Boşanmak ve sabretmeye devam etmek arasında kaldım...

Aegeann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
9
0
86
Antalya
merhaba,
boşanmanın düşüncesinin aklımdan geçebileceğini iç düşünmemiştimm.. Fakat hayat insana herşeyi gösteriyor...
10 yıllık evliyim. evliliğimi kendi isteğim ile severek ve hatta kaçarak evlendim. ailem evliliğimi onaylamadı ve benimle 3 yıl kadar konuşmadı. sonra barıştım.
çocuk sahibi olmak tek hayalimdi. 4 kez düşük yaşadım. uzun ve zorlu uğraşlardan sonra Allah bağışlarsa 4 yaşında bir oğlum var.
eşimle sorunlarımız uzun zamandır vardı aslında fakat ben büyütmek istemedim ya da yüzleşmekten korktum. ama bu şekilde devam etmesi uzun konuşmalardan sonra bile düzelmemesi ve boşuına çabaladığını görmek beni yordu. evet yorgunum hayatan...
çok paramız olmadı kaçtığım için herşeyi eşimşle birlikte yaptım. ilk 1 yıl kayınvelidemle oturdum çok zorluydu ama dayandım. o zaman 18 yaşındaydım demekki kaldırabiliyormuşum.
eşimin babası rahatsızlandı. annesi ile ayrı yerlerde yaşıyorlar işinden dolayı.
kayınpederim yaklaşık 2 aydır kızının yanında tedavideydi. sigortası olmasına rağmen özele götürdüler ayaklarında damar tıkanıklığı var. tedavi çok masraflıydı. eşim iki aylık maaşını babasına gönderdi. ben de çalışıyorum benden istedi eşim bende yolladım zor durumda oldukları için.
ama artık dayanamıyordum.
kayınpederim tedavinin devamı için yanıma geldi. kayınvelidem gelmedi. kayınvalidem farklı bir ilde ve eşimi sürekli arayıp kendini acındırmaktan başka bişey bilmez.
eşimin son yaptığı benim için son damla oldu.
annesinin ev kirasını göndermek için kendi telefonunu satmış ve annesine yollamış. benim 2 aylık kiram elektriğim suyum dudruğu halde.
bunu kabul edemedim ama kayınpederim yeni geldiği için de konuşamadım eşimle.
ayrılmak istiyorum. çünkü konuşamıyoruz, anlaşamıyoruz, dertleşemiyoruz ve uzun zamandır cinsel hayatımız yok.
bu düşüncemi ona söylemek istediğim de otur konuşalım dediğimde kaçıyor adeta.
bir de bazen ortada hiç sorun yokmuş gibi davranması benim daha çok çileden çıkmama sebep oluyor.
sanırım herşeyi içimde yaşıyorum ama artık nefes alırken zorlanıyorum. ne yapacağımı bilemiyorum. kestiremiyorum.
yorumlarınızı bekliyorum ben mi çok büyütüyorum sizce? herşey normal de bana mı batıyor? anlayamıyorum artıkk
herkese şimdiden çok teşekkürler

Canım eşinle önce konuşmalısın kaçmasına izin verme.Ailesine yardım etmek istiyor durumları olmadığı için haklı olarak ama bunu sizin kendi elektrik faturanız vs dururken yapması yanlış.Eşin kaç kardeş başka yardım edicek kardeş akraba vs yok mu sizin de durumunuz belli..Eğer karşılıklı konuşup anlaşabilirseniz düzelmiyecek bir sorun yok....İkinizde çalışıyormuşsunuz maddi sorunları halledebilirsiniz zamanla ama tabi önce eşinin ailesi ile ilgili olan durumu halletmeniz lazım...Önce kendi ailesinin yani evinin ihtiyaçlarını karşılamalı eşin sonra anne ve babasına yardım etmeli diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
Canım eşinle önce konuşmalısın kaçmasına izin verme.Ailesine yardım etmek istiyor durumları olmadığı için haklı olarak ama bunu sizin kendi elektrik faturanız vs dururken yapması yanlış.Eşin kaç kardeş başka yardım edicek kardeş akraba vs yok mu sizin de durumunuz belli..Eğer karşılıklı konuşup anlaşabilirseniz düzelmiyecek bir sorun yok....İkinizde çalışıyormuşsunuz maddi sorunları halledebilirsiniz zamanla ama tabi önce eşinin ailesi ile ilgili olan durumu halletmeniz lazım...Önce kendi ailesinin yani evinin ihtiyaçlarını karşılamalı eşin sonra anne ve babasına yardım etmeli diye düşünüyorum...

