boşanmak mı en iyisi...

Irmaak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
281
0
36
35
Ankara
benim akıl danışacağım bir annem vs yok... teyzemlere desem "boşver abartıyorsun"; anneme desem "en iyisi boşan" diyecek... teyzemlere göre her ne olursa olsun bir evlilik ASLA bitmemeli, anneme göreyse eşimle biz birbirimize göre değiliz... yakın arkadaşım ise "aman boşan bekarlık en iyisi" diyecek. eminim. benim tarafsız birilerinden yönlendirmeye ihtiyacım var...

evlilik benim için erkendi; henüz hazır değildim ben... annem hazır olmadığım halde beni evliliğe itendi...

çok uzatmak da istemiyorum hemen anlatayım... eşime karşı çok çabuk nefret doluyorum ben... Allah için çok iyi birisi; beni savunmak için herkesle tartışır gerekirse. bizim evliliğimiz zor oldu biraz; babam vermek istemedi falan. eşim çok çabaladı, çok yıprandı. ağır hakaretler duydu annemden yine de o bir anne dedi benim göstermediğim saygıyı gösterdi. evlendikten sonra da asla değişmedi. evcimen, evinden hiç çıkmayan birisi. utangaç, sakin biridir(genel olarak).

sorunum şu ki eşimle bazı konularda uzlaşamıyorum. eşim devlette mühendis. ben özel bir kurumda öğretmenim. eşim 5de paydos ediyor ve çok rahat masa başında oturuyor, kontrol ve onaylar mı yapıyormuş ne. yani yorucu birşey değil. ben özel eğitimde öğretmenim ve çalıştığım kurumda çok ağır çocuklar var. inanın tenefüslerde bile(15 dk) velilere dönüt vermekten affedersiniz lavaboya gidemiyorum. çok aşırı yorgun düşüyorum, halim dermanım hiç kalmıyor. ayrıca özel eğitimde çok ağlıyorum; çocuklara ailelerine... eşim bunları görüyor, kendi rahatlığı da ortada. atanalım diyorum; ben lise de öğretmenlik yapayım yarım gün; rahat olayım. hem de maaşım şuankinden daha fazla olacak. eşim ise "biz ta lisedeyken arkadaşlarla hayal kurduk ankarada aynı mühitte yaşıcaz" diye. ya onlarla hayalleri var diye ben özellerde mi sürüncem, kabul edemiyorum bunu. çalışma evinde dur diyor ki niyeti bu zaten ben çalışmıyım. Allah aşkına şu yüzden ankarada kalmak istemesi çok mu normal?

bir diğeri eve, eşyalara heveslenmemi çok kötülüyor. babam takıntılı birisidir ve bizi hiç ikinci el evde oturtmadı(yanlış anlamayın lütfen ikinci el evleri ya da oturanları dışlamıyorum ben). takıntıydı bu onda sadece, eve ilk ben gireyim derdi. evlenirken eşim de ikinci el bi ev beğenmişti babam kızımı ikinci el evde oturtmam diye sorun çıkarınca eşim MECBUREN sıfır ev tuttu. annemler şuan yeni bir eve taşınıyorlar, modern lüks bir ev. eşyaları hep yenilediler falan. eşim bana ne gerek var çok gereksiz falan dedi ama yaklaşık bir saat bu konuda laf sayındı. "ne varki ben 23 yaşıma kadar 3 oda takımı değiştim, babam yeni ve güzel eşya seviyor değişiyor" dedim. olay etti bunu siz gösteriş meraklısınız vs diye. imkan varken eşya değişmek falan kötü birşey mi ki? eşime kalsa biz evlenirken zaten 3 takımı 3bine alıp çıkacaktık. yatak örtüsü aldım çok beğendim karacahome'un 180 tl verdim; ona o kadar para verilir mi ne abartıyosun vs dedi. tüm hevesim kursağımda kaldı, çok üzüldüm.

