Boşanma

carmina000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
504
166
23
Çalışan bir bayanım eşimle hesaplarımızdan artan parayı eşimin hesabına açılan bir bankada biriktiriyoruz.her ay ne kadar biriktirirdiğimizi görüyorum harcamasıkıntı söz konusu değil.aynı şekilde düğünden kalan altınları ortak hesap açmıştık. O hesabıda para kesintisi olmasın diye kendi hesabına aktardı ve o şekilde kaldı.boşanma olduğunda hesabındaki hakkım olan paraları da çeker ve param yok derse hak idaa edebilir miyim.Hukuken durum ne olur bana yardımcı olabilir misiniz?

Canım eğer eşin hala gorünür kendine ait bi hesapta tutuyosa yarısına hak iddia edebilirsin, hepsini alabilmen için senin olduğunu ıspatlaman gerekir.

Biraz karışık oluyor bu durumlar, altınlarada eskisi gibi kadının gözüyle bakılmıyo, oda ortak sayılıyo diye biliyorum.
Dikkat ette adam görünür hesabından hortumlamasın miktarı..

hesabın durumu nedir? ortak hesap mı eşinin adına tek hesap mı? ortak hesap ise senin bilgin olmadan işlem yapamaz. tek hesap ise boşanmaya karar verdiğinde bile çekip alır bir hak iddia edemezsin.
ama boşanma bittikten sonra hala hesapta ise ve hakim bölüşülmesi kararını vermişse bölüşürsünüz.

Ortak hesaptı altınlar kendi hesabına aldı.maaştan her ay havale yapıyorum biriktirdiğim paralı hesabada o da kendi adına .

Ortak hesaptı altınlar kendi hesabına aldı.maaştan her ay havale yapıyorum biriktirdiğim paralı hesabada o da kendi adına .

canım hesap ortak ise gidip o hesabın ekstresini isteyebilirsin. hatta boşanmaya karar verdiğinde avukata verdiğinde hesaba tedbir kararı da koydurabilirsin. ama konuşa konuşa boşanalım avukata da anlaşmalı gidelim derseniz senden habersiz çekerse bir şey yapamazsın.

Hesaplar ortak değil.ama her ay para gönderdiğim belli çekerse nasıl birşey yapamıyorum.o zaman eşimle konuşup ortak hesapta birikim yapmayı teklif edeyim .ya hesaplara benide ortak etsin yada herkes kendi biriktirsin

Hesaplar ortak değil.ama her ay para gönderdiğim belli çekerse nasıl birşey yapamıyorum.o zaman eşimle konuşup ortak hesapta birikim yapmayı teklif edeyim .ya hesaplara benide ortak etsin yada herkes kendi biriktirsin

ortada boşanma fikri var sandım ben. yoksa bu güvensizlik niye?

ben güvensizlikten değil ama hesap detaylarına birlikte haiz olunabilmesi açısından ortak hesap olmasını desteklerim o kısım ayrı.

Boşanma davası açarken ayrı bir dava olarak "tedbir" davası açabilirsiniz.
Bu durumda eşiniz o hesaptan para çekme/transfer işlemleri yapamaz.

Eğer boşanma kararında netseniz o hesapta (isterse sadece eşinizin adına olsun, fark etmez) altınlarınızın tutarı kadarını çıkarttırıp (onlar tamamen sizin) kalanı eşit paylaşmayı talep edersiniz.

Amma velakin eşiniz kötü niyetli ise, parayı yavaş yavaş çekip sonra da o paranın harcandığı yerleri faturalar ise (örneğin, eve dolap yaptırdık deyip mobilyacıdan 5000 tl fatura alabilir, eve badana yaptırdık deyip 3000 tl'lik fatura sunabilir, hastane faturası sunabilir) o zaman hakimler paranın harcandığına hükmedebilir, o zaman sizin payınıza pek bir şey düşmez.

Sizin her ay para gönderdiğinizi ispatlamanız pek işe yaramaz. Bunu ispatlamasanız bile evlendikten sonra yapılan birikim boşanma durumunda eşit paylaşılır. Aynısı eşiniz için de geçerli. Diyelim siz her ay 2000 tl gönderdiniz. Eşiniz hiç bir şey koymadı o hesaba. Sene sonunda biriken 24bin tl'nin yarısı sizin, yarısı eşinizindir. Çünkü mahkeme şöyle düşünüyor: Evet bu kadın her ay 2000 tl gönderdi ama adam da maaşından market, kira vs vs harcadı. Harcamalar ortak, o yüzden birikimler de ortak.

Sadece altınlar size ait, paylaşılmaz.

hukuken bunu kanıtlayabilirsin banka hesaplarındaki hareketten de madem güvenmiyorsun gidin bankaya hesabı ortak yapın

Teşekkür ederim .her ay biriktirdiği paranın ekran görüntüsünü alsam hesabından.yada ara sıra ispat oluşturur mu ? Hesap özel bir hesap birikimde fazla veriyor faizi diye açtık o zaman kendi adına başvurdu sonra ortak yapmak istediklerini kabul etmediler. Bana bir yol gösteriridvan misiniz bu konuda.altın hesabı önce ortaktı sonra kendi hesabına aldı ayrı bir altın hesabı olarak para kesmesinler diye imiş.bunlar beni kuşkuya düşürdü.ve daha önceki maddi konulardaki sözleri.güvenmiyorum maddi olarak ama bunu sorun konusu yapıp huzurum bozulsuanda istemiyorum.boşanma olursa ilerde fazlasını istemiyorum hakkım olanı şimdiden düşünmeliyim.neler okuyorum burdan

Altın hesabı boşanmada hesabın sahibine ölümde de çocuğuna kalır,mesela eşinizin çocuğu var önceki evliliğinde vefat etti altın hesabı direk çocuğa kalır siz hak iddia edemezsiniz. (çok yakın bir örnek var bende oradan biliyorum)
Bu durumda ortak açılmayan hesaptaki paralar da boşanmada hesabın sahibine kalır.

Benim bildiklerim bu avukat arkadaşlar daha iyi bilir tabi ki

Ekran görüntüsünü de alabilirsiniz, makbuzları da bankadan kağıt olarak alabilirsiniz.

Hiç birini almasanız bile dava sürecinde eşinizin tüm bankalardaki tüm hesaplarının hareketleri dökümünü mahkeme kanalıyla talep edersiniz. Bankadan yazı gelince hakim görür zaten.

ortada boşanma fikri var sandım ben. yoksa bu güvensizlik niye?

ben güvensizlikten değil ama hesap detaylarına birlikte haiz olunabilmesi açısından ortak hesap olmasını desteklerim o kısım ayrı.
Boşanma fikri var sürekli aklımda şimdi ortak yapabilsem yapacağım ama banka kabul etmiyor başta orak açabilir miyiz. Altın hesabını ortak hesaba alabilirim ama .o bilinen bir banka.diğeri şubesi olmayan farklı faiz sistemi uygulayan bir banka.

Altın hesabımız ortaktı ortak hesaptan çekip kendi altın hesabına aktardı tüm altınları.bu ispatlanabilir tabi ama zaman aşımı vs söz konusu mu 50 bin kadar altın vardı ortak hesabımızda ve 6 ay önce geçti kendi hesabına aktaralı mazereti para kesiyor banka oldu? Bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…