Canım yorumun için çok teşekkürler. Eşim 5 kardeş aslında ama tek erkek. annesi çok fazla işliyor eşimi. Aslında daha önce defalarca konuştum. hep üste çıktı. sinirimi bozan da benim bir çocuğum var ve geleceğini düşünmek zorundayım. ama bu çocuk sadece benim değil aynı zamanda bir babası var ve o da en az benim kadar bunu düşünmeli. eşim benden habersiz de çok para gönderdi. ben lafını yapmadım bunun zaten. ama artık büyümekte olan bir oğlum var ve geleceğinden endişe duyuyorum.
zamanında çektim kabul ediyorum ve hep kabullendim şimdi bunu yapamıyorum. içimde sevgim bitti.
cinsellik 1,5 yıldır yok denecek kadar az ve ben daha 28 ayşındayım. üzülüyorum bu durumun içinde olmaktan ama artık kabullenmek istemiyorum.
fakat gel gelelim bunu ona karşı dile getiremiyorum.

dün sabah pazar olmasına rağmen kayınpederim erken kalktığı için 06:30 da kalktım kahvaltısını yaptırdım. bunları söylemek doğru değil belki ama ben bunları yaptığım için üzülmüyorum.
sonra ablama gittim 2 saat oturdum ve döndüm.
eşim ablama gittiğim için kızdı ve şimdi benimle konuşmuyor.
haklıyken haksız olmak bu mudur?

Esinin yerinde sen olsaydin ne yapardin? Yani senin baban rahatsizlanmis olsa tüm varini yogunu ortaya serip tedavi ettirmez miydin? Bence esin dogru olani yapiyor. Para varken herkes yardim eder asil mesele yokken de verebilmekte. Bu bana senin esinin ne kadar vicdan sahibi oldugunu gösteriyor. Ailesine bu derece iyi davranan biri ilerde senin yada oglunun basina bir sey geldiginde size de simsiki sarilir. Ayrica esin ailesine durumu el vermemesine ragmen destek oluyorsa oglunun gelecegi icin endiselenmene gerek yok cünkü hicbir iyilik bosa gitmez döner dolasir sahibini bulur. Bence böyle bir adami sakin elinden kacirma degerini bil.

Son düzenleme:
bence bu arkadaşın eşi sadece kendi çıkarları için yaşıyor yani bu hanımın ailesinden birine bişey olsa adamın umrumda olmaz zaten devir değişmiş kızların ailesi evlenince daha çok bakar oldu torununa kızının yuvasına gördüğüm kadarıyla herkes annesine yakın ev tutuyor yemegi orda yiyor torununa alışverişe annesine aldırtıyor bilmiyorum ama bence devir kötüye gidiyor :51: birazda eşleri rahatlığa alıştırmamak gerek rahata düştüğü an sıkıştıracaksın ki çabalaması gerektiğini bilecek yoksa kurtarması zor :52:

Esinin yerinde sen olsaydin ne yapardin? Yani senin baban rahatsizlanmis olsa tüm varini yogunu ortaya serip tedavi ettirmez miydin? Bence esin dogru olani yapiyor. Para varken herkes yardim eder asil mesele yokken de verebilmekte. Bu bana senin esinin ne kadar vicdan sahibi oldugunu gösteriyor. Ailesine bu derece iyi davranan biri ilerde senin yada oglunun basina bir sey geldiginde size de simsiki sarilir. Ayrica esin ailesine durumu el vermemesine ragmen destek oluyorsa oglunun gelecegi icin endiselenmene gerek yok cünkü hicbir iyilik bosa gitmez döner dolasir sahibini bulur. Bence böyle bir adami sakin elinden kacirma degerini bil.

