boşanma

zuzu3477

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
359
106
123
Ankara
selamün aleyküm avukat bey.ben eşimden ayrılmak istiyorum.oğlumuz var 4 yaşında öncelikle velayeti kime verilir?ben öğretmenim eşimse hastanede sağlık memuru 2500tl maaşı var.Acaba nafaka alabilir miyim?ortak bi evimiz var.2 yıl oldu alalı ancak borcu henüz bitmedi.evin akıbeti ne olur?birde oğlumu aldı annemlere gidiyorum diye başka bir ile götürdü.şimdi dönüş tarihi vermiyor.ne yapmamı önerirsiniz pazartesi boşanma davası açacağım.

Son düzenleme:
öncelikle herkese merhabalar.necdet bey benim bir sorum olacaktı.biz eşimle 2008de evlendik.ancak 14 ocak 2013de anlaşmalı olarak boşandık.sebebi ise yurt dışına çalışmaya gitme durumu.fakat aksiliklerin ardı arkası kesilmedi.dil sorun oldu falan.ben şuan 4,5 aylık hamileyim ve bildiğim şu ki iddet süresi dolmadan eski eşte olsa tekrar evlenemiyorsun.dava açman gerekiyor fakat gebeysen dava da pek olumlu sonuçlanmıyor.neyse yüzdük kuyruguna geldik.iddetim kasım 15 gibi bitecek ama gebeyim işte.hamile ola ola iddet sürem dolunca eski eşimle tekrardan nikah kıyabilirmiyim?kıyabilirsem ne gibi bir yol izlemem gerekir.aydınlatırsanız sevinirim.inanın gebe gebe bu kaygı hiç çekilmiyor.şimdiden teşekkür ediyorum.kolay gelsin...

Son düzenleme:
Merhaba;
1-İddet süresi dolduktan sonra eski eşinizle evlenmenizde hiç bir engel yok.
2- Hamileliğinizin siz boşanmadan önce gerçekleştiğini kanıtlamanız durumunda eski eşinizle iddet süresi içesinde de evlenmenizde bir engel yok. İddet süresinin konulmasının amacı doğacak çocuğun nesebinin tespiti sağlamaktır. Yani çocuğunun babasının tespitini sağlamaktır. Medeni Kanunumuza göre evlilik süresince (boşanma kararı kesinleşinceye kadar) hamile kalmanız durumunda doğacak çocuğun babası eşiniz olacağı için bu nedenle evlilik birliği içerisinde hamile kaldığınızı kanıtlamanız durumunda eski eşinizle evlenmenizde de bir sakınca olmayacaktır. Ancak hamileliğiniz boşanma kararı kesinleştikten sonra gerçekleşmiş ise mahkeme iddet süresini kaldırmayabilir.
İyi günler dilerim.

Merhaba Necdet Bey
eşime boşanma davası acıyorum pztesi..ögretmenim eşimde ögretmen..5 yasında oğlum var..dayak şiddet hergün alkol var ispatlıyacak bir delilim yok..gecen sene 3 ay ailemin yanında aldım çocugumu bırakmadı onla kaldı..oglumla beraber yatıyor ona alısık babasıyla kalmak istiyor..şimdide ailemin yanındaym çocumu alamazsın bırakmam diyor..velayeti kime verirler sizce..iki arkadasım yasadıklarıma ve anne babamda dovdukten sonraki halime sahit..

Back
X