaşı inan ablanın durumuna çok üzüldüm.umarrım ablan için ve yeğenin için hayırlısı olur.Quelle arkadaşımla aynı fikirdeyim.bencede ablan eniştenin bir daha ki şiddet girisiminde darp raporu alırsa işinize yarar.Sonra vereceksin mahkemeye adaletin kestiği parmak acımaz diyeceksin uğraşsınlar ide bir güzel seyredin.:enbuyukkk:

artık bunalıma girdim ablamn bu olyından dolyı hastalık sahibi oldum onun bu durumuna çok üzlüyorum elimdende bi şey gelmiyo sadece ona destek ve güldürüp eğlendirerek yardımcı oluyorum ona enişte bile denmz ablamı ona emanet ettk ama o emanete ihanet etti karısna laf söyleyenlerin yanında yer alanla benm işim olmz( hayat bu mücadele etmeden ışığı göremesn )

artık dayanamıyo ne ablam ne de ailem boşnmaktan başka çare kalmadı ablama diyo ki evedn git ev ablama ait babam onun kızlık soy ismne yaptı kaynanası her şeyi karıştırıo artık bitsin bu çile ablamn ve yeğenm o durumunu görmeye dayanamıyorum

:çok üzgünüm:ablama kaynanası, görümcesi,eniştemin teyzesi ve kendisi sözle hakarette bulunuyorlar eniştem olcak pislik ablama şiddet uygulamaya başladı her yağtığı şeye kusur bulup hakaret ediyor ortada 5 aylık bi kız çoçuğu var ne olur yardım edin ne yapılacak bu konu hakkında

Ablanız şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açabilir. Şayet şiddete uğradığı sırada vücudunda darp izi, morluk vs. varsa doktor raporu almasını ve bunu boşanma davasında delil olarak sunmasını öneririm. Doktor raporu yoksa şiddet ve hakaret olayları tanıklarla ispatlanabilir. Yine bir başka alternatif Aile Mahkemesine başvurup kocanın evden uzaklaştırılmasını istemektir. Bunun için yine şiddet olayını ispat etmeniz gerekir.

artık dayanamıyo ne ablam ne de ailem boşnmaktan başka çare kalmadı ablama diyo ki evedn git ev ablama ait babam onun kızlık soy ismne yaptı kaynanası her şeyi karıştırıo artık bitsin bu çile ablamn ve yeğenm o durumunu görmeye dayanamıyorum

Ev ablanıza ait kızlık soyadı üzerinden.
Ama soyadı ne şekilde yazılırsa yazılsın eğer ev evlendikten sonra yada 01 Ocak 2002 den sonra alındıysa ortak mal sayılır.

allah kolaylık versin canım ailevi şeyler çok zor ,ablanıza desteği bırakmayın yinede inş düzelir diyorum

Nerde Biraz Zor Gibi Görünüyo Hep Ablana Destek Verioyoruz Hep Yanindayiz Ama Onlar çok üzyorlar

Merhaba
Annem 35 senelik evliliğini bitirmek için dava açtı nedeni 35 yıldır eşinin şiddetine maruz kalması üstüne eşinin evine bakmaması kumar oynaması kandırılmaya müsait kişilik yapısına sahip olması ve birçok neden.Hakim 2.duruşmada nafaka bağlanmasına karar verdi.Aradan 3 ay geçti 3.duruşmaya gireceğiz para alamadı hakimin kararından ne kadar süre sonra para alır.?
Birde annem çocuklarıyla köyde tütün yaptı 22 sene bütün parasını eşine verdi annemin daha çok emeği vardır babamın mal varlığından boşanma ile annem ne alabilir?Boşanma sonucunda dışarda kalmaktan korkuyor
babamın üstüne 2 ev , 2 tarla kaldı maalesef babam 2 tarlayı annemden ve bizden gizli sattı.Satılan tarlalar bu dava ile geri alınabilirmi?
Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

eğer ablana ev bekarlığında baban tarafından alınmışsa ev ortak mal kapsamında değerlendirilmez ve ablanın eşinin ev üzerinde bir hakkı talebi olamaz. ancak eğer evlenmenin ardından alınmışsa bu ev ortak mal kapsamında değerlendirilecektir. ablan uğramış olduğu fizyolojik şiddet sonucunda hastaneden darp raporu alarak hakimden evden uzaklaştırma isteme hakkına sahiptir. kaynanası ve kayınvaldesi içinde savcılığa şikayet dilekçesi yazarak kişisel haklarını koruma hakkına sahiptir. sonuçta kimsenin kimseyi aşağıma hakaret etmesi yada şiddet uygulaması kabul edileblir bir durum değildir ve katlanılmaması gerekir böyle bir duruma ablanın koruyabileceği bir sürü hakkı varken ablanı espirilerle güldürmek yerine haklarını savunmasını tavsiye etmenizi ve bu konuda sonuna kadar yol göstererek yardımcı olmanızı tavsiye ederim.bu konuda bilgi açısından sonuna kadar yardımcı olabilirim.

Back
X