boşanmak mı en iyisi...

keşke eşin ikna olsada şöyle uzaaak bir şehre gelip yaşasanız
anne çok yanlış sularda yüzüyor anlattıgın kadarıyla, bir annenin tek derdi kızının huzuru mutluluğu olmalı
eşya dediğin ne ki gelip geçici heves bunlar
bence eşini özelde çalışmak istemiyorum diyerek değilde uzak kalmamız her açıdan iyi olacak diye ikna et
yoksa ömür boyu annenin ve akrabaların kıyaslamalarıyla yaşlanıp gidersin
ben bu konuda boşanılacak bir sebep göremedim
illede boşanacam dersende annenden boşan yani uzak diyarlara git mesafe girsin araya

Eşinizi kötüleyip, kendinizce boşanmak için bahaneler üretiyorsunuz.
Desenize açık açık, rahata alıştım, sıkıntıya gelemiyorum.. Yazık eşiniz olan beye.

adamda ki zihniyete bak yahu, arkadaşlaarı olduğu yerde kalsın
eşin kendı düzenini onlar için bozdurmasın pes!

babanın eşya takıntısından eşine ne ki? o mu verdiyor parasını
siz sözleşip program yapmıssınız eşinin yaptıgına bak:19:

ama baban ile eşini kıyaslaman çok yanlış! eşinden baba şevkati bekleme bence.
eşin elbet hatalı, ama ben sende de hata olduğunu düşünüyorum

senın mantığınla yaklaşırsak olaya; eşin annesinden gördüğü anlayışı, hoşgörüyü, her dediğine evet demesini
sende görememiştir derim :34:

Son düzenleme:
Bu cümleyi hayatımda ilk kez sana söylüyorum ; ailenle arana mesafe koy çünkü ruhsal durumları normal değil, evle eşyayla kafayı bozmuşlar. Ailenin görüşlerinin hatalı olduğunu biliyorsun, kendini hiç bileme. İnsanın başına hayatta her şey gelebilir, gün olur perdelerine babaanne perdesi gibi diyen annen gecekondu için şükreder hale gelebilir. Düşmez kalkmaz bir tek Allah'tır.

Eşyaya eve bakarsan hep daha güzeli, hep daha iyisi var, napıcaz her sene yeni bir ev mi döşeyecek insanlar, nedir bu gösteriş hırsı anlamıyorum. Eşini de incitme böyle şeyler için, belli ki sana değer veriyor, yoksa el oğlu bu kadar laf işitecek sesi çıkmayacak mümkün değil, şu forumda ne dertler var, insanlar kocalarından neler görüyor. Rahmetli annemin kır dizini otur diye bir tabiri vardır o geldi aklıma =))
teşekkür ederim fikirleriniz için... böyle bir yönlendirilmeye ihtiyacım vardı sanırım... eşimin gönlünü almalıyım sanırım :)

Yanlış kişiye çattın.
Zira 13 yıllık Özel Eğitimciyim :ssz:
kimseye çatmadım ben, 13 yıllık bir tecrübeniz varsa değerli hocam anlamanızı beklerim :34:

Annenin doldurusuna fazla gelme diyim o zaman.. :ssz:
Esin icin el diyorsa, babanda onun icin el oglu olmuyor mu ?
neyse.. Esini seviyorsan sirf doldurus ve maddiyat yuzunden bosanma,
gelen gideni aratir.. cok zengini bulursunda cok mutsuz olursun belki kim bilir..
teşekkür ederim yardımınız için. akıllandım sanırım :)

sırf bunun için mi boşanmak istiyosun :30: çok saçma bence hem babanla eşin aynı olmak zorunda değil eşin doğru söylemiş durmadan eşya değiştirmek mantıksızdır ben şahsen eşyaya bişey olmadığı sürece kırılma çok eskime olmadığı sürece değiştirmem eşinde böyle düşünüyodur ve gereksiz masraf yapmak istemiyodur hem annenler eşyaları evi değiştirdiler diye sende değiştirmek zorunda değilsin böyle devam edersen sen değil ama adam seni boşar haberin olsun :19:
nişan sürecinde de çok yaşadım ben bunları çok duydum yani. annem illah şu olsun bu olsun dedi, dolup dolup eşime giderdim ben de; hepsinde uzun uzun açıkladı. ben herkes öyle düşünüyor sanıyordum inanın yani herkes için bu çok büyük bir sorunmuş sanardım. ahmaklığıma yanıyorum şuan...

