Boşanmak tek çözüm mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Memur olmasaydınız deneyin derdim ama almanyada memur olma durumunu hiçbir erkeğe değişmeyin, inanın başınızı taşlara vurursunuz. Benim komşumda almanyada doğmuş büyümüş bir kızla evlendi, kız alman vatandaşı ve eczacı idi, 10 küsür senedir de evliler komşum, Sahibi sırp olan bir markette Türksün mobinge uğramasına rağmen tezgahtarlık yapıp çıt çıkartmıyor. Sizinki tam bir şımarık,üzerine sizi de yakacak. Erkek mi yok bulun bir tane ilik gibi yabancı herif hayatınıza bakın türk erkeğinden bir mok olmaz

çocuğunuzun geleceği için Türkiyeye gelmeyin bence
insanlar ülkeden kaçıyor ,
buraya gelse ne iş yapacak
burada aidatlar kira kadar
illa geleceğim diyorsa
5-10 sene daha çalışıp birikim yapıp öyle gelsin

çocuğu yok ki
yani konuda çocuk yok en azından
hiç çocuk varmış gibi de değil yoksa çocukla ilgilniyor ilgilenmiyor derdi, ya da çocuk şu anda şu yaşta gitsek onun uyumu vs. derdi...

neyse
ben şeye takıldım ya
memur, iyi maaş alan, bir kadın
eşi de çalışıyormuş iyi kötü kazanıyor yani
ama saçma sapan bir evde oturuyormuş
asla yeni gelin evi kafasında bir insan değilim de insan niye dökülen tıkanan bir evde otursun
almanyada evler zaten küçük, usta bulmak filan büyük iş. başkası olsa gider ferah feza evini alır, mortgage'ını çeker, öder kira öder gibi. kadın koca yüzünden nelere katlanıyor.

o kadar fedakarlığın işe yaradığını hiç görmedim

ama almanyada yeni evler satın almak için çok pahalı, eski evler de küçük diye duydum
yani orada da ev almak çok kolay değilmiş yaşayan akrabaların yalancısıyım
tabi ki memur ise daha güzel bir evde yaşayabilir
dökülen evde yaşamak bence de pek mantıklı değil
dünyaya bir kere geliyoruz

Türkler arasında genelde kadınların maaşı düşük oluyor
hatta Alman kadınlar içinde bile part-time çalışan filan çok oluyor, bizde pek olmayan bişey
bizde öğrenci filan part çalışır, orası öyle değil. orada ciddi bir yarı zamanlı çalışma mefhumu var
ithal gelin/damatlar çok uzun yıllar hiç çalışamıyor ya da basit işlerde çalışıyor
banka tabi ki bu kişilere kredi verirken sorun çıkarır da. asıl konu şu ki: orada vatandaşlığı vs olan, ancak memur vs olmayan, çok iyi gelirli işlerde çalışmayan, çocuklu vs. kişilerin ev almamak işine gelebiliyor. sosyal yardımdı kira yardımıydı belediyenin sağladığı evdi vırttı zırttı gibi şeyler yüzünden. ama memur olan kişi zaten bu yardımları filan alamayacak, boşa kira veriyor şu durumda. dahası evi kötüymüş, güzel bir ev olsa neyse.

ha evler ucuz demiyorum da ev nerede ucuz ki. Almanya'da bir de üstüne ev "yok" baya arasan da yok
metropol yerler özelikle, kısa sürede çok göç aldığı, az inşaat olduğu için sıkıntı.
ama burada nasıl sabit işi, iyi geliri olana daha kolaysa orada da öyle.

bir de mesela adam evden çalışıyormuş.
daha şehir dışında bahçeli filan bir yer alabilirler. merkezi yerlerde uygun ev bulmak çok zor tabii ki
adam başında durup tamir tadilat yapabilir - yani uygun ev bulan çoğu kişi bunu yaptı bildiğim. kendileri yaptı çoğu işini. adamlar her haftasonu amele gibi evde mesai harcadı.
adam güya Türk erkeği, neredeyse hiç bir avantajı yok

4 sene az bir süre değil bu süreçte dil olayını halledebilir daha iyi bir iş için çabalayabilirdi.
Hem kendisi kalmak istemiş hem size eziyet ediyor eşinizin haklı hiçbir yanı yok.
Boşanmak istemiyorsanız bile net bir şekilde resti çekmeniz lazım.
Mücadele etmeyecekse ülkesine gidip boşanabilir.
Mücadele edecekse de kalıp dil olayını halleder ,daha iyi bir işe girer ve eşit bir evlilik yürütmek için çaba gösterir.
Yani her şey size bağlıymış gibi göstermiş durumu ama işin aslı öyle değil esasında.

