Boşanmak isteyen kadınların öylece gidememesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden ben bu ülkede 9 aylık bebeği bırakıp çalışmak zorunda kalıyorum ya .ben buna mecbur değilim.hur ve Özgür irademle de bunu başarabilmek için elimden geleni yapacağım öyle kendimi kaderime falan terk etmiyorum
neden mi çalışmak zorundasınız? acaba 2 küçük çocuğunuz olduğu, kalacak yeriniz (size göre) olmadığı, geçinmek zorunda olduğunuz için olabilir mi?

devlet size imkan vermiş, gel sığınma evimde kal diyor. imkan vermiş çocuklarını okullarıma kreşlerime gönder diyor. en az asgari ücretle bi işe başlayıp bir yerden hayatınızı kurabilecek imkana güce ve akla sahipsiniz. OTUZ yaşında kadınsınız ve hazıra konmaktan başka istediğiniz bişey yok!

biz niye çocuklarımızı bırakıp çalışıyoruz o zaman? niye kıyıda köşede memedeki çocuğumuz için süt sağıp saklıyoruz işteyken? niye sabahın bi körü yatmak varken sıcacık yataklarımızdan kalkıp bilmem kaç vesaitle işe gidiyoruz? biz enayi miyiz ya!

eşimin beni üç talakla boşamadi, işte o bana bir kere bile boş ol dese araştırmadigim için haram olur zannediyordum.sonra beni uyardılar bununla ilgili fetvayı okudum,3 aya kadar zaten haram olunmuyor O süre zarfında dönerse de nikaha gerek kalmadan evlilik devam ediyor bunu daha sonra bana söyleyen kişiler sebebiyle de araştırıp okudum
Diğer konunuzda, okuyun araştırın, sorun sizin bildiğiniz gibi değil diyenlere bir sürü laf etmiştiniz, şimdi de bulunduğunuz durum itibarıyla size sunulan tüm önerilere kapalisiniz, dediğiniz tek şey devler neden bunu yapmıyor.
Kimseye bir faydası yok bu serzenişin.

şaka gibi yazdıklarınız. allahın emrini mi reddedecekler? güldürmeyin beni 🤣🤣

allah insanlara akıl vermiş nefs vermiş ki zarta zurta boş ol denmesin diye. sinirle ağzımızdan çıkmasın bu işin dönüşü olmaz diye de talak ile boşamaya 3 hak vermiş. dediysen geri dönüşünü şu şu şu şartlarla yaparsın bak ağır olur sonuçları demiş.

allah rızası için herhangi bir camiiye girip siz hulleyi reddettiniz mi diye bi sorun nolur 😁
Sizin de dediginiz gibi Allah insana akil vermis. Camiye gidip sormayi gerek bile duymuyorum. Zaten hülle denilen olgunun ne kadar sacma oldugu asikar. Hem yazdigim gibi bunu inkar eden hocalari ve onlarin aciklamalari youtubeda mevcut.

ay nolur bi devlet büyüğü bu kadına ulaşıp sorularının ve isteklerinin neden olmayacağını ya da nasıl olabileceğini anlatsın kriz geçiricem telefon başında :KK70:
İsteklerini duyunca bacım sen boşanma derler bence

Kendisi öyle yazdığı için 20 bin dedim ama yetmez tabii ki.
2 yaşına kadar emecekse bir de çocuk ohooo...
Yazmayayım diyorum ama 3.5 yaşındaki kızım beni bırakmaz zaten diyor. Hani 2 yaş da olmaz. Bizimkiler hep camdan gülerek el sallar, hayırlı işler der zaten.

Peki, sabahın köründe 6 aylık, 12 aylık çocuğunu bırakıp işe giden kadınlar sizin kadar anne değil demek ki. En anne sizsiniz tebrik ederim. Ama bunun "annesin sen al bu da 20 bin liran, güle güle harca" şeklinde bir ödülü yok işte. Anne olmak çok ekstrem bir şey olmadığından olsa gerek ama yine de en anne sizsiniz tabii.

