• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak veya boşanmamak...acil yardım

senbensema

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
628
-13
48
Ankara
kızlar selam,çok uzun zamandır forumdan uzaktayım. şu an ağlıyorum, çaresiz hissediyorum ve sizden başka kimse yok konuşabileceğim. kısaca anlatayım zamanım az; eşim yaklaşık 1 sene önce burdaki işinden istifa edip ailesinin yaşadığı şehre abisiyle çalışmaya gitti. ben gönülsüzdüm, bana gel diyor hep ama ben gitmiyorum. burda kurulu düzenim var, işim var, evim var ve en önemlisi ailesiyle anlaşamıyorum artı eşim tutarsız ve ailesiyle denge sağlayamıyor. özetle ben gitmiyorum o gelmiyor. 3,5 yaşında evladımız var. annem benle kalıyor. benim işim ve maaşım iyi çok şükür. eşimle cinsel açıdan çok soğudum 2 sene oldu başka sebeplerden. şu an sevgimin bittiğini hissediyorum(uzun zamandır). eşim sevdiğini iddia ediyor ama sözde! icraatte hiçbir şey yok. onun facede bazı konuşmalarına şahit oldum, hiç hoş değil, basit şeylerdi. ben de o da çok yalnız hissediyoruz, dün konuştuk. ya düzeltelim ya boşanalım dedim. boşanalım dedi. ne yapmalıyım??? karar veremiyorum, boşanmaya cesaret edemiyorum. bana akıl verin.
bu arada babam hayatta değil, annem zor bir kadın. eşim burdan gitmeden önce de aramız çok iyi değildi. bi dönem ayrı şehirlerde kaldık tayin nedeniyle, kızım babasını 2 veya 3 haftada bir görüyor, alıştı bu duruma. ben çokk yalnız ve sevgiye şefkate ihtiyacım olduğunu hissediyorum, eşim bunları vermiyor. ne olur fikir verin... diğer konularıma bakabilirsiniz çok eskiden açılmış...

kızlar selam,çok uzun zamandır forumdan uzaktayım. şu an ağlıyorum, çaresiz hissediyorum ve sizden başka kimse yok konuşabileceğim. kısaca anlatayım zamanım az; eşim yaklaşık 1 sene önce burdaki işinden istifa edip ailesinin yaşadığı şehre abisiyle çalışmaya gitti. ben gönülsüzdüm, bana gel diyor hep ama ben gitmiyorum. burda kurulu düzenim var, işim var, evim var ve en önemlisi ailesiyle anlaşamıyorum artı eşim tutarsız ve ailesiyle denge sağlayamıyor. özetle ben gitmiyorum o gelmiyor. 3,5 yaşında evladımız var. annem benle kalıyor. benim işim ve maaşım iyi çok şükür. eşimle cinsel açıdan çok soğudum 2 sene oldu başka sebeplerden. şu an sevgimin bittiğini hissediyorum(uzun zamandır). eşim sevdiğini iddia ediyor ama sözde! icraatte hiçbir şey yok. onun facede bazı konuşmalarına şahit oldum, hiç hoş değil, basit şeylerdi. ben de o da çok yalnız hissediyoruz, dün konuştuk. ya düzeltelim ya boşanalım dedim. boşanalım dedi. ne yapmalıyım??? karar veremiyorum, boşanmaya cesaret edemiyorum. bana akıl verin.
bu arada babam hayatta değil, annem zor bir kadın. eşim burdan gitmeden önce de aramız çok iyi değildi. bi dönem ayrı şehirlerde kaldık tayin nedeniyle, kızım babasını 2 veya 3 haftada bir görüyor, alıştı bu duruma. ben çokk yalnız ve sevgiye şefkate ihtiyacım olduğunu hissediyorum, eşim bunları vermiyor. ne olur fikir verin... diğer konularıma bakabilirsiniz çok eskiden açılmış...