bence bu arkadaşın eşi sadece kendi çıkarları için yaşıyor yani bu hanımın ailesinden birine bişey olsa adamın umrumda olmaz zaten devir değişmiş kızların ailesi evlenince daha çok bakar oldu torununa kızının yuvasına gördüğüm kadarıyla herkes annesine yakın ev tutuyor yemegi orda yiyor torununa alışverişe annesine aldırtıyor bilmiyorum ama bence devir kötüye gidiyor :51: birazda eşleri rahatlığa alıştırmamak gerek rahata düştüğü an sıkıştıracaksın ki çabalaması gerektiğini bilecek yoksa kurtarması zor :52:

Aflarına sığınarak, iki arkadaşın yorumları üzerinden gitmek istiyorum.
Öncelikle Elfidanın hakkı var. Bu devirde vicdanlı bir insan bulmak çok zorlaştı. Eğer eşiniz maddi sorunların ötesinde size ve ailenize de böyle iyi bakacak biri ise gerçekten yuvanızı dağıtmayın. Eşinizle konuşup orta bir yol bulun. Onu,kardeşlerinin de maddi manevi baba ile ilgilenmesi gerektiğine ve buna mecbur olduklarına ikna edin. Bir de siz onunla tartışmadan, gönlünü alarak bu konuları konuştunuz mu? Yoksa eşiniz babasının hastalığından ve maddi sorunlardan bunalmış ve gergin bir halde iken üzerine bir de siz mi gidiyorsunuz? Bunları da düşünmek gerek.

Umut iklimi de söylediklerinde yerden göğe kadar haklı. Devir erkek annelerinden oğullarını istemeye gitme devri. Biz kadınlar erkek olduk, evin içini de dışını da üstleniyoruz. Biz yetmiyormuşuz gibi anne babalarımız da olaya dahil. Erkekler kadınları kendilerine her koşulda bakan, nazlayan bir eş; ailesini de sıkışık vakitlerin maddi kaynak kasaları ve çocuk bakıcıları görmeye başladılar.

Eşinizi düşünün, ilişkinizi düşünün. Sizi sadece bu hastalık ve parasızlık da bunaltmış olabilir. Acele karar vermeyin derim ben.

Merhaba,
yorumun için çok teşekkürler.
Öncelikle ben eşim babasını tedavi ettirdiği için kızgın ve kırgın değilim. elimden geleni bende elbette yaparım. Ama durum biraz farklı. yani babasına para göndermesinin dışında benim borcum olduğu ve babasına para gönderdiği için sıkıştığımız halde annesini de bizden önce düşünmesi. annesi kızkardeşiyle birlikte yaşıyor ve kızkardeşi çalışıyor. onun kirası gecikmesin diye benim iki tane verilmemiş kiram dururken üstelik cebimde para olmadığı için telefonumu satıp anneme para yollamazdım.
bir evin içinde ne olursa olsun birlik bozulduğunda tekrar toplanmıyor..

Öncelikle Elfidanın hakkı var. Bu devirde vicdanlı bir insan bulmak çok zorlaştı. Eğer eşiniz maddi sorunların ötesinde size ve ailenize de böyle iyi bakacak biri ise gerçekten yuvanızı dağıtmayın. Eşinizle konuşup orta bir yol bulun. Onu,kardeşlerinin de maddi manevi baba ile ilgilenmesi gerektiğine ve buna mecbur olduklarına ikna edin. Bir de siz onunla tartışmadan, gönlünü alarak bu konuları konuştunuz mu? Yoksa eşiniz babasının hastalığından ve maddi sorunlardan bunalmış ve gergin bir halde iken üzerine bir de siz mi gidiyorsunuz? Bunları da düşünmek gerek.

Umut iklimi de söylediklerinde yerden göğe kadar haklı. Devir erkek annelerinden oğullarını istemeye gitme devri. Biz kadınlar erkek olduk, evin içini de dışını da üstleniyoruz. Biz yetmiyormuşuz gibi anne babalarımız da olaya dahil. Erkekler kadınları kendilerine her koşulda bakan, nazlayan bir eş; ailesini de sıkışık vakitlerin maddi kaynak kasaları ve çocuk bakıcıları görmeye başladılar.

