Boşanmak isteyen kadınların öylece gidememesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana hanimefendinin talepleri gayet normal geldi. Gelismis ülkelerde kadinlar icin bosanmak cocuk dahi olsa daha kolay, cünkü devlet bir müddet issizlerin kirasini ödüyor ve kisi basina belli bir miktar para veriyor. Insallah ilerde Türkiyedede böyle bir sistem devreye girer.

Krediden bende uzak dururdum. Üstüne faiz yüklenince yillarca ödemesi gerekicek. 20000 tl cekiyorsun bir kac yil sonra 30000 cikiyor.
Bizde yapilsa herkes kocayi bosar resmiyette sonra da ayni evde oturmaya devam eder beles yardimi alip. Boyle bir ahlak anlayisimiz var cunku.

Oğlum 9 aylık kızım 3,5 yaşında daha.cocuklarimi baskadns bırakıp çalışamam,zaten zor bir dönemden çıkıp bir sürü borç harç sorunla uğraşırken bir de aklım çocuklarda olsun istemem,zaten birisi süt bebeği,kızım bensiz durmaz.simdilik eşime sabretmek.zorundayim belki o da düzelir
çalışanlar nasıl çalışıyor? sizin ne fazlanız var onlardan? ben çocuğum 10 aylıkken bırakıp işe gittim, onun geleceği için, kendim için, güçlü olmak için..siz kendinize baktıracak, ihtiyaclarınızı karşılayacak birilerini arıyorsunuz, kpederiniz olur devlet olur fark etmez diyorsunuz.bu düşünce yapısıyla çocuklarınız büyüse de siz çalışmazsınız. üzgünüm ama hazır yiyicisiniz, hazıra duacısınız..

evet resmi nikah da dini nikah da önemli. bir laf dediğiniz kırk yıllık kocanızı size yabancı biri, haram eder ama. ki konu sahibinin eşi de onu boşamış. konu sahibi önceki konusunda hulle gerektiğini, eşinin yanında kapalı oturduğunu falan yazmış.
Bedava parayi neden devletten istiyor onu anlamadim ben. Imamdan istemesi lazim. Imam nikahinin dustugune dert ediyorsa yani,devletin sucu ne?

Bedava parayi neden devletten istiyor onu anlamadim ben. Imamdan istemesi lazim. Imam nikahinin dustugune dert ediyorsa yani,devletin sucu ne?
bilemiyorum devletin öyle bi yardımı olsa güzel olurmuş öyle diyor konu sahibi.

ben devletten yardım istemesini geçtim konusunda ne istiyor onu bile anlamadım ki :olamaz:

Sizi çok iyi anlıyorum kadına destek sadece sözde var düşte gör yine aile insanın kendi annesi önemli bir kadının güçlü olması ise az çocuk doğurmaktan geçiyor şu an ben kızımı büyüttüm yakında evlenecek ve işime geri dönüş yaptım ama ardından daha 3 çocuğum olsa inan çok sefil hayatım olurdu para olmadan hiç birşey olmuyor iş hayatına geri dönüş yapamazdım sende çocuğunu büyütüp iş hayatına giemeyi çabalıyacaksın başka çocuk doğurmadan bir spiral taktır hamile kalmayasın bu kumarbaz tembel adamdan
Bu da senin sınavın işte kabullen sonrası iyi bir plan yap neyse ki çocuklar büyüyor
Sende bu yaşadıklarını unutma zor gününde kim yanımda olduysa şükran duy gerçek dost onlar onlarla bağını koparma çoğu kadın hayatında çaresiz günler yaşamıştır geçecek ama tabi izi kalacak o arada sende güçleneceksin

evet resmi nikah da dini nikah da önemli. bir laf dediğiniz kırk yıllık kocanızı size yabancı biri, haram eder ama. ki konu sahibinin eşi de onu boşamış. konu sahibi önceki konusunda hulle gerektiğini, eşinin yanında kapalı oturduğunu falan yazmış.
Bence konu sahibinin akli basina gelmis. Allah katinda önemli olanin resmi nikah oldugunu idrak etmis. Aksi cünkü cok sacma olur. Bir kelime ile bunca emegin cöpe gitmesi kabul edilir gibi degil. Insaniz ve sinirle neler cikiyor agzimizdan. Bu durumda magdur olan hep kadin olur. Kaldiki cogu hocalarda artik bu talak ve hülle isini reddediyorlar.