annemler taşınıyor sabah onlara gittim perdeler için; eşimde ben de babamları bir göreyim dedi(yakınlar annemlerle babasıgilin evi). tamam yarım saat sonra buluşalım gecikme sakın dedim. güya beypazarına gidecektik. herşeyi ayarladık falan. eşimi bekledim yarım saat geçti gelen yok, mesaj attım geciktin diye, ses yok... 20 dk sonra aradı beyfendi zahmet edip görmüş telefonu; babamlara gelsene burda olalım bugün dedim. cinlerim tepeme geldi. gelmiyorum dedim kapadım telefonu. ta yarım saat sonra döndü tamam çık geliyorum diye. geldi neymiş babası hep beraber kahvaltı edelim demiş. başka gün mü yokki babası çalışmıyor zaten yarın bile edebilirlerdi kahvaltı ama biz arkadaşlarla gidicektik beypazarına.

içime sinmiyor böyle olunca bu evlilik. baba evinde daha rahattım. babam her nazımı çekerdi, tartışırdık misal babamla babam evden gider yarım saat elinde jelibon, çikolata vs ile gelirdi gönlümü almak için hatalı ben olsam bile. babamla eşim çok farklı. öyle bir evden böyle bir eve gelmek içime sinmiyor. bilmiyorum, devam etmek istemiyorum bu evliliğe...

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık evli olduğunun ve büyüdüğünün farkına varmalısın

Bilmem kaç yaşıma kadar bilmem kaç tane koltuk değiştirdim nasıl bir ifadedir yakıştıramadım bir eğitimciye

Baban seni nazlamış olabilir ama artık büyüdün bunu görmen gerek. Kocalar maalesef babalar gibi olamıyor. İşin seni çok zorluyorsa başka bir çalışmanın yolunu tabi ki bulabilirsin, ama 5 te paydos ediyor olması eşinin çok kolay çalıştığı anlamına gelmez, her işi zorlukları var.

Annenle sorunların neyse bunu iki yetişkin gibi çözmeyi dene ama dost acı söyler bence sorunun annen değil babanın seni şımartmasına duyduğun özlem. Ev şöyle olsun eşya böyle olsun gibi bir şey değil hayat, imkanınız varsa ilerisi için yatırım yap, eşyalar bazen hiç işe yaramıyor. Biraz sert gelebilir yorumum ama gerçekten bazı şeyleri tarafsız düşünmen gerek. Ortada boşanmayı gerektirecek bir şey göremedim en azından senin açından

Son düzenleme:
Babanız sizi fazla şımartmış o yüzden böyle şeyler düşünüyorsunuz. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor eşinizin de hayalleri olabilir o sizin takıntınız yüzünden 0 dan ev almış siz de onun için fedakarlıklar yapmalısınız.

Kahvaltı etmek isteyen sizin babanız olsaydı ve eşiniz sizin yaptığınızı yapsaydı ne yapardınız?

Anlattiklariniz ceviz kabugunu doldurmayacak seyler,
surda esleriyle ne dertleri olanlar var bi okuyup esinize sukredin,
evlilik cocuk oyuncagimi ki canimiz isteyince evlenip canimiz isteyince bosanalim...

Artık evli olduğunun ve büyüdüğünün farkına varmalısın

Bilmem kaç yaşıma kadar bilmem kaç tane koltuk değiştirdim nasıl bir ifadedir yakıştıramadım bir eğitimciye

Baban seni nazlamış olabilir ama artık büyüdün bunu görmen gerek. Kocalar maalesef babalar gibi olamıyor. İşin seni çok zorluyorsa başka bir çalışmanın yolunu tabi ki bulabilirsin, ama 5 te paydos ediyor olması eşinin çok kolay çalıştığı anlamına gelmez, her işi zorlukları var.

Annenle sorunların neyse bunu iki yetişkin gibi çözmeyi dene ama dost acı söyler bence sorunun annen değil babanın seni şımartmasına duyduğun özlem. Ev şöyle olsun eşya böyle olsun gibi bir şey değil hayat, imkanınız varsa ilerisi için yatırım yap, eşyalar bazen hiç işe yaramıyor. Biraz sert gelebilir yorumum ama gerçekten bazı şeyleri tarafsız düşünmen gerek. Ortada boşanmayı gerektirecek bir şey göremedim en azından senin açından

