Boşanmak dan korkuyorum nereye giderim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Merve Dmr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2023
7
2
1
2 çocuğum var kendimde 22 yaşındayım kaçarak yanlış bir evlilik yaptım aileme gitmek istemiyorum tek başıma ne yapabilirim eşimle sorunlarım var sürekli her konuda tartışıyoruz kendi ailesine düşkün şiddet gösteren bir adam.. onun artık hayatımı mahvetmesini beni herşeyden mahrum etmesinden bana zarar vermesinden bıktım kıymet bilmemesi ilgisizliği varsa yoksa kendi ailesi

En iyi cevap
Yaşınız çok genç bu yaşta kötü evlilik ve 2 çocuk. Olan çocuklara oluyor. Yorumlarda Ailenizin yanına gidin diyorlar gidemem diyorsunuz. 2 çocukla ne yapacaksınız. Kadın sığınma evine gitseniz çocuklar rezil olur. Zaten belliki mesleğiniz ve paranızda yok. Aileme gidemem diyorsunuz sokak tada kalamazsınız. O zaman planlı hareket edin. Eşinizi alttan alın bırakın Varsa yoksa kendi ailesi olsun kendi ailesini sevsin. Size ilgi göstermesin sevmesin sizi önemsemeyin bunları. Siz çocuklar biraz büyüyesiye kadar. kendinize bir meslek edinin. Ne mezunusunuz bilmiyorum fakat liseyse KPSS çalışın. Hem de çok çalışın Bir yere atanabilirsiniz. Yada 2. seçenek Acil tarafından mesleki kursa yazılın. Açık öğretime gitmeye başlayın Evde bir şekilde...
Yaşınız çok genç bu yaşta kötü evlilik ve 2 çocuk. Olan çocuklara oluyor. Yorumlarda Ailenizin yanına gidin diyorlar gidemem diyorsunuz. 2 çocukla ne yapacaksınız. Kadın sığınma evine gitseniz çocuklar rezil olur. Zaten belliki mesleğiniz ve paranızda yok. Aileme gidemem diyorsunuz sokak tada kalamazsınız. O zaman planlı hareket edin. Eşinizi alttan alın bırakın Varsa yoksa kendi ailesi olsun kendi ailesini sevsin. Size ilgi göstermesin sevmesin sizi önemsemeyin bunları. Siz çocuklar biraz büyüyesiye kadar. kendinize bir meslek edinin. Ne mezunusunuz bilmiyorum fakat liseyse KPSS çalışın. Hem de çok çalışın Bir yere atanabilirsiniz. Yada 2. seçenek Acil tarafından mesleki kursa yazılın. Açık öğretime gitmeye başlayın Evde bir şekilde çocuklardan vakit ayırarak evde dil öğrenmeye çalışın ilerde iş hayatına atılırsanız size çok faydası olur dil öğrenmenin. Bunları yaparken çok büyük azimle yapın ki eşinizi gözünüz görmesin. Evde eşiniz tartışma çıkarsa bile haklısın deyin geçin sizi aldatsa bile görmemezlikten gelin. Nasıl olsa biraz çocuklar büyüsün o arada kendimi geliştirip ayaklarımın üzerinde durunca çocuklarımı alıp gidicem diye düşünün.

En iyi cevap
Ailem şimdiye kadar hiç değer vermedi ki ve orda hiç bir sostal hayatım olmayacak babam ne derse o kendim dışarı çıkamam isde çalışmak istesem calistirmazlar

Simdi calisiyor musun? 2 cocukla sosyal hayatin var mi? Muhtemelen bir meslegin yok, is tecruben yok. Diyelim calistin 2 cocukla ev kirasi mi odeyeceksin, yoksa cocuklarinin bakimini, bakici ucretini mi karsilayacksin?

2 çocuğum var kendimde 22 yaşındayım kaçarak yanlış bir evlilik yaptım aileme gitmek istemiyorum tek başıma ne yapabilirim eşimle sorunlarım var sürekli her konuda tartışıyoruz kendi ailesine düşkün şiddet gösteren bir adam.. onun artık hayatımı mahvetmesini beni herşeyden mahrum etmesinden bana zarar vermesinden bıktım kıymet bilmemesi ilgisizliği varsa yoksa kendi ailesi
Gerçekçi olmak gerekirse 2 bebekle çok zor ekonomik özgürlüğünüz yok aile destek değil o yüzden çocuklar en azından okul çağına gelene kadar idare edin derim

kadın sığınma evine yerleşsen bi süre ay ALLah yardımcın olsun daha yaşında küçük ya

ben bunu hiç bir zaman anlayamam🙄şu an asgari ücret bile kazanmıyor.
genel olarak forumda çok denk geliyorum bu tür şeye. çalışmıyorum,işe girsem de ne olacak ki kazanacağım asgari ücret yahaa 🙄
1 0’dan üstündür mantığı hiç yok..