Yalnız size saldıran bir adamı çekmek sizin tercihiniz bunu da bilin. "En anne" olarak çocuklarınızı annelerinin dayak yediği bir ortama maruz bırakmak da öyle.
Dayak yemiyorum,psikolojik şiddet benim bahsettiğim,eşimin eve bakmaması bence bu bir seçim.ben çocuklarima annelik yapmak için onların şuan huzurlu bir ortamda olmalarina bakıyorum.ben eşimle iyi değilim ama o çocuklarına vurmaz kufretmez sever.ben burda derdimi de anlatamadım.esim beni boşadı napicam ben demedim konuyu nereye çekmişler.ben bile isteye çocuklarım büyüyen e kadar bakmak ama ayrılsam da bu imkanı elimde bulundurmak istiyorum.bu ülkede bu hayal sen kolaya kaçıyorsun diyenler var.umursamiyorum bu bir seçim.ben çocuğu evde bırakıp çalışmaya gidince mutlu olamam.surekli endişe ederim.kendimce sebeplerim var.annem babamla bosaninca beni yakın akrabalardan birine verdi 2 yıl orda kaldım belki de geçmişteki o olay beni çocuklarımi başkalarına hatta aileme bile bırakamamam.anlayis beklemiyorum çünkü bu durum bana Özel.

resmen çalışmayayım bana bakılsın diyorsunuz ve bunda ısrar ediyorsunuz hanımefendi sizin düşünce yapınız bu çocuğunuz 9 aylık değil 9 yaşında da olsa bu yapınız değişmez..bu ülkede böyle bir durum yok, olmamalı da.. ben sabahın köründe kalkıp işe gideceğim siz sıcak yatağından çıkmayacaksınız ve siz benim verdiğim vergilerle geçineceksiniz!! hak mı bu..

Daha önce bir konu açmıştım ve o gün yaşadığım olayı sıcağı sıcağına anlatıp olumlu anlamda destek görmeyi beklemiştim çünkü madurdum ama gördüm ki hiç te öyle olmadı hatta o gün derdime yenisi eklendi.soylenenler canımı sıktı.ne yaşadığımın öncesini, ayrıntısını, tamamını bilmeden düşünülmeden edilen özensiz kelimelerle dolu cümleler beni pişman etti,kuralı bilsem hiç yazmadım,şimdi kaldırılmıyor da.
O olayı baştan yazamam.esim boşol dedi ama ilerleyen günlerde aynı evde normal davranmaya başladı döndü yani.
Oysa ben zaten ilgisizlikten, sevgisizlikten ve asla alınmayan gönlümün derdinden ötürü kendimi kötü hissediyorum bayadir.
Beni tutan, sıkan şey gitsem gidecek yerimin olmaması ve buna çare yok.devlete sığınmaktan başka.cocuklarim küçük biri bebek,mesleğim var ama nasıl yapayım çocuğuma kim bakacak.bakacak birisi de yok ailevi durumlar çok karışık.zaten çocuklar büyük olsa bunu buraya yazmam bile.beni ancak benim durumumda olan anlar
Kadınlara bu konuda çok eksik destek verildiğini düşünüyorum.kadin sığınma evleri özelikle çocuklu ve bebekli kadınlara hiç uygun değil ve zaten bozuk psikolojiyi iyice bozar.annemin evine istesem de gidemem yer yok eski konuda belirtmiştim.oyle yapanlar için de toplum baskısı var.
Geçinme sıkıntısı, üzüntüler.
Ya erkekler.
Çocuklar zaten kadında.annesinin evine gitse zorluk yok hizmet eden biri olacak.
Kendine ev açsa çocuk derdi yok gününü gün eder.
Bizim gibi evlilikte sıkışıp kalmış ama küçük çocuğu ya da çocukları olduğu için gidemeyen kadınlara moral düzeltecek sıkıntı olmayacak bir çare üretseler keşke.buraya da bununla ilgili fikirler çıkar diye yazdım.
Not:Lütfen yorum yapanlar kelimelerini seçsin ve suçlayıcı konuşmasın.belirtiyorum zaten üzgünüm çünkü, sağlam da psikolojim yok şuan lütfen olanı da iyice çökertmeyin ve kadınlar.yildim artık üzülmekten.
İnsan psikolojisini düzeltmek, rahatlamak ve aklı Selim olabilmek için derdini anlatiyor bunu gozardi etmeyelim.lutfen
Hic bir yere gitme.Burasi benim evim ıstersen gelme ama kira ve faturalar,giderler ben çocuklarımı okula krese verinceye kadar sende de.Aynen böyle yap.Seni o kadar iyi anlıyorum ki....Bir gün sanki hızır gibi babamdan kardesimle ortak miras daire kaldi.Ondan öncesi eşimle cok sorunlarim vardı ve boşanmaktan gidecek yerim yok diye geri duruyor kabul etmiyordum.Ama başımı alıp gideceğim bir ev olunca eyvallahim olmadi az daha bosuyordum adami😁Neyse ki gurur yapmadi toparladi.
Siz korkmadığınizi belli edin ve lütfen hic bir şeyden korkmayin Allah elbet bir kapi acacaktir.Evinizden çıkmayın gerekirse o herifle muhattap olmayin.Akilli sekilde yürüyün bir gün sizin içinde güneş doğacak ınş

neden mi çalışmak zorundasınız? acaba 2 küçük çocuğunuz olduğu, kalacak yeriniz (size göre) olmadığı, geçinmek zorunda olduğunuz için olabilir mi?