özel de daha makul bir iş bulmam imkansız. atanmak istiyorum, ankaraya atanmam imkansız ama. eskişehir, kırıkkale gibi yerleri tutabilir puanı en yakın olarak. ona da eşim arkdaşlarıyla aynı mühitte oturmak istediği için yanaşmıyor...
ona sinirle söylediğim birşeydi, ama çok abartıyor. eşya bir kere alınır diyor. çerçeve alsam eve ne gerek var ne lüzumsuz aldın diyor. hoşuma gidiyor hevesleniyorum desem bir sürü laf...
annemden dolayı çok mu doluyorum napıyorum bilmiyorum. annem benimle yarışıyor sanki ev, eşya, perdeler konusunda. buda biraz bu konuda takıntı yapmama sebep oldu sanırım.
kolay dediğim masabaşında. kendisi de söylüyor çok rahatım vs diye.
NOT: tarafsız birilerine ihtiyacım var, yorumunuz sert değil, açık sadece. teşekkür ederim :)

hiç bir kocanin ASLA baba gibi nazlayacgini sanmiyorum
ONCE BUNU kabullenmen lazim, e$inden ( el oglundan yani ) baba $efkati beklemen yanli$ ..

Ankara olayi nda hakli olabilirsin e$in le senin onceliklerin onemli ba$kalariyla ne ilgisi var hayatinizin, ama $uda var
e$in gittiginiz yerde mutlu olmazsa sende olamazsin, bi $ekilde hayatiniza yansir onun stresi ..

yeni e$ya eski e$ya olayina hiç girmiycem , parasi olan her senede degi$tirir ama bunu senin tarzinda dile g etirmek biraz ayip kaçmi$..

kizmazsan bana açik olucam gerçekten
eger aynen boyle devam edersen(iz) e$in bu evliligi sonlandirmak isteyebilir , boylelikle seninde du$unmene gerek kalmaz ..

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum, aklıma şu geliyor. Annengil yeni ev almış ve içinide yeni gelin evi gibi döşemiş. Sizin ev ise tam tersi yeni gelin evi gibi değil hissediyorsunuz. Annen gile geldiğinde de yeni hoş eşyalar görünce neden bende de olmasın diye iç geçiriyorsun gibime geldi.

Babanız sizi fazla şımartmış o yüzden böyle şeyler düşünüyorsunuz. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor eşinizin de hayalleri olabilir o sizin takıntınız yüzünden 0 dan ev almış siz de onun için fedakarlıklar yapmalısınız.

Kahvaltı etmek isteyen sizin babanız olsaydı ve eşiniz sizin yaptığınızı yapsaydı ne yapardınız?
en azından bir özür dilerdim, plan yapmışız arkadaşlarla sonuçta. ve onu da o kahvaltıda görmek isterdim, onsuz sinmezdi içime. sırf arkadaşlarıyla hayalleri var diye ben özellerde çalışmak istemiyorum ama. bu konuda bana hak vermesi gerekmez mi?

Büyümen lazım,

mesela hiç söz etmemişsin.ikinizde çalışıyorsunuz eşin evde hiç yardım ediyor mu etmiyor mu?Ben ondan şikayet ediceksin diye düşündüm..sen atanmaya geçtin...Ankara büyük şehir.Eşin herkese nasip olmayacak iyi ve yorulmayacagı birişe sahip.Anadolu da öğretmenn olarak çalışmak kolay mı sanıyorsun?
Bence sen büyütülüş ve yaşam tarzı olarak kaldıramazsın zaten...

Benim ablam Kars ta 2 yıl mecburi hizmet yaptı.Tuvalete su dökse alt kata inene kadar su donuyordu.Şaka gibi ama gerçek.Yıllarca sobada su ısıtıp çamaşırı elde yıkadı çünü su boruları donuktu kışları vs vs ...Bebeği bronşiyolit oldu az daha ölüyordu oralarda...

İkinci el ev lafını ilk kez senden duydum .EVET GARİPSEDİM.Ben dahil kim istemez daha önce kullanılmamış gıcır gıcır ev alsın otursun,ilk sahibi olsun.AMA LÜTFEN BU ARABA DEĞİL,ELBİSE DEĞİL,MOBİLYA HİÇ DEĞİL.EVET EŞİN ELEŞTİRİ YAPABİLİR.AYARI NE OLMALIDIR BUNA KARIŞAMAM.AMA BENDE BABANIN TAVRINI ABARTILI BULDUM...

Evliliğinde seni rahatsız eden tek gerçek şey eşinin senin kadar para harcamayı sevmemesi olabilir.180 tl yeni ev kuran biri için hele de yatak örtüsü için gayet uygun makul bir fiyat.Bu konuda eşine açıklama yapabilidin.Erkek pek çok şeyin fiyatını bilmez.

