• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmak cok mu kotu

olalaya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
1.526
1.310
133
Tekrar sevilmez miyim sahiplenilmez miyim mutlu olmak artik hakkim degil mi

Neden bi onyargi var dul kadinlara

Ikinci el esya gibi

Kişi kendini nasıl değerlendiriyorsa öyledir. Siz kendinizi ikinci el eşya gibi görüyorsanız gerçekten öylesinizdir.

Kusura bakmayın ama çok sinirlendim. Sizin gibi kadınlar ne diye boşanırlar ki? Boşanmaya gücünüz yok sizin. Sonra milletin başına bela oluyorsunuz. Bence kocanızla yaşlanın. Dayak yiyin, hakaret işitin. İnanın o şekilde daha mutlu olursunuz.

Ama buraya gelip böyle saçma sapan konular açmayın. İnsanları demoralize etmeyin, boşanmış kadınlara hakaret etmeyin!

Gidin ne haliniz varsa görün!

Allah Allah niye böyle kızdınız ki ?
Kadın kendi düşüncesini değil toplumun düşüncesini dile getirmiş bence,biraz fazla üzerine gitmediniz mi ? Ben mi yanlış anladım yoksa ?

Allah Allah niye böyle kızdınız ki ?
Kadın kendi düşüncesini değil toplumun düşüncesini dile getirmiş bence,biraz fazla üzerine gitmediniz mi ? Ben mi yanlış anladım yoksa ?
Ya bırak Allah aşkına. Bu ne ya? İkinci el eşya ne demek ya? Böyle bir çağda bu kadar bilinçsiz kadın olur mu? Çok kızıyorum. Allah akıl fikir versin.

Siz kendinize ne gözle bakarsanız toplum sizi öyle görür. Günümüzde kadınların yaşadığı sorunlar hep bu yüzden. Moralim bozuk, üzgünüm vs... anlarım ama bu bakış açısını kesinlikle kabul etmiyorum.

Kendiniz için bu kelimeleri kullanmanız çok yakışıksız. Ne demek ikinci el eşya?! Dul kelimesi, algısı bile yeterince çirkinken ikinci eli nasıl kullanırsınız?

En önce kendiniz kendinize değer verin... sonra başkalarından değer görmeyi beklersiniz...

Siz kendinizi bu kadar değersiz görürseniz , tabi ki ikinci el eşya muamelesi yaparlar. Hayır anlamıyorum ne bu mantık. Boşanan erkek yok mu ? neden kimse onlara bu gözle bakmıyor.
ah şu kadınlarımız. Önce kendine saygısı olsa değer verse toplumda da böyle yer etmezdi.Yazık üzülüyorum.

Ya bırak Allah aşkına. Bu ne ya? İkinci el eşya ne demek ya? Böyle bir çağda bu kadar bilinçsiz kadın olur mu? Çok kızıyorum. Allah akıl fikir versin.

Siz kendinize ne gözle bakarsanız toplum sizi öyle görür. Günümüzde kadınların yaşadığı sorunlar hep bu yüzden. Moralim bozuk, üzgünüm vs... anlarım ama bu bakış açısını kesinlikle kabul etmiyorum.

Hanımefendi öncelikle sakin olun.
Toplumun bir kesimine göre evet böyle görenler var kadın belki de öyle bir ortamda bulunuyor,bu zamana kadar öyle görmüş.Yanlışını düzeltmek,korkularına çare olmak dururken niye biraz da biz itelim ki ?

Konu sahibi öncelikle şu bakış açısını bırakman gerekiyor.Boşanan ilk kadın sen değilsin sonuncusu da sen olmayacaksın.Yeniden sevileceksin/seveceksin.Burada yüzlerce kadın var boşanmış.Önce kendine saygı duymayı öğrenmen gerekiyor.Vereceğin karar suç değil günah değil olabilir insanlar nasıl ki evleniyorsa öyle de boşanabilirler bundan daha doğal bir süreç yok aslında.
Bahsettiğiniz önyargının sebebini biz de bilmiyoruz aslında.Toplumun saçmalıkları deyip geçin.

Ya şu boşanmış kadınlara dul demeyin lütfen. Onlar da bekar. Her boşanan dul maaşı mı alıyor?
Dul eşi ölendir.
Ayrıca boşanmış kadın ikinci eşya değildir. Bu senin kendini aynada nasıl gördüğünle alakalı. sen kendine değer verirsen herkes de sana değer verir. ister dul, ister bekar, istersen boşanmış ol fark etmez...
Boşanan kadınların da kalbi yok mu? Onlar da sevebilir, sevilebilir.
Ayrıca sahiplenilmek kelimesi de itici. Bizim neden bir sahibimiz olsun ki? Herkes kendi kendine yetebilir. Sahiplenmek ne demek ya?

Hanımefendi öncelikle sakin olun.
Toplumun bir kesimine göre evet böyle görenler var kadın belki de öyle bir ortamda bulunuyor,bu zamana kadar öyle görmüş.Yanlışını düzeltmek,korkularına çare olmak dururken niye biraz da biz itelim ki ?

Konu sahibi öncelikle şu bakış açısını bırakman gerekiyor.Boşanan ilk kadın sen değilsin sonuncusu da sen olmayacaksın.Yeniden sevileceksin/seveceksin.Burada yüzlerce kadın var boşanmış.Önce kendine saygı duymayı öğrenmen gerekiyor.Vereceğin karar suç değil günah değil olabilir insanlar nasıl ki evleniyorsa öyle de boşanabilirler bundan daha doğal bir süreç yok aslında.
Bahsettiğiniz önyargının sebebini biz de bilmiyoruz aslında.Toplumun saçmalıkları deyip geçin.
Yooo...