devlet size imkan vermiş, gel sığınma evimde kal diyor. imkan vermiş çocuklarını okullarıma kreşlerime gönder diyor. en az asgari ücretle bi işe başlayıp bir yerden hayatınızı kurabilecek imkana güce ve akla sahipsiniz. OTUZ yaşında kadınsınız ve hazıra konmaktan başka istediğiniz bişey yok!

biz niye çocuklarımızı bırakıp çalışıyoruz o zaman? niye kıyıda köşede memedeki çocuğumuz için süt sağıp saklıyoruz işteyken? niye sabahın bi körü yatmak varken sıcacık yataklarımızdan kalkıp bilmem kaç vesaitle işe gidiyoruz? biz enayi miyiz ya!
Aklı başındayım tercihleri biliyorum, görüyorum ve tercih etmiyorum, istediğimi seçmek istiyorum.sizr hayal gelsin bana gelmiyor.ben o çocuklara bakarken tabiki eşimden,onunki yetmiyorsa babanesi ve dedesinden para talep edeceğim.bunu ben halledeceğim istersem kime ne.bu bir seçim.ben bunu seçmek istiyorum.benim gibi anneliği bu açıdan gormeyenler yok ya da şuan burada değil sanırım

resmen çalışmayayım bana bakılsın diyorsunuz ve bunda ısrar ediyorsunuz hanımefendi sizin düşünce yapınız bu çocuğunuz 9 aylık değil 9 yaşında da olsa bu yapınız değişmez..bu ülkede böyle bir durum yok, olmamalı da.. ben sabahın köründe kalkıp işe gideceğim siz sıcak yatağından çıkmayacaksınız ve siz benim verdiğim vergilerle geçineceksiniz!! hak mı bu..
Aslında yanlış düşünüyorsunuz.ben çalışmak istiyorum hem de çok fakat aklım çocuklarında kalmadan.bunu niye insanları kandırmak için soyliyim zaten ne istediğini bilen biriyim ben.ihtiyacim yok başkalarınin çalıs ya da çalışma demesine

Aklı başındayım tercihleri biliyorum, görüyorum ve tercih etmiyorum, istediğimi seçmek istiyorum.sizr hayal gelsin bana gelmiyor.ben o çocuklara bakarken tabiki eşimden,onunki yetmiyorsa babanesi ve dedesinden para talep edeceğim.bunu ben halledeceğim istersem kime ne.bu bir seçim.ben bunu seçmek istiyorum.benim gibi anneliği bu açıdan gormeyenler yok ya da şuan burada değil sanırım
çocukları yaparken kayınaileden fikir aldınız mı? onlar niye bakmak zorunda ki sizin eşinizle bile isteye yaptığınız çocukları? ancak onlar isterse yardım ederler bakmakla yükümlü değiller. eşinizse seve seve bakmak zorunda.

konunuzda hayal olan çocuklarınıza bakmak istemeniz değil ayrıca. hayal olan şey devletten saçlarınızı sevgiyle okşayıp "al didem bu parayı, ananın ak sütü gibi helal olsun sana. sen çocuklarına bak," demesini beklemeniz. bu bayağı bayağı hayal.

çocuklarınıza pekâlâ bir başkası bakabilir. haftasonları, akşamları, tatillerde yan yana olacaksınız. onların gelecekleri, istekleri ve ihtiyaçları için çalışınca çocuklarınıza bakmamış olmuyorsunuz merak etmeyin.

Aslında yanlış düşünüyorsunuz.ben çalışmak istiyorum hem de çok fakat aklım çocuklarında kalmadan.bunu niye insanları kandırmak için soyliyim zaten ne istediğini bilen biriyim ben.ihtiyacim yok başkalarınin çalıs ya da çalışma demesine
biraz akla ihtiyacınız var ki konu açıyorsunuz geçen konusunuzda kafanız daha da bulanıktı. bence psikolojik desteğe de ihtiyacınız var. siz havadan para gelsin birileri size bedavaya baksın istiyorsunuz. kpeder kvalide yaşı genç ya da yaşlı yeter ki bedavaya bakılın, havadan para gelsin önemli olan bu sizin için. bu sizin seçiminiz sonucunda bize de yazın lütfen kendinize bedavaya baktıracak birilerini bulabilecek misiniz?

