Boşanmak mutluluk getirir mi bana ?

Esraa111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2019
11
3
1
33
Selam kızlar fikirlerinize o kadar ihtiyacım var ki.. Ben 26 yaşındayım 2 yıllık evliyim. Bu iki yıl benden o kadar çok şey aldı götürdü ki anlatamam. Eşim tam bir anne kuzusu onların dizinin dininden ayrılmak istemiyor ve ben ailemi,mesleğimi, işimi,çevremi kilometrelerce uzakta bırakıp eşime güvenip evlendim. Bu şehirde hiç sosyal aktivitem yok kimseyi tanımıyorum akrabam hiç kimsem yok :( Dışarı çıkıp gezmek istedim komşuluk etmek istedim ama kv denen kadın tek başına gezemezsin birilerine gidemezsin bu devirde vs diye eşimi doldurdu oda müsait zaten. Anlayacağınız eşim çıkarırsa evden çıkıyorum ve bu gezilerin sonu annesinde son buluyor. Ilk başlarda zamanla oturur oda alışır evliliğe diye düşünüyordum ama değişmedi. Rahatsızlıklarımı dile getirince kavgalar artmaya başladı ve dozu artık katlanılmaz durumda. Psikolojik şiddetin seviyesini anlatamam sizlere aşağılanma, hakaret, değersiz hissettirme... Boşanmak istiyorum bana bunları yapan bir adamı sevmek ne kadar doğru diye düşünüyorum, boşanırsam mutlu olur muyum bilmiyorum ailem arkamda durmaz eminim ama benim mesleğim var her şekilde iş bulup hayat kurabilirim bana yardım edin lütfen :(

Hakaret işitmekten olsa gerek özgüvenli bir insan değilim eskisi gibi... Cesaret edemiyorum bir türlü ama böyle bir evliliği sürdürmekte istemiyorum :(

Ani bir kararla evi terk etmeyin. Önce ailenizden sizi anlayacak birine (abla/anne/baba/kardeş/abi) biraz durumdan bahsedin. Bilgileri olsun. Onların destek olup olmayacağını anlarsınız.

Aileniz yanınızda olmayacaksa yaşamınızı sürdürebileceğiniz bir şehirde iş aramaya bakın. Bu süreçte hemen iş bulamama durumuna karşı para biriktirin ve uğradığınız psikolojik şiddete dair kanıtlar elde etmeye çalışın. Eşinizle mesajla iletişim kurun mesela.

Bir müddet planlı ilerleyip şartlar biraz düzelince davanızı açarsınız.

Mesleğinizin iş imkanı iyiyse bu süre kısalır. Rabbim yardımcınız olsun ve herkesi bu zihniyetteki insanlardan korusun.

Ani bir kararla evi terk etmeyin. Önce ailenizden sizi anlayacak birine (abla/anne/baba/kardeş/abi) biraz durumdan bahsedin. Bilgileri olsun. Onların destek olup olmayacağını anlarsınız.

Aileniz yanınızda olmayacaksa yaşamınızı sürdürebileceğiniz bir şehirde iş aramaya bakın. Bu süreçte hemen iş bulamama durumuna karşı para biriktirin ve uğradığınız psikolojik şiddete dair kanıtlar elde etmeye çalışın. Eşinizle mesajla iletişim kurun mesela.

Bir müddet planlı ilerleyip şartlar biraz düzelince davanızı açarsınız.

Mesleğinizin iş imkanı iyiyse bu süre kısalır. Rabbim yardımcınız olsun ve herkesi bu zihniyetteki insanlardan korusun.
Amin çok teşekkür ediyorum bu güzel öneriler için kesinlikle dikkate alacağım.

Başlığa cevaben EVET. Baya kul köle olmuşsunuz siz?! İnsan Allahın bile her dediğini bu denli uygulamıyor. Siz kv koca sözünün dışına çıkmıyorsunuz. Neden?! Aklınızı başınıza devşirin. Ne onun ailesi ne de sizin aileniz hayatınızda söz sahibi olamaz son noktayı koyamaz. Gizliden para biriktirin, iş ve ev bulun. Her şey hallolunca herkesin ağzının payını verip boşanma davanızı açın!

Rahat her yöne çekilir biri gibi geldiniz bana, bosanacağınızı sanmıyorum çünkü bu evlilik özgüveninizi almış gibi.
Eğer böyle bir şeye karar verirseniz de eşinizin iki lafına yumuşar 2 gün sonra yine aynı şekilde devam edersiniz.
O kararlılığı görmüyorum ben.

