Boşanmak için daha ne olmali ki değil mi?

Sakın sakın sakın yakılan ışıklara inanma. Bende yaklaşık 10 ay önce boşandım, benimki de sürekli şiddet uygulardı. Başka problemlerde vardı ama şiddet tek başına yeter. Bende bir özüre bir ağlamaya kanardım ama yok düzelmiyor. 15 ay evli kalabildim ancak. Beyin böyle durumlarda kötüyü unutup iyiyi hatırlıyor. Bende öyle oldu. Bende boşandığım ilk zamanlar bana yaptığı her şeyi yazmıştım. Her özler gibi olduğumda oturup okudum. Bir günde 20 defa Bile okuduğum olmuştu. İlk 3-4 ay çok sık okudum. Sorma git gide azalttım. İlk etapta şok inkar kısmında iyi geliyor kinini diri tutmak. Zamanla boşanmayı kabullendiğin zamanda okumayı azalttım yaptıklarını. Kendimi oyalayacak şeyler buldum mesela bana gerilim dizileri izlemek iyi geldi, arkadaşlarımla dışarı çıktım. Kendi şartlarına göre aktiviteleri kendin belirle. Çünkü bir süreden sonra iyi veya kötü onunla ilgili hiçbir şey düşünmemek daha iyi geldi bana. Ara ara kötüleştiğim oluyor ama bir an olsun keşke boşanmasaydım demedim. Maddi imkanın varsa psikoloğa git. Yoksa da bu şekilde yol alabilirsin
Siz en zor zamanları atlatmışsınız ben de atlatabilirim inşallah hakkımızda hayirlisi olsun Yaşadıklarımız çok ağır çünkü

Aileniz arkanızda bu çok büyük bir şans. Anneniz sizi elin adamı dövsün sövsün diye doğurmadı. Ve belirtmediğiniz için bu adamdan çocuğunuz da yok diye düşünüyorum. Bu da büyük bir şans. Bu şekilde hayat boyu eziyet çekip üzüleceğinize, üç beş zaman üzülün geçer biter. Ki neye üzüleceğinizi de anlamadım ben. Bence siz üzüleceğinizi sanıyorsunuz ama rahatlayacaksınız ve "iyi ki boşanmışım" diyeceksiniz. Yolunuz, bahtınız, şansınız açık olsun!🌸
Iyi ki boşanmışım diyeceğim günlere kadar geçecek olan zamanlar beni korkutuyor şimdi ama aşabilirim inşallah
Hakikaten daha ne olsun?
Aileniz sizi elin adamının kum torbası olun diye mi büyüttü? Sırf onlar için kurtarın kendinizi. Dördüncü dayağı yediğinizde artık hayatta olmazsanız, ailenize ne olur? Sırf onlara evlat acısı yaşatmamak için boşanın.
Karşınızdaki kişi manipülasyon ustası. Psikolojik şiddetin alasını uygulamış, dövmüş ve hala yetersiz olanın siz olduğunuzu mu iddia ediyor? Size de kanıksatmış olmalı ki hala acaba der haldesiniz. Ama acabalık bir durum hiç yok sizinkinde. Milyonda bir bile yok.
Canınızdan olmak istemiyorsanız uyanın.
Aynen öyle her yaptığına rağmen ben hak etmiş oldum işin tuhafı beni de hak ettiğime ikna etti hatta özür bile diledim çoğu zaman ben de kendime inanamıyorum hiç böyle biri değildim ama demek ki insanın başına her şey gelebiliyormuş

Ben ışık mışık göremedim kusura bakmayın hasta, sapık bir adamdan her gün şiddet görüyorsunuz. Boşan diyen aile de vaken bu zulümü çekmek niye:KK51:Her şeyi geçtim adam fiziksel olarak da şiddet gösteriyor, canınız yanmıyor mu, sakat kalmaktan ölmekten yaralanmaktan korkmuyor musunuz?
Dün ilk defa ölmekten korktum ailesini arayıp bunun cenazesi cikacak bu evden diyip elinde bicakla tepemde dolaşırken korkudan sesimi bile çıkaramadım bir de utanmadan yerlerde sürüneceksin benden sonra ben öyle bir ayağa kalkicam ki sasiracaksin dedi ben evden ayrılırken

Yerinde olsam bu konuyu burda kapatirdim. Burda yazilcaklar sana iyi gelmez. Profesyonel psikolog değiliz. En acilinden bir psikologa ihtiyacin var. Geri gitmelerin yeşil işiktan dolayi değil, özgüvenin tamamen sifirlanmasindan dolayi.

