boşanmadan sonra kendine güvensizlik..

kucukpiraye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2016
351
212
18
Boşanmış birisiyim.1.5 yıl gecti boşanmamdan. Kendimi eksik ve farklı hissediyorum hic evlenmemiş yaşıtlarımdan.
Düzgün bir ilişki istesemde kendimi kasıyorum ve ciddiyete (yani sevgililik sıfatını almaya) yaklaşırsa kendimi kasıyorum uzaklaşıyorum karşımdakinden. 'Ne söylücem nasıl söylücem boşandığımı nasıl anlatıcam olanları o ne düşünecek uzaklaşacak mı benden kıracak mı kalbimi bu yüzden' soruları hep kafamda.Benim hakkımda ozamana kadar ne düşündüyse boşandığımı söylediğimde hepsinin değişecegini düşünüyorum.Ama bu bekaretle alakalı değil kesinlikle. 'bak işte evlenmiş yürütememiş ,neden bu yaşta evlenmiş bak hemen ayrılmış salak, yada evlenmeyi ve boşanmayı kolay görüyo bu' gibi şeyler aklından gecirecekmiş gibi geliyor..
Bu nedenle o beni kıramadan yani boşandığımı söylemeden kendim uzaklaşmayı seçiyorum.. Bazen birini görüyorum diyorumki içimden 'o bana bakmazki ben boşanmış biriyim' birsürü güzel hiç evlenememiş kız var dünyada.
Birde kıskanıyorum cok hiç evlenmemiş yaşıtlarımı şuan. KEşke bende evlenmeseydim hiç.... hiç böyle kaygılara kalmasaydım.

Eksik hissediyorum kendimi farklı hissediyorum. evlenip boşanmadan önce (yani 1,5 yıl önce) genç ve hayat dolu birisiydim. şuan olgun bir kadınım. Kendimi asla bırakamıyorum. Hİç güvenmiyorum kendime
Nası aşıcam ben bunu ya

Son düzenleme:
Doktor biriyle beraberdin...
Durumu biliyordu...
O iliskiniz bitti mi?

Bittiyse biraz zaman geçsin..

Eksik değil güclü bir kadınsınız siz, hicbir kadın bütün kurşunlarını tüketmeden boşanmaz. Boşanma kararı almak ve uygulamak her baba yiğidin harcı değil.

Önce siz kendinize güvenin, insanların sizi yargılamasına ve yermesine izin vermeyin. Yaşandı bitti. Deşmenin, düşünmenin anlamı yok.

Doktor biriyle beraberdin...
Durumu biliyordu...
O iliskiniz bitti mi?

Bittiyse biraz zaman geçsin..
Evet nasıl hatırladınız:) durumu bilmiyordu söylememiştim.
Aslında konum tamamen onunla da alakalı. Geçen gün bana 'ben senden hoşlanıyorum neden daha cok vakit gecirmiyoruz neden kaçıyorsun benden, hoşlanmıyo musun benden kendini zorluyo gibisin' gibi bir konuşma yaptı :/ ne diceğimi bilemedim

Evet nasıl hatırladınız:) durumu bilmiyordu söylememiştim.
Aslında konum tamamen onunla da alakalı. Geçen gün bana 'ben senden hoşlanıyorum neden daha cok vakit gecirmiyoruz neden kaçıyorsun benden, hoşlanmıyo musun benden kendini zorluyo gibisin' gibi bir konuşma yaptı :/ ne diceğimi bilemedim
Hatırlanması zor bir konu değildi :)
Sevgili olmadan beraber olmak ti isteğiniz...

Bence doktor bey sevgili olmak istiyor
Eger sen de bunu istiyorsan
Duygularına gem vurma
Ve bosandigini herseyi açıkça anlat...

Hatırlanması zor bir konu değildi :)
Sevgili olmadan beraber olmak ti isteğiniz...

Bence doktor bey sevgili olmak istiyor
Eger sen de bunu istiyorsan
Duygularına gem vurma
Ve bosandigini herseyi açıkça anlat...
evet öyle istiyormuş.
nasıl söylenirki?
beni kırmasından korkyorum. beni bgenmediği için istemediği için vs. biçok sebepten uzaklasabilir benden ama bu konudan ötürü olursa zoruma gidecek. ve zaten takıyorum kafama bu boşanma işini.daha cok takıcam