K bkma ama herkesin dedigini bende diyecm. Büyü artik, sen babann kücük kizzi degilssin.. kocandan elinde cikolatalarla gelmsni bekleme. Sen artik genc kiz degil, eewinin hanimisin, kocanin eşisin.. herkes ne drtlerle ugrasiyor. Sn eşya diyorsun. Ltfn kendine eziyet etme. Kocan sana iyi mi sadik mi, aç acikta degilmsn tmm .. önune bak, boşanmaak cook sacma yani bu nedenlerlee
haklısınız... sanırım çok dolmuşum ben kendime çeki düzen vermeliyim...

teşekkür ederim fikirleriniz için. inanın etrafımda yararlanabileceğim ya da beni yönlendirebilecek kimse yok. anneme desem daha fena dolduracak beni.
şöyle ayrıtılı bir açıklamayı çevremden kimse yapmazdı bana...[/QUOTE

Rica ederim kardeşimsin bir anlamda...

annenin de babanında tavrı normal koşullara göre fazla ...seni kırmak istemiyorum ama Allah uzun ömür versin hep başında olmayacaklar.
Baban sana servet de bıraksa dünya hali .Bir gün herşeyi kaybedebilirsin.Sıfıra düşbilirsin.Adapazarı depreminde bir aile vardı.kaç apartmanı varsa tost oldu yıkıldı.apartmanların altı ağzına kadar lüks otomobil dolu oto galerileri...kuyumcu dükkanları ...hepsi bir nada 45 sn de topraga gömüldü arkadaşım.

Ölmeden kurtulanlar deprem çadırlarında uydu kentlerde döndü hayata.Böyle bak...Hayat bütün dünyada emek isteyen zor bir şey.Ailesi varlıklı olup da yinede hayata karşı donanımlı ve idare bilen bireyler olarak yetişen pek çok kişi var ...

Ailen gereksiz kaprisli,kırıcı ve nasıl desem biraz da NİSPET yapıyor gibi.
Anneni rehber olarak almamanı tavsiye edebilirim.Gün gelir soğan ekmek yersin,gün gelir lüks otomobile binersin.AMA NE ÖNEMLİ BİLİYOR MUSUN KIRMADIGIN -KIRILMADIGIN-BAŞINA KAKMADAN -KAKILMADAN YAŞADIGIN-HASTA OLUNCA ANNEN BİLE GELMEDEN YETİŞEMEDEN SENİ ELİYLE BAKAN-HER DERDİNİ DERDİ BİLEN-GIKINI ÇIKARTMADAN SENLE ZORLUGA GÖĞÜS GEREN KİŞİYLE PAYLAŞTIGIN ÖMÜRDÜR.Gerisi hikaye ...Mal bu gün var yarın yok.

Ben evliliğimde şu gün neye sahipsem kendim ve eşimin alınteridir.Bundan değerli,bundan tatlı,bundan daha önemli bir şey bilmem...Ama bu mallar bir o kadar da önemsizdir.Çünkü biriktiren,ödeyen,çalışan,kazanan bziler oldugumuz için canımız sağ oldukça yaşadıkça bir gider biri gelir.AMA BEN EŞİMİN GÖZÜNDE BİR DAMLA YAŞ,GÖZÜNÜN KENARINDA KAYGILI BİR BAKIŞ GÖRSEM İÇİM YANAR...Ona kıyamam,yükü benim yüküm olur...Bu duyguyu yakalabilmen,eşinle bir olabilmen dileklerimle...
Rabbim yüreklerinize ayrılmaz bir bağ-tükenmez sevgi koysun amin...
mesela eşim kendi ailesinden destek istemedi. kendimiz yapalım ailem şuan herşeyi yapmak istiyor ama yarın öbürgün biz de x'e şunu bunu yaptık desinler istemiyorum demişti. yardım almadık ailelerden. annem "biz alalım da eşyaları utansınlar" gibi şeyler dediler ama tabi kbul etmedik. yani bunalr bile çok sorun olmuştu..