Yani motiveye ihtiyacin yok, terapiye ve uzun dönem terapiye ihtiyacin var. Kendini tekrar yaratmalisin çünkü. Ve ayni zamanda büyük bir travmayi atlatmalisin. Burdaki yorumlar zararli bile olabilir.
Terapiyi ben de düşündüm ama aileme yük olmak istemiyorum şu an çalışmıyorum devlet hastanesinden psikiyatri randevusu aldım ama ise yarar umarım

2 buçuk yıllık evliyim 2 buçuk yıldır o olmadan dışarı çıkamam, bir ihtiyacım olsa markete bile gidemem, ne giyeceğime, ne yapacağıma,kiminle ne kadar konuşacağıma daha aklınıza ne gelirse her şeye o karar verdi ben kabul ettim. Hiçbir konuda söz hakkım olmadı kendi fikrimi söylediğim zamanlarda ağır kavgalar yaşadım çirkef insan olarak adlandırdı.
Her tartışmamızı önce kendi ailesine sonra benim aileme neredeyse bütün sülaleye duyurdu beni herkesin içinde rencide eder azarlar. 3 kere fiziksel şiddet ve evlendigimden beri psikolojik şiddet görüyorum, her 2 lafindan biri adam olmazsan seni boşarim ve her konuda beni ayrılmakla çok kötü şeyler olur vs gibi cümlelerle tehdit eder. Kendisi kabul etmese de öfke kontrolü sıfır, hastalık boyutunda kıskanç kısıtlamacı ve yine kendisi kabul etmese de alkol bağımlısı.
Bana gelecek olursak defalarca ailemin evine geldim ailem her seferinde boşan dedi ben en ufak bir ışık yakmasiyla geri döndüm dün yine yoktan yere bir sebep için beni düşmanını döver gibi dövmesiyle eve polislerin gelmesiyle son kez o evden ayrıldım ben hep ayrılıktan sonraki yaşayacağım üzüntüden korkardim yaşadıklarım ayrılıktan çok daha ağır biliyorum şimdi sizden istediğim beni motive edip güç verecek yorumlariniz her yoruma açığım dışardan birilerinin yorumları belki kendi içimde bir şeyleri çözmeme yardim eder. Okuduysanız teşekkürler..
Ben sizin gibi kadinlarin bosanacagina inanmiyorum , alisiyorsunuz sanirim normal geliyor, siddet haric benzerini yasayan tanidigim var , kendi dertlenir dertlenir ee bosan vs deriz hemen kocasini savunyor

Psikolojik destek mutlaka alın yukarıda bir arkadaşın dediği gibi. Bir de hemen darp raporu alıp avukat tutun. Merak etmeyin darp gibi sebep olunca hızlıca boşanırsınız. Bundan sonraki hayatınız umarım çok güzel olur
Daha önce 2 kere şikayet etmiştim bi kere Para cezası aldı, ikincisi için dosya açıldı duruşma günü bekleniyordu bu da 3 oldu. Ama dün polis eşliğinde gittiğim hastanedeki doktor bana darp yok raporu verdi yüzümde gözümde bir iz yok diye kafamı yumrukladı saçlarımdan sürükledi dememe rağmen inanılır gelmedim ona sanırım darp yok dedi maalesef

