• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak icin aldatma ve dayak mi olmali

MayisPapatyasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
882
819
103
Merhaba. 10 yillik evliyim. Esimle gorucu usulu evlendik. Birbirimizi tanimaya pek fırsatımız olmadi. Evliligimiz boyunca hep ilgisiz ve bireysel vakit gecirmeyi seven biriydi. 2 cocugumuz var. Neden 2 cocuk diye sormayin hep bir seyler duzelir diye bekledim. Ama bu yasta anliyorum ki birinin degismesini beklemek hataymis.

Bu sene basindan beri artik bosanmayi kafaya koydum. Artik duzelecegine inanmiyorum dedim. Tam bosanma asamasina gelmistik. Esim de evi alcam, cocuklari alcam vs diyerek beni tehtit etmeye basladi. Bana beddualar etti. Aileler araya girdi. Aldatma, dayak vs yok ayrilmak olmaz dediler.

Bu asamadan sonra da esim cok pisman oldugunu soyledi. Kaybetme korkusuyla bosanma asamasinda kotu davrandigini soyledi. Simdi cok degisti. Evde her seyle ilgileniyor, cocuklarla ilgili vs. Ama ben bu surecte cok sogudum. Sanki bu evlilikte zorla tutuyormus gibi hissediyorum. Tekrar bosanma asamasina gelirsek yine cocuklari ve mallari kullanir gibi geliyor. Bu yuzden icinin kotulugunu gordugum icin guvenim bitti. Sevgi olmadan sadece cocuklar icin yurutebilir miyim. Ya da zamanla sevebilir miyim. Illa ki aldatma ve dayak mi olmali bosanma icin :(

Merhaba. 10 yillik evliyim. Esimle gorucu usulu evlendik. Birbirimizi tanimaya pek fırsatımız olmadi. Evliligimiz boyunca hep ilgisiz ve bireysel vakit gecirmeyi seven biriydi. 2 cocugumuz var. Neden 2 cocuk diye sormayin hep bir seyler duzelir diye bekledim. Ama bu yasta anliyorum ki birinin degismesini beklemek hataymis.

Bu sene basindan beri artik bosanmayi kafaya koydum. Artik duzelecegine inanmiyorum dedim. Tam bosanma asamasina gelmistik. Esim de evi alcam, cocuklari alcam vs diyerek beni tehtit etmeye basladi. Bana beddualar etti. Aileler araya girdi. Aldatma, dayak vs yok ayrilmak olmaz dediler.

Bu asamadan sonra da esim cok pisman oldugunu soyledi. Kaybetme korkusuyla bosanma asamasinda kotu davrandigini soyledi. Simdi cok degisti. Evde her seyle ilgileniyor, cocuklarla ilgili vs. Ama ben bu surecte cok sogudum. Sanki bu evlilikte zorla tutuyormus gibi hissediyorum. Tekrar bosanma asamasina gelirsek yine cocuklari ve mallari kullanir gibi geliyor. Bu yuzden icinin kotulugunu gordugum icin guvenim bitti. Sevgi olmadan sadece cocuklar icin yurutebilir miyim. Ya da zamanla sevebilir miyim. Illa ki aldatma ve dayak mi olmali bosanma icin :(
İnsan her durumda boşanabilir. Ama şunu düşünmeden geçemiyor insan o zaman çocuk yapmayacaktınız. Hadi birinci oldu ikinci neden. Sormayın demişsiniz ama yazık değil mi o çocuklara.
Ama yine de son durumda dediğim gibi her insan her an boşnabilir istediğinde.

Aldatma, şiddet yoksa boşanamazsın diye bir kural yok ki. İlgisizlik psikolojik şiddettir bence. Bunca yıl değişmeyen eşinizin bundan sonra değişeceğine inanıyorsanız siz bilirsiniz. Ki siz de her şey bitmiş zaten. Evlilik sadece çocuklar için devam eder.

Herhangi bir mesleğiniz var mı ?
İki çocugu almak isteyeceksiniz haliyle ve nafaka miktarları belli.
Ev harici maddi olarak ortak aldığınız mallar var mı ?
Bunların hepsi önemli şeyler.
Eşiniz olumlu anlamda değiştiyse terapi almayı teklif edebilirsiniz.
Evet calisiyorum. Evimiz arabamiz var. Cocuklarla bir duzen kurarim diye dusundum ama asla anlasmaya yanasmadi. Cocuklari bir sekilde alacagini soyledi.
Davranislari cok degisti ama benim icimde sevgi kalmadi. Terapi bir fayda saglar mi bilmiyorum.

Evet calisiyorum. Evimiz arabamiz var. Cocuklarla bir duzen kurarim diye dusundum ama asla anlasmaya yanasmadi. Cocuklari bir sekilde alacagini soyledi.
Davranislari cok degisti ama benim icimde sevgi kalmadi. Terapi bir fayda saglar mi bilmiyorum.
Deneyin bence öyle de soguduysanız ve gerçekten geri dönülemez yoldaysanız boşanmayı düşünün derim.

Aldatma, şiddet yoksa boşanamazsın diye bir kural yok ki. İlgisizlik psikolojik şiddettir bence. Bunca yıl değişmeyen eşinizin bundan sonra değişeceğine inanıyorsanız siz bilirsiniz. Ki siz de her şey bitmiş zaten. Evlilik sadece çocuklar için devam eder.
Bunca yil ilgisiz davranip beni soguttu. Simdi cok iyi davraniyor. Kendimi kotu hissediyorum. Sanki bosanmak istedigim icin suclu benmisim gibi

Eğer maddi olarak gücünüz varsa işiniz gücünüz varsa tamam derim. Ama bunlar yoksa çocuklar da heba olacak siz de. Eğer aşılamayacak şeyler yoksa biraz düzelmişse çift terapisi falan ben öneririm şahsen. Belki kopan o şeyi bulabilirsiniz.

