Boşanmak üzereyim!

Boşanmadan önce; bir evlilik terapistine gidin. Öyle kestirip atmayın hemen.
Belli ki eşinizde çok memnun değil ki bu durumdan pişmanlık yaşıyor.
Bence çözülebilir bir durum. Yani çözümsüz değil en azından ve denemeye değer.

Ben de kusursuz değilim tabiki ama inanın yalnız kalmayı bu terkedilisleri haketmedim. O kadar çok şey yaptım ki onun için maddi manevi. Benim de psikolojim iyi değil nikahtan beri.
Evlenmek zor iş, hep bunu derim. Siz sakin olup, çözebilecekseniz, biraz zaman verin. Ama biri sakın olmalı. Çözebileceğinize iyi ihtimal veriyorsanız, bence zaman tanıyın. İkk günler çok zor geçiyor. Ama biri toparlayan olmalı. Bu da olmazsa profesyonel destek alın. Sorunları olabilir, kolay vazgeçemiyorsanız, destek olmak, içinizi rahatlatır. Evlilik iyi günde, kötü günde...

Eve gelse ya da iletişime geçse. Belki çözülebilecek ama bu koyup koyup gitmeleri.

Ortada kurtarilmayacak bir evlilik yok çok büyük sorunlarda yok ,bırakıp gitmesinin haricinde..
Boşanmak dile kolay yüreğe ağır gelir.
Sorunlarınızı, birbirinizden beklentilerinizi,evliliğin tam olarak ne olduğunu iki olgun insan gibi oturup konuşun .Baktin yine olmuyor bir terapist yardimi alabilirsin ....

Eve gelse ya da iletişime geçse. Belki çözülebilecek ama bu koyup koyup gitmeleri.
Gelecektir, gelince konuşup bir çözüme kavuşturun. Suçlu suçsuz, haklı haksız tartışması yapmayın. Çünkü ikinizinde öfke kontrolü varmış ve psikoloji olarak da yıpranmışsınız. Bu bırakıp gitmelerin; mutlaka bir sebebi vardır.
Beraber bir evlilik terapistine gitmeyi teklif edin.
Ben çözüme kavuşacağınızı düşünüyorum.

Sinirlendiği için ortamı terk ediyor ve o an sizi gözü görmediği için böyle çıkışlar yapıyor olabilir..

Memleketimden döndüğümde aile terapistine gitmeye söz vermişti. İyi bir terapist buldum. Ançak fiyatı çok pahalı geldiğinden askıda bıraktı. Bu tutumu da canımı sıkmıştı.

Ne kadardı sorması ayıp?Fiyatları merak ediyorum da lazım olur diye

Neye kızdığını merak ettim kendisinin.Yani acaba siz mi kızdırıyorsunuz?Durup dururken böyle olmasa gerek.Şimdi tek taraflı sizden dinleyip eşinizi yargılayıp sizi doldurmak istemem.

Sana tavsiyem, eğer biraz zamana tanımak istiyorsan evliliğine, kesinlikle korun. Çocuk bu şartlarda kaldırılamaz.

Eşinin çocukluğunda olumsuz tecrübeleri var. 2 yılda yapmadıklarını nikahtan sonra yapması, bağlanma korkusuyla alakalı bence.

Annesinden bir yumruk yiyince, daha çocukken bağlanmaktan hep korkmuş ve kaçmış muhtemelen. İstemsizce yapıyor. Küçükken güçlü olacağım, kimseye bu kadar bağlanmayacağım ki üzülmeyeyim hisleri, büyüyünce evliliğine zarar veriyor.

Çözümü bunda bulmuş, halledemediği bir mesele varsa kaç. çocuk olup da sorumluluklar iyice arttığında, yine kaçar, sen çok zorlanırsın. Sevgisiz evlilikler bile yürüyor bir şekilde ama sorumluluk olmadan kesinlikle yürümüyor.

Uzun bir zaman tanımanı tavsiye etmeme yine de. Karakteri buysa gitsin, uzun yol kamyoncusu olsun, istediği kadar kaçsın ama senin hayatını mahvetmesin.

Neye kızdığını merak ettim kendisinin.Yani acaba siz mi kızdırıyorsunuz?Durup dururken böyle olmasa gerek.Şimdi tek taraflı sizden dinleyip eşinizi yargılayıp sizi doldurmak istemem.
Beni öptü. Sen beni neden öpmüyorsun diye bırakıp gitti.

kimse sormamış galiba ben sorayım, 2 yıl birlikte yaşamışsınız, evlenince yani imzaları atınca mı değişti bu adam ?
Koca 2 yıl birlikte yaşamış olmasanız normal karşılayacağım, tanımıyordu, e evlenince görmüş oldun diyeceğim ama öylede değil.. çok garip bir durum

Bende evliliğimin ilk yıllarında kizinca pilimi pirtimi toplar giderdim.ailemede ne icin geldigimi soylemezdim.oylesine zannederlerdi.esimde bende arayip sormazdik.sinirim gecip iyi hissedince donerdim.oda bilirdi huyumu.dondugumde guzel karsilardi.boyle yillarca sürdü. Zamanla yaptigim seyin yanlis oldugunu anladim.simdi sadece bir saatligine gidiyorum:) insanin elinde olan birsey degil.kalinca durum dahada kotulesir diye dusunuyosun durtusel cikip gidiyosun.yani karsi tarafi cezalandirmak icin degil bir nevi rahatlamak icin.insallah zamanla duzelir esinizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…