Ailen arkanda yanında işte daha ne istiyorsun ki?
Sende biliyorsun ne yapman gerektiğini adam sana kırmızı yaksa ne yeşil yaksa ne? Biraz kendi değerini bil ya daha ne ışığı lazım sana. Ablama da boşan dedi babam yıllarca bırak gel benim kapım sana hep açık dedi o ise yuvamı yıkamazsınız dedi gitti çocuk yaptı sonra yine ayrıldı yine barıştı bir tane daha çocuk yaptı düzeliriz diye düzelmek yerine daha beter oldu herşey şuan ayrılar 1 yıldır. Aileni dinle
Ben de bi ara çok istedim çocuğum olsun diye bel aramız düzelir dedim ama dünyanın en yanlış düşüncesi bu yeni anlıyorum şimdi seviniyorum çocuğum yok diye ablanız için de her şey çok güzel olur insallah

Iyi ki boşanmışım diyeceğim günlere kadar geçecek olan zamanlar beni korkutuyor şimdi ama aşabilirim inşallah

Aynen öyle her yaptığına rağmen ben hak etmiş oldum işin tuhafı beni de hak ettiğime ikna etti hatta özür bile diledim çoğu zaman ben de kendime inanamıyorum hiç böyle biri değildim ama demek ki insanın başına her şey gelebiliyormuş
Hanımefendi, bakın benim annem ellilerinde. Annesiz büyümüş, zor bir çocukluk geçirmiş, eğiteni olmamış, akıl vereni olmamış. Ona rağmen çok güzel öğütleri, fikirleri vardır. Ne der biliyor musun hep? Bir kadın asla dövülmemeli, ne yaparsa yapsın hem de. Aldatsa dayağı hak eder diyorlar, hayır onda da etmez. En fazla boşar geçersin ama dövmemelisin. Ben de bu fikirle büyüdüm.
Sözün kısası ne yapmış olursanız olun, dayağı hak etmiyorsunuz. Sadece bunu bile bilseniz yeter şu aşamada. Lütfen bunu bir şekilde özümseyin ve hiç aklınızdan çıkarmayın. Anıt sayaçta bir sayı olmanızı buradaki hiçbir kadın istemez. En sert yorumu yapanlar dahi istemez. Ve çok çok üzgünüm ki şu an en ufak bir yalpalama, kararsızlık sizi felakete götürebilir. Şu an "hata" yapmak sizin fazla lüks. Eğer bir kere daha kanarsanız çok geç olabilir.

Benim yaşadıklarımı yaşayan ne çok hemcinsim varmış 😞 bu yaşadıklarını ne sen hakettin ne ben ne de diğer hemcinslerim, bizim tek hatamız her seferinde affetmek, onsuz olamayacağımızı düşünmek çünkü bizi bu tür kıskançlıklarla buna inandırıyorlar, bizi manüpüle ediyorlar ya da başka bir şey buna psikolojide ne deniyor bilmiyorum ama şiddet gören bir çok kadın bu kafa yapısına geliyor, uzun süre onsuz yaşayamayız gibi hissedip ayrılmıyor, her hatasına göz yumup en ufak özür dileyişte affediyoruz. Umarım çocuğunuz yoktur, çocukla daha zor oluyor bu psikolojiden çıkmak. Çocuğunuz yoksa daha çabuk atlatacağını düşünüyorum ve temenni ediyorum.
Güzel ve mutlu bir ömrünüz olması dileğiyle 🙏🌺
Evet çocuğum yok tek şansım bu. Hak etmiyoruz ama hak ediyormuşuz gibi hissettiriyorlar bu da büyükbir yetenek olsa gerek inşallah sizin de benim de ve bizim gibi bütün kadınların da bundan sonra çok iyi bir hayatı olur allah en başta bana akıl fikir versin

Dün ilk defa ölmekten korktum ailesini arayıp bunun cenazesi cikacak bu evden diyip elinde bicakla tepemde dolaşırken korkudan sesimi bile çıkaramadım bir de utanmadan yerlerde sürüneceksin benden sonra ben öyle bir ayağa kalkicam ki sasiracaksin dedi ben evden ayrılırken

