boşanmak üzereyken hamile olduğunu öğrenmek...

Gercekten zor bir karar sorumluluk ama ona canı siz vermiyorsunuz ki almakta insanların elinde olmamalı.Bebeğinizi aldırmayın. Kalbi atıyor canı var...Bir nevi ötenazi bence.aldırdığınızı düşünürseniz ömrünüzce aklınızdan çıkabilicek mi? Kızınızın bir kardeşi olursa onlar açısından daha iyi bile olabilir..Aileniz yanınızdaysa kızınıza bakarlar.. hamileligin son aylarına kadar da ağır bir işiniz olmazsa çalışabilirsiniz.çocuklarınızla mutlu bir hayatınız olsun inşallah.
Allah yardımcınız olsun.

ya ben sanırım bebek sahibi olamadığım, anne olamadığım için hep farklı taraftan bakıyorum.
Bence devam ettirmelisin. Bir kere çocuk aldırmak gerçekten kötü birşey. sonuçta seni yaratan onu sana hediye gibi bahşetmiş.
benim gibi anne olamayanlar herşeyi kabullenip yine de bebek isterler.
Biraz iyi yanından düşün belki bazı şeyler değişir...
Bilemiyorum ama yine de senin kararın.

Bende parçalanmış bir ailede büyüdüm. Yokluk içinde büyüdüm. Aç yattığım çok zamanlar oldu. Şimdi büyüdüm. Allaha şükür kendi başımın çaresine bakabiliyorum. Ama ben daha doğmadan yasama hakkımın elimden alınmasını hiç istemezdim. Ben tüm yaşadığım zorluklara rağmen hayatı seviyorum.. İyiki doğurmuş beni annem.. Eğer aldırsaydı beni, ki düşünmüş ama kıyamamış, ahirette karşısına dikilir hakkımı isterdim ondan.

Bu konuda nasil tavsiye verilir bilmiyorum canim sana kendi yasadigimi anlatayim
Bende bir kac yil once aynisini yasadim
Esimle aramiz kotuydu ve ben karar almistim bosanmak icin
Ailemle konusmaya trye gittim ve korundugum halde hic istemedigim bir zamanda hamile oldugumu tesadufen ogrendim
Dra bas donmesi bulanti sebebiyle gittim ve bana hamilesin demisti ben nerdeyse dru alaya aldim imkansiz dedim
ama ultrasona girdigimde bebek nerdeyse 3 aylik olmus ve asla farketmedim garip bir sekilde hc bulantim olmadi taki trye gidene kadar
Once yol yorgunlugu sandim ama neyse sonucmu?
Bosanmayi erteledim ,bebegim dogdu ,suan dunya tatlisi bir oglum var
ama cok zorlandim tek basima yasadim herseyi ,hamileligi,dogumu,bebegimi buyutmeyi
Cok agladigim ,cok yoruldugum ,gucumun kuvvetimin sifira indigi gunler oldu
Siddet ,aldatilmak,kocamla sevgilisinin onca pisligi hepsine gogus gerdim
Simdi mutluyum sukur ,ama oglum bazan ayak bagi oluyor zorlaniyorum hala temiz degil
Calisiyorum zorluk cekiyorum
Ama onu bir kucagima alip koklayip opmek dunyaya deger
Belki diyorum o zor gunlerde bebegim olùmasaydi ben bugun boyle ayakta kalmayacaktim ,o bana dayanmam icin bir sebep oldu hep

Eklemeyi unutmusum ,bosanma davayi dogumdan sonra actim ve 2 yil sonunda bosandim o pislikten

ben mantıklı dusunuyorum sadece, dedıgım gıbı duygusallıga luzum yok... hem o bakar bu bakar , bırı sahıp çıkar mantıgı ıle dunyaya çocuk getirilmez, bir çocuğun mesuliyeti anne babaya aittir, bakamayacaklarsa doğurmasınlar taraftarıyım ben her zaman...
bunun benim bebegımle ılgısı de yok, benım sartlarım musaıt-evlılıgımde sorunlarım yok ve bır bebek beklıyorum... ilerde ne olur bilmem ama işim-param-sosyal güvencem herseyım var doğacak bebeğime bir gelecek sunabilmek için ama konu sahibinin durumu çok farklı...

Bosuna yorulmayin arkadaslar..konu sahibi zaten aldiramaz..esinin izni gerekli..esi de razi olmazmis zaten..konu sahibi de istemiyor gibi geldi zaten..
evet eş rızası sart cunku belge ımzalıyorsun...
ben bu konularda duygusal dusunemıyorum, ama karar konu sahıbı bayan ve esının kararı..
duygusal yaklaşıp bırkaç sene sonra aıle sevgısı gormeyen, aıle sıddetine tanık olan, hayatı hep başkalarının ailelerine yasantılarına özenti ile geçen psikolojık sorunlu çocuk profıllerı gorunce keşke dogmasaymıs demek ıstemıyorum.