Bana kızanlar olacaktır ama eğer çocuk varsa boşanmak hiç kolay değil orta ve altgelir grubunda insanlar için
Boşandığında pişman olmayacağından eminsen boşan değilsen yapma yıpratma ilişkileri
Boşanıp tekrar birlikte olanlar için hep şunu düşünürüm
Yalama olmuş vida artık yuvasında durmaz
Ki bence emin değilsiniz

Bence evliliği yürütmek ya da bitirmek iki kişinin kararında olan bir durum olmalı. Toplum nezdinde evet bu böyle aldatma, şiddet vs. yoksa boşanılmaz gibi bir algı var ancak o evin içinde yaşayan sizlersiniz o yüzden bunu göz önünde bulundurmak gerekli. İnsan kesin bir karar vardığı zaman sonuçlarının sorumluluğunu da kaldırabilecek güce sahip oluyor aslında. O yüzden insanların düşüncesine kulak asmayı bırakıp, bireysel olarak ne düşündüğünüzü gözeterek bir karara varmanız daha sağlıklı olacaktır.

Anladığım kadarıyla eşinizin ilgisizliğinden başka bir sorununuz yok evliliğe dair. Boşanmak ve çocuklarla yeni bir hayat kurmak kolay değil tabi ama imkansız da değil. Siz eşinizi seviyor, değer veriyor musunuz? Elbette boşanma için aldatma veya şiddet olmak zorunda değil. Artık eşinize ilgi duymuyor olmanız da boşanma sebebi. Fakat bence boşanmadan önce evlilik terapistine gitmeyi deneyin. Belli ki ortada çözülebilecek şeyler var.
Ancak eğer ben boşanmayı kafaya koydum diyorsanız bir süre ayrı yaşamayı deneyebilirsiniz. Tabi evden giden siz olmayın kesinlikle. Yoksa evi terketti diye mahkemede kullanabilir eşiniz bunu.

Olmuyorsa olmuyor , bir de davranışlari ultra çirkinleşince iyice soğumak normal. Bence boşanıp kacın. Çocukları da alamaz, merak etmeyin .

Boşanmak istediğinize emin misiniz?
Çünkü çocukları alamayacağını zaten biliyorsunuzdur.
Mal mülk konusunda olanı bırakıp gitmeyeceğini tahmin ediyorsunuzdur. Yarısı yeterli mi sizin için?
Bunlar istediği kadar tehdit konusu olsun sonucu etkilemez ki.

Boşanmak her sebeple olabilir, hatta sebepsiz de olabilir ama ortada çocuklar varken somut sebep aranması da bana absürd gelmiyor.

Çiçeği soldurmuş, şimdi sulayım da canlansın diyor anlaşılan .

Tabiki imkansız değil ,kökten yeşerebilirsiniz ama çok zaman alır.Oluruna bırakın her şeyi,umarım güzel olur

Çok istiyorsa alsın Çocukları madem. Siz bir haftalık tatil yapın tek başınıza baksın o 2 çocuğa anlar anyayı konyayı.
Ayni seyi dusundum, sanki bakabilecek. Evliyken 1 gun bakalim esim dinlensin demeyenler, bosanma konusu olunca cocuklari istiyor guya.

Yoo boşanılır. Benim anam bundan 30 sene önce artık babamı sevmediği ve mutsuz olduğu için boşandı.

Evliliğiniz 10 yıllık olduğuna göre çocukların büyüğü en fazla 9 yaşındadır, belki daha da küçüktür. O yaşta çocuğu kolay kolay babaya vermezler.

Ama eşiniz çocukları istiyorum derse çekişmeliye gider, süründürür. Babamdan biliyorum. Ben 6 yaşımdayken ayrıldılar, sırf annem boşanamasın diye babam velayet diye tutturdu. 4 sene sürdü davaları. En sonunda ben babamla "seninle kalmak istemiyorum yetti da" diye konuşunca (10 yaşındaydım o zaman) velayeti vermeyi kabul etti de öyle boşandılar.

Siz gitmeyin diye çocukları kullanırsa iş uzar, çirkinleşir. Bunu göze alın.

Yoo boşanılır. Benim anam bundan 30 sene önce artık babamı sevmediği ve mutsuz olduğu için boşandı.

Evliliğiniz 10 yıllık olduğuna göre çocukların büyüğü en fazla 9 yaşındadır, belki daha da küçüktür. O yaşta çocuğu kolay kolay babaya vermezler.

Ama eşiniz çocukları istiyorum derse çekişmeliye gider, süründürür. Babamdan biliyorum. Ben 6 yaşımdayken ayrıldılar, sırf annem boşanamasın diye babam velayet diye tutturdu. 4 sene sürdü davaları. En sonunda ben babamla "seninle kalmak istemiyorum yetti da" diye konuşunca (10 yaşındaydım o zaman) velayeti vermeyi kabul etti de öyle boşandılar.

Siz gitmeyin diye çocukları kullanırsa iş uzar, çirkinleşir. Bunu göze alın.
Bu durumdan korkuyorum sanirim. Cekismeli davaya cevirip cocuklari da beni de yipratacak. Keske guzellikle gitmeyi kabul etse. Hic yoklugunu hissetmem

Back
X