Boşanmada velayet hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Saftirikinsan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2017
187
64
98
Merhaba arkadaşlar. Artık boşanmaya karar verdim sonunda. 5 yıllık evliyim ve evlendiğimizden beri anlaşamıyoruz. Konuştum olmadı, sustum olmadı. Sürekli beni aşağılama hakaret küfür ve hatta bazen ölümle tehdit var. Artık birbirimize tahammülümüzün kalmadığını söyledik karşılıklı olarak. Ama sorun şu ki 4 yaşındaki çocukların velayetini bana vermezsen boşanmam dedi. Belli ki anlaşmalı boşanma olmayacak.
küçük bi ilçede yaşıyoruz ve o işi gereği birsürü hakim savcı tanıyor. Sorum şu; ben çekişmeli boşanma davası açarsam geçici ve kalıcı velayeti yalan dolanla alma ihtimali var mı acaba? Ben de memurum bu arada.

Valla her şeyi yapar bu insan olamadiklar.bak bugün haberlerde Meral kaplanin altı yaşındaki kızının velayetini babaya verdiler. Hatta kadın ikiyuzbin tazminat ödeyecek adama.adam aşırı güçlü bir iş adamı yolunu bulmuştur araya koymuştur birilerini bunun başka bir açıklaması yok.

Merhaba arkadaşlar. Artık boşanmaya karar verdim sonunda. 5 yıllık evliyim ve evlendiğimizden beri anlaşamıyoruz. Konuştum olmadı, sustum olmadı. Sürekli beni aşağılama hakaret küfür ve hatta bazen ölümle tehdit var. Artık birbirimize tahammülümüzün kalmadığını söyledik karşılıklı olarak. Ama sorun şu ki 4 yaşındaki çocukların velayetini bana vermezsen boşanmam dedi. Belli ki anlaşmalı boşanma olmayacak.
küçük bi ilçede yaşıyoruz ve o işi gereği birsürü hakim savcı tanıyor. Sorum şu; ben çekişmeli boşanma davası açarsam geçici ve kalıcı velayeti yalan dolanla alma ihtimali var mı acaba? Ben de memurum bu arada.
Boşanmada elinizde güçlü kanıtlar olsa işinize çok yarar neden boşanmak istiyorsunuz diye soracak hakim
Ben yeni boşandım aldım velayeti ama bizde darp raporu vardı istemeye yüzü bile olmadı
Çoğu zamanda anneye veriliyor yüz kızartıcı suç olmadığı sürece
İkizleriniz mi var ?

Boşanmada elinizde güçlü kanıtlar olsa işinize çok yarar neden boşanmak istiyorsunuz diye soracak hakim
Ben yeni boşandım aldım velayeti ama bizde darp raporu vardı istemeye yüzü bile olmadı
Çoğu zamanda anneye veriliyor yüz kızartıcı suç olmadığı sürece
İkizleriniz mi var ?
Evet ikizlerim var. Elimde kanıt yok malesef. Ne yaşıyorsak aramızda yaşıyoruz. Küfürler tehditler hakaretler hepsi ikimizin arasında. Kanıtlayamam yani.

Boşanmada kusurlu taraf değilseniz yaşlarıda küçük cocuklarin anneye verir hakim ..ortada farklı özel bı neden yoksa size verilir

Erkeklerin tek silahı çocuk
Kadının yumuşak karnını biliyorlar
Adalet Türkiye'de bir kadın ismi maalesef
Normalde anneye verirler ama bilemedim şimdi.
Anlaşmalı boşanmak en iyisi.

Velayet anneye verilir. Annede bulaşıcı hastalık yada madde bağımlılığı gibi bir durumu yoksa, cumhurbaşkanını da tanısa anneye verilir içiniz rahat olsun.

Çekişmeli boşanmada ne konularda anlaşamadığınizi hakime siralarsiniz, tek konu çocukların velayeti ise, hakim size verip boşanmayı hükmeder.

Erkeklerin klasik tehditi çocuklar. Kararinizda emin iseniz, velayet konusunda ne tartışmaya girin ne muhattap olun. Hakim karar versin deyip geçin.

Hakîm çocukların menfaatlerini gözetmek zorunda velayet verirken. Sizi püskürtmeye çalışıyor eşiniz.Kolay kolay babaya verilmez o yaştaki çocukların velayeti.

Velayet direk anneye verilir diye birsey yok.
İkizleriniz kaç yasında ?
Hakim çocukların menfaatini gözetir.
Örneğin ; siz bakabilecek misiniz ? Yüz kızartıcı suçunuz var mı ? Madde bağımlılığı var mı ? Bulaşıcı hastalığınız var mı ? gibi gibi..

Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah zorluk çıkarmadan verir çocuklarınızın velayetini.

En doğru bilgiyi size avukat verir. Siz bir avukatla görüşüp daha sağlıklı adımlar atın.

Endişe etmeyin. Çocuğun üstün yararı gereğince hâkim, çok çok istisnai durumlar dışında velayeti anneye verir. Ayrıca bu öyle hâkim tanıyorumla yapılabilecek bir şey değil, bunun istinafı var temyizi var. Hâkimlerin kararları da denetleniyor yani. (Ki ben biri rica etti diye karar veren hâkim görmedim tanımadım)
Siz eğer tehdit edildiğinizi, psikolojik şiddet gördüğünüzü ispat edebilirseniz boşanmada kusurlu olan taraf eşiniz olur ve tazminat hakkınız doğar. Ancak ispat meselesi hukuka aykırı delil müessesesi sebebiyle çetrefilli bir konudur, bu sebeple adımlarınızı doğru atmak için bir avukata başvurun, eğer durumunuz iyi değilse adli yardım talebinde de bulunabilirsiniz.

