• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanmak kolaymi

Bende de oluyo ara sıra kimseyi yanımda istemiyorum soğuyorum tek kalmak her şeyi başarmak istiyorum tabi geçici süre. Kendine zaman ver boşanmak hiç kolay değil annemle babam da boşandı ve çalıştığımız halde 1senede bile yeni düzene giriyoruz. Tabi ki kendi mutluluğun önemli ama iki kişinin aynı anda mutlu olması daha iyi bence.

Nefretle hatırladığım, hatırlamak bile istemediğim eski sevgilimin bi sözü geldi aklıma geldi. "Kadını işe girmesine çalışmasına izin vermeyeceksin gözü açılıyo ondan sonra" haklıymış. Genelleme olarak değil tabiki ama şuan bunu okuyunca tamda bu dedim. Kimsede kusura bakmasın.

Adamın bir zararı yokken n'oldu da boşanmaya çıktın evet boşanmak çok kolay gözünden çıkmış bi evliliği bitirip bitirmemeyi neden bu kadar taktın kafaya?

O ne demek yaa pardon? Emegiyle, alninin akiyla calisan bir cok kadini ayni kefeye koyuyorsunuz, hakkina giriyorsunuz. Guya genelleme yapmiyorum diyosunuz ama "tam da bu" diyosunuz. "Kadının işe girmesine çalışmasına izin vermeyeceksin gözü açılıyo ondan sonra" cumlesini siz konu sahibine uygun bir cumleymis gibi kullansaniz da kesinlikle katilmiyorum. Demek ki konu sahibinin karakteri oyleymis ve icinde varmis. Calismasaydi belki boyle bir halti baska bir vesileyle yiyecekti (internet ortaminda tanisarak, vs.)

Cok sayida calisan kadinimiz var, ve bu kadinlar her yerde erkeklerle birlikte calisiyor. Santiyelerde bir cok erkek muhendisle, isciyle calisan muhendis kadinlarimiz var. Simdi onlarla ic iceler diye, is hayatindalar diye boyle ahlaksiz bir yasam mi suruyor hepsi?

Bu tarz cinsiyetci, kadinin calismamasi gerektigini savunan gorusler ve calisan kadinlarla ilgili bu cirkin yakistirmalar hic hos degil. Kadinlar emekcidir, alninin akiyla, alninin teriyle ekmegini tastan cikarir, bu sayede de ekonomik ozgurluklerini kazanirlar, kendi ayaklarinin ustunde durup kimseye muhtac olmazlar.

Konu sahibi bir nevi günah çıkarıyor sanki
Biz peder değiliz doğru değil yaptıklarınız

Eğer eşinizle aranızda sorun varsa anlaşamıyorsanız,eşiniz size karşı kaba,anlayışsız biriyse ve sırf siz bu sebeplerden dolayı soğumuşsanız elbette ki boşanmak gerek ama ortada elle tutulur bi sebep yoksa sırf çalışıyorsanız die boşanmak istiyorsanız eğer kusura bakmayın ama sizinki hiç evlilik değilmiş zaten.Siz eşinizle para için evlenmişsiniz kendi paranızı kazanınca da eşinize gerek kalmamış gibi bi durum var ortada.Kısaca iş hayatına atılmak size yaramamış.Boşanında adam kullanılmaktan kurtulsun

Eğer eşinizle aranızda sorun varsa anlaşamıyorsanız,eşiniz size karşı kaba,anlayışsız biriyse ve sırf siz bu sebeplerden dolayı soğumuşsanız elbette ki boşanmak gerek ama ortada elle tutulur bi sebep yoksa sırf çalışıyorsanız die boşanmak istiyorsanız eğer kusura bakmayın ama sizinki hiç evlilik değilmiş zaten.Siz eşinizle para için evlenmişsiniz kendi paranızı kazanınca da eşinize gerek kalmamış gibi bi durum var ortada.Kısaca iş hayatına atılmak size yaramamış.Boşanında adam kullanılmaktan kurtulsun
Aldatıyor kocasını

Madem eşiniz iyi biri, 10 senedir boşanmadınızda şimdimi böyle düşünüyorsun. Senin calişmakla gözün açılmış.

Aci ama gercek, parayi buldun kocayi degistir :( Sakin kafayla dusun arkadasim, niye evlendin sen bu adamla? Sizi 10 yildir birlikte tutan sey neydi?