Bu kadar basit değil. Bu bakış açısı devam ettiği sürece boşanan kadınlar hep dışlanacaklar. Tam olarak bu nedenle bu kadınlar bu sorunları yaşıyorlar. BU BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ!

LÜTFEN BOŞANMA KARARI ALMADAN ÖNCE AYAKLARINIZ YERE BASSIN!

En azından kendinizi sağlam hissedene kadar boşanma kararı almayın. Burada bu içerikte binlerce konular var. Sonuç? Aynı işte. Ben değişeceğine de inanmıyorum.

Ikinci el esya gibi

sahiplenilmek ne demek? kedi köpek sahiplenilir sen insansın. kadınsın.. kendi kendinin sahibisin.. kendine değer vermeyi öğren arkadaşım önce.. bu kelimeler hiçbir kadının kendine söylememesi gereken çok çirkin kelimeler..

Ikinci el esya gibi
Sizi kimse sevmese Allah sever !

Dul kadin esi vefat edenlere denir bosananlara degil
Herseyden once siz kendinize saygi duymayi ogrenin digerleri saygi duymus duymamis bise degismez!

Ikinci el esya lafina diyecegim yok gercektende cok sacmalamisiniz

Yooo...

Bu kadar basit değil. Bu bakış açısı devam ettiği sürece boşanan kadınlar hep dışlanacaklar. Tam olarak bu nedenle bu kadınlar bu sorunları yaşıyorlar. BU BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ!

LÜTFEN BOŞANMA KARARI ALMADAN ÖNCE AYAKLARINIZ YERE BASSIN!

En azından kendinizi sağlam hissedene kadar boşanma kararı almayın. Burada bu içerikte binlerce konular var. Sonuç? Aynı işte. Ben değişeceğine de inanmıyorum.

Bakın size katılmıyor değilim.Ama yazdığınız yorum çok sert,dönüp okuyun isterseniz tekrar.
Kadın ''ikinci el eşya gibi'' derken aslında toplumdaki bir kesimin söylediklerini aktarmak istemiş sanıyorum.Hayır insanları bilmiyor olsam yok artık diyeceğim de böyle düşünen ciddi bir kesim var.Boşanmak isteyen/üzere olan çoğu kadının kafasında ''ya sonra'' diye bir soru işareti beliriyor bunun sebebi de yine toplum.Boşver geç demek kolay geliyor ben de yazdım ama işte bir yerden sonra kolay olmuyor,insanların korkularının olması normal.Ama bu korkuları yine biz yeneceğiz size bu konuda sonuna kadar hak veriyorum.

Bu kadar ikinci evlilik yapan kadın nasıl yapıyor o zaman onlar sevilmiyor dışlanıyor sahiplenilmiyor mu cok saçma böyle düşünmeyin lütfen

Konu sahibi;

Siz ikinci el eşya değilsiniz! Siz üzülmeyi hak etmediğinizi ve mutlu olmayı hak ettiğinizi düşündüğü için eşinden boşanma cesareti göstermiş bir kadın olmalısınız.

Sizin mutlu olmak için bir erkeğe ihtiyacınız olmamalı.

Hepimizin sahibi Allah' tır. Kimsenin sahiplenmesine ihtiyacınız yok.

Sen doğru ol eğri belasını bulur kardeşim. Önemli olan Allah'ın dediğidir.

Ikinci el esya gibi

Tekrar sevilirsiniz mutlu olursunuz,ancak sahiplenilmek ne demek!
İkinci el eşya gibi görüyorsanız kendinizi dönün aynada kendinize bakın bir zahmet.
Yakıştırdığınız söz çok iğreti duruyor.

Ikinci el esya gibi
çok aşağılayıcı tabir ikinci el eşya ne demek.
sen başta kendine saygı duyacaksın.
dik duracaksın.
baştan kaybedersin böyle.
bir insanın tek vasfı evliliği değildir yazmaya gerek bile yok.

Kişi kendini nasıl değerlendiriyorsa öyledir. Siz kendinizi ikinci el eşya gibi görüyorsanız gerçekten öylesinizdir.

Kusura bakmayın ama çok sinirlendim. Sizin gibi kadınlar ne diye boşanırlar ki? Boşanmaya gücünüz yok sizin. Sonra milletin başına bela oluyorsunuz. Bence kocanızla yaşlanın. Dayak yiyin, hakaret işitin. İnanın o şekilde daha mutlu olursunuz.

Ama buraya gelip böyle saçma sapan konular açmayın. İnsanları demoralize etmeyin, boşanmış kadınlara hakaret etmeyin!

Gidin ne haliniz varsa görün!
Biraz agir olmadi mi ?
Haklisiniz bu dusunce cok yanlis. Kesinlikle karsiyim boyle dusuncelere. Ama toplumun dusuncesi bu konu sahibinin ne sucu var onu anlamadim.

Sahiplenilmez miyim diye sormuşsunuz.
Kendinize eşya muamelesi yapıyorsanız evet ikinci el eşya gibi görülürsünüz.
Insan kendi değerini kendi belirler aslında sizde belirlemişsiniz,boşanmak sizin gibilere zor.Dayak yemek aldatılmak hakaret görmek daha kolay herhalde netice de sıfır kilometresiniz öyle değil mi?
Çok yazık

Back
X