Boşanmak istediğini söyledi

Kalizi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2021
83
29
3
Daha evleneli 1 yıl olmadı.
Sorunlar yaşadık. Öncede yazmıştım ailevi meseleler, birbirimizi anlayamamız, sağlıklı iletişim kuramamak vs. Eşim bugün boşanmak istediğini söyledi.
Hatta ailemin yanında artık aşamadığını, çözüm bulamadığı ifade etti. Sonra ikimiz konuştuk sorunları aşalım, dediğimde ümidim yok, mutsuzum dedi. Saatlerce konuştuk aşacağımıza inanmıyor.
Son kararınsa davayı aç süreci konuşalım dedim. Nasıl olacak bilmiyorum dedi.
İsteğinde kararlıysan davayı aç, muhtemelen çekişmeli olacak dedim.
Ya da deneyelim, belki aşarız dediğimde bana zaman ver biraz dedi. Annemlere gidebilirim ya da sen git dedim. İstiyorsan aynı evde kalırız ama düşüne de bilirsin sen seç dediğimde o zaman gitmeye gerek yok dedi. Yatakları ayırmak istemese de gece kulaklığı yastığı alıp gitti.
Çabalamalı mıyım yoksa kabullenmeli miyim? Artık düşünemiyorum.
Bu aşamaya gelmek istemezdim.

Güncelleme: sabah ailelerden gelen telefonla bir kez daha konuşmak istedim. Çok değişen bir şey yok.
Tüm duygularımı iki uçta yaşadığımı düşünüyor.
Umutsuz ve karamsar. Kendince davranışlarıma teşhis koyuyor.
Ailesi annemi ve babamı aramış.
Bugün annemlere giditırum 1 hafta yalnız kalmak istiyor.

Güncel2:
-herkesi küçümsüyor,
-aileme saygı duymuyor,
-beni dinlemiyor, dinlese bile aşırı tepkiler veriyor,
-uçlarda yaşıyor,
-ailemi sevmediğini sürekli dile getiriyor,
-isteklerini zorla yaptırmaya çalışıyor,
-baskı kuruyor,
-zorluyor. Vs...

Peki ben onunla ilgili ne düşünüyorum:

-Ben konuşurken başka şeylerle ilgileniyor,
-sürekli iddialaşıyor,
-bir şeyi sadece ben istiyorum diye istemiyor
-konuşurken tırnaklarıyla ya da telefonuyla uğraşıyor ilgisiz
-beklentilerimi anlamıyor( eşinden ilgi beklemek yanlış mı)
-kök ailesi dokunulmazı, dokunduğunuz an yakıyor.
-telefnumu sürekli karıştırıp kız arkadaşlarımla mesajlarımı okuyor.
-anneme benzediğimi söylüyor ve annemden resmen nefret ediyor.

Birbirimize dair düşüncelerimiz bunlar olsa da belki de ikimizde abartıyoruz bazı şeyleri.

Benim kendimde gördümlerim:

-ısrarcılık
-illaki sonuç ve neticelendirme arayışı,
-ilgi bağımlılığı ya da şımarıklık,
-sonuç, çözüm arayışı içindeyken boşanmak mı istiyorsun diyerek işi yokuşa çekmek,
-ailesinin yaptıklarını aşamamam
-aşırı sevgi

Güncelleme 3:
Dün sabah benim evlenmemesi ya da hayatına alınmaması gereken insanların özelliklerini taşıdığımı içeren bir instagram gönderisi attı.

Akşam amca ve yengesi aradı "ne demek boşanmak, sorununuz ne" vs. İçerikli konuşmalar.

Ben değil boşanmak isteyen oğlunuz onunla konuşun dediğim de biz onunla da konuşacağız ama yarın sabah kalk evine git dediler.

Sanki hiçbir şey yok oğulları bana babanın evine git demedi de ben geldim.