Gezmeye gideceginiz gün sen beklerken onun babasının davetini dinlemesi ve seni çağırması YENİ EVLİ TİPİK ERKEK HAREKETİ.bunun için boşanılmaz oturur konuşursun.Yapılan plana sadık kalmak gerektiğini,3.şahıslarla plan yapılınca birlikte hareketin bir adap oldugunu anlatabilirsin.Eşinin anlamayacagını sanmıyorum.

Annenle aranda ki sorunları bilmiyorum ama evliliğe alışamama fikrini DAHA ÇOK YETİŞME VE YAŞAM TARZI FARKLILIĞINIZA bagladım ben.
BOŞANMAK MI HAYIR...BENCE FİKRİ BİLE KOMİK...BU ŞEKİLDE EVLİLİK BİTİREBİLİRSEN BAŞKASIYLA DA MUTLU OLAMAZSIN ZATEN.ÇÜNKÜ SORUN SENİNN BAKIŞ AÇINDA BENCE...eşinize yazık etme...

hiç bir kocanin ASLA baba gibi nazlayacgini sanmiyorum
ONCE BUNU kabullenmen lazim, e$inden ( el oglundan yani ) baba $efkati beklemen yanli$ ..

Ankara olayi nda hakli olabilirsin e$in le senin onceliklerin onemli ba$kalariyla ne ilgisi var hayatinizin, ama $uda var
e$in gittiginiz yerde mutlu olmazsa sende olamazsin, bi $ekilde hayatiniza yansir onun stresi ..

yeni e$ya eski e$ya olayina hiç girmiycem , parasi olan her senede degi$tirir ama bunu senin tarzinda dile g etirmek biraz ayip kaçmi$..

kizmazsan bana açik olucam gerçekten
eger aynen boyle devam edersen(iz) e$in bu evliligi sonlandirmak isteyebilir , boylelikle seninde du$unmene gerek kalmaz ..

annemden sürekli "babanın evinde öyle miydin, baban herşeyi alır yapardı, baban şöyle böyle düşünürdü" vs diyor.. yani bu yüzden de bana her eşin baba gibi olmasını gerektiği gibi geliyor... öyle olur ya da olmalı demiyorum, annemden öyle duyunca herkesin öyle sanırım diye düşünüyorum. biliyorum öyle demem kötü oldu.. düşünüyorum annemin sözleri "baban çizik eşyada oturtmadı seni el oğluna bak" gibi şeyler söylüyor sanırım çok benimsiyorum..

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum, aklıma şu geliyor. Annengil yeni ev almış ve içinide yeni gelin evi gibi döşemiş. Sizin ev ise tam tersi yeni gelin evi gibi değil hissediyorsunuz. Annen gile geldiğinde de yeni hoş eşyalar görünce neden bende de olmasın diye iç geçiriyorsun gibime geldi.

daha yeni evliyim ben. aynı düşündüğünüz gibi oldu; perdeler halılar eşyalar hepsini değştiler annemler. annem şimdi benim perdelerime falan laf ediyor babaanneninkilere benziyor vs diyor... bunlara çok alınıyorum. annem "baban yeni ev(sıfır evi kastediyor) aldı bana şu yaşımda; sen (çok özür dileyerek diyorum) dul kadın mısın ki o seni ikinci el evde oturtacak" diyor. o zaman dolup dolup geliyorum eve

Bana kalırsa siz kendi ailenizde yaşadıgınız hayat standardını ,
kendi evliliğinizde de istiyorsunuz.
Ama bir sorun bakalım anne babanıza bugünlere nasıl gelmişler?
Eminim onlar da zorlu yollardan geçmişlerdir bugünlere ulaşmak için.

Her neyse, bence bu durumu eşinize de yansıtıyorsunuz sanırım,
o da o hayat standardını size veremediği için karşıt tepki geliştiriyor.
Haklı da bence.
Çünkü her şey mal mülk değil...

Ayrıca konunun özel eğitimle ne alakası var?
Bir ordan bir burdan yazmışsınız.
Asıl nedenin yukarıda saydığım neden olduğunu düşünüyorum...