Belli ki mutlu bir yuvaniz varmis ( siddet krizleri gelmedigi surece ) durumunuz varsa cocugunuzu dogurun derim fakat esinize tekrar donmeniz sizin de cocuklarin da hayatlarini mahvedecktir.. Dogurun cunki ilerde iki cocugunuz yaninizda olcak birbirinize sarilacaksiniz birbirinize baglanacaksiniz... Ama durumunuz yoksa hic vebalini dusunmeyin ilerde o cocuklarin yasayacaklarindan daha vahim bi vebal olamaz ..

Bende bebek sshibi olamadigim icin sanirim senle ayni dusunuyorum.Allah verdiyse aldirmak cok gunah geliyor.

insanlar ne yasayacagını önceden bilse zaten bu olaylar kötü olanlar yasanmazdı kasabamızda bir ailenin oglu var 35 yasında 20 yasına kadar efendi kendi haline mutlu bi ailede büyümüş iyi bir gençti ama abisinin karısına aşıkmış taa çocukluktan beri kimselere söyleyememiş abisinin düğününde rahatsızlandı o gün bugündürde düzelemedi neler neler evlendi bi kaç yıl sonra misal karısıyla oturuyor şakalaşıyor güllük gülistanlık hopp kadına giriyor tekme tokat 3 4 kişi zaptedemiyor 1 2 saat sonra pişman oluyor aglıyor intihara bile kalkıştı defalarca hastaneye yattı ilaçlar kullandı son 1 2 yıldır düzeldi çok şükür konu sahibine ise eger boşanmayı göze almışsan boşan ama çocugunun canına kıyma ve ne olur çocuklar büyümeden 18 yasına gelmeden evlenme

Buradaki insanlara konuşmak ne kadar da kolay, her konuda herkesin bir fikri var.cocuklar 18 yasına gelene kadar evlenme diyen bile var.hamilelikte,dogumda,dogum sonrasında pek cok sıkıntı yasayacak bu kadın, kaldı ki depresyona girmesi işten bile degil.aldır,aldırma gibi bir yönelim sunmak kimsenin haddine degil, sadece fikir beyan edilmeli.bu bir fikir beyanı degil. Ne zorluk cekerse ceksin, buradaki yorum yapan insanlar etkilenmeyecek bundan.şiddet affedilmemeli fakat kendi kanından, canından bir cocuk besleyip, dünyaya getirecek bir kadın söz konusu ve hiç gücü olmadıgını söylemiş. Az mı duyduk bugune kadar cocuklarıyla beraber intihar eden,onları öldüren anneleri. Dogum sonrası bir travma olabiliyor.bu onun hayatı.vebali,günahından önce kendini düşünmek zorunda cünkü gücünün neye yetecegini yalnız o bilebilir.ahkam kesmenin manası yok.herkesin dogrusu kendine..

çocuk kesin kocanızdan mı peki emin misiniz ? eğer öyleyse bence aldırmamalısınız,umarım allah yardımcınız olur

Canim arkadaşım.benim kizimda 6 aylık.emin ol İnsallah 6 aylık yavrun seni ne kadar mutlu ediyorsa karnındaki bebek te seni mutlu edicek.Hem ilerde bosansan da boşanmasından.iki kardeş birbirine hep destek olur İnsallah .Allahim yardım etsin sana

inanın konuyu okuduğuğumda bende bunları düşünmüştüm bende anlamıyorum malesef...

Konu sahibi okuduğunu gibi.6 ay önce doğum yapmış belki hiç adet olmadım bile.belki karnn daki bebek de uci aylık.kadınların başka kadınlara böyle düşünmesi hiç hoş degil

Sana şiddet uygulayan adamdan hamile kalmaktan geri durmamışsın ama. Üniversite mezunuyum, çalışmıyorum dedin. Haline acıdım. Üniverite mezunusun, kendini ezdiriyorsun, sana şiddet uygulayan adamdan hamile kalıyorsun, kusura bakma sana müstehak ama o bebeğe yazık değil mi? İnsan gibi aile olamayacaksanız neden çocuk yaparsınız anlamış değilim. Boşanmaya kararlı olduğun insanla cinsellik yaşamaya devam etmişsin, ben başka bişey demiyorum. Hadi her şeyi geç sana şiddet uygulayan adamı nasıl miden aldı da çocuk yaptın hayret yani.

Konu sahibi kardeşim Allah yar ve yardımcı olsun.Aĺlah hakkınızda hayırlı olan neyse onu nasip eyler inşaallah.
Şöyle yorumlara baktım da insanlar ne kadar kırıcı ,eleştirel ve hadsiz.Baskasini eleştirerek kendini tatmin edecek Psikolojiye sahip.
Çözüm önerisi yerine konu sahibini acımasızca ve anlamadan dinlemeden elestirebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…