Boşanmak bu kadar kolay mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

DisIoyal

Sen olmadan asla..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
519
273
33
Ben anlamıyorum ufak bir tartışma da boşanın diyenleri. Hayır boşansa evleneceği erkek ondan daha mı üstün olacak sanki. Hayır yani baba evine gitmeyi bu kadar basit mi sanıyorlar?

Rica ediyorum biraz sıkıntısını anlatan evlilere hemen boşanın demeyin. Ortalık olduğu gibi annesiz babasız büyüyen anneanne ve babaanneyle büyüyen çocuklarla kaynıyor.

Unutmayın dört dörtlük mutluluk asla olamaz. Olsa zaten imtihana gerek kalmaz. Geçen gün anneme diyorum ki, iyiki babamla birçok sıkıntı da yaşasanız boşanmamışsınız. En azından anne baba birarada büyümüşüz.

boşansa neden yeni biriyle evlenmek zorunda diye düşünüyorsunuz ille bir erkeğe mi bağımlı olmak zorundasınız? kocam ekmek almadı napıyım diyene boşan demiyoruz zaten aldatılana, dayak yiyene aman kocandır sus mu diycez? kaldı ki annesi babası evli olanlar da çalışmak zorunda olduklarından çocuklarına anneanne babaanneler bakıyor.mutsuz evlilikte büyüyen çocuk neye dönüşüyor haberiniz yok.Kadınlara burda boşuna laf olsun oku geliştir kendini, seni eve kapatmasına izin verme gir bir işe çalış demiyoruz.Erkeğe bağımlı olmak ne kadar kötü farkında değilsiniz.Koca kavramını hayatınızın merkezine koymuşsunuz.Bakış açınız çok korkunç ve yanlış.Adam karısını eve kapatsın dövsün her haltı yesin ama anam babam aynı evde kalsın diyen 1 çocuk yok bu dünyada.

Eşimle kavga ettik diyene boşan demez kimse.

Ama küfür ve dayak, evinden para saklamak, kumar, aldatmak direkt boşanma sebebidir.

Ben kimseye boşan demem.

Ama burdaki kadınlar da kendi fikirlerini nacizane söylüyorlar.

Zaten kimse de koşup boşanmıyor.
boşansa neden yeni biriyle evlenmek zorunda diye düşünüyorsunuz ille bir erkeğe mi bağımlı olmak zorundasınız? kocam ekmek almadı napıyım diyene boşan demiyoruz zaten aldatılana, dayak yiyene aman kocandır sus mu diycez? kaldı ki annesi babası evli olanlar da çalışmak zorunda olduklarından çocuklarına anneanne babaanneler bakıyor.mutsuz evlilikte büyüyen çocuk neye dönüşüyor haberiniz yok.Kadınlara burda boşuna laf olsun oku geliştir kendini, seni eve kapatmasına izin verme gir bir işe çalış demiyoruz.Erkeğe bağımlı olmak ne kadar kötü farkında değilsiniz.Koca kavramını hayatınızın merkezine koymuşsunuz.Bakış açınız çok korkunç ve yanlış.Adam karısını eve kapatsın dövsün her haltı yesin ama anam babam aynı evde kalsın diyen 1 çocuk yok bu dünyada.
Merak etmeyin zaten herkes sizinle aynı kafada olduğu için korkunç bir boşanmalar yaşanıyor ve hepside 1 yıl içinde ayrılanlar. Sanki eskiler mutluluk içinde geçirmiş hayatları ve 40 yıl sürdürmüşler dimi.