Is yerinde yada cevrende gordugun baska evliliklere/hayatlara ozenmis olmayasin?
Sunu bil ki davulun sesi uzaktan hos gelir. Tamamen sana da yuklenmek istemiyorum icinde oldugun durumu bilmeden, ama gercekten uzucu bi durum.

Tüm yorumları okumadım.
Başkasına mı ilgi duyuyorsunuz?
Aklınızda başkası var gibi geldi.

Merhaba,

Ben dustugunuz durumu cok iyi anliyorum. Sizinki gibi birsey degil ama ben de asla ben yapmam dedigim hatalar yaptim hayatimda ve cok pisman oldum. O yuzden sizi anliyorum, asla yapmam dedigi seyleri yapabiliyor insanoglu.

Ben size asla kizmiyorum ve de kinamiyorum. Psikolojik bir bunalim ve bosluk yasiyorsunuz, bu hissi iyi bilirim. Ayrica esiniz de ovdugunuz kadar iyi biri olsaydi, ya da iyi biridir ama size ilgisi olsaydi hayatta baska birini dusunme ihtimaliniz bile olmazdi. o cok ilgisiz ki siz baskasina dogru kaymissiniz.

Bence bosanmayin hemen ve yasadiklarinizi kimseye anlatmayin cunku Allah affeder de kul affetmez. Birini taniyorum, esinin asiri ilgisizliginden dolayi eski sevgilisi ile esini aldatmisti. Bir de sizin gibi cok pisman olmus ve gelmis esine anlatmis olan biten herseyi. Esi affetmis ama o gunden sonra da hic huzurlari kalmamis evliliklerinde. Derken bu bayan huzursuzluktan bikmis, esi affetmesine ragmen yine aldatmis. Tabi bu sefer esi yakalamis ikisini ayni evde ve ondan sonra bosandilar. Cocuk da vardi onlarin, mahkeme cocugun velayetini babasina verdi. Kadin o utancla anne babasinin evine dondu, sefalet icinde yasadi. Herhalde yaptiklari duyulup bilindiginden kimse evlenmek de istemedi. Adam baskasini buldu, dugun dernek yine evlendi, simdi ikinci cocugu da oldu ve cok mutlu. Bu kadin da evlenmis, kendisinden yasca bayagi buyuk ve bes parasiz bir adamla. Ustelik adam hem issiz gucsuz, hem yasli, bir de kadinin anne baba evine gelmis, simid cumbur cemaat yasiyorlarmis, kadindaki sefalete bakar misiniz? Degdi mi yaptiklarina? Yuvasini yikti, gul gibi kocasini cocugunu birakti degdi mi bari? Hayir madem aldattin sesini cikarmadan otur ve olayin uzerini kapat yani neden kendi kendisini rezil ediyor ki?

Sen de bence bu olayin uzerini ort, kimselere ses etme ve o sevgilinden ayril. Kocana yaklas, onu sevmeye calis, onunla mutlu olmaya calis, hatta mumkunse isinden istifa et, evinde hanim hanimcik otur. Sakin yanlis yapma, ilerde cok coook cook pisman olursun.

Bende bişeyler yaşandı da pişman oldu zannettim, onaylamasam da yardımcı olmak istedim
Ama hala cinsellik yaşamaya devam ediyoruz, pişmanlık duymuyorum, daha dün kafama dank etti eşim diyor. Fake olduğunu da düşünmüyor değilim

Okudukca bende fake oldugunu dusunmeye basladim. Ayni cumleleri tekrarlayip durmus gideyimmi kalayimmi? Cehennemin dibine git!

Merhaba,

Ben dustugunuz durumu cok iyi anliyorum. Sizinki gibi birsey degil ama ben de asla ben yapmam dedigim hatalar yaptim hayatimda ve cok pisman oldum. O yuzden sizi anliyorum, asla yapmam dedigi seyleri yapabiliyor insanoglu.

Ben size asla kizmiyorum ve de kinamiyorum. Psikolojik bir bunalim ve bosluk yasiyorsunuz, bu hissi iyi bilirim. Ayrica esiniz de ovdugunuz kadar iyi biri olsaydi, ya da iyi biridir ama size ilgisi olsaydi hayatta baska birini dusunme ihtimaliniz bile olmazdi. o cok ilgisiz ki siz baskasina dogru kaymissiniz.