evliliği bu şekilde yürütmek mümkün değil zaten
belirli ve geçici bir süre değil anlaşılan
yani sürekli bu şekilde uzun ayrılıklar yaşayacaksınız
bişekdilde kızın bile bu duruma alıştı ise
sende alışmışsındır
ayrıca sen soğuduğunu ve sevginin bittiğini düşünüyorsun
boşanmanın en zor tarafı
alışılan düzendeki değişkliktir
senin düzeninde de bir değişklik olmayacak
bu kararı vermek senin için çok ta zor olmamalı

canım benim evlenirken ne kadar mutlu oluyorsak ayrılırken de bir o kadar mutsuzluk oluyoruz. ama böyle ayrı gayrı devam etmez :( ya ortak bir yol bulup bir araya gelmelisiniz ya da :50:

neden bilmem ama çok korkuyorum boşanmaktan. evliliğimizin son 3 senesinde toplam 8-9 ay bir aradaydık zaten, bıktım bu durumdan. kadın mıyım, erkek miyim, anne miyim, baba mı!!! yoruldum. bir de facede yadıklarını görünce beynime kan sıçradı. az önce mesaj attım, gözün gönlün başkasına kaydı mı, allah için doğru söyle yazdım. kaymadı yazmış, yalan söylüyor bi de utanmadan...

boşanın demek bize düşmez ,yaşadıklarınız biz bilemeyiz ,bir sürü konunuz var okuyamadım ama sanırım eşinizin ailesi peşinizi bırakmıyor ,eşiniz de onların sözüen uyup başka şehre taşınmış orda yaşıyor ..
bu çok ama çok ters bir durum gerçekten .işi iyi olmasa da bir insan evladını ve eşini yıllarca bırakıp nasıl başka şehre taşınır ,hem de ailesi istiyor diye.
madem evliliğin sorumluluğunu alamayacak o zaman evlenmeseymiş ,ayrıca bir evladı var ,ne kadar kızınız alışsa da yokluğuna size öyle geliyordur ,o çocuk zamanla daha fazla eksiklik hissedecek.
eşiniz hadi sizi düşünmedi diyelim evladınıda mı düşünmedi ,çok acımasızca bir yaklaşım bu .
bir baba nasıl evladını bırakır gider ,madem işini beğenmiyor ,işinin parası az ek işe girsin başka işler bulmaya çalışsın ,ya da sizin yaşadığınız şehirde başka bir iş bulana kadar annesinin yanında kalsaydı da sonra geri dönseydi bari..
böyle evlilik mi olur uzaktan uzağa ,çocuk oyuncağı mı bu yaaa.
böyle insanalr hiç evlenmemeli ,çocuk yap bırak git başka yere ,annenizin yanında olması önemli değilki ,sizin bir kocanız var ,siz kocanızla evlisiniz ,annenizle değil .
kocanız size kocalık yapamadıktan ,evliliğin sorumluluğunu alamayıp ,evladınızı yapayalnız bıraktıktan sonra ne manası var o evliliğin ,ne manası var babalığın..
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.Hakkınızda hayırlısı olsun inş.

boşanın demek bize düşmez ,yaşadıklarınız biz bilemeyiz ,bir sürü konunuz var okuyamadım ama sanırım eşinizin ailesi peşinizi bırakmıyor ,eşiniz de onların sözüen uyup başka şehre taşınmış orda yaşıyor ..
bu çok ama çok ters bir durum gerçekten .işi iyi olmasa da bir insan evladını ve eşini yıllarca bırakıp nasıl başka şehre taşınır ,hem de ailesi istiyor diye.
madem evliliğin sorumluluğunu alamayacak o zaman evlenmeseymiş ,ayrıca bir evladı var ,ne kadar kızınız alışsa da yokluğuna size öyle geliyordur ,o çocuk zamanla daha fazla eksiklik hissedecek.
eşiniz hadi sizi düşünmedi diyelim evladınıda mı düşünmedi ,çok acımasızca bir yaklaşım bu .
bir baba nasıl evladını bırakır gider ,madem işini beğenmiyor ,işinin parası az ek işe girsin başka işler bulmaya çalışsın ,ya da sizin yaşadığınız şehirde başka bir iş bulana kadar annesinin yanında kalsaydı da sonra geri dönseydi bari..
böyle evlilik mi olur uzaktan uzağa ,çocuk oyuncağı mı bu yaaa.
böyle insanalr hiç evlenmemeli ,çocuk yap bırak git başka yere ,annenizin yanında olması önemli değilki ,sizin bir kocanız var ,siz kocanızla evlisiniz ,annenizle değil .
kocanız size kocalık yapamadıktan ,evliliğin sorumluluğunu alamayıp ,evladınızı yapayalnız bıraktıktan sonra ne manası var o evliliğin ,ne manası var babalığın..
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.Hakkınızda hayırlısı olsun inş.

