Boşanmak istiyorum ama kimsem yok 😞

Dönme o eve...babana gitmiyorum de burası benim de evim de...çok ısrar edersen gazetecileri çağırırım babam beni sokağa atıyor diye haber yaptırırım de.ne bu gucsuzluk herşeye boyun eğme çabası. Baban sonuçta istemese de kabul edecek paşa paşa..bir müddet sonra alışır merak etme

Dönme o eve...babana gitmiyorum de burası benim de evim de...çok ısrar edersen gazetecileri çağırırım babam beni sokağa atıyor diye haber yaptırırım de.ne bu gucsuzluk herşeye boyun eğme çabası. Baban sonuçta istemese de kabul edecek paşa paşa..bir müddet sonra alışır merak etme
Vallaha bence baba o kocanın birebir aynısı..Ben olsam kalmam onunla da .Hem altını temizleyeceğim hem ona bakacağım hem çocuklarım sığıntı olacak gözünde..belli ki iki gün sonra çocuklara da ağzına geleni sayacak bir dede..ha ben şu anda da bakmam ona baba olarak neyini gördüm diyip "babam var" bile demem

babanız evlenmeyi düşünüyor olabilir mi belki o yuzden istemiyordur sizi.

bir de o zaman siz de kendinize bir iş bulun kazandığınız bakıcıya gidecek olsa bile bir süre sonra toparlanırsınız

İki ucu şeyli değnek. Üzüldüm cidden kalsan bir dert gitsen bir dert zor bir durum. Çocuk olunca bir şey diyemiyorum. Biraz daha babanızın evinde kalabildiğiniz kadar kalın.
Kızın kolu kırıldı demişsiniz geçmiş olsun nasıl oldu şimdi iyi mi..

Yatılı yaşlı bakıcılığı düşünmez misiniz? Babanız felçten de çıkmış olsa o kadar muhtaç değil demek ki, dediğiniz gibi kendine baktırmak istemeyecek gururu olsa öz kızını magdur etmezdi. Gidip onun yerine başkasının anasına babasına bakıp üzerine 2 asgari ücrete yakın maaş alabilirsiniz. Millet bakıcı diye ağaca çıkıyor şu an, çoğu insan yaşlısına baktıracak güvenilir insan bulamıyor. Çocuklarınızla birlikte sizi kabul edecek bir kapı bulursunuz mutlaka.

Çok çok üzgünüm ama elimden o adamın evine geri dönmekten başka çare gelmiyor ben rizkimin Allah tarafından verileceğini biliyorum ve adaletinde inşallah ona sığındım o en güzel vekildir.babam değil mi zaten beni bu hallere koyan bilmiyorum belkide gerçekten çocuklarım için sabretmemi istiyordur.her lafa bir cevabı vardır onun laf yetiştirmeye gücümde kalmadı inanin ve hep haklıdır.simdi abimle bana eziyet ediyor sürekli onu soyleyip bes kurus harcamiyor işte o cimri size baksın vs vs ona mı düşecek bize bakmak.ah Allah'ım ah şu insanın yanına gitmek bana.nasil zulüm sen görüyorsun 😭😭😭
Canım özeline cevap yazdım

Mecbur eve dönmek zorundayım diyorsan da gizlice para biriktir. Her ay ne kadar biriktirirsen kâr. Hangi ülkedesiniz ?

Vallaha bence baba o kocanın birebir aynısı..Ben olsam kalmam onunla da .Hem altını temizleyeceğim hem ona bakacağım hem çocuklarım sığıntı olacak gözünde..belli ki iki gün sonra çocuklara da ağzına geleni sayacak bir dede..ha ben şu anda da bakmam ona baba olarak neyini gördüm diyip "babam var" bile demem
Napacak koca musveddesinin yanına mi gitsin.mecbur sonuçta. Sevdiklerinize hsklisiniz ama ortada iki seçenek varsa baba evi tabiki

Daha önceki konunuzu biliyorum aynı düşüncelerinizi burda da belirtmişsiniz Eger evinize geri dönecekseniz psikolojik,psikiyatri desteği almalısınız çünkü bu evlilik başta türlü çekilmez.
Eşinizin değişmek,düzeltmek gb bir düşüncesi yok ama siz onun yaptıklarına dayanmak için destek,fikir almalısınız.
Kızlarınız hep bu yaşta kalmayacak bir kaç sene sonra kendilerini idare edecek yaşa gelecekler ozaman çalışıp para kazanıp hayatınızı yeniden şekillendirebilirsiniz
Aslında Allah babama uzun ömür versin ona bişey olursa herşey bambaşka olacak sabrediyorum şimdi o zaman zincirlerimden kurtulacağım.elalem ne der baskısı çocuklarım horlanir mi korkusu herşey yok olup gidecek.babama hem üzülüyorum hemde o kadar kızıyorum ki beni bu adamla evli yasamaua zorladığı için kendide biliyor ki dökme suyla değirmen dönmez biz itekleme ile bunca sene evli kaldık ikinci çocukta korunma yöntemlerine rağmen oldu.olmus ile ölmüşün çaresi yok kızlarım sekiz ve üç yaslarinda evet bu yaşlarda kalmayacak ve bana destek olacak yasa gelecekler elbet şimdilik boynumu bükme sebebim maddi anlamda özgürlügüm olmadığından