Bence bosanmayin hemen ve yasadiklarinizi kimseye anlatmayin cunku Allah affeder de kul affetmez. Birini taniyorum, esinin asiri ilgisizliginden dolayi eski sevgilisi ile esini aldatmisti. Bir de sizin gibi cok pisman olmus ve gelmis esine anlatmis olan biten herseyi. Esi affetmis ama o gunden sonra da hic huzurlari kalmamis evliliklerinde. Derken bu bayan huzursuzluktan bikmis, esi affetmesine ragmen yine aldatmis. Tabi bu sefer esi yakalamis ikisini ayni evde ve ondan sonra bosandilar. Cocuk da vardi onlarin, mahkeme cocugun velayetini babasina verdi. Kadin o utancla anne babasinin evine dondu, sefalet icinde yasadi. Herhalde yaptiklari duyulup bilindiginden kimse evlenmek de istemedi. Adam baskasini buldu, dugun dernek yine evlendi, simdi ikinci cocugu da oldu ve cok mutlu. Bu kadin da evlenmis, kendisinden yasca bayagi buyuk ve bes parasiz bir adamla. Ustelik adam hem issiz gucsuz, hem yasli, bir de kadinin anne baba evine gelmis, simid cumbur cemaat yasiyorlarmis, kadindaki sefalete bakar misiniz? Degdi mi yaptiklarina? Yuvasini yikti, gul gibi kocasini cocugunu birakti degdi mi bari? Hayir madem aldattin sesini cikarmadan otur ve olayin uzerini kapat yani neden kendi kendisini rezil ediyor ki?

Sen de bence bu olayin uzerini ort, kimselere ses etme ve o sevgilinden ayril. Kocana yaklas, onu sevmeye calis, onunla mutlu olmaya calis, hatta mumkunse isinden istifa et, evinde hanim hanimcik otur. Sakin yanlis yapma, ilerde cok coook cook pisman olursun.
Ne Yani boşanmasın,yaşadıklarının üstünü örtsün kocası aldatıldığıyla mı kalsın.Yaptıkları da konu sahibinin yanına kar kalsın öyle mi?Yapmayın lütfen eğer bi hata yapmışsa gerekirse sefil hayat sürecek ve yaptıklarının cezasını çekecek bence.Yoksa iyi valla herkes yapsın yapacağını sonra da ört bas etsin.Toplumda ahlak die bişey kalmaz herşey böyle yaparsa.Bence konu sahibi sürünebileceği kadar sürünmeli

Merhaba,

Ya erkeğe de yakışmıyor aldatmak da kadına da bi ayrı yakışmıyor. kadın daha masum daha bi anaç olunca bencillik hiç üstüne oturmuyor kadinin

Siz eşinizden boşanıp yerin dibine girin.. O haltı yemeden önce boşansaydınız nolurdu? Yemişiniz haltı ne yapayım şimdi diyorsunuz.. Aynanın karşısna geçip kendi yüzünüze tükürün bence.. Yazık ki aldatan kadın da olsa erkek de olsa fikrim sabittir..
+1000

Yapılacak tek şey boşanmak ve o beraber olduğunuz kişiden de ayrılmak...
Tek bildiğim hiç bir şey gizli kalmaz. Eninde sonunda açığa çıkar... Hayat bir şekilde ortaya döker her şeyi zamanı gelince...

Sayfaları okumadım belki de yazilmiştir. Kendine zaman tanı ara ara herkes birbirinden soğur,biraz ayri kalıp anca o zaman karar verebilirsin. Şunuda belirtmek isterim bu zamanda düzgün insan çok zor bulunuyor maalesef
Edit:Yeni okudum,sözlerimi geri alıyorum hemen boşan adama yazık:/

e aldatmışsın. gram pişmanlık yok diyosun. eşinden de soğumuşsun. boşanmaktan başka çözüm gelmiyo. param yok diyosun şu aşamada şart değil. ailenle görüş. bi süre onlarla kalırsın sonra başka yerden iş bakarsın.

bence önce hayatını yaşamana engel olan ve özgüvenine zarar veren şeyin evlilik olup olmadıgına karar vermelisin.
eğer gerçekten boşanmanın sana ve geleceğine olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorsan bence daha fazla uzatmadan boşanmalısın.

Back
X