teşekkür ederim,şimdi mesaj atmış eşim eski neşeli haline dön. çocuğa yazık, boşanmayalım diye. kararsız bi adam ve benden 2 sene istiyor. sonra başka şehirde yaşarız diyor.

Her ne olursa olsun bi koca bi baba mecbur olmadıkça (maddiyat ve iş açısından) başka bi şehre gitmesinin hiç bi mantıgı yok.Evinde kalarak başka bi işte bakabilirdi o kolayı seçmiş bence,nasıl olsa sen herşeyle başa çıkabilirsin diye bilio çünkü.Aranız sogumuş,cinsellik yok,hep uzakta,sevgisizlik,ilgisizlik,yanlızlık..senin için zor.Zaten düzenin var belliki ona ihtiyacında yok e kızında alışmış,bence korkma iyi düşün karar ver.Herkez mutlu olmayi hakkeder,böle bi evlilik ilerledikce seni yorar sadece psikolojini bozar zamanla düşünmekten.Hayırlısı olsun canım üzülme hiç çoktan bitmiş zaten ilişkiniz iteklemekle nekadar daha sürdürebiliceksin..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

neden bilmem ama çok korkuyorum boşanmaktan. evliliğimizin son 3 senesinde toplam 8-9 ay bir aradaydık zaten, bıktım bu durumdan. kadın mıyım, erkek miyim, anne miyim, baba mı!!! yoruldum. bir de facede yadıklarını görünce beynime kan sıçradı. az önce mesaj attım, gözün gönlün başkasına kaydı mı, allah için doğru söyle yazdım. kaymadı yazmış, yalan söylüyor bi de utanmadan...

boşanmaktan korkmuyoruz aslında. kurulu düzenimizin bozulmasından korkuyoruz. senin düzenin büyük ölçü de bozulmayacak - bir nebze de olsa şanslısın.

hem boşanmaktan neden korkasın ki? evi çekip çeviren sen, çocukla maddi manevi ilgilenen sen. ha yanında olsa iş bulamasa tamam ama adam bırakıp gitmiş. çalışmak isteyen her yerde iş bulur. bugün olmasa yarın bulur ama koca gibi evinde olur. dimdik durur.

toplum etkisi de var aslında. şimdi herkes soracak, yorum yapacak... bu düşüncelerde bizi bastırabiliyor :(

boşanmaktan korkmuyoruz aslında. kurulu düzenimizin bozulmasından korkuyoruz. senin düzenin büyük ölçü de bozulmayacak - bir nebze de olsa şanslısın.

hem boşanmaktan neden korkasın ki? evi çekip çeviren sen, çocukla maddi manevi ilgilenen sen. ha yanında olsa iş bulamasa tamam ama adam bırakıp gitmiş. çalışmak isteyen her yerde iş bulur. bugün olmasa yarın bulur ama koca gibi evinde olur. dimdik durur.

toplum etkisi de var aslında. şimdi herkes soracak, yorum yapacak... bu düşüncelerde bizi bastırabiliyor :(

çok haklısın arkadaşım. kararsızlık çok daha zor. ve bir araya gelememek...

