• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak ya da boşanmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kalibrasyon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
36
25
88
35
Herkese merhaba
4 yıllık evliyim 3 yaşında bir kızım var. Eşimle aramızdaki on kavgadan dokuzu ailesi yüzünden. Çok fazla iç işimize karışan bir kayınvalide ve annesine her şeyimizi anlatan, hiç özelimizi bırakmayan bir eşim var, maalesef. Buraya yazılacak çok şey var ama kısaca mevzu bu şekilde. Ve bizim kavgalarımız birbirinizin boynuna yapışacak seviyede. Haklı haksız gözetmeden her zaman özür dileyen alttan alan hep benim. Ortada yavru var diye. Eşim aşırı inattır, ben adım atmasam aynı evin içinde aylarca konuşmaz hatta evi terkedip on gün gelmemişliği de var. Çok fazla ağır laflar konuşup çok büyük kavgalar geçti aramızdan. Aile terapisi fln işe yaramadı.
Şimdi size sorum şu: ben ne kadar yapıcı oluşumda o kadar değersiz oldum(it gibi geldin ayağıma dedi) çok fazla şeyler oldu tahammül edemeyeceğim.
Şu an ev araba iki kredimiz var ve iki yıl kaldı borcun bitmesine .
Eğer boşanmaya kalkarsam bu borç meselesi mal paylaşımı nasıl olur? Bir de kızım kardeşsiz kalacak bi çocuk daha bu anlaşmazlığın içinde çok mantıksız ama ileriyi düşündüğüm zaman yanına bir kardeşi kalsın biz ayrılıp yaşlanıp gideceğiz, şey düşünüyorum bilmiyorum doğru düşünce mi?
Yaşamalılarmış düşününce kesinlikle boşanmak istiyorum ve daha yaşayacaklarım da önümde. Ama çocuğumu ve onun geleceğini düşündükçe de sabredeyim diyorum ama çok zor. Bu arada memurum.
Fikrinize ihtiyacım var🙏

Herkese merhaba
4 yıllık evliyim 3 yaşında bir kızım var. Eşimle aramızdaki on kavgadan dokuzu ailesi yüzünden. Çok fazla iç işimize karışan bir kayınvalide ve annesine her şeyimizi anlatan, hiç özelimizi bırakmayan bir eşim var, maalesef. Buraya yazılacak çok şey var ama kısaca mevzu bu şekilde. Ve bizim kavgalarımız birbirinizin boynuna yapışacak seviyede. Haklı haksız gözetmeden her zaman özür dileyen alttan alan hep benim. Ortada yavru var diye. Eşim aşırı inattır, ben adım atmasam aynı evin içinde aylarca konuşmaz hatta evi terkedip on gün gelmemişliği de var. Çok fazla ağır laflar konuşup çok büyük kavgalar geçti aramızdan. Aile terapisi fln işe yaramadı.
Şimdi size sorum şu: ben ne kadar yapıcı oluşumda o kadar değersiz oldum(it gibi geldin ayağıma dedi) çok fazla şeyler oldu tahammül edemeyeceğim.
Eğer boşanmaya kalkarsam bu borç meselesi mal paylaşımı nasıl olur? Bir de kızım kardeşsiz kalacak bi çocuk daha bu anlaşmazlığın içinde çok mantıksız ama ileriyi düşündüğüm zaman yanına bir kardeşi kalsın biz ayrılıp yaşlanıp gideceğiz, şey düşünüyorum bilmiyorum doğru düşünce mi?
Yaşamalılarmış düşününce kesinlikle boşanmak istiyorum ve daha yaşayacaklarım da önümde. Ama çocuğumu ve onun geleceğini düşündükçe de sabredeyim diyorum ama çok zor. Bu arada memurum.
Fikrinize ihtiyacım var🙏
İnsan karnını doyurabiliyor ama ruhunu ancak huzur,sevgi güzel bir aile ortamında doyurabiliyor .
Anne baba olarak o çocuğa verdiğiniz neler var hiç bahsetmemişsiniz,birde kardeşi olsun diyorsunuz ama nasıl ?

Hamile kalıp sonra adamı şutlayabilirsiniz. Mal paylaşımı kısmını bilemiyorum ama kardeş endişenize tek çözüm bu. Sonra da yaşasın anasıyla mutlu mesut.

Not: hissediyorum kk kadınları beni eksilemeye geliyor :halay:
Fizyolojik baba zaten ilk evladına eşine kattığı ne var ki konunun içinde geçen.
Anasıyla mutlu olamaz bu kocalar anca anaları oğlunu ortaya alıp kendi geçmişini yaşattığı için egosu olur

Anne baba olarak ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz maddi manevi, babası ilgilenir evde oynar birlikte yürüyüşe çıkarız bazen arada bir parka götürür tek başına. Yemek yedirir tuvalete götürür işim olduğunda yani aslında orta seviyenin bi tık üstünde diyebilirim babalığına.

Herkese merhaba
Fikrinize ihtiyacım var🙏
Aile ve eş konusunda aynı durumdayız yalnız benim hiç çocuğum yok böylesi bi durumda olmaması için olabildiğince korunuyorken sizin ikinci çocuğu düşünmeniz beni çok şaşırttı acıkcası.

Çocuk neden yalnız kalsın, kuzenleri yok mu? Bir insanın ille kardeşi mi olmalı? Ayrılmak istediğiniz adamdan bir çocuk daha mı yapma niyetindesiniz anlayamadım. Ayrıca daha gençsiniz,belki yeniden evlenirsiniz bir kardeşi de o zaman olur. Çocuk büyümeden boşanmak en iyisi. Büyüyünce taraf tutuyorlar çünkü. Ama erkenden ayrıldığınızda çocuk bilmeden büyüyor. Yani çocuğum büyüsün ayrılacağım diyenler çok yanlış yolda bana kalırsa

Herkese merhaba
Fikrinize ihtiyacım var🙏
Yuh ya gerçekten yuh adamdan bı ton hakaret yiyip mal paylaşımıni düşünüp ama dur bidaha çocuk yapayım nasıl bı zihniyet bu 🤦🏻‍♀️

Kendini çok ezdirip değersizleştirmişsin. 2 çocukla boşandım ben. Çocuklarıma Allah uzun ömür versin inş. Sorumluluğu çok fazla. Hele de bebeğin. Bebek yapayım da boşanayım düşüncesi çok yanlış. Anlattığın adam da düzelmez belli poposunu çok kaldırmışsın. Ya bu hayata katlanacaksın ya da bırakacaksın anasına gidecek

:işsiz:
Niye okudum ki şimdi ben bunu.
Neresinden bakarsan dejenere bir evlilik, yine kredi, yine borç hep aynı yeni nesil evlilikler hep böyle mi artık.
Neyse cidden evlilik hakkında yorum yapmıycam fakat lütfen lütfen ikinci çocuk yapmayın lütfen yapmayın.

Tabi yapın 2.çocuğu. Kardeş önemli çünkü ilerde kardeşlerin düşman olmayacağının garantisi size verilmiş belli ki. Bir de tabi ki çocuğun böyle anne babayı seçme şansı yok, sokaktan kedi sahiplenir gibi getirin dünyaya. Aman ne olacak. Bir tanesinin yaşadığı ortamda anası babası boğaz boğaza kavga ediyor travması az olmuş, ikinciyi de yapın o da sebeplensin.
Şaka mısınız allah aşkına ya? Bu nasıl bir bencilliktir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X