Ablacım gerçekten inanılmaz adam saçından sürüyor tepende bıçakla geziyor deli misin nesin neden dayak yemeye bile isteye döndün? İnanılır gibi değil:KK57:

Ben sizin gibi kadinlarin bosanacagina inanmiyorum , alisiyorsunuz sanirim normal geliyor, siddet haric benzerini yasayan tanidigim var , kendi dertlenir dertlenir ee bosan vs deriz hemen kocasini savunyor
Alıştım evet normal de gelmeye başladı zamanla ama bu karşımdaki insanın benim üstümdeki etkisi ve baskısı sonucu oldu ben böyle bir insan değildim güçlü mutlu bir insandım öyle bir sindirdi ki beni ben bile kendimi tanıyamaz oldum şimdi bu durumdan çıkmak için cabalamam gerek başarabilmeyi umuyorum

Ablacım gerçekten inanılmaz adam saçından sürüyor tepende bıçakla geziyor deli misin nesin neden dayak yemeye bile isteye döndün? İnanılır gibi değil:KK57:
Başkası için yorum yapsam ben de böyle söylerdim evet ama kendime gelince sanki elim kolum bağlı dünyanın en çaresiz insanı gibi davrandim ona muhtaç gibi hissettim kendimi hastalandım farz ediyorum iyileşmek için tek ilacım da zaman sanırm

Hanımefendi, bakın benim annem ellilerinde. Annesiz büyümüş, zor bir çocukluk geçirmiş, eğiteni olmamış, akıl vereni olmamış. Ona rağmen çok güzel öğütleri, fikirleri vardır. Ne der biliyor musun hep? Bir kadın asla dövülmemeli, ne yaparsa yapsın hem de. Aldatsa dayağı hak eder diyorlar, hayır onda da etmez. En fazla boşar geçersin ama dövmemelisin. Ben de bu fikirle büyüdüm.
Sözün kısası ne yapmış olursanız olun, dayağı hak etmiyorsunuz. Sadece bunu bile bilseniz yeter şu aşamada. Lütfen bunu bir şekilde özümseyin ve hiç aklınızdan çıkarmayın. Anıt sayaçta bir sayı olmanızı buradaki hiçbir kadın istemez. En sert yorumu yapanlar dahi istemez. Ve çok çok üzgünüm ki şu an en ufak bir yalpalama, kararsızlık sizi felakete götürebilir. Şu an "hata" yapmak sizin fazla lüks. Eğer bir kere daha kanarsanız çok geç olabilir.
Çok haklısınız tanımadığım kişilerin bu net yorumları bana iyi geliyor teşekkkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için

Siz en zor zamanları atlatmışsınız ben de atlatabilirim inşallah hakkımızda hayirlisi olsun Yaşadıklarımız çok ağır çünkü
Atlatırsın sende merak etme. Kısa vadede zaman geçmiyor sanıyorsun ama bir bakıyorsun aylar geçmiş. Yeter ki kararlı ol ve ilk etapta kinini diri tut.

Yani ne diyelimki aileniz arkanizdaymis siz bu dunyaya kole olmayami geldiniz bir mal esyamisiniz herseyinize karar veriliyor soz hakki taninmiyor siddet uygulaniyor siz kuzu kuzu adamin peşinden gidiyorsunuz aileniz sizi bunun icinmi yetistirdi? Sadece sunu dusunun bence karari hemen verirsiniz sizin kiziniza kocasi bunlari yapsa ne duaunurdunuz ne yapardiniz?

Hadi oradan. Niye sürünecekmişsin. Aklınca seni korkutuyor. Ah be kızım. Keşke karakola gidip, bıçakla tehdit etti. Şiddet uyguladı diye şikayet etseydin.

O olurbigun tekrar ediyorum. Senin ciddiyetini görünce ağlayarak çok pişmanım diyecek. Ayaklarına kapanacak, her dediğini kabul edecek, bundan sonra den nasıl istersen öyle olacak diyecek. Gözlerinin içine aşkla bakacak, naif erkeği oynayacak. Hepsi YALAN. SAKIN DÖNME!

Back
X