Herkesin imkanlari farkli annenizin deyimiyle durumu olmayip ikinci el evde oturanlar dul kadinmi oluyor ?
Dul kadin olmanin neresi kötü onuda anlamadim bir ima icinde soylenmis ve ayrica bosanirsan sende dul kadin kervanina katilmis olacaksin.. :34:

2. el eve kız vermem sıfır eve geçilsin diye şart koşan bir babanın kızının farklı davranması beklenemez. Baban seni hep nazlamış, hep şımartmış, sorumluluk almamışsın hiç. Artık evli bir kadınsın, sorumlulukların var, eşin seninle aynı düşünmek zorunda değil, ayrıca haklı da ihtiyacından fazlasını almak israftır boşunadır... Hem adamla evlenebilmek için badireler atlattım demişsin hemde en ufak sorunda nefret duyuyorsun, öyleyse neden acele ettin, biraz daha tanısaydın.

Büyümen lazım,

mesela hiç söz etmemişsin.ikinizde çalışıyorsunuz eşin evde hiç yardım ediyor mu etmiyor mu?Ben ondan şikayet ediceksin diye düşündüm..sen atanmaya geçtin...Ankara büyük şehir.Eşin herkese nasip olmayacak iyi ve yorulmayacagı birişe sahip.Anadolu da öğretmenn olarak çalışmak kolay mı sanıyorsun?
Bence sen büyütülüş ve yaşam tarzı olarak kaldıramazsın zaten...

Benim ablam Kars ta 2 yıl mecburi hizmet yaptı.Tuvalete su dökse alt kata inene kadar su donuyordu.Şaka gibi ama gerçek.Yıllarca sobada su ısıtıp çamaşırı elde yıkadı çünü su boruları donuktu kışları vs vs ...Bebeği bronşiyolit oldu az daha ölüyordu oralarda...

İkinci el ev lafını ilk kez senden duydum .EVET GARİPSEDİM.Ben dahil kim istemez daha önce kullanılmamış gıcır gıcır ev alsın otursun,ilk sahibi olsun.AMA LÜTFEN BU ARABA DEĞİL,ELBİSE DEĞİL,MOBİLYA HİÇ DEĞİL.EVET EŞİN ELEŞTİRİ YAPABİLİR.AYARI NE OLMALIDIR BUNA KARIŞAMAM.AMA BENDE BABANIN TAVRINI ABARTILI BULDUM...

Evliliğinde seni rahatsız eden tek gerçek şey eşinin senin kadar para harcamayı sevmemesi olabilir.180 tl yeni ev kuran biri için hele de yatak örtüsü için gayet uygun makul bir fiyat.Bu konuda eşine açıklama yapabilidin.Erkek pek çok şeyin fiyatını bilmez.

Gezmeye gideceginiz gün sen beklerken onun babasının davetini dinlemesi ve seni çağırması YENİ EVLİ TİPİK ERKEK HAREKETİ.bunun için boşanılmaz oturur konuşursun.Yapılan plana sadık kalmak gerektiğini,3.şahıslarla plan yapılınca birlikte hareketin bir adap oldugunu anlatabilirsin.Eşinin anlamayacagını sanmıyorum.

Annenle aranda ki sorunları bilmiyorum ama evliliğe alışamama fikrini DAHA ÇOK YETİŞME VE YAŞAM TARZI FARKLILIĞINIZA bagladım ben.
BOŞANMAK MI HAYIR...BENCE FİKRİ BİLE KOMİK...BU ŞEKİLDE EVLİLİK BİTİREBİLİRSEN BAŞKASIYLA DA MUTLU OLAMAZSIN ZATEN.ÇÜNKÜ SORUN SENİNN BAKIŞ AÇINDA BENCE...eşinize yazık etme...

teşekkür ederim fikirleriniz için. inanın etrafımda yararlanabileceğim ya da beni yönlendirebilecek kimse yok. anneme desem daha fena dolduracak beni.
şöyle ayrıtılı bir açıklamayı çevremden kimse yapmazdı bana...

ankarada kalmama konusunda eşinizin arkadaşlarla hayalimizdi demesi yanlış.ailemi arkadaşmı dense benim söylüyeceğim tek cevap ailem.

ama diğer konularda özellikle ailem şöyle büyüttü,babam böyleydi demeniz bana saçma geldi

babanızla eşinizi karıştırmayınız her erkek sizin babanız gibi olmak zorunda değil

açıkcası karşımda şımartılmış bir kız çocuğu varmış gibi hissettim.