Keşke dediğiniz gibi olsa ama o sorumlulugun farkında olsalar çocuklarının annelerine bu şekilde davranmazlardi zaten.
Aynen öyle ama bu konuda kadinlarda hiç mi suç yok?çocuk bakımını o kadar ustleniyoruz ki adamlara yapacak iş alacak sorumluluk kalmiyor. Onlar bizim gibi annelik icgudusune sahip değiller biz hamile kaldığımız anda anneyiz ama onlar babaligi emek verdikce, cocukla vakit gecirdikce ogreniyorlar.
Bence biz de (Turk analari ) adamlarin babaligi ogrenmesine firsat vermiyoruz. Bakin benim 7 aylik bebegim var o kadar küçük olmasına rağmen her cuma cumartesi gecesi babasi bakiyor çünkü dogdugundan beri adami hic bos birakmadim, bebegin yapilacak butun islerini ona da ogrettim, belki bir anne kadar mükemmel olmasa da beceriyor

hanımefendi önceki konunuzda eşim beni boşadı yanında başımı kapatıp oturuyorum yazmadınız mı? dini kendinize göre eğip bükmeyin işinize gelmeyince.

psikolojiniz düzgün değilse zaten önce kendi çocukluğunuzu yaşatmak istemediğiniz çocuklarınız için ayakta durmanız lazım.

siz istiyorsunuz ki eşinizle ilgili size umut verelim, olur evinde dur diyelim. o işler öyle olmuyor işte.
eşimin beni üç talakla boşamadi, işte o bana bir kere bile boş ol dese araştırmadigim için haram olur zannediyordum.sonra beni uyardılar bununla ilgili fetvayı okudum,3 aya kadar zaten haram olunmuyor O süre zarfında dönerse de nikaha gerek kalmadan evlilik devam ediyor bunu daha sonra bana söyleyen kişiler sebebiyle de araştırıp okudum

ben devletten yardım istemesini geçtim konusunda ne istiyor onu bile anlamadım ki :olamaz:

Bazı insanlar öyle gerçekten biz annemle tek yaşadık ayrıldı babamdan Benim baskımla ve hiç gidelim yardım alalım, şuraya başvuralım falan hiç demedik çalıştık. Ama çevremiz de çok vardı ihtiyacı bile olmadığı halde hiç bir fırsatı geri çevirmeyen.

hem karnım doysun hem pastam dursun.
Neden ben bu ülkede 9 aylık bebeği bırakıp çalışmak zorunda kalıyorum ya .ben buna mecbur değilim.hur ve Özgür irademle de bunu başarabilmek için elimden geleni yapacağım öyle kendimi kaderime falan terk etmiyorum

Devlet ogrenciye bile krediyi faizle veriyor,bosanana mi bedava para verecek de almayacak geri? Utopya. Bir de baska ulkelere uygun olabilir de bize asla uygun degil. Hazir yiyicilige alisigiz biz toplum olarak

Çocuğum yoktu ama yayla gibi evden ailemin evine küçük bir odaya döndüm. Kolay değildi çoook zordu ama bu beni hep daha çok motive etti. Ev 1+1 de olsa baba evime döner, sıkış tepiş yaşar ama yine hayatımı kurtarır düzenimi kurardım. Şimdi yeni kocamla yeni yayla gibi evimde oturuyorum. Herşeyi devletten beklememek lazım.

