Bosanmak icin Yeterli Sebebim Var mi yoksa Abartiyor muyum?

bulunmazhintkumasim

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
336
317
303
Diğer
Selam,

7 yillik evliyim, 3 tane cocugum var . 7,5 ve 2 yaslarinda. Calismiyorum ama okuluyorum..3 seneye kadar bir isim olacak gibi.

Yillardir dusundugum, ama bir turlu adim atamadigim bilinmezler ulkesi bosanmak. mutsuzum,anlasamiyoruz, ayri tellerden caliyoruz. aramizda yas farki var.. bir turlu aile olamadik, tutturamadik, harmanlayamadik birbirimizi...tamam bitti gecti desekte bu farkililiklar kendini gosteriyor. cok darlaniyorum...cocuklari disiplin etme konusunda pasif, mesela kardesine vuramazsin veya bagiramzsin diyemiyor... evde aylardir bir kanepe var misal onu ikinci kanepe almaya ikna edemiyorum..gitsek alsak ikea dan alicaz o aylarca orda kurulmayi bekleyecek. demek istedigim bir ailenin, evin cevrilmesi icin cabalamaktan,israr etmekten, dusunduklerimin dogru oldugunu ikna etmekten yoruldum.
Ama siddet yok,aldatma yok,hakaret yok incitme yok, cocuklara cok iyi, ilgilenir vs ama dedigim gibi dur demez denmesi gerektiginde.. onun herseyine sinirleniyorum,varligindan rahatsiz oluyorum..

Niye boyle oldu, bosanmak icin illede siddetmi aldatma mi lazim?

Boşanmak için tek ve yeterli sebep arada karı kocalık bağının hissedilmeyecek kadar zayıflamış olması ki sizde öyle görünüyor. Belli ki mutlu değilsiniz, kocanızı bi erkek olarak sevmiyorsunuz. Eğer sevseydiniz onu bunu deneyip evliliğinizi kurtarmaya çalışın derdim ama bunun için sevgi motivasyonunuz da yok. Bu kadar serinkanlı bi şekilde boşanmayı düşünebildiğinize göre kendine güvenli tek başına yaşamak konusunda aşırı endişe taşımayan güçlü bir kadınsınız demektir. Hayırlısı olsun gelecek hayatınızda nasıl daha mutlu olacağınızı düşünüyorsanız öyle yapın. Hayatın her anı çok kıymetli ileride insan yaptıklarından değil yapmadıklarından kaçırdığı trenlerden acı çekiyor

Yillar gectiginde niye o kadar zaman ziyan etmisim diye dusunmek istemiyorum. Evet mutlu degilim, iyi bir arkadas olabilir, iyi bir baba..ama hayati beraber goturemiyoruz, tesekkurler yorumunuz icin.

odak illa da aldatmak veya şiddet değildir, olamaz da... sizin de yaşadığınıza psikolojik şiddet deniyor! sorumsuz adamla uğraşmak 3 çocukla uğraşmaktan daha zordsur eminim. boşanmak zor çocuklarla hayat şartları vsvs, eğer ailen de maddi manevi destek olabilecekse kocanla da boşanma döneminde diyaloglar çirkefleşmeyecekse, o kahrı çekme derim. ama boşanmak çyle düşünüldüğü gibi kolay olmuyor... hakkınızıda hayırlısı olsun arkadaşım

Evet ayni seyi ben ona da soyluyorum gunboyu cocuklarla ilgilen arkalarindan kostur aksamda onu ittir,ikna et... Beni suruncemede birakan etrafta insanlarin arkadaslarin esime ovgu yagdirmlari.. cocuklarla ilgilenir, kitap okutur oynatir, beni kistlamaz, istedigim gibi at kostururum tabiri caizse... kendi basima kaldigimda bosanmanin dogru oldugunu ama etraftaki erkeklere bakincada sukretmem gerektigini dusunuyorum. Bosanirken etraftakilerle kiyaslamak dogrumu ne yapiyorum ben..

eğer bir alternatif düşünüyorsan kıyaslama yaparsın, eğer çocuklarla ilgiliyse ki bence bu bir nimet, bazı şeylere çok takılma, kocandan mutluluğu bekleme, kendi kendini mutlu et, boşanınca da aynısını yapacaksın çünkü. evli iken bunu yaparsan belki ailecek mutluluğu yaşayabilirsiniz.

