Boşanmak ve toplum

Umarım...

Çok güzel yapmışsınız. Her şey gerektikçe alınır yenilenir. Pırıl pırıl yeni enerjilerle yeniden kurulur eşya da hayat ta. Dediğim gibi kestirdiğiniz saça üzülenleri takıyor musunuz kafanıza? Oranızdaki buranızdaki zara filan anlam yükleyenleri de takmayın, hatta bunu hatırlayıp odanıza kaçıp gülün onlara . Ruhunuzdaki yaralarıysa iyileştirecek sadece sizsiniz. Korkmayın o yaralardan, her gün biraz iyileşecekler ve birgün bakacaksınız ki sapadağlamsınız. Şöyle geçin aynanın karşısına. O güzel kadına diyin ki bu hayatın başrolü benim. Diğerleri etrafımda koşturan ve konuşup duran figüranlar. Onları duymuyorum ve kendime mutlu, özgür, harika bir hayatın kapılarını açıyorum diyin. Her şey gün gün güzelleşecek göreceksiniz.

Ben boyle seyler yasamadim. Kimse de ah vah bosandi ne olacak simdi demedi. Aksine kurtuldun dediler. H
Cogu kadinimiz toplum baskisindan bosanmak istemedigini soyluyor. Ben hic hissetmedim boyle birsey.

Çok iyi geldiniz bana. Gerçekten teşekkür ederim.

Ben boyle seyler yasamadim. Kimse de ah vah bosandi ne olacak simdi demedi. Aksine kurtuldun dediler. H
Cogu kadinimiz toplum baskisindan bosanmak istemedigini soyluyor. Ben hic hissetmedim boyle birsey.
Ben kurtuldum diye kendim söylüyorum. Onlar yuva kolay kurulmuyor üzülüyoruz diye beni aşağı çekiyorlar. Ortada yuva yoktu, bir cehennem ve zebanilerle ben vardım. Göremiyorlar.

Ben kurtuldum diye kendim söylüyorum. Onlar yuva kolay kurulmuyor üzülüyoruz diye beni aşağı çekiyorlar. Ortada yuva yoktu, bir cehennem ve zebanilerle ben vardım. Göremiyorlar.
Yuva kolay kuruluyor aslinda. Gidiyorsun iki imza atiyorsun bitiyor. Tam tersi bosanma kolay olmuyor. Anlasmali bosanmadan bahsetmiyorum da, bosanmak icin senelerce bekliyorsun, ispat etmeler, taniklar, dilekceler, deliller, avukatlar... oysa yuva kurarken iki sahit iki imza bitti.
Bosanmayi bu kadar dramatize edenlere bakma sen. Onlari dinleme. Konustuklarinda yanlarinda durma. Zihniyetlerini degistirmeye calisma. Bosanma bir bitis degil, yeni bir baslangic. Olmuyorsa zorlamanin anlami yok. Yuva zor kuruluyor diye yuva olmayan o catida senelerce yuva olmayi beklemenin de anlami yok. Adam adam olsaydi da bu hale getirmeseydi...

Bende boşandım neler yaşadım herkes biliyor o yüzden çok şükür utanılacak bir şeyim yok toplum ben acı çekerken ağlarken üzülürken yanımdamiydı kim ne derse desin diyen kendine der

Senin kadar cesaretli ve kendi sesine kulak veren biri olmak istiyorum keşke keşke bande bırakabilsem sen gibi

Böyle insanlar her zaman var ve olacaktır. Verdiğiniz cevaplardan sizin ayakları yere basan güçlü biri olduğunuz anlaşılıyor. Sizin pozitif enerjiniz onların negatif enerjisini sollar geçer.

Çünkü onlar kurbanlar hayatlarını feda ediyorlar, sende onların gözünde kurbansın ve hayatını feda etmeni bekliyorlar.
Kurban olmanın gereklilik olduğuna kendisini inandıramamış bir insan o hayatı yaşayamaz.
Hayata devam edebilmek için fikirlerini de hayatları gibi kurban ediyorlar.
İçten içte senin gibi olup boşanıp özgür olmak istiyorlar ama olamıyorlar.
Senin özgürlüğünde tam anlamıyla onlara batıyor.
Bütün mesele bu...
Geleceğine bak, mutlu ol.
Onların laflarına değil onlar adına üzül en fazla ki bence bir gram üzüntünü, empatini hak etmiyorlar...