İyi de çocuğunuz sütten kesilene kadar çalışmamak sizin seçiminiz. Devlet, dolayısıyla çalışıp vergi veren vatandaşlar sizin seçimlerinize sponsor olmak zorunda değiller. Kimseden bir farkınız, ayrıcalığınız yok. Mutlu bir evlilik yaşayan insanlar bile bebeklerini anneanneye/babaanneye/bakıcıya/kreşe bırakıp işe gidiyorlar. Kendilerinin ve çocuklarının geleceği için yapıyorlar bunu. Sizin farkınız ne ki?

Ailenizle aynı eve geçtiğinizde bile en fazla kiraya destek olacağınızı söylüyorsunuz. Bu da alacağınız nafaka ile olacak sanırım. Yine çalışmaya gönlünüz yok yani.
Aileniz şu an geçiniyorlardır tabii ama eve 3 boğaz daha girmiş olacak. Siz "alın bu kira farkı" deyip kenara mı çekileceksiniz? Aileniz neden sırtlansın sizin ve çocuklarınızın geçimini? Siz çocuklar büyüyene kadar çalışmak istemiyorsunuz diye neden ailenizin hayat kalitesi düşsün?

Hayata çok toz pembe bakıyorsunuz sanırım. İnsanlar çalışmak isteyip de iş bulamıyorlar. Devlet, mesleği ve seçeneği olduğu halde çalışmak istemeyen sizi neden geçindirsin allah aşkına? O zaman herkes mutsuz evliliğinde önünü ardını düşünmeden 3'er 5'er doğursun.
Ne güzel söylediniz keşke anne başına ne gelirse gelsin çocuklarını her daim bakabilecek olsa ben keyfimden mi çalışmak istemiyorum ya. ben çocuğuma bakmak istiyorum bundan başkası elimden gelmiyor ben o çocuklara bakacağım. çalışmak benim için sabırsızlandığım bir konu bunu burada kimseye ispatlamak zorunda değilim ama şu an benim için her şeyden önce gelen annelik.başvurdum bir ALES sınavı var ardından yüksek lisans yapicam.başka düşüncelerim de var ama kimseye bir şey ispatlamak için anlatmak zorunda değilim,sadece benim için en önemli şey annelik.arkadaşlar bunu kimse anlamasa da umrumda değil

Neden ben bu ülkede 9 aylık bebeği bırakıp çalışmak zorunda kalıyorum ya .ben buna mecbur değilim.hur ve Özgür irademle de bunu başarabilmek için elimden geleni yapacağım öyle kendimi kaderime falan terk etmiyorum
Neden çalışmak zorundayım ne demek ayol?
Karnınızı doyurmak, faturaları ödemek, sosyal güvence için olabilir mi?

Aynen öyle ama bu konuda kadinlarda hiç mi suç yok?çocuk bakımını o kadar ustleniyoruz ki adamlara yapacak iş alacak sorumluluk kalmiyor. Onlar bizim gibi annelik icgudusune sahip değiller biz hamile kaldığımız anda anneyiz ama onlar babaligi emek verdikce, cocukla vakit gecirdikce ogreniyorlar.
Bence biz de (Turk analari ) adamlarin babaligi ogrenmesine firsat vermiyoruz. Bakin benim 7 aylik bebegim var o kadar küçük olmasına rağmen her cuma cumartesi gecesi babasi bakiyor çünkü dogdugundan beri adami hic bos birakmadim, bebegin yapilacak butun islerini ona da ogrettim, belki bir anne kadar mükemmel olmasa da beceriyor
Bu konuda size tabi ki hal veriyorum benimde 4 aylık bebegim var herseyini ben yapıyorum babasi bazı yapılacaklara ben yapayim desede genelde ben izin vermiyorum ben yaparım diyorum iyi yapamıcagını düşünüyorum nedense halbuki dediğiniz gibi onlara hiç fırsat vermiyoruz maalesef

Her kadına değil zaten.bebegi ve küçük çocuğu olan.zaten genelde bu sebeple gidemiyor kadınlar benim gibi
Devlet dediğiniz biz diğer başka zorluklarla çalışan, vergilerini ödeyen insanlar oluyor, ki ben istemezdim Önünü arkasını düşünmeden çocuk yapıp ortada kalan kadınlara beleşten destek olmayı. Girişimci ve çalışan kadınlara hep destek tam destek ama 9 aylık bebeğimi bırakıp çalışamam diyorsanız kimseden destek de bekleyemezsiniz. Kendiniz için bişey yapmıyorsanız başkası hiç yapmaz kusura bakmayın..