annemden sürekli "babanın evinde öyle miydin, baban herşeyi alır yapardı, baban şöyle böyle düşünürdü" vs diyor.. yani bu yüzden de bana her eşin baba gibi olmasını gerektiği gibi geliyor... öyle olur ya da olmalı demiyorum, annemden öyle duyunca herkesin öyle sanırım diye düşünüyorum. biliyorum öyle demem kötü oldu.. düşünüyorum annemin sözleri "baban çizik eşyada oturtmadı seni el oğluna bak" gibi şeyler söylüyor sanırım çok benimsiyorum..

daha yeni evliyim ben. aynı düşündüğünüz gibi oldu; perdeler halılar eşyalar hepsini değştiler annemler. annem şimdi benim perdelerime falan laf ediyor babaanneninkilere benziyor vs diyor... bunlara çok alınıyorum. annem "baban yeni ev(sıfır evi kastediyor) aldı bana şu yaşımda; sen (çok özür dileyerek diyorum) dul kadın mısın ki o seni ikinci el evde oturtacak" diyor. o zaman dolup dolup geliyorum eve

asıl sorun kendi ailenmiş demek ki...

eşin bunu farkederse atanmayı kabul edebilir de...sen oralardan aglayarak kaçarsın emin ol...

annen de babanda hiç sıkıntılı zaman yaşamadılar mı? hep böyle bolluk içindeler miydi yaşam boyu?

aileden öyle doğup öyle de kalabilmek şans işi...

dünya malına bu kadar tamah iyi değildir.eş kötü günde verdigi güvenle eş olmayı hak eder.

ben eşinizin yerinde olsam çok üzülür ve ezilirdim.yine de saygılıymış ve size karşı da saldırgan tavır almamış.

BRAVO EŞİNE !

BÖYLE EŞ ,BÖYLE AİLE ...NE DİYEYİM DARISI BİR ODAYA SIKIŞTIRILMIŞ,AÇ ,AÇIK,DAYAKTA YESE GİDECEK BABA OCAGI OLAMAYANLARIN BAŞINA...

Annen kaç yıllık evli ve yeni evi olmuş. İlk evlendiğinde dört dörtlükmü evlenmiş. Kaç sene sonra kocası ev almış. Bence anneniz sizi dolduruyor. Eşinizi sevmiyor gibime geldi.

Vallahi anneniz kusura bakmasın da o zaman sizi Koç'lardan biriyle evlendirecekti...

Ne saçma yahu? Bir anne kızının evliliğine nasıl bu cümlelerle müdahale edip,
damadını aşağılar?
Siz de annenizden etkileniyorsanız şayet bence siz de onun gibi düşünüp bunu eşinize yansıtıyorsunuz.
Dedim ya eşiniz haklı.

Eger bu evliliği sırf yaşam standardı açısından biterecekseniz bitirin.
Eşinize yazık bence...

Son düzenleme:
Kusura bakmayin ama biraz fazla simartilmissiniz ve evet bence esiniz hakli gösteris meraklisi gibisiniz yazdiginizdan maalesef böyle gözüküyor... Baska sehir,is mevzusuna gelince, siz kendinize daha rahat bi is ariyorsunuz tamam haklisiniz bu konuda,daha iyi sartlar daha iyi para, peki ama esiniz ne olacak,onun isi suan rahat ve sanirsam maasida iyi,ortamida iyi, eee bu bi evlilik yani siz tek kendinizi düsünüyosunuz gibi...tabiiki fedakarlik olmali her iki taraftanda ama siz daha cok kendinizi düsünüyosunuz...kimse mutsuz olmayi haketmez ama sizin yazdiginiz bu sorunlarda bi evliligi bitircek seyler degil bence...

2. el ev alınmaz diye ilk kez sizde duydum. Biz de şuan 2. el evde oturuyoruz hiç ayıplayan olmadı. Elbise mi bu 2. eli alınmasın. Her eş baba gibi olmaz. Hele sizin babanız gibi hiç olmaz. Sıfır ev o sıfır eve sıfır eşyalar. Bunlar çok abartılı herkes bu kadar lükse alışkın değil eşiniz de bunu garipsemiş olabilir.

Back
X