Iki küçük cocugun var ve henüz 22 yaşındasın.Çok erken başlamışsın yanlışlara.O sebeple baba evine dön diyemem bir süre sonra babanın baskılarına dayanamayıp kurtulmak icin ilk bulduğun yanlışa yine sarılacaksın.Olan yavrulara olacak.Belli bir birikimin yoksa hareket etmeni şuan önermem.Sığınma evlerinde yapamazsın.En mantıklısı çocukların okul cagina gelip calışabilecegin zamana kadar birikim yapman.Tahsil durumunu bilmiyorum onu tamamlayabilirsin ,kpss hazirlanabilirsin.Kendini gelistirecek seylere odaklan kurtulmak istiyorsan önce şartlarını hazirla.Bugun iki cocuk, kira,okul ciddi bir gelir gerekiyor.Kocandan alabildigin kadar alip kenara atmaya bak .Allah yardımcın olsun.

Şuan para kazanmadigini biliyorum elbette ama konu sahibi plansız programsız hareket eden belli birisi şimdi boşanmaya kalksa işe girip ortada kalır bu kesin ev kirası 2 çocuk için kreş parası
ben zaten ayrı eve çıkma olayını kafamda değerlendirmedim bile,nereye ayrı eve çıkacak 2 çocukla hem aile hem eş kişisi buna fırsat vermez diye düşünüyorum.
En iyi ihtimal ailesinin yanına dönüp babasına karşı boynum kıldan ince diye susmak ve bir işe girmek.Aile evinde yaşarken asgari ücretli iş bulup çalışmak

Ailenize dönün. Dışardaki kimse size gül bahçesi sunmaz bakın iki çocuğunuzun babası bile sunmamış. :( Çalıştırmazlar dışarı çıkarmazlar falan diyorsunuz ama yaparsınız zamanla. Yavaşça kurarsınız hayatınızı artık çünkü baştan gömleği yanlış iliklemişsiniz maalesef.

22 yaşında elinde hiç bir dayanağın yok muhtemelen ailen de çocuklarını kabul etmeyecek bu durumda özgünüm sana boşan diyemicem. Otur evinde kendini güçlendirecek bir şeyler yap ve sonra boşan. Yoksa seninle birlikte 2 çocukta perişan olur. Zaten bu yaşta pek bir seçeneğin yok.

Ailen sahip cikiyorsa ailene sığın. Baban evden cikarmazsa cikarmasin. Diger türlü kocanla kalınca cocuklarin da ziyan olacak gibi.. cocuklarin icin adamdan uzaklasmalisin. Is guc olmadigi icin de en mantıklı olanı ailen..

Çocuklar kaç yaşında, boşansan eşin rahat bırakır mı, mesleğiniz nedir tel başına çalış iki çocuğa bak bakıcıya para ver ohooo, kadın sığınma evinde nereye kadar, aileniz size kötü davranıyordu da ondan mı kaçtınız

Aile evinden başka çare yok maaşlı calısan bile iki bebekle zor ayrı eve çıkar tek başına ekonomi bitik.
Aile evine dön koca dayağı çekeceğine annenin babanın hizmetini gör en azından kanın canın. Bir konuşur iki konuşurlar tutup kolundan kimse atmaz. Arayı da düzeltirsin babana sığın sarıl konuş arkamda dur baba de , ne de olsa o da insan geri görüşlü olsa da bir yerde evlatsın ince damarını bulursun

Empati yapmaya çalışıyorum yargılamadan ben olsam ne yapardım diye,şundan eminim ki devamlı elin psikopatından dayak yiyeceğime ve çocuklarımı orda büyüteceğime anamın babamın yanına gider,laf işitmeyi tercih ederdim.

Zaten çocuklar küçük sosyalleşme dediğiniz şeyi de unutun gerekirse çalışmayın iki üç sene daha evde oturup açıktan 2 yıllıkta olsa ataması yüksek tds,çağrı merkezi gibi gibi bölümleri yazıp evden çıkmadan,gündüz çocuklar gece ders+kpss hazırlığı (en azından lise mezunuysanız) yapın bundan sonraki hayatınızda baba ya da kocaya muhtaç olmadan yaşam için uğraşın.

