Boşanmadan sonra çocuk ve baba iletişimi

SekerMandalinasi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2019
677
1.763
43
Merhaba bayanlar. Senelerdir uzaktan takip ettiğim bu forumda konu açmakta varmış. Bir kaç gün önce eşimden ayrıldım. 2 yaşında bir çocuğum var. 2 haftaya kadar şehir değiştireceğim. Babası kızımızla çok ilgilidir. Ama maalesef iki şehir arası uzunca bir mesafe farkı olacağından çok sık gelip görebileceğini düşünmüyorum en azından bir süre. Aradaki iletişimi kopartmak istemiyorum, uzaktan da olsa sık sık telefonla görüştürmek, konuşturmak istiyorum. Ama bir yandan da çok yüz göz olmamam lazım. Evliliğimizin bitmesinde ki en büyük etken onun bencilliği, asla dinlememesi, kafasından geçenlerden başka hiçbir şeye inanmaması, hatalarını asla kabul etmemesi ve pskolojik şiddetle üstümde hakimiyet kurarak beni sindirmeye çalışmasıydı. Ben tüm bunlardan kurtulmak için çaba harcıyorken yeniden hayatımıza müdahale etme hakkı vermek istemiyorum. Dengeyi nasıl sağlayabilirim? Benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Uzuldum adınıza. Skmdı dıycekler sonucta o adamda cocugun babası gorusturmen lazım dıye ama ben olsam bunlara sebebuyet veren yuvamın bozulmasına dagılmasına sebeb olan cocugumla ortada bırakan bır adama cocuk falan gostermezdım. Sonucta bu duruma gelmenızın sebebı oymus. Hele aldatıp bosanan eslerın hala cocuk gosmesıne nasıl sinir oluyorm cocugunun annesını aldatıyor. Perısan edıyor. Aıleyı yıkıyor ayrılıyor sonra cocuguyla oda babasıdır dıye gorusuyr. Bu hale dusmenın sebbeı zaten baba. Gerçi Sızınkınde aldatma yokmus sıddet yoknus ama evkıyken hıc cabalamadınzmı bu huylarını bırakması ıcın. bosanalım dedınız oda hemencık kabul mu etti. sız goturup getırmeyrceksinız bırakın kendısı onca yolu gelıp gorsun cocugnu gorusmek konusmak ıstıyorsa kendısı arasın. Oyle olunca hayatınıza mudahıl olamaz okadar

Boşanarak dengeyi sağlamışsınız zaten. Araya bir de mesafe girecekmiş nasıl müdahale edebilir artık size? Hazmedemediğiniz eski konuları düşünmeyi bırakın. Arada bir gelebileceğine göre kızınızın babasıyla görüntülü konuşabilmesini sağlayın yeterli.

Burnundan kıl aldırmaz ki. Asla problemli yada hatalı değildir. Tartışamadığımızın farkına varınca koptu zaten ipler. Eğer kendini haklı buluyorsa deli gibi bağırıp çağırıp hakaret eden, eğer haksızsa 'hı hı, evet hep sen doğrusun zaten, hep sen iyisin zaten..' vb. cümlelerle üste çıkmaya çalışan bir adam. Çocuk çok küçük. Ben istediği zaman istediği ebeveyniyle görüşebilecek özgürlüğü olsun istiyorum. Ama karşımdaki adam 1 verenden 1000 ister.

Mesela gün aşırı arasam, ve bir gün müsait olamasak ve arayamasam bağıra çağıra 'beni nasıl aramazsın' deme potansiyeline sahip. Yada çocukla ilgili bir kaç durum paylaşsam onunla, 'bana nasıl sormazsın' yada 'benden izin aldın mı' deme ihtimali de var. Karar mercii sanır kendini. O kadar her adımımıza zebani gibi çökmüş ki, etkisinden kurtulamayacakmışım gibi geliyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın, ben ailemle bile tartıştım arayacağız soracağız birbirimizi çocuk için diye. Aralarında güçlü bir diyalog olmasını gerçekten çok istiyorum

Çocuk anneye bağlıdır. ( bazı özel durumlar hariç ). Annenin yanındadır. Bu işin doğası böyledir.
Küçük çocuğuyla iyi iletişimde olmak isteyen erkek çocuğunun annesiyle sağlıklı iletişim kurmalı.
Bencilce tavırlar. Kendini bişey sanmalar böyle böyle tavırlar psikolojik şiddet anneye sonra kadıncağız kendini kurtarır.
Birden bire herkes anneden modernlik ve medeniyet bekler . “Ama o çocuğun babası” denir . “ Tabi görüşecekler “ denir .
Baba ilgilenmeyince bile yine anneyi suçlayanı gördüm ben.
Hanımefendi hiç üzülmeyin. Çocuğu ile iletişimde olmak istiyorsa kendisi çaba harcayacak. Size de uygun bir sistem kurulmalı. Tek başına karar veremez. Habire telefonla konuşmak zorunda değilsiniz.
İşleri bu noktaya getirmeseydi.
Çocuk anneyle bir bütündür. Karısının canına okuyacak ama çocuğumu çok seviyorum diye bir durum olamaz.
Yani size karşı saygılı olacak sizin kurallarınızı uygulayacak. Çocuğu ile sağlıklı iletişim kuracak. Tabi baba olmayı istiyorsa.
Evliliğinizde size yaşattığı şeyleri bu dönemde tekrar yaşatmasın dikkat edin.