Aileniz doğru davranmıyor, annenizin damadının maddiyatını küçümseyip ezmeye hakkı yok. Kimse sizin ailenizin standardında olmak zorunda değil. Siz eşinizi sevmiyorsunuz bence, anneniz size "baban seni bir çizik eşyada oturtmadı el oğluna bak" dediğinde eşinizi çok sevdiğinizi onunla bir sofa bir odada bile mutlu olacağınızı belirtmeliydiniz. Siz annenizden etkileniyorsunuz çünkü sizde onun gibi düşünüyorsunuz. Ve eşinize yazık oluyor. Beni ezen hakir gören ailenin yüzüne bakmazdım ben olsam ama eşiniz hep alttan almış idare etmiş...

Ayrıca nedir şu 2. el ev-dul kadın mevzusu, Allah aşkına ne kadar saçmalıyor aileniz farkında mısınız? katılmıyorum diyorsunuz ama bu laflarla dolduruşa geliyorsunuz...

ben eşimle öyle evlendim zaten, herşeyi kendimiz ödüyoruz, eşim askere gitmişti ben çalışıyordum paramı hep biriktirdim döndüğünde eksiklerimizi alalım dye.. ben nişan döneminde çalıştım eşim askere gidip gelince atamaların dışında kaldı atamaları bekledi mecbur sonra olmadı tekrar bekledi falan derken 1bucuk yıl ben calıstım hiç ayrım yapmadan parayı biriktirdik. sadece bunları diyen öz annem olunca inanın elimde olmuyor. acaba haklı mı herkes böyle mi dşüüyor vs diye düşünüyorum sonra..

başlığı okuyunca bende aldatmalı dayklı bı konu sandım da Allah baska dert vermesın dıyım ben size evlılığinize devam edıp etmememk sıze kalmıs :ssz::ssz::ssz:

Ha bu arada bız sıdıye kadar kımbılır kacıncı el evlerde oturduk:26:hıc sıfır evimiz olmadı bızım:43:
yazık ya damadı ezmeye calısıyolar fakırlık sucmu:19:yada onlar kadar zengın olamamak:31:
ılk defa kkda karsı cınsıme acıdım vay be:51:

Son düzenleme:
bence evi eşyayı boşver bi daha ki yaza nereye tatile gitsek diye plan yapın :40: güzel bi tatil size iyi gelir hemde oralardan uzaklaşın kim ne demiş bakmayın umrunuzda olmasın biri bişey dediği zaman ben böyle seviyorum kimseyi ilgilendirmez diyin. ohhhoo hep birileri ne der ne düşünür diye yaşasaydım şimdiye kadar evden dışarı adım atamazdım ben kimseyi takmıyorum sizde takmayın eşinle mutlu olmaya bak

Eşinizi kötüleyip, kendinizce boşanmak için bahaneler üretiyorsunuz.
Desenize açık açık, rahata alıştım, sıkıntıya gelemiyorum.. Yazık eşiniz olan beye.

eşimi nerede kötülemişim ben? dikkatlice okumadan sırf eleştirmek için yazmazsanız sevinirim

bence evi eşyayı boşver bi daha ki yaza nereye tatile gitsek diye plan yapın :40: güzel bi tatil size iyi gelir hemde oralardan uzaklaşın kim ne demiş bakmayın umrunuzda olmasın biri bişey dediği zaman ben böyle seviyorum kimseyi ilgilendirmez diyin. ohhhoo hep birileri ne der ne düşünür diye yaşasaydım şimdiye kadar evden dışarı adım atamazdım ben kimseyi takmıyorum sizde takmayın eşinle mutlu olmaya bak

ankaradan gitsek daha iyi olcaz aslında, yüklenemicek de kimse bize :14: sanırım uzaklaşmaya ihtiyacımız var, teşekkür ederim yönlendirmeniz için :)

tamamen tarafsız bikaç cümlede benden lütfen kırılma ama yazdıklarından hissettiklerim.
1-kızlar genelde babaları gibi koca ister beni nazlatsın hep alttan alsın odak noktası ben olayım vss vss..bu çok küçük bir ihtimaldir bikere bab kız ilişkisi ve karı koca ilişkisi farklı kulvarlardır bunu kabullenin bikere..