Yine ortaya atılan bir konuda detayları kendimiz sorup kendimiz cevaplayıp konuyu ilerletiyoruz, konu sahibi de düzenli olarak giriyor okuyor ama cevap vermiyor. Bu olunca insanın hevesi kaçıyor

Yine de söyleyeyim, sevgili konu sahibi, Türkiye’ye gidersen ne yazık ki bir girdabın içine düşeceksin. Erkek ailesi girdabı. Bir de çok akrabaları varmış geniş çevre vs. Bir rahat huzur vermeyecekler sana. Birey olarak isteklerin, kararların hep çiğnenmeye çalışılacak, istemediğini ima etsen fark edilecek ama o sınırları zorlamaya devam edecekler. Sinirden saç baş yolacak seviyeye geleceksin. Eşinle bu sorunları çözme ihtimaliniz çok düşük olacak çünkü o ailesini haklı bulacak. Kalabalığın içinde yalnız kalacaksın. Eşin bile bazen seni yalnız bırakacak. Elindeki dişinle tırnağınla çabalayarak elde ettiğin işin de artık olmayacak. Müneccim değilim tabii ki geleceği göremem, ama yüksek bir ihtimal verebilirim bunların yaşanması konusunda.

Ben nerede kım ne olursa olsun ıyı şartları bırakıp daha düşük yere gıtmek isteyenleri anlayamıyorum.
Sızın ıcın orada kalmak çok iyi.
Orada buyumussınuz alışkınsınız meslek ıyı gelişmıs ulke.
Baştan berı bıldıgınız şartları sıze uygun yer.
Dıger taraf sızın ıcın es ve ona baglı ailesi yüzünden facia.
Neden gelesınız kı?
Ne adam cazıp ne diğer unsurlar.
Kendınızı dıbe cekmeyın.
Çocuk çoluk da yok.
Rutın nımettır.

Demek ki heves etmemiş bu zamana kadar
Almanya’da yaşayıp o kadar düşük evde yaşaması yanlış yani
Devletten yardım alamazsa bir şekilde ev almaya veya daha iyi bir eve çıkmaya çaba gösterebilir

Genelde eşiniz kötülenmiş yorumlarda ama bence eğer Türkiye ye dönerseniz eşinizin de işi iyiyse siz de çalışmayın. Hayat çalışmadan da daha güzel devam edebilir. Evinizin bir düzeni yemeği daha rahat bir piskolojiniz olur. Belki sosyal çevre edinir haftalık eğitim kurslarına yazılabilrisiniz.. yani sizde dengeler biraz bozulmuş kadın tüm gin dışarda erkek evde oturuyor ve hiçbir işe elini sürmeden. O bi fedakarlık yapmış siz de onun için deneyebilirsiniz

hayatınız için o kadar emek vermişsiniz, bu adam için yakmaya değmez. deseniz ki çok mutluyuz, her başarımda arkamdadır, evde yardımcı değil paylaşımcıdır; belki bir düşünülür ortak yol bulunur derdim. ama maddiyat olmasına rağmen kötü evde yaşayan, sosyal hayatınızı bitiren ve prenses gibi yaşayıp sizden daha kolay bir işte home office çalıştığı halde, ev adabına uymadığı halde size tembel/dağınık deme haddini bulan bu herif için gerçekten değmez. anasının yanına yollayın ağlak prensesi.

Ay niye calismasin ya bunun emekliligi var yasliligi var ozaman ne yapicak bu kadin

Ciddi mi yazdınız şaka mı yapıyorsunuz? Olay sadece çalışmak değil. Kafa yapıları hayata bakış açıları aynı değil, biri muhafazakar diğer değil. Adam işten gelen karısından hizmet bekliyor, tembelsin dağınıksın diyip kavga çıkartıyor, daha iyi evde kalabilecekken kırık dökük evde oturtuyor. Orası niye sizce, parası pulu olan insanlar iyi evde yaşamak ister değil mi? Ailesinin yanına dönmek istiyor, biraz da sen gör eziyet mahrumiyet neymiş diyor. Burada açılan sorunlu evlilik konularının %90'ı eş ailesi üzerine. Erkek ailelerinin neler yaptıklarını her gün okuyoruz. Şu an bana karşı yaptığı tüm hatalara ve yanlışlara rağmen annesinden haklısı ve iyisi yok. Bu cümle size tanıdık geldi mi, buraya geldiklerinde kadını neyin beklediği belli değil mi? Eşinizin de işi iyiyse çalışmayınmış, bu adama güvenip her şeyi silsin atsın, üstelik kaç kez yalanlarını yakalamış.