Yanlış anlamadıysam siz sevgili olmadan önce beraber olmak istiyormuşsunuz sizi nasıl kırabilir ki :KK54:

ya neden bu kadar çekiniyorsunuz ki? Siz kötü bir şey yapmadınız. Bende 2005 yılında, 25 yaşında boşanmıştım. Ondan sonra ilişkilerim oldu elbet. Her ilişkime olabildiğince açık oldum. Kim ne demiş, neden demiş, ne düşünmüş hiç umrumda değildi. Çünkü ben kötü birşey yapmamıştım. Size yakınlaşanlardan kaçmayın, deneyin. İnanın doğru kişi geldiğinde mutlu olacaksınız.
Evlendiniz, olmadı anlaşamadınız boşandınız bu kadar yani. Beni sadece bununla yargılayan insana vururum tekmeyi olur biter. Seven insan herşeyi ile kabul eder

Yanlış anlamadıysam siz sevgili olmadan önce beraber olmak istiyormuşsunuz sizi nasıl kırabilir ki :KK54:
Ne farkeder ben hertürlü onun düşüncesini fikrini önemsiyorum tabi ki kırabilir. o kadarda odun değiliz canım

anlamadığım bişey var insanlarla bi araya geldiğinizde sohbet sırasında falan zamanla konu böyle biyere hiç gelmiyo mu mesela ya da 1-2 seferden fazla görüşmüyo musunuz?

Boşanmış birisiyim.1.5 yıl gecti boşanmamdan. Kendimi eksik ve farklı hissediyorum hic evlenmemiş yaşıtlarımdan.
Düzgün bir ilişki istesemde kendimi kasıyorum ve ciddiyete (yani sevgililik sıfatını almaya) yaklaşırsa kendimi kasıyorum uzaklaşıyorum karşımdakinden. 'Ne söylücem nasıl söylücem boşandığımı nasıl anlatıcam olanları o ne düşünecek uzaklaşacak mı benden kıracak mı kalbimi bu yüzden' soruları hep kafamda.Benim hakkımda ozamana kadar ne düşündüyse boşandığımı söylediğimde hepsinin değişecegini düşünüyorum.Ama bu bekaretle alakalı değil kesinlikle. 'bak işte evlenmiş yürütememiş ,neden bu yaşta evlenmiş bak hemen ayrılmış salak, yada evlenmeyi ve boşanmayı kolay görüyo bu' gibi şeyler aklından gecirecekmiş gibi geliyor..
Bu nedenle o beni kıramadan yani boşandığımı söylemeden kendim uzaklaşmayı seçiyorum.. Bazen birini görüyorum diyorumki içimden 'o bana bakmazki ben boşanmış biriyim' birsürü güzel hiç evlenememiş kız var dünyada.
Birde kıskanıyorum cok hiç evlenmemiş yaşıtlarımı şuan. KEşke bende evlenmeseydim hiç.... hiç böyle kaygılara kalmasaydım.

Eksik hissediyorum kendimi farklı hissediyorum. evlenip boşanmadan önce (yani 1,5 yıl önce) genç ve hayat dolu birisiydim. şuan olgun bir kadınım. Kendimi asla bırakamıyorum. Hİç güvenmiyorum kendime
Nası aşıcam ben bunu ya
yasın kac ?
ama artık deneyım sahıbısın hayatın zorlugu ılıskının zorlugu
ve eskı evlılıgınde yaptıgın hataları veya esının yaptıgı hataları bılıyorsun bır sonrakı ılıskınde yapmayacaksın

bosanmak evlenmek kadar medenı bır kavram

oncelıkle bu kelımeyı kendı ıcınd kabullen
zten sonra senı seven bosanmıs olmanı ki kotu bır olgu degıl bu kabul edecektır

her hata bır deneyım ve sonucunda bır ders cıkarmak ıcın

yasadın olmadı bıttı .. kendıne hakaret etme .. kımse bosanan ınsanlara dedıgın gıbı bakmıyor

hayat kısa gez toz eglen arkadaslıklar kur
zamanı gelınce elbette evleneceksın su yasta bosanılır mı bu yasta evlenılır mı deme
olması gerektı evlendın
tekrar da evlılık yapacaksın .. asık olacaksın cunku askın yası yok ;)

anlamadığım bişey var insanlarla bi araya geldiğinizde sohbet sırasında falan zamanla konu böyle biyere hiç gelmiyo mu mesela ya da 1-2 seferden fazla görüşmüyo musunuz?
E geliyo tabi bazen eskilere konu, bende konuşabilecek gücü kendimde bulamadığımda konuyu değiştiriyorum. Nereye kadar gizliyim niye gizliyim biyerde söylemek zorundayım.gerisi artık kandırmaya girer..
ama karşıdakinde onlarca soru işareti oluşturacagı hatta bazılarını direk soğutacağı da bir gercek. buda benim zoruma gidiyor.