Velayet anneye verilir. Annede bulaşıcı hastalık yada madde bağımlılığı gibi bir durumu yoksa, cumhurbaşkanını da tanısa anneye verilir içiniz rahat olsun.

Çekişmeli boşanmada ne konularda anlaşamadığınizi hakime siralarsiniz, tek konu çocukların velayeti ise, hakim size verip boşanmayı hükmeder.

Erkeklerin klasik tehditi çocuklar. Kararinizda emin iseniz, velayet konusunda ne tartışmaya girin ne muhattap olun. Hakim karar versin deyip geçin.
Sizin mesajınız içimi biraz rahatlattı. İnşallah öyle olur.

Hayasız bir hayat sürmüyorsanız(ahlakla bağdaşmayan meslekleri kastediyorum), madde bağımlısı değilseniz, çocuğa bakmanıza engel teşkil edecek nitelikte bir akıl hastalığınız yoksa minikleri hakim size verir içiniz rahat olsun.
Bu erkekleri anlamak zor... bezini değiştirmezler, bakımıyla ilgilenmezler, iki dk sevip atarlar hatta bazısı bunu bile yapmaz ama boşanmaya gelince tuttururlar... Tamamen sizi korkutmak için yapıyor, aldanmayın. İstediği kadar hakim savcı tanısın kimse bişey yapamaz bu konuda. Siz de memurmuşsunuz, ileride çocuklar büyüdüğünde bile alamaz muhtemelen velayeti, tabi çocuklar kendi gönülleriyle gitmek isterse alabilir ileride.

Hayasız bir hayat sürmüyorsanız(ahlakla bağdaşmayan meslekleri kastediyorum), madde bağımlısı değilseniz, çocuğa bakmanıza engel teşkil edecek nitelikte bir akıl hastalığınız yoksa minikleri hakim size verir içiniz rahat olsun.
Bu erkekleri anlamak zor... bezini değiştirmezler, bakımıyla ilgilenmezler, iki dk sevip atarlar hatta bazısı bunu bile yapmaz ama boşanmaya gelince tuttururlar... Tamamen sizi korkutmak için yapıyor, aldanmayın. İstediği kadar hakim savcı tanısın kimse bişey yapamaz bu konuda. Siz de memurmuşsunuz, ileride çocuklar büyüdüğünde bile alamaz muhtemelen velayeti, tabi çocuklar kendi gönülleriyle gitmek isterse alabilir ileride.
Çok haklısınız. 4 yıldır bir gece kalkıp da ne oldu diye bakmamış. Bu çocuklar yemek yedi mi yemedi mi umrunda olmamış. İş boşanmaya gelince kıymete biniyor çocuklar.

Evet ikizlerim var. Elimde kanıt yok malesef. Ne yaşıyorsak aramızda yaşıyoruz. Küfürler tehditler hakaretler hepsi ikimizin arasında. Kanıtlayamam yani.
Sizi tehdit ettiği, küfür ettiği, psikolojik şiddet uyguladığı mesajlar varsa elinizde onları avukatınıza verin. Ya da bir seferliğine olmak üzere sizi tehdit ederken, küfür ederken vs. olmak üzere gizlice kameraya kaydedebilirseniz o da iş görür. Yeter ki bir şekilde kanıt elde edin o zaman alamaz velayeti.

Sizi tehdit ettiği, küfür ettiği, psikolojik şiddet uyguladığı mesajlar varsa elinizde onları avukatınıza verin. Ya da bir seferliğine olmak üzere sizi tehdit ederken, küfür ederken vs. olmak üzere gizlice kameraya kaydedebilirseniz o da iş görür. Yeter ki bir şekilde kanıt elde edin o zaman alamaz velayeti.
Sadece bir tane küfürlü bi mesaj var elimde. O da işe yarar mı tek başına bilmiyorum. Çünkü kameraya kaydetme ihtimalim pek yok

Sadece bir tane küfürlü bi mesaj var elimde. O da işe yarar mı tek başına bilmiyorum. Çünkü kameraya kaydetme ihtimalim pek yok
Bir avukata danışın o size yol gösterir sizin beyanlarınız eşliğinde mesajı sunarsınız mahkemeye. Hiçbir şey olmasa bile çocukların velayeti genelde anneye verilir ama istisnalar vardır annenin düzensiz bir hayat yaşaması, aldatmış olması, bağımlılıkları olması ya da psikolojik hastalıkları olması vb. ekstrem durumlarda baba alır.

Teldeki mesaj yada kamera kaydı delil olarak sunulamiyor. Yasadışı yollar elde edilmiş kanıt sayılıyor. Bir AVM bir lokanta gibi kamusal alanda kameraya yansımış ses yada görüntü ancak kanıt oluyor.

Gecinemiyoruz fikir ayrılığımiz var dediğinizde zaten hakim kanıt göster demez.
Anladığım boşanmayı karşı tarafta istiyor zaten. Tek anlaşmazlık velayet, onda da hakim size verir

Back
X