Çocuklar kaç yaşında ?
Yani çok üzgünüm gerçekten böyle heriflere neden 2 çocuk?
Kenardan köşeden birikim yapmaya çalışın el işi örgü vs elinizden geliyorsa yapmaya çalışın.
Gönderirse bı kursa vs gidin meslek öğrenmek için belediyelerin ücretsiz kursları oluyor araştırın.
Bence siz artık üzülmeyi ağlamayı kenara bırakın hayatınızın kontrolünü elinize alın.
Babanızın yanına da gitseniz mutlu olamazsınız.
Ayrıca çocuk bakmak iyi fikir olabilir çevrenize sorun.
Eşim en son bana şu kafandan kariyer yapma çalışma fikrini çıkaracaksın ağzına bile almayacaksim yazmış çok iyi biliyor ne kadar çekilmez biri olduğunu kendine güveni zerre kadar yok ben giderim korkusu yaşıyor.iki çocuğum elimi kolumu bağlayan babamin evinde rahat edeceğimizi bilsem karşıma alırdım birde yeni hastaneden çıktı hasta hala bu halde bile hala kendi evliliğim ile meşgul etmek istemiyorum.esim bilerek yapıyor bişey diyemez gidemez diye

Bu ezik seni köleleştirmeye çalışıyor. Maçası tutuştu şimdi kafası kurcalanmaya başladı. Ama ona bu rahatı veren kusura bakma kendi ailenin erkekleri.
Ya bari kocanı farklı secseymişin be kızım
Neyse olan olmuş artık.
Ya yazıklar olsun yaaa o kadar erkek bir kadına gün yüzü gösteremiyorlar.

Kocanın kahrını çekmektense babanızı çekin bir müddet hiç değilse kanınız canınız. Sen istemesende gelicem sokağa atacaksın beni deyin. Çocuklar elbet büyüyecek o zaman işe girersiniz, o süreçte de evde bir şeyler yapıp satarsınız.
Babam yeni beyin kanaması geçirdi ağır şeyler atlattı birde kendi ailevi sorunlarım ile üzmek istemiyorum hala beyninde hasar var tekrar edebilir stres olmaması lazım aslında babam ben gitmeyeceğim desem beni kovmaz biliyorum o büyük abim boşandı yeğenim aralarda çok yıprandı bunları yaşamış biri olarak çok üzülüyor olan zaten çocuklara oluyor yıllarca tedavi gördü yeğenim psikolojik olarak 😞

Bu ezik seni köleleştirmeye çalışıyor. Maçası tutuştu şimdi kafası kurcalanmaya başladı. Ama ona bu rahatı veren kusura bakma kendi ailenin erkekleri.
Ya bari kocanı farklı secseymişin be kızım
Neyse olan olmuş artık.
Ya yazıklar olsun yaaa o kadar erkek bir kadına gün yüzü gösteremiyorlar.
Ah ah geçmişi geri alabilseydim ilk yapacağım meslek sahibi olmak digeride evlenmemek olurdu eşime gelince onunla değil evlenmek başımı bile çevirir bakmazdim keşke bazilarinin karakteri başlarında yazsaydı

Yoruari okumaya kalbim dayanmadi.Ah keşke o ikinci çocuğu yapmasaydın bari.Yazik değil mi o pisliğe rağmen 2. çocuk.
Babandan sana hayir yok muhtemelen o da evlilik plani yapıyordur.
Yaşlı hasta evinde bakima muhtaç aileler var.Öyle bir yer bulup çocuklarinla yasayabilirsin.
Yada çocuk bakip evinde biraz para biriktirip sonra ayrilabilirsin.
Kadin sığınma evi nasil cocuklarla nasil bilgim yok.Belki bilenler fikir verir.
Ben o pislikle aynı evde olmaktansa her yolu denerdim.En azindan evlatlarimi kurtarirdim.
Allah yardımcınız olsun.Keske elimizden gelse de sana destek olabilseydik

