- Konu Sahibi Didem semerci
Eşim
Eşim beni 3 talakla bosamadi hanımefendi.benim annem babam da ayrıydı ben biliyorum neyin ne olduğunu.zaten bilmek daha çok acıtıyor.ne yasadiysam aynısını çocuklarım yaşamayacak inşallah.hayir ben anneme de gitmek istemiyorum sığınma evine de.benim psikolojim düzgün değil, çocukluktan kalan yaralarım acı olaylarım var.benim gectigim yollar engellerim duygusal dünyam bunlar başka.aklim başında kendime bunalimlar yasatmadsn da üstesinden gelecegim dua ediyorum,çabalıyorum ama yetersiz kaldığım noktada da yardım istiyorum doğal hakkım.her şeyden önce eşiniz sizi 3 talak verip boşamış hanımefendi ne demek haram olmuyor? boşanmayı çocuk oyuncağı sandınız herhalde.
diğer olay için de herkes eşinden ayrıldıktan sonra güllük gülistanlık olmuyor. alışılagelmiş düzenden, rahattan ve özgürlükten ödün vermeden kendinize ve iki çocuğunuza yeni hayat kuramazsınız. annesi küçük yaşta boşanmış ve hayatını kurtarmış biri olarak yazıyorum.
herkesin size, sizi boşamış ama eşiniz hatasını anlarsa çocuklarınız için bi şans verin demesini beklemişsiniz ya da devletten medet ummuşsunuz. yukarıdaki yorumlara katılıyorum. devlet her boşanana maddi yardım sağlasa çoğu evlilik biter.
eşinizi mahkemeye vereceksiniz. nafakaları alıp bir düzen oturtana kadar da ailenizle yaşayacaksınız.
sizi boşayan eşinizle aynı evde "haram" şekilde yaşamaya devam edeceksiniz.
kadın sığınma evlerine yerleşip sosyal hayata adapte olacaksınız. ki o çok yardım beklediğiniz devletin kadın sığınma evlerinde kaç kere kaldınız da bu kadar önyargılısınız bilemiyorum ama...
başka çareniz çözümünüz varsa siz yazın sizi destekleyelim.