allah sabır versın arkadaşım uzun zamandır ayrı yaşaman sabırlı oldugunu ve elınden geldıgını yaptıgını gosterıyor
bende senınle aynı durumdayım hemde tam tamına aynı 28 aylık bır oglum var esım cekıp gıdelı 6 ay oldu
benı yanına cagırıyor,onay vermedıgım halde aılesının dıbıne gıttı.Hemde aılesıyle neler yasadıktan hemen sonra...
Umrum degılsın ıster gelırsın ıster gelmessın dıyerek gıttıgı sehırde 6 aydır orda 3 ay oldu boşanma davası acalı.
Sabredemedım hıcbır anne ve evlat esın aılesınden sonra gelmemelı.Bu kaldırılcak bır durum degıl bıde aıle kufurbaz,agza alınmayacak seylerı hıcbısı yapmadıgım halde bana soyledıler ve eşimde bunları soyletecek adamsa,cocugumu bıle kacırmaya cesaret edıp benı ıkna cabalarına gırdıyse,guvenı bıtırdıyse pesınden hıc gıdılmıyor.Benım aılemın evınde aılesı,esım bana bunları yasattı kendı aılesının dıbınde nelerı yaptırır bılemıyorum yalvardım donsun dıye ama yok kafaya koymus ve gıttı .....bosanmıycam sevıyorum dıye dırenıyo ama aynı dedıgın gıbı lafta ıcraat yok bıseyde yapmıyo oturdugu yerden evlılıgını kurtarıyo aklınca....annem babam hayatta sukur yanımdalar allah bın kere razı olsun arkamdalar yoksa hersey cok zor olurdu...
fikrimi söyleyip etkılemek ıstemem esinde o isigı goruyosan bekle ama gıden hep kadından gidiyor tek basına hayata tutunmak cok zor esın varken yok olması ınsana dahada dokunuyo hıc olmasın daha ıı dedırtıyo... hele cocuklar bı gel bı gıt gorunce bılıncaltlarına kazınıyo çok etkılenıyolar ....ve herseyı farkedıyorlar...

Son düzenleme:
eşi yurt dışında çalışan , tayin durumları olmadığı iiçin ayrı ayrı şehirlerde yaşamak zorunda kalan bir sürü çift var.bu durumda onlarında boşanması lazım...eğer bulunduğunuz yerde iş bulamayıp abisiinin yanında bulduysa ekmeğinin peşin de derim adam. bana kalırsa mesafelerden ziyade duygasal anlamda eksilere düşmüşsünüz....çocuğunuzda var arada...ciddi sıkıntılar yoksa ii düşünün derim ben

Son düzenleme:
çok haklısın arkadaşım. kararsızlık çok daha zor. ve bir araya gelememek...

en kötüsü kararsızlık zaten. insan ne yapacağını bilemeden zaman / yıllar geçiyor. bak o başka şehre gideli ne kadar zaman geçmiş.

eşiniz sizin olduğunuz şehre gelmeyi kesin bir dille mi reddediyor?

bir şekilde onu ikna edemez misiniz?

Eşinize ya düzeltelim ya boşanalım demişsiniz..
O da boşanalım demiş..
Kılını kıpırdatmayan bir adam için mücadele edecekseniz eğer boşanmak istemezseniz.

Eşiniz bir babanın bir eşin yapmaması gereken ne varsa yapmış asla onu savunmuyorum sonuna kadar haklısınız ama benim gönlüm affedilemeyecek hatalar olmadıkça çocuğun olduğu yuvaların yıkılmamasından yana..

muhtemelen eşiniz bundan sonra da istediğiniz gibi biri olamayacak ama size ikinci mesajında boşanmayalım demiş, eski neşeli haline döne dedmiş belli ki o da birşeyleri düzeltmek istiyor. çok haklısınız tüm sorumluluğu size atmış, üstüne neşeli olmanızı bekliyor ama annelik işte fadakarlık istiyor. senin imtihanın ağırmış ama eğer eşiniz de biraz olsun bu yuvayı kurtarma emaresi varsa kızınızı babasız bırakmayın. Bunları babasız büyümüş biri olarak yazıyorum eşinize son bir kez yaklaşın bi şans verin, umarım ailenizle mutlu olursunuz...