Merak etmeyin zaten herkes sizinle aynı kafada olduğu için korkunç bir boşanmalar yaşanıyor ve hepside 1 yıl içinde ayrılanlar. Sanki eskiler mutluluk içinde geçirmiş hayatları ve 40 yıl sürdürmüşler dimi.
Yanı çok mu iyi yapmışlar
Her taraf ezilen kadın ruh hastası adamla dolu

Evet kocalarımız suratımıza tukurse allaha şükür diyip susalım .
Mazaallah koca bulmak kolay mi !
Konu sahibinin bunu kastettigini sanmiyorum. Yutulacak sey var yutulmayacak sey var. Ama ufak meselelerde yapici davranmayip olaylari gereginden fazla buyutmekte yanlis. Orta yolu bulmak lazim. Tabi karsi tarafinda uzlasmaya sicak bakmasi lazim. Heleki ortada cocuk varsa. Gecen biri vardi mesela bayram sabahi esi anneannesinin evinde toplanmak istedigi icin bayan tartisma cikarmisti niye oraya gidiyoruzda bizimkilere gitmiyoruz filan. Kusup babasi gile gitmisti eside eve gel dememis oyle uzadi gitti konunun sonu ne oldu bilmiyorum. Yani boyle sebeplerden oturu evliliklerin dagilmasida yazik gunah. Hem eslere hem ailelere hemde varsa cocuklara.

Konu sahibinin bunu kastettigini sanmiyorum. Yutulacak sey var yutulmayacak sey var. Ama ufak meselerde yapici davranmayip olaylari gereginden fazla buyutmekte yanlis. Orta yolu bulmak lazim. Tabi karsi tarafinda uzlasmaya sicak bakmasi lazim. Heleki ortada cocuk varsa. Gecen biri vardi mesela bayram sabahi esi anneannesinin evinde toplanmak istedigi icin bayan tartisma cikarmisti niye oraya gidiyoruzda bizimkilere gitmiyoruz filan. Kusup babasi gile gitmisti eside eve gel dememis oyle uzadi gitti konunun sonu ne oldu bilmiyorum. Yani boyle sebeplerden oturu evliliklerin dagilmasida yazik gunah. Hem eslere hem ailelere hemde varsa cocuklara.
Ben size katılıyorum ama konu sahibinin düşüncesinin bu olduğunu sanmıyorum .
Verdiği cevaplara bakarak anlayabilirsiniz bunu

Çocukların anne ve baba ile büyümesi elbette güzel birşey. Herkesin tolere edeceği şeyler farklıdır. Aldatma ve şiddet kimsenin tolere etmeyeceği şeylerdir. Kimisi eşi bir tokat atsa kendi düşüncesine göre boşanır kimisi ağzını burnunu kırsalar boşanmaz. Burada defalarca aldatılan ve defalarca şiddet gören kadınlara boşan deniyor ona rağmen boşanmıyorlar. Böyle mi olmalı? Bazen de konu sahibi öyle bir yazıyor ki yazdığı sorunun çözümü yok. Eşim değişsin bana böyle yapmasın beni aldatmasın istiyor, kv onu sevsin saysın istiyor. Bunlar olmayınca sürekli huzursuzluk oluyor. Değişecek şeyler değil boşanmayacaksan ya kurcalama ya da boşan deniliyor.

Konu sahibinin bunu kastettigini sanmiyorum. Yutulacak sey var yutulmayacak sey var. Ama ufak meselelerde yapici davranmayip olaylari gereginden fazla buyutmekte yanlis. Orta yolu bulmak lazim. Tabi karsi tarafinda uzlasmaya sicak bakmasi lazim. Heleki ortada cocuk varsa. Gecen biri vardi mesela bayram sabahi esi anneannesinin evinde toplanmak istedigi icin bayan tartisma cikarmisti niye oraya gidiyoruzda bizimkilere gitmiyoruz filan. Kusup babasi gile gitmisti eside eve gel dememis oyle uzadi gitti konunun sonu ne oldu bilmiyorum. Yani boyle sebeplerden oturu evliliklerin dagilmasida yazik gunah. Hem eslere hem ailelere hemde varsa cocuklara.
Alkışlıyorum sizi, demek ki her sözü herkes algılayamıyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X