Almanya'da memur olarak çalışan kadınla niye evlenmiş? Görücü usulü acele evlilik de değil öncesinde 8 sene görüşmüşler. Bilmiyor muydu bu kadının kariyerini mesleğini? Niye evlenmiş, niye 8 sene devam ettirmiş? Orada işler böyle yürüyor, erkekler işten gelen karılarından bir de ev işi beklemiyor. Kim önce geldiyse o yapıyor yemeği masa kurmayı. Çocuk bakımı da eşit. Asıl oradaki kadınlar daha huzurlu yaşıyor. Bir kadın için her şey koca mı? Kariyeri işi mesleği iyi kaliteli yaşama isteği çok mu? Kadın üniversite okumuş yüksek lisans yapmış Türkçe dahil 3 lisan konuşuyor ama haftalık eğitim kursuna yazılın yazıyorsunuz şaka gibi. Evin düzenli yemeği olur ne demek? Gel kayın ailenin dibine yerleş, onlar ve kocan ne derse onu yap, yemeğin çamaşırın düzenli olsun kocanı üzme mi yazıyorsunuz? Çalışan kariyeri olan iyi eğitim almış kadınlara bu düşmanlık niye? Çocuğunun ek gıdasını meyvesini etini almayan, şampuanla bulaşık yıkattıran koca konusuna biraz bakın isterseniz.

Ayrıca nezaketli saygılı seven değer veren başka adam mı yok, bunla evlendi diye ömrünü mü çürütsün?

Almanya, belki hayat tarzı olarak Türkiye'den sıkıcı olabilir ama gerçek bir refah ülkesi.
Memur olabiliyorsunuz büyük ihtimalle vatandaşsınız ve pek çok hakkınız var. Memur olmak Türkiye'de bile avantajken Almanya'da memur olmak*50 gibi bir şey. Çalışma saati az, kovulma ihtimali az, maaşı yüksek. Bunca zaman eşinizi zorlamamışsınız, kendi heves edip gelmiş. Bu kadar yıl birlikteliğe Almanca öğrenmeye başlamalıydı, zor bir dil ama öğrenen çok insan var. Ailesinin yanına taşınsa iş garantisi yoksa bu kadar taşınma masrafı vs. ne olacak? Aile iyi hoş ama işsiz bir evli çifti ne kadar çekecekler yani

Kimse icin Almanyayi birakip gitmezdim ben.
Ne kadar guzel bulup bayilsamda Túrkiye icin helede hic.
Bir kere burda dogup yasayan birinin orada yapabilecegine inanmiyorum, dúnya fark var cunkú
Sartlara girmiyorum bile

Yok yok yazdığınız tüm ayrıntılarda haklısınız. Sadece biz burda hep tek taraflı okuyoruz yazılanları. Silip almaktansa bi deneyip fırsat verebilir demek istedim belki herşey sandığı gibi kötü olmaz.. Sonuçta eşi de başta bi fedakarlık yaparak eşinin yanına gelmiş. Tabi kırık dökük yerde oturmaları normal değil de..

Denemekle olacak iş mi, olmazsa ne yapacak? Sizin kızınız yüksek lisans yapıp yurt dışında memur olsa 3 lisan bilse her şeyi bırak gel kocana yemek yap der misiniz? Ben demem hatta kocası batsın derim. Hep haklı olan kayınvalide gün yüzü gösterecek mi? Adamın lisanı yok kariyeri yok yurt dışında tutunacak azmi yok. Millet reyon yerleştiriyor, sosyal hizmetler kendisine ne iş verse yapıyor. Eşim çocuklarım ailem diyorlar. Ben bir süre böyle ailelerle muhatap oldum, bu erkek tipini iyi biliyorum. Ben yapamazsam sen de yapamazsın kafası bu. Kendi yukarı çıkamadığı için yukardakini aşağı çeken bir tip. Adam fedakarlık falan yapmamış, 8 sene boyunca kadının ne okuduğunu ne iş yaptığını yapacağını biliyordu. Benim işime gelmez evlenmem deseydi. Ayrıca konu sahibi başta yanaşmış gelme fikrine ama kocası kafasına göre sen dur iş buldum ben geliyorum demiş.

Konu sahibi, ailenize yazık değil mi? Kim ister bu kadar kariyerli evladı bir erkeğin peşinde heba olsun? Adam açık açık annem ne derse ne söylerse haklıdır diyor. O evden taşınmamak bile annesinin fikri olabilir. Rahat ettirirsen gelmez demiş olabilir. Lütfen burada açılmış konuları okuyun. Anneci erkeklerin nasıl büyük bela olduğunu kendiniz görün.

Muhtemelen eğitiminiz dahi denk değil, 4 yılda yaşadığı ülkenin dilini bile doğru düzgün öğrenmediği halde “basit” diye tabir ettiği işlere bile burun kıvırıyor, yine muhtemelen Türkiye’de yaşama fikrinden vazgeçip işini bile bırakması Almanya’da yaşarsa çok zengin olup ailesine mal mülk alma hayalindendir.

Siz onca eğitimi onca çabayı, kendi isteyerek gelip şimdi de dönmek isteyen eşiniz için yakarsanız çoook pişman olursunuz.
Evet şu halde en doğru çözüm boşanmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`