Eşinizi düşünün, ilişkinizi düşünün. Sizi sadece bu hastalık ve parasızlık da bunaltmış olabilir. Acele karar vermeyin derim ben.

eşimle konuşmak istiyorum ama benden uzaklaşıyor. konuşamıyoruz anlaşamıyoruz diye kestirip atıyor. evet vicdanlıdır. ama bunu kullanıyorlar ve o bunu farketmiyor.
dün akşam konuşmak istediğimde yine aynı şeyleri söyledi. konuşamıyoruz anlaşamıyoruz dedi. bende böyle devam etmez maddi sorunların yanında bizim sorunlarımız var ve biz çözümlemek için konuşamıyoruz dedim.
o yine kaçtı. sinirlenerek ve kaldıramayacağımı düşünerek boşanalım o zaman dedim.
bunun üzerine annene git eve gelme dedi. anneme gittim ama yine dayanamadım eve gittim. aradım yüzyüze konuşmalıyız dedim. konuşacak bişey olmadığını söyledi.
eve gittim yemek hazırladım ama yanıma gelerek bana şirinlik yapmana gerek yok yaptığın yemek bizim içinse yapma dedi. yarın ilk işin mahkemeye gitmek olsun dedi.
dün gece annemdeydim. bu zamana kadar her tartışmamızda haklı da haksız da olsam hep ben gittim ortamı yumuşattım. yine öyle olacağını düşünüyor ama benim gücüm yok......

eşimle konuşmak istiyorum ama benden uzaklaşıyor. konuşamıyoruz anlaşamıyoruz diye kestirip atıyor. evet vicdanlıdır. ama bunu kullanıyorlar ve o bunu farketmiyor.
dün akşam konuşmak istediğimde yine aynı şeyleri söyledi. konuşamıyoruz anlaşamıyoruz dedi. bende böyle devam etmez maddi sorunların yanında bizim sorunlarımız var ve biz çözümlemek için konuşamıyoruz dedim.
o yine kaçtı. sinirlenerek ve kaldıramayacağımı düşünerek boşanalım o zaman dedim.
bunun üzerine annene git eve gelme dedi. anneme gittim ama yine dayanamadım eve gittim. aradım yüzyüze konuşmalıyız dedim. konuşacak bişey olmadığını söyledi.
eve gittim yemek hazırladım ama yanıma gelerek bana şirinlik yapmana gerek yok yaptığın yemek bizim içinse yapma dedi. yarın ilk işin mahkemeye gitmek olsun dedi.
dün gece annemdeydim. bu zamana kadar her tartışmamızda haklı da haksız da olsam hep ben gittim ortamı yumuşattım. yine öyle olacağını düşünüyor ama benim gücüm yok......

Gerçekten çok üzüldüm. =(((
Yine de hemen mahkemeye gitmeyin. Ama konuşmak için de gitmeyin. Biraz ikinizin de zamana ihtiyacı var gibi. Ya da böyle olmasını temenni ediyorum ben. =((( Biraz kendi ailenizle kalın, zaten her şey olacağına varıyor. Allah yardımcınız olsun demekten başka da bir şey gelmiyor elimizden sanırım.
Bu arada eşinizin ve sizin burcunuzu (yükselenleri de) merak ediyorum.

Gerçekten çok üzüldüm. =(((
Yine de hemen mahkemeye gitmeyin. Ama konuşmak için de gitmeyin. Biraz ikinizin de zamana ihtiyacı var gibi. Ya da böyle olmasını temenni ediyorum ben. =((( Biraz kendi ailenizle kalın, zaten her şey olacağına varıyor. Allah yardımcınız olsun demekten başka da bir şey gelmiyor elimizden sanırım.
Bu arada eşinizin ve sizin burcunuzu (yükselenleri de) merak ediyorum.

çok sağolun. hakkımda hep hayırlısını diledim Allah tan. hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. o söylediği için mahkemeye gitmicem tabii ki. şimdilik bekleyeceğim ama eşimi tanıyorum asla benimle konuşmayacak bişeyler düzelsin diye.
eşim yay burcu. ben de başak.