2- Eşinizle uyuştuğunuza eminmisiniz sanki aynı yolda yol alıp ayrı dümen misali gibi geldi bana eşiniz sizin mutluluğunuzdan önce arkadaşlarıyla görüşme çabasındamı? garip geldi gidersiniz olmadı 1 yıl sonra eşiniz ankaraya döner eş durumundan tayin vs bişeyler ayarlama yoluna bakmak yerine kestirip atması sizin duygularınıza önem vermemesi demektir.

3- annenizin bu alışveriş yarışı çok gereksiz(para olsa bile hayat böyle bişey deil yahu) sizinde bundan etkilenmeniz özenmeniz çocukça koca kadınsınız artık üstelşk eğitimcisiniz..

4- alışveriş konusunda fark etmeden gereksiz şeyler alıo olabilirsiniz yani almak için almak sanki bişeye yetişme çabası gibi uzaktan biri anlar ancak eşinizde bunu fark ediyor olabilir sizi uyarması naden antipatik geliyor ki siz eşsinizz.. size biey söylüyosa doğrudur ve iyiliğinizedir..

5- ben evin tek kızı olarak büyüdüm durumumuz orta halliydi.. mesela taksitle alışveriş yaptığımız mağazalar vardı okuldan çıkar atıyorum bi bluz bi mont vs alır eve giderdim hesap babanın üstüne tabi..babaaa bak ne hoşş vss deyince babanın yelkenler suda bişi demezdi tabi..ama eşle bu böyle olmuyo benim eşimde nişanlılığımızda takmıştı mesela ben evden çıkınca bir kibrit bie olsa almadan dönemezdim vs uyarılarla gerekirse o ay market dışında alışveriş yasağı gibi şeylerle yendim imdi gereksiz şeyler almıyorum bişi alırken 2 kez düşünürüm eşime de minnattarım yanii

6-bence bu kadar olumsuzu yazmışsınız ya oturup eşinizin en olumlu yanlarını yazın bence buraya yazdığızın şeyleri ezecektir..
böyle şeyler için tatsız günlere değermi
eş olmak herşeye beraber gögüs germektir babanızın evinde eliniz sıcak sudan çıkmazdı belki ama eşinizinde öyle çekilmez yönleri yok bence sizin bekarlığınıza özenip öyle yaşamaya devam etmeniz vs kırıyor olabilir..bence konuşarak herşey hallolabilir
sağlıcakla kalınız...

siz evliliğe hazır ve çokkkkkkk severek evlenseniz bu sorunları görmezdiniz çünkü o kadar basit şeyler ki... eşinizle sevgili olup babanızla yaşasaydınız çokk mutlu olacaktınız ve bişey daha sen eşini çokkk severek evlenmemişin bence.. çünkü sevgi bu değil... hep sen hep sen e bide onu düşünelim.... :50::50::50:

ankaradan gitsek daha iyi olcaz aslında, yüklenemicek de kimse bize :14: sanırım uzaklaşmaya ihtiyacımız var, teşekkür ederim yönlendirmeniz için :)

boşver kimseye bakma moralini bozanın eşinle aranı açamaya çalışanın yüzüne bile bakma bu annen bile olsa konuşma görüşme bi süre aklı başına gelsin bak en başından beri istemiyomuş kendini haklı çıkarmak için seni dolduruşa getirmeye çalışıyo yarın öbür gün boşandığında bak ben boşuna istemedim şimdi boşandın der sen kocanla mutlu olmaya bak

Ha bu arada bız sıdıye kadar kımbılır kacıncı el evlerde oturduk:26:hıc sıfır evimiz olmadı bızım:43:
yazık ya damadı ezmeye calısıyolar fakırlık sucmu:19:yada onlar kadar zengın olamamak:31:
ılk defa kkda karsı cınsıme acıdım vay be:51:

sankı karsılıklı konusuyomusuz gıbı heyecanlanıyorum bazen ha bu arada dıye baslamısım gene:9:

evlenmeden evvel esyalarım cok guzel olsun dıye esımı sıkıstırdım hep hatta aılesını zor duruma sokmus bıle olabılırım:44: ama hep sunun esyaları cok guzel bununkı guzel dıye dusunuyor ınsan ama evlenınce anladımkı ıstersen sarayda yaşa o evi cehenneme donustukten sonra hıcbırseyın anlamı kalmıyormus meger :5:hatta bı donem esyalar konusunda esımın aılesını zor durumda bıraktımda ondan mı yuzum gulmuyo dıye bıle dusunmuslugum olmustu bızamanlar:18:keske bır cekyat alsaydım da huzurum yerınde olsaydı dıye cok agladıgım gunler oldu.

