• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak üzereyken hamile olduğunu öğrenmek...

aldırın dıyoruz,bırıleri çıkıp nasıl dersın dıyor,aldırmayıp doğutanlar çocuklar ortadayım dıyor,onada neden yaptın yokluk kavga içinde deyip saydırıyoruz,kıme neye göre doğru tartışılır,günah dıyorlar,anladıkda hepımız gunahsız yaşıyoruz,ak kaşığız,ee bunu yaparsak tek gunahımız bu,off off,çocuk aldırmak gunahda,o çocuk doğduktan sonra yaşadıklrı,yaptıkları,imkansızlıklar sonucu başına gelip sapıtırsa o sevapmı?konu dıne gidecek,bırde ne ara seviştiniz dıyenler,bızım klasık ailelerde kavgadan sonra ilk iş sevişilir,kurban derki,benı dövdü,ama sonra yattık,benı sevıyorr,gibi bir durum yaşanır,sonuç arkadaşım,bu adam kötü değil benım anladığım,ama tedavı olursa düzelir bence,nedne o hale geldiğini incelemek lazım,ben normalde boşan derdim,ama sankı bu adam iyi bır adam,yaşı kaç?çocuk için bişey dıyemeyeceğim,

bebegı dunyaya getırmekle çözülmüyor herşey, daha da zorlaşıyor.. o nedenle aldırmak bazen en ıyı cozum, duygusal yaklaşmanın ne yeri ne zamanı , zaten 6 aylık bir bebeği var konu sahibinin, ne işi ne parası anladığım kadarıyla ona arka çıkacak birileri de pek yok gibi...
kocanın durumu bellı...
seçenekler ortada ister benim dediğim yolu seçer ister doğurmayı o da kendi kararı ama öfke kontrolü olan bir eş çocuklarına da gerektiği gibi babalık yapamaz, tek başına iki cocukla bayan hem maddi hem manevi anlamda çöküşe uğrar, kendisini ve geleceğinide düşünmek zorunda...

Bosuna yorulmayin arkadaslar..konu sahibi zaten aldiramaz..esinin izni gerekli..esi de razi olmazmis zaten..konu sahibi de istemiyor gibi geldi zaten..

ben aldırmadım ne olursa olsun iyiki dogurdum. anne olmak ne olursa olsun herşeye ragmen iyiki dogdun diyebilmektir.

Önce siz konuyu anladığınızdan emin olun öyle konuşmaya başlayın. Ona göre bana burda son sevişmenmiydi diye ağız yapın. ! Her şey gayet iyiydi 10 dakika önce beraber gülüyorduk bir anda oldu şiddet mevzusu. Daha fazla açıklama yapmak istemiyorum size ve sizin gibilere.. Gerçekten beni anlamaya çalışan insanlara gerekli açıklamaları yapıcam.
kesinlikle haklısın istediğinz gibi de olabilir sonuçta özel hayatınız siz bir konuda fikir istiyorsunuz burada sizi yargılıyorlar insanları derdi var pardon farkındalar mı bilmiyorum ama. kime ne ayrıca kadın ne diyor siz ne diyorsunuz . konuyu bile okumuyorlar akılları sadece insanları yargılamaya çalışıyor birinin açığını bulalım da yargılayalım diye

hayırlısı olsun allaha ıgın o sana dogru yolu kalp limanına bırakacagı mesajla iletecektir.

ben aldırmadım ne olursa olsun iyiki dogurdum. anne olmak ne olursa olsun herşeye ragmen iyiki dogdun diyebilmektir.
canım tamam güzelde,bu senın penceren,canım benım,o çocuk ne dıyecek buyuduğunde,sen ıyı kı doğdun,doğurdun deıdnde,oda keşke doğurmasaydın derse,keşke doğmasaydım derse,şahsın için değil,genel konuşuyorum,bızım savunduğumuz,o doğan çocuğun pencereısnden de bakabulmek adına

canım tamam güzelde,bu senın penceren,canım benım,o çocuk ne dıyecek buyuduğunde,sen ıyı kı doğdun,doğurdun deıdnde,oda keşke doğurmasaydın derse,keşke doğmasaydım derse,şahsın için değil,genel konuşuyorum,bızım savunduğumuz,o doğan çocuğun pencereısnden de bakabulmek adına

özellikle engelli doğumlar için aynı şeyi düşünüyorum, ki orada bile aldırmak çok zor bir karar. başıma gelse ne yaparım yorumum bile yok.
burada o kadar aşılamaz bir durum yok gibi bu yönüyle bakılınca.
yani çözümlerden uygun olanı seçecek.

evliliğe devam etmek bir çözüm.

ailesine dönmek ve doğumdan sonra çalışacak şekilde ailesinden maddi yardım almak bir çözüm.

evliliğe 2-3 yıl devam etmek ve çocukların kreş yaşı gelince boşanıp iş bulmak bir çözüm.

aldırmak tek çözüm değil ki.
elbette aldırmayı tercih edebilir.
ama çok da çaresiz durumda değil konu sahibi, bu koşullarda bence çok doğru yapmaz böyle bir seçimi olursa.

spiral sıkıntılı yöntem olduğunu okumuştum. kayabiliyormuş... büyük olasılıkla da öyle olmuş...

ama nasip... eşinizin en büyük sorunu ilaçlarını kafasına göre bırakması olmuş... adam hasta demek ki ve ilaç kullanması gerekiyor. eşin ilaçlarını bıraktığı an boşanmaya kalmalıydınız... malum ilaçsız devam etmesi demek şiddetin devam etmesi demekti. ve öylede olmuş... boşanma kararını siz vereceksiniz. ama hasta olması sizi engeller mi düşünmeniz lazım...