Çok doğru. Davam da çekişmeli. Ara sıra durduk yere bizi çok yordun diyorlar. Yahu boşanan, iftiralara maruz kalan, binbir çeşit hakaret ve laf duyan benim. Bunlar yetmiyormuş gibi çevre etkenleri ayrı mesele zaten. Tamam üzülüyorlardır anlıyorum ama benimle empati kuran yok sanki. Kendimi acilen okul bitse de alıp başımı gitsem derken buluyorum hep. İnsan aile evinde de böyle olacaksa niye aile var ki.

Bende boşandım neler yaşadım herkes biliyor o yüzden çok şükür utanılacak bir şeyim yok toplum ben acı çekerken ağlarken üzülürken yanımdamiydı kim ne derse desin diyen kendine der
Ben o boşanma kararını, anası babası her hafta en az 2 kere evimi gece saat 3lerde basıp benim üzerime yürürken, oğulları doğum videolarına mastürbasyon yaparken, bana hakaret ederlerken, eşyalarımı kırarlarken, bana iftira atarlarken verdim. Hiç pişman değilim. Keşke daha erken boşasaydım mezhebi geniş oğlunu.

Senin kadar cesaretli ve kendi sesine kulak veren biri olmak istiyorum keşke keşke bande bırakabilsem sen gibi
Keşke demeyip, bir yol arayın. Gözü karartmaya bakıyor. Tabi benim çocuk falan yok, en kötü kadın sığınma evine giderim yine de bu cehennemde kalmak istemem diyerek çıktım o evden.

Böyle insanlar her zaman var ve olacaktır. Verdiğiniz cevaplardan sizin ayakları yere basan güçlü biri olduğunuz anlaşılıyor. Sizin pozitif enerjiniz onların negatif enerjisini sollar geçer.
Hiç hayallerimden yapmak istediklerimden bahsetmiyorum. Umarım cidden geçer.

Boşanma aşamasındaki bir kadın olarak boşanma netleşmeden kimseye söylememe kararı aldım arkadaş çevrem hariç onlar zaten benim gibi düşünen aydın insanlar üstüne keske daha önce bitseydi diyen insanlar :) ama akraba çevresine söylemek su süreçte yıpratacaktı biliyorum o yüzden söylememe kararı verdik ailemle birlikte bitince öğrenecekler ben de cekismeli açtım davayı çocuğum da var üstelik es kişisi bir nebze daha yaklaştı anlaşmalıya bakalım bekleyip göreceğiz . Kimse bizim o evde neler çektiğimizi bilmiyor en fazla 5 dk konuşacaklar hakkımızda o yüzden hayat onların çenesine düşmemek icin o adamla aynı evi yasamayı tercih edecek kadar kötü degil yeniden doğacağız Bu arada yorumlarınızda okudum doğum videosuna mastürbasyon yapmak nasıl bir sapıklık midem bulandı igrenc herif

Bu akrabamın değil de diğerlerinin lafından sözünden anlıyorum benim özgürlüğümün battığını cidden. Çoğu zaman, biz neler çektik, boşa yaşamışız bilmem ne gibi gibi. Empati yapmıyorum açıkçası. Benimle kimse empati yapmadı zamanında, hep bir ağızdan sabret yuva kolay kurulmuyor diyerek travmalarımın derinleşmesine sebep oldular sadece.

Son düzenleme:
Keşke şu an okuduğum işim elimde olsaydı kimseye söylemeden ayırırdım evimi, ben de rahat kafayla boşanırdım diyorum ama karşı tarafın çingene ailesi her fırsatta benim çeşitli akrabalarımı arayıp kendilerini aklamak için telefon ettiklerinden yine öğrenirlerdi sanırım. Ama yine de bir nebze daha kafam rahat olurdu gibi. Neyse artık kısmet değilmiş bana.
Onun daha ne iğrençlikleri ne mezhebi genişlikleri var da burada yazmadım. Başka konumda satır satır yazdım, olur da böyle biriyle tanışırsa kadınlar sakın inammasınlar diye.

Ekonomik özgürlük gerçekten çok önemli su süreçte ben belki de o yüzden kolay atlatıyorumdur ama yine de duygusal olarak çökerten bir süreç. İsinizi elinize en yakın zamanda alırsınız insallah canı gönülden isterim böyle sıkıntılar yaşayan bizlere hayat güzel yönünü gösterir umarım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…