Son düzenleme:
sankı karsılıklı konusuyomusuz gıbı heyecanlanıyorum bazen ha bu arada dıye baslamısım gene:9:

evlenmeden evvel esyalarım cok guzel olsun dıye esımı sıkıstırdım hep hatta aılesını zor duruma sokmus bıle olabılırım:44: ama hep sunun esyaları cok guzel bununkı guzel dıye dusunuyor ınsan ama evlenınce anladımkı ıstersen sarayda yaşa o evi cehenneme donustukten sonra hıcbırseyın anlamı kalmıyormus meger :5:hatta bı donem esyalar konusunda esımın aılesını zor durumda bıraktımda ondan mı yuzum gulmuyo dıye bıle dusunmuslugum olmustu bızamanlar:18:keske bır cekyat alsaydım da huzurum yerınde olsaydı dıye cok agladıgım gunler oldu.

doğru söylüyosun valla canım evde huzur yoksa mutluluk yoksa sürekli kavga varsa milyonluk sarayda da otursan en iyi eşyaların bile olsa hiç bişeyi gözün görmüyo önemli olan huzur mutluluk

annen sana iyi öğütlerde bulunmuyor aksine seni daha çok kışkırtıyor sende bu söylenenlere karşın eşine karşı doluyorsun olayın özeti bu aslında..
anneyede mesafe konmaz ki koysan bile yine bir yerden başlar perde olmadı bu sefer halıya bahane bulur
annenin tuzu kuru tabi her dediğini yapan lüksü seven bi kocası var
ama herkesin kocası öyle değil ki
işte bu yüzden sen mutsuz oluyorsun
ankaradan gitmezsenizde ne yapacaksın kulağını bu laflara kapatacaksın
kendine sürekli telkin ver, eşyayla lüksle huzur mutluluk olmaz

Valla boşanmak sizin için iyi olur mu bilmem ama eşiniz için kurtuluş olacağı kesin,
Allah yardımcısı olsun adamcağızın ne kadar şımarık bir insanla hayatını birleştirmiş...

Okurken sinirlerim bozuldu ksr bakmayın ya da bakın önemli değil,
Milyonlarca insanın büyük sıkıntıları dertleri acıları varken sizin gb dünya hayatında şanslı olup değerli insanlarla karşılasıp, evlenen kadınların bir yatak örtüsüne, ıkı perdeye koltuga mızmızlanması gercekten hayatın ne kadar adaletsız oldugunun ispatı..

sayfaların hepsını okumadım ama konu sahıbı esını evlılıgı yurutecek kadar sevmıyor gıbı geldı bana

Konu içeriğini sildiği için sanırım :44:

Arkadaşım uyan artık şu rüyadan gerçek hayata dön ,sen evcilik mi oynuyorsun? önce evlilik ne dir idrak etmeye çalış , baba evindeki hayatın geçmiste kaldı ,soyadın bile değişti ,ki hayatın niye değişmesin . Ortada eşinle ilgili elle tutulur sorun gormedim . Asıl sorun ailende. Bence sen çok şımartılmıs sınız ebeveynlerinizin tutumları çok yanlış,annenizin bu tür konuşmaları sizi etkiliyor , siz eşinizden bosansanız bir baskasıyla evlenseniniz eminim sonunuzyıne aynı olurdu ailenizin tutumları değişmediği sürece bu boyle devam eder, annenin kızına bu tür yaklaşımı çok üzücü,kusura bakmayın affınıza sığınarak yazıyorum fakat aileniz hava atmayı kendilerinden söz ettir meyi gösterişi seven kişiler olarak bende izlenim bıraktılar . Eğer eşinizi seviyorsanız Biran önce kendinize gelin gecmisteki hayatınıza takılıp kalmayın eşinizle gelecekteki hayatınıza yon verın, gun gelır bu gunlerı cok ararsın..

Back
X