sizin eşinizle aranızdaki uzaklık sevginizi eksiltmiş gibi görünüyor belkide karşılıklı oturup konuşsanız bir süre birlikte güzel bir zaman geçirseniz en azından çocuğunuz için bir kere daha evliliğinize şans verseniz herşey düzelir gibi geliyor bana..

sonuçta eşinizde boşanma taraftarı değil sizde karar veremiyorsunuz... boşanmaya kesin karar veren birisi emin ol direk uygulamaya geçer.. kendinize ve eşinize en önemlisi yavrunuza bir şans daha verin ...

Valla arkadaşım eski mesajlarına baktım da eşinle zaten sürekli sorun yaşıyormuşsun. Bu yeni birşey değilmiş ki. Ama sana sabretmeni tavsiye ederim yinede. Biraz daha sabır sonradan keşkelerin olmasın diye. Bir arkadaş daha yazmış, eşi yurtdışında olup da yıllarca ayrı yaşayan, bir türlü biraraya gelemeyen biri başka diğer başka şehirde mecburen yaşamak zorunda olan çiftlerde var.Bu başlı başına boşanma sebebi değil elbette. Ama arada sanırım daha başka şeyler de var. karar senin ama tavsiyem az daha sabır.

Çocuk olsa hemen boşan derdim ama bir de arada bir yavru var.
Gerçi o da babasının yokluğuna alışmış görünüyor, pek farkında olmayacak gibi. Evi geçindiren de sensin, daha ne?
Ayrıca ilk mesajında " ya düzeltelim ya boşanalım deyince sen eşinin cevabı "boşanalım " olmuş.
Şimdi de "eski neşeli haline geri dön bana 2 sene ver" diyor.
Aranızda birşeyler bitti ise eskisi gibi olur mu bilmem..
Bence bi liste yap, eşinle olan hayatın getirileri ve eşin olmadan devam edeceğin hayatın getirileri.
Genç bir kadınsın, yeniden sevmek sevilmek hakkın, ona göre düşün, kararı verecek olan yine sensin..

eşi yurt dışında çalışan , tayin durumları olmadığı iiçin ayrı ayrı şehirlerde yaşamak zorunda kalan bir sürü çift var.bu durumda onlarında boşanması lazım...eğer bulunduğunuz yerde iş bulamayıp abisiinin yanında bulduysa ekmeğinin peşin de derim adam. bana kalırsa mesafelerden ziyade duygasal anlamda eksilere düşmüşsünüz....çocuğunuzda var arada...ciddi sıkıntılar yoksa ii düşünün derim ben

canım, bizimki öyle değil. eşim istediği yerde iş bulabilirdi ama ailesi onların yanında olmasını istedi ve eşim de özelde sermayem yok, başkasıyla çalışamam diye bunu yaptı. bizim sorunlarımız biraz daha gerilere dayanıyor, yani ilişkimiz mükemmelden bırakıp gitmedi. zaten kötüydü biçok şey. durumlar böyle yani :2:

Valla arkadaşım eski mesajlarına baktım da eşinle zaten sürekli sorun yaşıyormuşsun. Bu yeni birşey değilmiş ki. Ama sana sabretmeni tavsiye ederim yinede. Biraz daha sabır sonradan keşkelerin olmasın diye. Bir arkadaş daha yazmış, eşi yurtdışında olup da yıllarca ayrı yaşayan, bir türlü biraraya gelemeyen biri başka diğer başka şehirde mecburen yaşamak zorunda olan çiftlerde var.Bu başlı başına boşanma sebebi değil elbette. Ama arada sanırım daha başka şeyler de var. karar senin ama tavsiyem az daha sabır.

canım çok saol. çok zor bir durum ama sanırım sabredeceğim. allah büyük... inşallah hakkımızda hayırlısı olur

Back
X