Evet çoğunu olmasa da genel anlamda biliyorlar ama destek göremedim elalem ne der sen isini gücünü bıraktın onlar için tarzında cümleler...
Bu eski nesilin "Elalem ne der?" takıntısını gercekten anlayamıyorum. Hadi ileride geri dönülmez yaralar alacaksin. O zaman aynı "elalem" acaba cocuklarina niye zamanında sahip cikmamislar da der mi?

Çalışmak istediginizi söylediniz mi?

Başlığa cevaben EVET. Baya kul köle olmuşsunuz siz?! İnsan Allahın bile her dediğini bu denli uygulamıyor. Siz kv koca sözünün dışına çıkmıyorsunuz. Neden?! Aklınızı başınıza devşirin. Ne onun ailesi ne de sizin aileniz hayatınızda söz sahibi olamaz son noktayı koyamaz. Gizliden para biriktirin, iş ve ev bulun. Her şey hallolunca herkesin ağzının payını verip boşanma davanızı açın!
Kul köle olmak isteyeceğim en son insan eşim ve özellikle kv çünkü aklı kötülükten başka bir şeye çalışmayan zamanında bir komşuma gittigim için komşunun kocasıyla ilgili bana iftira atan bir kadın kendisi. Ben kv ye her gittigimizde eşimin ısrarıyla geldiğimi, evliligimde büyük sorunun kendileri olduğunu söylüyorum ama öyle algilayabilecek insanlar değiller konuşmamdan çıkardıkları tek şey oğlumuzu gördük sen ister gel ister gelme oluyo. Sorunu eşimle çözmeye çalışıyorum iki üç gün anlasa dördüncü gün ailesinin seni evlatlıktan sileriz tehditlerine dayanamayip ailesine koşuyor, bana hakaretler ediyor. Söyledikleri beceriksiz yapamazsın sen anlamazsın sen insan misin a varan cümleler yüzünden özgüveni yerle bir olmuş ama onların karşısında yıkılmış taraflarını gizleyen bir kadınım.

Rahat her yöne çekilir biri gibi geldiniz bana, bosanacağınızı sanmıyorum çünkü bu evlilik özgüveninizi almış gibi.
Eğer böyle bir şeye karar verirseniz de eşinizin iki lafına yumuşar 2 gün sonra yine aynı şekilde devam edersiniz.
O kararlılığı görmüyorum ben.
Bakın özgüvenim yerle bir olmuş durumda evet ama her yöne çekilebilen bir insan değilim olmadım asla. Eşimin iki lafina yumuşayan bir insan olsam kv bu kadar üstüme geliyor olmayacaktı susup otursaydım istediği olduğu için daha sakin kalacaktı. Eşimin laflariyla yaptıkları şeyleri affedecek olsam çocuk yapar önüme bakardım ama inanın dediginiz gibi değil hiç bir şey.

Bakın özgüvenim yerle bir olmuş durumda evet ama her yöne çekilebilen bir insan değilim olmadım asla. Eşimin iki lafina yumuşayan bir insan olsam kv bu kadar üstüme geliyor olmayacaktı susup otursaydım istediği olduğu için daha sakin kalacaktı. Eşimin laflariyla yaptıkları şeyleri affedecek olsam çocuk yapar önüme bakardım ama inanın dediginiz gibi değil hiç bir şey.
O zaman olmayan bir şeyi zorlamanın bir mantığı yok. Yıllar geçtikçe siz de daha çok yıpranacak hatta belki hastalık sahibi olacaksınız.
Kaybedilen şeyleri kazanmak için çok fazla beklemeyin, plan yapın ve harekete geçin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ne işe yarıyor söyleyeyim, burayı okuyan, çocuk yapmamış kişilere uyarı bu. Sen zaten yapacağını yapmışsın, çocuklar ömrünün geri kalanını bu ülkeden kaçmaya çalışarak geçirecek ya da sürekli fakir halde yaşayacak karın tokluğuna çalışacak.
Diğer insanlar da bu hataya düşmesin. Çocuklar eşya değil. Bin kere düşünmek lazım yaparken.

Şu erkekleri evlenmeden önce evlenilecek biri mi diye ölçen bir sistem olsa ne güzel olurdu ve kaynaları
Evlendikten sonra bu insanların oğulları ve anaları neden kıymete biner anlamıyorum evlenmeden önce oğlunun nerde olduğu umrunda bile değildi.

O zaman olmayan bir şeyi zorlamanın bir mantığı yok. Yıllar geçtikçe siz de daha çok yıpranacak hatta belki hastalık sahibi olacaksınız.
Kaybedilen şeyleri kazanmak için çok fazla beklemeyin, plan yapın ve harekete geçin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bende böyle düşünüyorum kendimi daha fazla kaybetmek istemiyorum. Hayırlısı olur umarım...

Back
X