Delirmenin kaçıncı evresine direkt giriş yapmaya hazırlanıyorum bilmiyorum.

Son düzenleme:
Sorunlar yaşadık. Öncede yazmıştım ailevi meseleler, birbirimizi anlayamamız, sağlıklı iletişim kuramamak vs. Eşim bugün boşanmak istediğini söyledi.
Hatta ailemin yanında artık aşamadığını, çözüm bulamadığı ifade etti. Sonra ikimiz konuştuk sorunları aşalım, dediğimde ümidim yok, mutsuzum dedi. Saatlerce konuştuk aşacağımıza inanmıyor.
Ya da deneyelim, belki aşarız dediğimde bana zaman ver biraz dedi. Annemlere gidebilirim ya da sen git dedim. İstiyorsan aynı evde kalırız ama düşüne de bilirsin sen seç dediğimde o zaman gitmeye gerek yok dedi. Yatakları ayırmak istemese de gece kulaklığı yastığı alıp gitti.
Ne oldu,sorunlarınız ne?

Çek resti bakalım napacak ? İyi bi akillansin emin olsun ne yapacağından. En sevmediğim adam kararsız adamdır be ne emmeye ne gömmeye gelen kadar yoran bişey yok şu hayattta ...

Adınızı Dostoyevski nin köpek deneyini okumayı tavsiye etmenizden hatırlıyorum.

Geçmiş konularınız evliliğinizin kötü gidişatı ve boşanma üzerineydi.

Eşiniz bu şekilde bir evliliği sürdürmekten mutlu olmadığı için bir karar vermiş sonunda.

Ailesini sürekli eleştirmenize ve kendisinin ailesinde sevilmediğini vurgulamanıza daha fazla dayanamamış demek.

Her ikiniz içinde hayırlısı olsun.

Adınızı Dostoyevski nin köpek deneyini okumayı tavsiye etmenizden hatırlıyorum.

Geçmiş konularınız evliliğinizin kötü gidişatı ve boşanma üzerineydi.

Eşiniz bu şekilde bir evliliği sürdürmekten mutlu olmadığı için bir karar vermiş sonunda.

Ailesini sürekli eleştirmenize ve kendisinin ailesinde sevilmediğini vurgulamanıza daha fazla dayanamamış demek.

Her ikiniz içinde hayırlısı olsun.
Hayır temenniniz için teşekkür ederim. Eleştirilerinizi dikkate aldım ben de değişmeye çabaladım ama olmayınca olmuyor demek ki kimse severek ayrılmak istemez nitekim.

Eşiniz boşanmak istediğini söylediyse devam ettirmeniz durumunda eskiye sünger çekip herşeyi kabul etmeyi göze almanız gerek

Hayır temenniniz için teşekkür ederim. Eleştirilerinizi dikkate aldım ben de değişmeye çabaladım ama olmayınca olmuyor demek ki kimse severek ayrılmak istemez nitekim.
Düzeltmeye çalışmışsınız peki eşiniz neden böyle davranıyor, konuşmadı mı?

Önceki konunuz baktım da adamın ailesi saçma sapan tipler. Sevmiyorsanız sevmiyorsunuz zorla değil ya kına altınını çöp poşetine koyup getirdiler diyorsunuz nerelerine seveceksiniz😶
Hata bende de var elbette bunu bu derece uzatmamalıydım. Kendi evime, aileme bakmalıydım ama insan evlenince bir anda evli olmanın getirdiği sorumluluğa alışık dünyaya gelmiyor.
Hediyeler, takılar batsın demek lazımmış, severek ayrılmaktansa görmemek gerekmiş belki de bilmiyorum. Derin bir hüzün şu an hissettiğim.

İnancını kaybetmiş, mutsuzmuş oysa kendi de kabul ediyor bir süredir değişmek için çabaladığımı.
Daha 1 yıl çok erken..

ilk yıllar bazı çiftler için alışma evresi oluyor zamanla birbirine alışma, sıkıntıları tölore etme gerçekleşir. Bana eşiniz biraz fevri hareket ediyor gibi geldi.