çok zor bir durum yaşadıkların gerçekten çok ağır allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun eşinin konuşmak istememesi sebebi bence herşeyin farkında olması ve korkuyor olması bence sevdiğinden o kelimeleri duymak istememesinden sabret biraz evlenirken iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta evet demiyormuyuz haklısın sonuna kadar yükün çok ağır bi süre uzaklaşsan ne bileyim aile bireylerinden birinde kalsan bi süre hani ilişkiye ara verilir ya evliliğe ara verseniz dinlesen kafanı özlesen özlersin bence

merhaba,
boşanmanın düşüncesinin aklımdan geçebileceğini iç düşünmemiştimm.. Fakat hayat insana herşeyi gösteriyor...
10 yıllık evliyim. Evliliğimi kendi isteğim ile severek ve hatta kaçarak evlendim. Ailem evliliğimi onaylamadı ve benimle 3 yıl kadar konuşmadı. Sonra barıştım.
çocuk sahibi olmak tek hayalimdi. 4 kez düşük yaşadım. Uzun ve zorlu uğraşlardan sonra allah bağışlarsa 4 yaşında bir oğlum var.
Eşimle sorunlarımız uzun zamandır vardı aslında fakat ben büyütmek istemedim ya da yüzleşmekten korktum. Ama bu şekilde devam etmesi uzun konuşmalardan sonra bile düzelmemesi ve boşuına çabaladığını görmek beni yordu. Evet yorgunum hayatan...
çok paramız olmadı kaçtığım için herşeyi eşimşle birlikte yaptım. Ilk 1 yıl kayınvelidemle oturdum çok zorluydu ama dayandım. O zaman 18 yaşındaydım demekki kaldırabiliyormuşum.
Eşimin babası rahatsızlandı. Annesi ile ayrı yerlerde yaşıyorlar işinden dolayı.
Kayınpederim yaklaşık 2 aydır kızının yanında tedavideydi. Sigortası olmasına rağmen özele götürdüler ayaklarında damar tıkanıklığı var. Tedavi çok masraflıydı. Eşim iki aylık maaşını babasına gönderdi. Ben de çalışıyorum benden istedi eşim bende yolladım zor durumda oldukları için.
Ama artık dayanamıyordum.
Kayınpederim tedavinin devamı için yanıma geldi. Kayınvelidem gelmedi. Kayınvalidem farklı bir ilde ve eşimi sürekli arayıp kendini acındırmaktan başka bişey bilmez.
Eşimin son yaptığı benim için son damla oldu.
Annesinin ev kirasını göndermek için kendi telefonunu satmış ve annesine yollamış. Benim 2 aylık kiram elektriğim suyum dudruğu halde.
Bunu kabul edemedim ama kayınpederim yeni geldiği için de konuşamadım eşimle.
Ayrılmak istiyorum. çünkü konuşamıyoruz, anlaşamıyoruz, dertleşemiyoruz ve uzun zamandır cinsel hayatımız yok.
Bu düşüncemi ona söylemek istediğim de otur konuşalım dediğimde kaçıyor adeta.
Bir de bazen ortada hiç sorun yokmuş gibi davranması benim daha çok çileden çıkmama sebep oluyor.
Sanırım herşeyi içimde yaşıyorum ama artık nefes alırken zorlanıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Kestiremiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum ben mi çok büyütüyorum sizce? Herşey normal de bana mı batıyor? Anlayamıyorum artıkk
herkese şimdiden çok teşekkürler
canım yapma etme çok küçük problemler bu anlattıkların. Insanlar nelerle uğraşşıyor ne imtihanlar atlatıyorlar. Sen ne kadar büyütmüşsün ki bunlar emin ol kısa süreli sıkıntılar. Sabretmelisin kesinlikle. Boşanırsan hem allah sorar hem vicdanın hiç rahat etmez yazık değil mi o bitanecik yavrucuğa. Sen babalı büyüdün ama o çocuk babasız büyüyecek belki polisler götürecekler elinden tututp senin yanından alacaklar abaya babadan alacaklar sana getirecekler.zulme uğrayan iinsanlar bile evlatlarını düşünüp boşanmıyor. Senin kocan anlattığın kadar yani tam aile babası. Yapmayın bu tarz şeyler için yuva yıkılmaz. Hem şöyle düşün aileye önem veriyorki annesini es geçemiyor sizi de es geçemeyecek anlamına gelir bu. Banane diyemez hiç bir zaman. Hep bir sorumluluğu olduğunu bilir.

Back
X