Kalmak aslında o kötü bile olsa düzeninden vazgeçmemek kolayı seçmektir,zor olan herşeyi göze alıp sıfırdan başlamak.

Yerinde olsam böyle yapardım,laf işitir ağlardım belki ama dayak yiyip oturmazdım.
Ailem çocuklara bakmak istemiyorsa işe gitmez bundan sonrası için okur atanmak için yırtınırdım.Bakarsa eğer gündüz iş eve gelince çocuklar gece en azından 2 saat ders çalışır turboya takardım.

Artık annesin ve bu senin seçimin yarın çocukların için kimseden bişey beklemeden ayakta olacak güçte olmalısın yoksa istediğini öğret,gördüğünü alarak içselleştirecek çocuklar.

Ailem şimdiye kadar hiç değer vermedi ki ve orda hiç bir sostal hayatım olmayacak babam ne derse o kendim dışarı çıkamam isde çalışmak istesem calistirmazlar
Yani olmasin bi zahmet su an sosyal hayatini mi dusunuyorsun cocuklarinin ruh sagligini dusunmelisin

Size kızamıyorum yazık ya daha 22 yaşındasıniz ve 2 çocuk yapmışsınız.ben anlamıyorum böyle evliliklerde neden 2. Çocuk yapılır.insan sevmediği birinden neden yapar.bu şartlarda bosansaniz tek başınıza hayat kuramazsiniz.okuma imkanınız varsa okuyun yada bı işe girip para biriktirin

ah güzel kardeşim sen de ailene değer vermemişin ki çocuk yaşında kocaya kaçarken.hadi kaçtın diyelim istediğin oldu koca sahibi oldun,ne diye peş peşe 2 çocuk yaptın.

kötünün iyisini seçeceksin,bu da ailen oluyor.en azından öldürmezler,kocan şiddet uyguluyorsa ailenin yanına git baban her gün kızsın söylensin,elin sümüklüsünün kazmasından iyidir.

Maceraya gerek yok ailene dön

Çocuk yaşta peşpeşe 2 çocuk yapmışsın zaten bu adamdan. Hatalar zinciri. Eğitimin işin de yok. Napacaksın 2 çocukla ortada. Elin herifini çekmektense dön ailenin yanına babanı anneni çek çocuklarını büyüt. Çocukların masrafları için girer çalışırsın kimse bir şey demez ona. Kendi başına hata yapıp duruyorsu

Aile evin nasıldı?

Üniversite okumadan kocaya kaçmışsın. Ailen okumanı istiyor muydu, istemiyor muydu? Aile evinde fiziksel ve psikolojik şiddet var mıydı?

Eşin sana fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyor mu?

Yaşın genç, okumak istesen ailen ile mi daha kolay olur eşin ile mi?

Aile evin nasıldı?

Üniversite okumadan kocaya kaçmışsın. Ailen okumanı istiyor muydu, istemiyor muydu? Aile evinde fiziksel ve psikolojik şiddet var mıydı?

Eşin sana fiziksel ve psikolojik şiddet uyguluyor mu?

Yaşın genç, okumak istesen ailen ile mi daha kolay olur eşin ile mi?
Tabiki aile evinde de şiddet vardı babam hiç bir yere godnermezdi çarşı bilmezdik gezme bilmezdik babamdan çok korkardık bir şey isteyemezdik ama okumamı istiyordu

Anne iyi değilse çocuğa nasıl baksinda ruh sağlığını düzeltsin onlarin
Anne evine gidersem sosyal hayatim ne olacak diyor adam siddet gosteren bir adam ne zaman ne yapacagi belli olmaz sosyal hayattan once can guvenligi ??

Tabiki aile evinde de şiddet vardı babam hiç bir yere godnermezdi çarşı bilmezdik gezme bilmezdik babamdan çok korkardık bir şey isteyemezdik ama okumamı istiyordu
Okumanızı destekliyorsa, hemen kaçıp evlenmek yerine derslerinize odaklansaydınız da okusaydınız keşke. Neyse olan olmuş daha çok gençsiniz. En iyisi ailenizle konuşup onların yanına gitmek. En azından çocuklar biraz büyüyene kadar destek olurlar size. Elin adamının dayağını çekmektense kendi ananızın babanızın lafını sözünü çekmek daha iyidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X