E geliyo tabi bazen eskilere konu, bende konuşabilecek gücü kendimde bulamadığımda konuyu değiştiriyorum. Nereye kadar gizliyim niye gizliyim biyerde söylemek zorundayım.gerisi artık kandırmaya girer..
ama karşıdakinde onlarca soru işareti oluşturacagı hatta bazılarını direk soğutacağı da bir gercek. buda benim zoruma gidiyor.
Iste aslinda konu oraya geldiginde ilk basta doylemis olsaniz insanlarin tavri hemen kendini gosterir..siz de bi daha sizi boyle bi sebepten eleyecek birini en bastan elemis ve zaman kaybi yasamamis olursunuz.. siz yanlis bisey yapmadiniz sonucta bu herkesin basina gelebilecek bisey gayet dogal bi durum.. ben de 2. Evliligimi yaptim hem de kendimden 4 yas kucuk biriyle ve onun ilk evliligi bu gayet normal bisey yani kendinizi bos yere yipratiyosunuz

yasın kac ?
ve eskı evlılıgınde yaptıgın hataları veya esının yaptıgı hataları bılıyorsun bır sonrakı ılıskınde yapmayacaksın

bo
Iste aslinda konu oraya geldiginde ilk basta doylemis olsaniz insanlarin tavri hemen kendini gosterir..siz de bi daha sizi boyle bi sebepten eleyecek birini en bastan elemis ve zaman kaybi yasamamis olursunuz.. siz yanlis bisey yapmadiniz sonucta bu herkesin basina gelebilecek bisey gayet dogal bi durum.. ben de 2. Evliligimi yaptim hem de kendimden 4 yas kucuk biriyle ve onun ilk evliligi bu gayet normal bisey yani kendinizi bos yere yipratiyosunuz
mutluluklar dilerim size ne güzel:)
İşte geriliyorum çok. lafa nasıl başlıcagımı bilemiyorum. daha fazla soru sorarsa anlatmak istemiyorum cok ayrıntılı. hatırlamak istemiyorum o günleri. yada yorum duymak istemiyorum. yada işte soğuk bi tepki falan alırsam moralim bozulacak falan.. bunların hepsi kendimi korumak için

ya neden bu kadar çekiniyorsunuz ki? Siz kötü bir şey yapmadınız. Bende 2005 yılında, 25 yaşında boşanmıştım. Ondan sonra ilişkilerim oldu elbet. Her ilişkime olabildiğince açık oldum. Kim ne demiş, neden demiş, ne düşünmüş hiç umrumda değildi. Çünkü ben kötü birşey yapmamıştım. Size yakınlaşanlardan kaçmayın, deneyin. İnanın doğru kişi geldiğinde mutlu olacaksınız.
Evlendiniz, olmadı anlaşamadınız boşandınız bu kadar yani. Beni sadece bununla yargılayan insana vururum tekmeyi olur biter. Seven insan herşeyi ile kabul eder
Doğru diyosunuz. :) aslında benim çevremde ailemde akrabalarımda hic boşanan birisi olmamıştı. O nedenle kendimi çok kötü ve garip hissettim başlarda.(tabi etrafın garipsemeleri ve bana karşı değişmeleri çok etkili oldu) tabi baya ilerleme kaydettim ama şu psikolojiyi atamıyorum üstümden. cidden normalmi farklı değilmiyim bilmiyorum.

yasın kac ?

bosanmak evlenmek kadar medenı bır kavram

oncelıkle bu kelımeyı kendı ıcınd kabullen
zten sonra senı seven bosanmıs olmanı ki kotu bır olgu degıl bu kabul edecektır

her hata bır deneyım ve sonucunda bır ders cıkarmak ıcın

yasadın olmadı bıttı .. kendıne hakaret etme .. kımse bosanan ınsanlara dedıgın gıbı bakmıyor

hayat kısa gez toz eglen arkadaslıklar kur
zamanı gelınce elbette evleneceksın su yasta bosanılır mı bu yasta evlenılır mı deme
olması gerektı evlendın
tekrar da evlılık yapacaksın .. asık olacaksın cunku askın yası yok :KK66:
25 yaşındayım:)
evlilikten cok soğudum ve korkuyorum ya . birazda mantıgım baya değişti. bu süreçte okudum gezdim insanlarla tanıştım. yaşamak ne demek öğrendim. böyle erken evlendiğim için ve o kadar hızlı boşandığım için utanır oldum kendimden.

Back
X