Ayrılirsanız çok pişman olacak. Evlilik biraz da sabır ve zaman ister. Olağan üstü bir durum yoksa ani karar vermemek lazım.

İyi bir Aile terapistinden destek alın. Eşinize teklif edin bakalım ne diyecek.

Daha 1 yıl çok erken..

ilk yıllar bazı çiftler için alışma evresi oluyor zamanla birbirine alışma, sıkıntıları tölore etme gerçekleşir. Bana eşiniz biraz fevri hareket ediyor gibi geldi.

Ayrılirsanız çok pişman olacak. Evlilik biraz da sabır ve zaman ister. Olağan üstü bir durum yoksa ani karar vermemek lazım.

İyi bir Aile terapistinden destek alın. Eşinize teklif edin bakalım ne diyecek.
Buna 1 hafta önce karar vermiş ilk görüşmemizi yapmıştık aslında ve terapist iyi bir enerjimiz olduğunu çift terapisine devam ederek birbirimizin hassasiyetlerini öğrenmemiz gerektiğini söylemişti. Fakat dün yaşadığımız ufak bir tartışma neticesinde bu kararı almış. Her şey birikmiş artık altından kalkamıyormuş.

Bu aşamaya gelmek
Ayrilmak isteyeni zorla tutamazsiniz.
Bosanma karari pat diye verilmez.
Esiniz tartisma sonrasi anlik karar verdiyse öfkeyle olabilir.

Ayrilmak isteyeni zorla tutamazsiniz.
Bosanma karari pat diye verilmez.
Esiniz tartisma sonrasi anlik karar verdiyse öfkeyle olabilir.
Elbette tutamam. Tartışma sonrası verdi ancak biriktirdiğini söylüyor. Bilmiyorum bu kadar aşılmaz kılan nedir sorunları anlayamıyorum. Sevmek yetmiyor, ya da seni sevmeyi eskisi kadar sevmiyorum repliğini hatırlatmak inciticiydi.

Elbette tutamam. Tartışma sonrası verdi ancak biriktirdiğini söylüyor. Bilmiyorum bu kadar aşılmaz kılan nedir sorunları anlayamıyorum. Sevmek yetmiyor, ya da seni sevmeyi eskisi kadar sevmiyorum repliğini hatırlatmak inciticiydi.
Araya sogukluk tartisma girince insan duygularini tam hissedemiyor.
Bazen kirginlik öfke sevginin önüne geciyor.
Ibazen de can yakmak için söyluyorlar insanlar.

Araya sogukluk tartisma girince insan duygularini tam hissedemiyor.
Bazen kirginlik öfke sevginin önüne geciyor.
Ibazen de can yakmak için söyluyorlar insanlar.
Aynı evde ayrı odalarda iki yabancı olmak, duygularını ve sevgisini ifade etmeyi acizlik olarak görmeyen belki de sevgide aşırılığa kaçan biri için çok zor.

Aynı evde ayrı odalarda iki yabancı olmak, duygularını ve sevgisini ifade etmeyi acizlik olarak görmeyen belki de sevgide aşırılığa kaçan biri için çok zor.
Kendinizi bu kadar yalniz hissettiginiz bir evliligin size ne kadar faydasi dokunur.

Kendinizi bu kadar yalniz hissettiginiz bir evliligin size ne kadar faydasi dokunur.
Biz türlü zorlukları ikimiz aştık, evimizi kendimiz emek emek kurduk. 21.yyda boşanmalar çok olağan hale gelse de ben bunu normalleştiremiyorum. Mutluluklarmız da oldu belli başlı tartışmalara tutulup bitirmek ve pişman olmak istemiyorum. Ve bu his beni çabalamaya sürüklüyor. Ne kadar eşim umutsuz vaka olduğunu düşünse de

Back
X