çocuk konusuna gelince. bu sizin imtihanınız. belki bebek sayesinde hayatınız yoluna girer... zaten bebeğin sizinle olup olmayacağıda belli değil... aniden gidebilir sizden... hayırlısını isteyin... aldırma taraftarı değilim... Allah yardımcınız olsun

Bebeği aldırma o Adamı boşa. Kendine bir iş bul, ailen arkandaysa çocuklara bakar. Doğuma kadar çalışırsın. Sonra bakıcı vs bi şekilde halledersin. Nasılsa şimdi de yıpranıyorsun. En azından kafan rahat olur

özellikle engelli doğumlar için aynı şeyi düşünüyorum, ki orada bile aldırmak çok zor bir karar. başıma gelse ne yaparım yorumum bile yok.
burada o kadar aşılamaz bir durum yok gibi bu yönüyle bakılınca.
yani çözümlerden uygun olanı seçecek.

evliliğe devam etmek bir çözüm.

ailesine dönmek ve doğumdan sonra çalışacak şekilde ailesinden maddi yardım almak bir çözüm.

evliliğe 2-3 yıl devam etmek ve çocukların kreş yaşı gelince boşanıp iş bulmak bir çözüm.

aldırmak tek çözüm değil ki.
elbette aldırmayı tercih edebilir.
ama çok da çaresiz durumda değil konu sahibi, bu koşullarda bence çok doğru yapmaz böyle bir seçimi olursa.
ben bırakılıp gıtmış,fakırlık içinde 4 çocuk doğurmuş bır kadının çocuğuyum,çektiğim ben biliyorum,40 a merdıven dayadım,kardeşlerımın ve benım ödediğim hayat bedelı çok ağır,ve ben ve kardeşlerım bunu hak etmedi,şimdi yeğenlerımede doğal olarak sıçradı bu durum,yanı annemın 7 çocuğu olmuş,üçünü aldırmış,4 doğurmuş,yanı bırde dunyaya getiridğiniz penceresınden bakın,kadınlar çok bencil,kocayı elde tutcam,ay bır kızım var bırde oğlum olsun,ayy çocuğuma kardeş olsun,dıye dıyee baba olayan adamları zorla baba edıp duyayayı ne hale getirdiler,istediğiniz kadar taşlayın,geneli böle,daha ınsan olmadan,anne olmadan,kocayı elde tutma garantısı,yerını sağlamlaştırma garantisi,aldatan giden adamı geri getırme garantisi,
not:konu shaıbı ve senın için demiyorum,ama genel böle

cok zor bir durum sen de haklısın

aldıramaz kocasını ıznı olmadan deıdn,ee bende onu dıyorum,bal gıbı aldırır,yasal olayan şekılde

bakın bunu önermiyorsunuz değil mi,

yasal olmayan şekilde, yani merdiven altı kürtaj, annenin hayatını ciddi şekilde riske atar.
bunu burada yazmak/önermek bile bence suç olmalı.

Aldır bence. Boşansan iki cocuga nasil bakacaksin. Hayatina yeni biri girse ne diye aciklayacaksin gebeligini. Bosanmasan bile aldır ikinci kez baba olmayi hak ediyor muymus. Her ne yapacaksan hamile oldugunu o adama söyleme sakın. En azindan karar verene kadar.

ben bırakılıp gıtmış,fakırlık içinde 4 çocuk doğurmuş bır kadının çocuğuyum,çektiğim ben biliyorum,40 a merdıven dayadım,kardeşlerımın ve benım ödediğim hayat bedelı çok ağır,ve ben ve kardeşlerım bunu hak etmedi,şimdi yeğenlerımede doğal olarak sıçradı bu durum,yanı annemın 7 çocuğu olmuş,üçünü aldırmış,4 doğurmuş,yanı bırde dunyaya getiridğiniz penceresınden bakın,kadınlar çok bencil,kocayı elde tutcam,ay bır kızım var bırde oğlum olsun,ayy çocuğuma kardeş olsun,dıye dıyee baba olayan adamları zorla baba edıp duyayayı ne hale getirdiler,istediğiniz kadar taşlayın,geneli böle,daha ınsan olmadan,anne olmadan,kocayı elde tutma garantısı,yerını sağlamlaştırma garantisi,aldatan giden adamı geri getırme garantisi,
not:konu shaıbı ve senın için demiyorum,ama genel böle
Brnde bu bencilliklerinden vazgecsinler istiyorum zaten, buna kiziyorum ama yok duygusal olmak super bir harrket algilaniyor. Hayat mantikla yuruyor maalesef. Brncillik yaptiginiz duygusalliga deniyor. Anne olcaksiniz ya da annrlik muhtesem bir duygu diye cocuk dogurmak bencilliktir. Cocuk belki dogduguna pisman olacak ki bu coo acik ortada. Buna ragmen sirf anne olcam kiyamam aldiramam diye cocuk mu dogurulur?

Back
X