boşanmada 3 yıllık bekleme süresi

nesmekaya

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
1.921
1
356
Diğer
mrb,avukat arkadaşlar fikrilerini belirtirlerse çok menun olcam
ben 2004 yılında açmış olduğum davam 2006 yılında reddeildi ve 2010 un ocak ayında 3 yıl dolduğu için avukatım yeni dava actı.nisan ayında duruşmam oldu ve duruşma 2010 ekim tarihine gün verşilmiş..boşanmak istediğim kişi,yurt dışında yaşıyor ama burda da evelri adresleri var.avukatımın ban dediği şey,yurt dışına tebligat yapıldığı içinn süre uzamışş.ben ekimden önce boşanamz mıyım?,avukatın ücretini peşin vermiştim,bana sanki yeterince önemsemiyooo gibi geldiii.çünkü ilk yanına gititğimde hemn biter tanıklarla demiştiii şimdiii 3 yıldır hiçbir şekilde görüşmememize rağmen,,daha bitmedii veee biz tanık falan dinletmedikkk,sanıırmm ekimdeki davada dinletcezzzzz.sorumm şu:bu dava süresini ben nasıl kısaltabilirmmmmm?teeşekkürlerrr + avukat değiştirme durumum olsa nasıl olur?

avukatınızı boşuna değiştirmeyin,bazen işte vatandaşlar böyle en ufak bir olumsuzlukta hemen günah keçisi yapıyor avukatları.adı üstünde avukat,yani hakim değil.duruşma gününe avukatınız karar veremiyor hakim karar veriyor,hakim de sonuçta robot değil gün içerisinde onlarca duruşmaya giriyor,sadece sizin davanız yok ki,aile mahkemelerinin önünde iğne atsan yere düşmüyor.siz de diyorsunuz ki çabucak dava bitsin,bitmezse avukat beceriksiz yada parayı yedi ama davaya bakmıyor gibi düşüncelere kapılıyorsunuz.

ayrıca 1 ağustos 5 eylül adli tatil olduğu için muhtemelen biraz daha geç bir tarihe verilmiştir duruşma gününüz.eğer aralık sonu ocak başı olsaydı da yıl sonu dosya devir dönemi olduğu için muhtemeln şubata kalırdı.yani anlayacağınız bu konuda avukatınızın hiç bir hatası,yanlışı yada kusuru bulunmamakta.siz avukatınıza güvenin o sizi en iyi şekilde savunup davaanızı alır.zaten davanın reddedilme olasılığı yok,zira 1.dava reddedildikten sonra 3 yıl dava açamazsınız,bu 3 yıl boyunca birlikteliğiniz olmamışsa artık kesin olarak boşar sizi hakim.merak etmeyin yani.

ha bide yurt dışına tebligat yapıldığı için de hakim yazışmaların uzun süreceği düşüncesiyle özellikle 2-3 ay sonraya gün verir.bu da çok doğal:( yani yapacak bişey yok.

çok çok teşekkür ediyorummm,ama biraz ağır geldiii okuduklarımmm.durumu izah edeyiimm belkii bana da azcık hak verirsinizz.Avukatım davayı ilk açtığımdan berii benimle.her seferindee ben parayı istediği an bi şekilde buluppverdimm ve son 3 yılllık süre dolunca yine ona gitiiimm ve bana 1 hafta içinde para getirirsenn açarız davayı dedii,inannınn maaş günümü bile beklemedii.ben ek hesaptann çekip verdimm.her şyi bilen avukatımm ebni umutlandırıdı ve 2-3 ayda biter dedii..banan deseydii uzun sürebilir diyee ben zatennn suçlamazdımmm kendisinii.nisann ayındaa ilk duruşma vardıı ve bana katılmana gerek yok dedii vekaleten kendisi katıldıı.ben duruşma günü aradımm uşalamadımm,bunu takiben 2 hafat boyunca ulaşamadımm +ofisine ne zman giitiysemmm bulamamdımmmve benii hiç arayıp haber etemddiiii,ve be bugün tekrr bir umutlaa aradımm ve baanna ekimde olduğunuu vee aaa sanana haber etemdikmii dediiii yuhhhh yaniii...o yüzdennn doluyummm kusura bakmayınnn mesleğinize karşıı değilll şahsına karşıııı karşıyımmmmmm

bişey dahah sorabilrmiyim?her yaz mutlaka türkiyeyy gelirle,yazın ben geldiklerii zamn,tekrarr tebliğ yaptırsamm olur mu?

evet avukatınızın size 2-3 ayda biter demesi yanlış olmuş,umutlanmışsınız hemen bitecek diye.onun haricinde avukatınızın bi hata yada ihmali yok ama.daha önce de dediğim gibi eşinizin yurt dışında olması ve adli tatil nedenleriyle süre malesef uzuyor.

Back
X