Bence konu sahibinin akli basina gelmis. Allah katinda önemli olanin resmi nikah oldugunu idrak etmis. Aksi cünkü cok sacma olur. Bir kelime ile bunca emegin cöpe gitmesi kabul edilir gibi degil. Insaniz ve sinirle neler cikiyor agzimizdan. Bu durumda magdur olan hep kadin olur. Kaldiki cogu hocalarda artik bu talak ve hülle isini reddediyorlar.
şaka gibi yazdıklarınız. allahın emrini mi reddedecekler? güldürmeyin beni 🤣🤣

allah insanlara akıl vermiş nefs vermiş ki zarta zurta boş ol denmesin diye. sinirle ağzımızdan çıkmasın bu işin dönüşü olmaz diye de talak ile boşamaya 3 hak vermiş. dediysen geri dönüşünü şu şu şu şartlarla yaparsın bak ağır olur sonuçları demiş.

allah rızası için herhangi bir camiiye girip siz hulleyi reddettiniz mi diye bi sorun nolur 😁

Bazı insanlar öyle gerçekten biz annemle tek yaşadık ayrıldı babamdan Benim baskımla ve hiç gidelim yardım alalım, şuraya başvuralım falan hiç demedik çalıştık. Ama çevremiz de çok vardı ihtiyacı bile olmadığı halde hiç bir fırsatı geri çevirmeyen.
benim annem de öyle. çalıştı didindi bizi insan etti. bir demliğe 3 kaşık çay koyup onu da kurutarak yeniden demleyip 10 gün içtiğimizi biliyorum çünkü yoktu, mecburduk.

Ne güzel söylediniz keşke anne başına ne gelirse gelsin çocuklarını her daim bakabilecek olsa ben keyfimden mi çalışmak istemiyorum ya. ben çocuğuma bakmak istiyorum bundan başkası elimden gelmiyor ben o çocuklara bakacağım. çalışmak benim için sabırsızlandığım bir konu bunu burada kimseye ispatlamak zorunda değilim ama şu an benim için her şeyden önce gelen annelik.başvurdum bir ALES sınavı var ardından yüksek lisans yapicam.başka düşüncelerim de var ama kimseye bir şey ispatlamak için anlatmak zorunda değilim,sadece benim için en önemli şey annelik.arkadaşlar bunu kimse anlamasa da umrumda değil

Peki, sabahın köründe 6 aylık, 12 aylık çocuğunu bırakıp işe giden kadınlar sizin kadar anne değil demek ki. En anne sizsiniz tebrik ederim. Ama bunun "annesin sen al bu da 20 bin liran, güle güle harca" şeklinde bir ödülü yok işte. Anne olmak çok ekstrem bir şey olmadığından olsa gerek ama yine de en anne sizsiniz tabii.

Yalnız size saldıran bir adamı çekmek sizin tercihiniz bunu da bilin. "En anne" olarak çocuklarınızı annelerinin dayak yediği bir ortama maruz bırakmak da öyle.

Peki, sabahın köründe 6 aylık, 12 aylık çocuğunu bırakıp işe giden kadınlar sizin kadar anne değil demek ki. En anne sizsiniz tebrik ederim. Ama bunun "annesin sen al bu da 20 bin liran, güle güle harca" şeklinde bir ödülü yok işte. Anne olmak çok ekstrem bir şey olmadığından olsa gerek ama yine de en anne sizsiniz tabii.

Yalnız size saldıran bir adamı çekmek sizin tercihiniz bunu da bilin. "En anne" olarak çocuklarınızı annelerinin dayak yediği bir ortama maruz bırakmak da öyle.
20 bin lira da yetmez ki, kaç ay geçinebilirsin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X