Yakın zamanda burda derdimi anlatmıştım.esim bana karşı psikolojik şiddetin her türlüsünü uygulayan birisi her konuda benle kavga eder fikrime saygısı yoktur aileme saygısı zerre kadar yoktur.Gurbet eldeyim annemi koronadan kaybettim yakın zamanda babam beyin kanaması geçirdi gelmek zorunda kaldım yanına geçmiş olsun diye geldi burnumdan getirdi. surat beş karış oturdu konuşmadı sebebsiz bana eziyet etti kavga ettik çekti gitti.konusmalarim terapi alalım yardım alalım demelerim hep boşuna kabul etmiyor.ne kavga ile değişti ne güzellik ile.babam şuan bakıma muhtaç yalnız yasiyor ona rağmen bunca şeye göz yumup kızım diye bana sahip çıkmıyor.iki kızım var sigamiyorum ana ocağına.bu adamın yanına idam mahkumu gibi çekip gitmek zorunda kalıyorum.maddi güvencem yok ayrı eve çıksam çocukları bırakacak kimsem yok 😭 kızımın kolu kırıldı kontrol edilmesi lazım söylüyorum abilerine soyle götürsünler diyor sanki mecburlar gibi büyük abim biraz cimridir onu agzina dolamış o para harcamaz o baksın size vs gurbette yaşıyor zaten abim o huyu varsada kendine zarar benden uzakta geçim mücadelesi veriyor.oda ben gibi yalnız eşinden boşandı oğluyla yaşıyor ona hem ana hem baba olmaya çalışıyor kimseye zararı yoktur saygılıdır görgülüdur.esimin diline dolanmak için sebeb olmasinada gerek yok varlığın yeter bir tane eşi dostu yok herkesle kötü.bana adam gibi geleceksen gel bu eve kendini değiştir yoksa babanın evinde kal.gelme diyor çünkü biliyor bana burda arka çıkacak kimsem yok 😞 kolum kanadım kırık cirpiniyorum beni ayda bir yemeğe götürürdü şimdi artık seni dışarıda goturmeyecegim otur evinde diyor gurbet elde kimsem yok zaten evden çok çıkmam bana revaa gördüğü hayat...ben okudum ise girmedim bu hayatta kız çocukları okuyacak aç kalsada okuyacak öyle pişmanım ki iki tane kızım var evlilik felan hikaye eğer ayaklarının üzerinde durmuyorsan anandan emdigin süt burnundan gelir.Allahim zalimlere Fırsat vermesin o kadar yoruldum ki herşeyden doldum tastim ama elimden bişey gelmiyor.bir annem vardi onuda kaybettim annen yoksa bu hayatta hickimsen yokmuş öğrendim 😭😭😭
öncelikle Allah sabır versin ve kimseyi kimseye muhtaç etmesin, burda evlenemiyorum diye ağlayan çok kişi var bu da ders olsun ben dahil herkese, eğer bir adamla mutlu değilsen o evlilik sana zehir olur parmağında yüzük olsa ne olur mutlu olmadıktan sonra

görücü usulü mü evlendiniz?
Ah ah geçmişi geri alabilseydim ilk yapacağım meslek sahibi olmak digeride evlenmemek olurdu eşime gelince onunla değil evlenmek başımı bile çevirir bakmazdim keşke bazilarinin karakteri başlarında yazsayd

Ücretsiz izindeyim dediğin gibi bende gurbetteyim. Evde yalnız kalmak zor birde eşin böyle yapıyorsa Allah yardımcın olsun insan delilik sınırında geziyor böyle bir durumda. O eşek adam çalışmadığın için değil ailen destek olmadığıiçinn böyle davranıyor. Benim esimde nereden duyduysa duymuş geçen bir kavgamız da" babani arayayimda yollayayım seni " dedi. Dedim sen kim köpek gidecek olursam ben çıkar giderim sana mı kaldı arayip anlatmak kaldı ki babam seni konuşturmaz bile sonra bir daha sesi çıkmadı. Keşke en başta babamlar Benim arkamda tavrı takinsaydin ama gecmis artik.Eğer çocukların çok küçük değilse çocuk bakabilirsin, evlere temizliğe gidebilirsin çocuklarını kimseye muhtaç etmezsin. Benim işim var hamdolsun ama senin durumunda olsam oğluma bakmak için her işi yapardım canim. Rabbim en yakın gördüğümüz insana bile muhtaç etmesin sen birilerine el açınca tövbe haşa insanlar tanrıyı oynamayı seviyor.
Aynen öyle çalışmadığım için yapıyor ve bunada yasak koyuyor ama bu defa eğer bana yine eziyet etmeye kalkarsa hem beni defol git baban baksın diye kovuyorsun sen defol git bu evden iki çocuğuna bana essek gibi bakmak zorundasin benle evlenerek kabul ettin bunu ben çalışmak istiyorum müsade etmiyorsun sesini kesip oturacaksin diyeceğim.biz kadınlar hakkımızı savunmadikca tepemize çıkıyorlar demekki iyi olmakla yaranilmiyormus.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin kendinden başka kimseye muhtaç etmesin

görücü usulü mü evlendiniz?
Maalesef evet bir sene nişanlı kaldım tanırım diye ama gurbetteydi yanımda değildi bea altı defa gördüm evlenmeden haliyle tanıyamadım göstermedi zatende huylarını

öncelikle Allah sabır versin ve kimseyi kimseye muhtaç etmesin, burda evlenemiyorum diye ağlayan çok kişi var bu da ders olsun ben dahil herkese, eğer bir adamla mutlu değilsen o evlilik sana zehir olur parmağında yüzük olsa ne olur mutlu olmadıktan sonra
Kesinlikle öyle kuzenimde bekar hep ona öyle söylüyorum yanlış insanla birlikte olacağına yalnız kalıp bekar hayatı yaşamayı tercih ederim diye.evet evlilik güzel şey ama bu dünyada hem cenneti hem cehennemi yaşama ihtimaline razı olacaksın kapalı bir kutu evlilik kimse ne çıkar kestiremez.sakliyorlar zaten gerçek yüzlerini

Back
X