Eşinizi çekici bulmuyorsunuz ve sevmiyorsunuz. İşiniz olsaydı boşanırdınız diye düşünüyorum. Sanırım okul bittikten sonra bunu yapacaksınız.

Eşinizi çekici bulmuyorsunuz ve sevmiyorsunuz. İşiniz olsaydı boşanırdınız diye düşünüyorum. Sanırım okul bittikten sonra bunu yapacaksınız.

evimin oldugu sehirden uzaktayim haftasonlari eve gidiyorum..haftaici dingin huzurluyum..eve gidince uzerime uzerime geliyor hersey... yalniz kalirmiyim...cocuklari idare edebilir miyim... yoksa bu hata mi olur.. evet cekici bulmuyorum...

Bence biraz düşünün.
Toparlanamayacak şeyler yok gibi görünüyor bana göre.
Dışardaki insanlara göre eşim çok iyi bir örnek diyorsunuz. Tabi ki evin içinde neler yaşandığını ne olduğunu kimse bilemez ama tahammül edilemez şeyler olduğunu düşünmüyorum.
Dikkatimi çeken bi kaç şey var sizinle ilgili
Kaç yaşındasınız?
Üç çocuğunuz var Allah bağışlasın ve okuyorsunuz bu zor bi şey çalışmıyorsunuz galiba ama okul bittikten sonra çalışmayı düşünüyorsunuz bu çok güzel.
Acaba okul ve ev arasındaki dengeyi sağlayamıyor olabilir misiniz ?
Ya da çocuklarla ilgilenmekten eşinizle özel vakit geçiremiyor olabilir misiniz?
En son ne zaman sinemaya gittiniz mesela ?
Baş başa ne zaman dışarı çıktınız?
Sizi biraz sıkılmış bunalmış buldum ben sanki bi şeyler monotonmuş gibi.
İyi düşünün böyle bir karar, boşanma kararı geri adım atabileceğiniz veya eşinizle konuşup vazgeçtim boşanmaktan diyebileceğiniz bir konu değil.
önce kendinizle yüzleşin
Bunu gerçekten istiyor musunuz?
Bunun bahsi dahi evliliği sarsıyor çünkü
Biraz kendinize zaman tanıyın

Yeterli sebep diyorsunuz ama kime göre,neye göre?
Böylesine ciddi bir konu için boşanmalısınız demek hoş olmaz. Bence çabalamaya değer sizinki sadece bir sıkılma. Bir insan dört dörtlük olamaz.
Mutlu olmayı deneyin çocuklar da bunaltmış olabilir sizi.
Kendi kendinize mutlu olabileceğiniz şeyler yapın,çocuklarla keyif alabileceğiniz şeyler.
Hobi edinebilirseniz hobi edinin.
Kanapeyi de alın ve gerekirse kurması için başının etini yiyin yada kurulması gereken bir kanape almak yerine hazır kurulmuş olanından alın ikea dışında.

Yıllardır aklında boşanmak varmış ve 7 yıllık evliliğe 3 tane çocuk sığdırmışsın. Madem aklında hep boşanmak var ki eşini sevdiğini de düşünmüyorum peki neden 1 değil de 3 çocuk? Tahmin ettiğim kadarıyla yaşın genç hala aklında boşanmak var bu arada bari çocuk yapmayın. Tabi ki boşanmak için illa şiddet ve aldatılman gerekmiyor ama minareyi çalmadan kılıfını hazırlamak lazımdı.

bence aranızdaki bu problemleri bir uzmanla görüsün .herkesin esiyle uyusmadıgı memnun olmadıgı n oktaları var.

benimde esimle uyusmaz karakterim cok baskınız ikimizde. soruyn oluyor bazen .onada diyorum ben daha mülyim biri ile evlenmeliymişim diye.

ama sanki tek dert bu olmazki belki öyle biri ile baska sorun yasyacaktım..

birde bir cocujk bile yeterincezor üç cocukta kayboluyorsunuzdur hayatınızdan kopuyorsunuzdur .nefes almanız lazm arada bas basa kalın .

Sevgili olsanız hemen ayrılın derdim. Ama evlilikte kırk kere düşünmek gerekiyor. Ortada 3 çocuk var. Şunuda düşünmeden edemiyor insan:”Benim 1 tane hayatım var. Her şeyden ödün veriyorum çocuklarım için. Ama bütün hayatımı mutsuz geçirmeye değer mi?” Bu bi yol ayrımı. Evetse devam, hayırsa boşanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…