Çok teşekkür ederim. Çok doğru söyledikleriniz.

Çocuk bendeyken dediğiniz gibi arada bir ben aramalıyım. Onun aramasına müsade etmemem lazım önemli bir durum olmadıkça. Çocuk onda olduğu süre içinde de o beni arasın. Belki buna benzer bir kaç kural bulur ve düzene oturtursam sorun olmaz. Kesinlikle işin içine duygusallığı katmak istemiyorum çocuk ile ilgili. Çünkü ne zaman çocuğu işin içine katarak bir yola girsem mutlaka alttan alan ben oluyorum. Birazda o çaba harcasın artık.

Madem esinizin huyu bu-son cumlenizi kastediyorum-yasal sureci isletin. Sadece gorecegi zamanlarda. Gun ve saatler belli zaten. Sakin tek birakmayin cocukla. En ilgili baba bile zaman icinde cocukla iliskisini oteliyor. Yani bu cocugu siz tek basiniza buyuteceksiniz. Babasiyla ilgili sorunlari olursa erken yasta oyun terapisini dusunebilirsiniz. Araya mesafe ve yeni gundem konulari girince kizinizla yalniz kalacaksiniz. Eski esiniz bir istisna olur mu,bunu zaman gosterecek.

Cocukla iletisim meselesi sizin degil onun sorunu, bunu o dusunmeli.
Ben de bosandim. Bosandiktan sonra ben de sehir degistirdim. Bu mevzulara hic girmedim, onunla hic muhatap olmadim. Oglum ilkokula gidiyordu. O oglumu telefonla arayip gormek icin bir adres istedi. Bem evimi bilmesini istemedigimden bir yer adi soyledi oglum. Hakimin belirledigi tarihler disinda gorusmelerine izin vermedim. Kendi takvim gunlerinde belirlenen yere gelip oglumu aldi. Otelde kalip ertesi gun ayni yere getirdi. Hala da oyle.

Velayetin sizde oldugunu ve velayet hakkini kullanirken soz hakki olmadigini kendisine hatirlatin. Cocugu ozel hastaneye goturdum bir vakit. Sebebini hatirlamiyorum anne baba telefonlari istendi. Velayetin bende oldugunu soylememe ragmen israrla sekreter hanim istedi. Kendisine yasal durum hakkinda kisa bilgi verdim. Iznim olmadan babasiyla iletisime gecmelerinin suc oldugunu soyledigimde gozu buyudu,sadece telefon prosedur gibi seyler geveledi. Kanunu bilmiyordu ogrendi sayemde ama yine de israr etti fikrinde. Diyecegim o ki, akil veren coktur-tecrube etmeden-ceremesini siz cekersiniz.

Ben aslında çok şanslıyım. Ailem maddi manevi arkamda, benim iyi bir işim ve gelirim var. Yalnız da olsam, kimsesiz de kalsam kızımı kimselere muhtaç etmem hiçbir konuda evelallah. Ama babasına da özlem duyarak büyümesini, yanında babasını gördüğü çocuklara bakıp içerlemesini hangi imkanla giderebilirim ki. Yapmam gereken şey belli aslında bu duygusallığı içimde yaşayıp oyunu kuralına göre oynamak. Arayacaksam istediğim zaman, bir durum paylaşacaksam istediğim zaman. O da bu oyuna uyacak, başka yolu yok.

Çocuğunuz çok küçük zaten , her gün aramanıza gerek yok. Rutin olarak yaptığınız her şey görev olarak üzerinize kalır ve aksattığınızda bu sorun olur. Siz bir süre eski eşinizle diyaloğa geçmeyin ,ara soğusun, hem siz hem de o üzerinizde kurduğu baskıyı unutsun. Çocukla ilgili her durumu haber vermek zorunda değilsiniz. Allah korusun çok hastalanırsa bunu bildirirsiniz bunun dışında 2 yaşında bir çocuğun hayatında ne olabilir ki babasıyla paylaşıp onun fikrini alasınız? Siz sınırları ne kadar net çizerseniz o kadar iyi. Başlarda bocalar eski tavrını devam ettirir ama bir süre sonra pes eder.

Adam bu kadar problemliyse sizinle olan ilişkisinde ,şöyle bir yol deneyebilirsiniz ; eğer kızınıza anne babanız bakacaksa ilk sene onların telefonu ile iletişim kursun siz ne kadar az muhattap olursanız o kadar iyi. Gündüzleri zaten çalışıyor olacaksanız akşamları da müsait değilim diyin

Çocuk daha çok küçük. Çocukla alakalı önemli konularda tabi ki fikrini almanız gerekir, her konuda sürekli muhatap olmayın.
İkide bir arayıp çocukla konuşturmaya kalkmayın, 2 yaşındaki çocuk zaten ne konuşacak. İletişiminiz sadece çocuk hakkında olsun. Sürekli çocuğun fotoğrafını atmayın. Zaten ilk başta çok ilgili oluyorlar. Yasal görmesi gereken süreler var onlara uyarsınız.
Bir arkadaşımın çocuğu ilk okuldaydı, yazın 1 ay alıyordu farklı şehirdeler, 15 tatilde alıyordu, onun dışında arada gelip haftasonu otelde kalıyordu eşi çocuğu görmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…