Dayak yemiyorum,psikolojik şiddet benim bahsettiğim,eşimin eve bakmaması bence bu bir seçim.ben çocuklarima annelik yapmak için onların şuan huzurlu bir ortamda olmalarina bakıyorum.ben eşimle iyi değilim ama o çocuklarına vurmaz kufretmez sever.ben burda derdimi de anlatamadım.esim beni boşadı napicam ben demedim konuyu nereye çekmişler.ben bile isteye çocuklarım büyüyen e kadar bakmak ama ayrılsam da bu imkanı elimde bulundurmak istiyorum.bu ülkede bu hayal sen kolaya kaçıyorsun diyenler var.umursamiyorum bu bir seçim.ben çocuğu evde bırakıp çalışmaya gidince mutlu olamam.surekli endişe ederim.kendimce sebeplerim var.annem babamla bosaninca beni yakın akrabalardan birine verdi 2 yıl orda kaldım belki de geçmişteki o olay beni çocuklarımi başkalarına hatta aileme bile bırakamamam.anlayis beklemiyorum çünkü bu durum bana Özel.

Önceki konunuzda "çay bardağını üzerime devirdi, bana saldırdı" diyen sizdiniz. Şiddet algınız ilginç gerçekten.

Biz size boşanın, boşanmayın demiyoruz. Hayat sizin, seçim sizin.
Boşanmanız halinde neler yapabileceğiniz söylendi ve devletten beklediğiniz şeylerin neden gerçek olamayacağı anlatıldı sadece.
Yaşadığınız hayattan memnun değilseniz yaşamak istediğiniz hayatı siz kuracaksınız, bunun başka yolu yok.

Eşinize katlanıp çocuklarınıza bakmanız da bir seçenek. Ama bu sadece ve sadece sizin seçiminiz.
Yarın bir gün çocuklarınız yaşadığınız şiddete şahit olduğunda "hep sizin için katlandım yavrum" diyerek kendi seçimlerinizin sorumluluğunu çocuklarınıza yüklemeyin, tek diyebileceğim bu.

Hic bir yere gitme.Burasi benim evim ıstersen gelme ama kira ve faturalar,giderler ben çocuklarımı okula krese verinceye kadar sende de.Aynen böyle yap.Seni o kadar iyi anlıyorum ki....Bir gün sanki hızır gibi babamdan kardesimle ortak miras daire kaldi.Ondan öncesi eşimle cok sorunlarim vardı ve boşanmaktan gidecek yerim yok diye geri duruyor kabul etmiyordum.Ama başımı alıp gideceğim bir ev olunca eyvallahim olmadi az daha bosuyordum adami😁Neyse ki gurur yapmadi toparladi.
Siz korkmadığınizi belli edin ve lütfen hic bir şeyden korkmayin Allah elbet bir kapi acacaktir.Evinizden çıkmayın gerekirse o herifle muhattap olmayin.Akilli sekilde yürüyün bir gün sizin içinde güneş doğacak ınş
Sonunda beni anlayabilecek biri çıktı,keşke benim de evim olsa kira derdim olmasa.bosaninca neden biz çocuklu kadınlar sıkıntı çekmez zorundayız diyorum aslında ben.neden erkeklerin rahatı kaçmıyor da bizim kaçıyor.belki bu nafaka işleri daha bize yönelik ayarlansa asıl.adamlar bu yaptırımlar yüzünden zorla da olsa bakmak zorunda olsa.devletten para beklediğimi ima edenler bu tarz düşünmemiş hic

biraz akla ihtiyacınız var ki konu açıyorsunuz geçen konusunuzda kafanız daha da bulanıktı. bence psikolojik desteğe de ihtiyacınız var. siz havadan para gelsin birileri size bedavaya baksın istiyorsunuz. kpeder kvalide yaşı genç ya da yaşlı yeter ki bedavaya bakılın, havadan para gelsin önemli olan bu sizin için. bu sizin seçiminiz sonucunda bize de yazın lütfen kendinize bedavaya baktıracak birilerini bulabilecek misiniz?
Nede çocukların bakımından babasının zorunlu olduğu halde ben bakayım.parasal olarak yani.ben anneliğimi yaparım,cocugun masrafları babaya aitse o ve onun ailesi karşılayacak heralde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X