Boşanmada 7 yaş velayeti bir bakar mısınız?

Childgirlss

Sadece oğlunun vazgeçilmezi
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
1.528
689
43
Bu gün 2. Konum kusuruma bakmayın ama size ihtiyacım da var;

Hanımlar ben boşanıyorum bilenleriniz var manyağın TEK’i ile yıllardır mahvoldum; bir oğlum var 7 yaşında baba sırf nafaka ödemesin ve ilerde baba beni bırakmışsın diye duymasınmış oğlundan diye velayeti elimle vermem devlet versin çekişmeli olsun diyen bir baba .

Şimdi sorum şu daha önce de 5 dava gördük 3 kez açtım mahkeme 5 dava görüldü yani ama hep döndüm . Sonuç ancak netleşti bende nitekim ve bitiyor.

Sorum şu tecrübeli olanlar özellikle ; oğlum 7 yaşında nasıl işler süreç dava ben açtım ; ne kadar sürer İstanbul’da açıldı dava da ? Kaç celse sürer neler olur ? O da ben de boşanmak istiyoruz diyoruz ama çekişme sebebi velayet

Mahkemeler velayet öncelikle anneye veirrler. Eğer ki annenin çocuğa bakamayacak bir durumu varsa o zaman babaya verilir

Mahkemeler velayet öncelikle anneye veirrler. Eğer ki annenin çocuğa bakamayacak bir durumu varsa o zaman babaya verilir

Yok mesleğim var işimi ayarlamış olacağım o zamana kadar , güzel bir ev ve oğlumun odası var , her türlü rahat olacak yani bir de özel okula ya da proje okuluna veriyorum öyle yani ve velayeti de istiyorum ama baba da istiyor o da bakabilir vaziyette ama annesi yok babası ile yaşıyor

Bunu maddi açıdan demedim. Çocuk büyütmeye engel bı durum varsa annede mesela alkol uyuşturucu istismar gibi o zaman babaya veirrler

Bende süreci tam bilenler için açtım işte konuyu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, verdiği emsal kararla velayet davalarını yeni bir boyuta taşıdı. Kurul, idrak gücüne sahibi 8 yaş ve üstü çocukların kendisini ifade edebileceğini, velayet davasında çocuğa fikri sorulması gerektiğine hükmetti. Kararla birlikte; mahkemeler velayet davalarında karar vermeden önce çocuğa "Anneni mi, babanı mı istiyorsun" sorusunu yöneltecek.

Muhtemelen velayeti size verilir.

Oğlum 7 yaşında daha ki benle yaşamak isteğini beyannediyor sizce sorulur mu bu ?

Oğlum 7 yaşında daha ki benle yaşamak isteğini beyannediyor sizce sorulur mu bu ?
Yok. Kararda 8 yaş ve üzeri diyor.
Eğer dava uzar da 8 yaşına gelirse mahkeme sorarsa sizi tercih eder.
Sizin açınızdan sıkıntı yok gibi.

Önceki konunuzda eşinizin çocuğa şiddet gösterdiğinden bahsetmiştiniz. Bunu ispat etmeniz mümkün olur mu bilmiyorum. Oğlunuz sizi istiyor zaten. Babası oğlunu size karşı doldurmasın dikkat edin. Ya da bir şekilde babayı ikna edin anlaşma yoluna gidin çocuk da yıpranmasın bari. Umarım size verilir.

Baba ikna edilecek gibi değil ama oğlum anlatıyor rahatça sorunca

N’aptınız siz ya neymiş ki 2 3 sene üzüyor alla alla insanlar yeni hayat kuramıyor mu yani ne saçma bir şey bu
Maalesef öyle diyor burada boşanan arkadaşlar.
Eğer anlaşmalı bir protokol yapıp mahkemeye sunarsanız tek celsede bile biter.

Baba ikna edilecek gibi değil ama oğlum anlatıyor rahatça sorunca
Çocuğu alsa gerçekten bakabilir mi? Yoksa sadece zorluk çıksın diye mi yapıyor? Benim eski eş beni korkutmak için çocuğu alırım göstermem falan diyordu. İş ciddiye bitince ben bakamam sen al velayeti dedi. Ama sizinki zorlayacak gibi. Ayrı eve çıkınca iki gün çocuk yanında kalınca bakıp bakamayacağını anlar belki. Siz kararlı olun mücadelenizi verin.

Yok yahu ben işteyim tüm gün evde o sanıyor ki kendisi bakıyor , genel temizlik bende ev çamaşır bulaşık yemek genel her şey bende o arada rutinleri yapıyor bakıyorum sen bakamazsın diyor babası ile bana bir de şaka gibi ya oğlan ilerde baba beden bıraktın demesin diye vermek istemiyormuş velayeti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…