• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak yada başka bir yol

757753945790934 kez yazıyorum
21 yaşındaki kızım şuan yattığı yerden benden karpuz istiyor
evlenip eteğinde çocukla dolanacağına istesin ben yaparım
Herkesin aile yapısı aynı olmuyor maalesef bide durumlar farklı olduğu için böylesini uygun gördüler. Umarım kızınız hep mutlu olur ve güzel bir hayatı olur böyle bir hayatı kismenin yaşamasını istemem

Kizlar bana da bi yorum yapin. 43 yssindayim 5 yildir evliyim 2 kere tup bebek denedik benim israrimla olmadi. Dogal yollardan olsun diye macunlar vitaminler hepsini denedim esim denemedi ve en sonra bana sakat olur diye iliskiyede girmek istemedi bu normal mi? Bosanma karari aliyorum artik

Belki bana konuşmak kolaydır ama bana öyle geliyor ki bu durumda olsam bir gece çocuğumu da alıp sonucuna bakmadan kaçar giderdim.

Empati yapamayacağım.

Belki bana konuşmak kolaydır ama bana öyle geliyor ki bu durumda olsam bir gece çocuğumu da alıp sonucuna bakmadan kaçar giderdim.

Empati yapamayacağım.
Haklısınız insan düşününce öyle yapmak istiyor ama zor. Daha kötü olur korkusu hem çocuk var az çok kurulu bir düzen oluşmuş.

Kizlar bana da bi yorum yapin. 43 yssindayim 5 yildir evliyim 2 kere tup bebek denedik benim israrimla olmadi. Dogal yollardan olsun diye macunlar vitaminler hepsini denedim esim denemedi ve en sonra bana sakat olur diye iliskiyede girmek istemedi bu normal mi? Bosanma karari aliyorum artik
BEN SENİ BAŞKA BİR SAYFADA GÖRMÜŞ YORUM YAPMIŞTIM VALLA EŞİNİN YAPTIĞI NORMAL DEĞİL. BOŞANMAKTA HAKLISIN EVLİLİK BİR KEKE BENZER HANGİ MALZEMEYİ KOYMASAN O KEK TADINI ALMAZ CİNSELLİKTE BÖYLE. EVLİLİKTEN CİNSELLİĞİ ÇIKAR TATSIZ TUZSUZ BİR KEK GİBİ OLUR.

Haklısınız insan düşününce öyle yapmak istiyor ama zor. Daha kötü olur korkusu hem çocuk var az çok kurulu bir düzen oluşmuş.
Hiç istemedim dediğine göre isteğin dışında cinsellik kurup hamile birakmış seni. Durumun üzücü nasıl akıl versek bilemedim. En mantıklısı hamile kalmaman. Git ya hap kullan yada spiral taktır ama bişey yap o evde bu şekilde yaşaman zor. Bana sosrarsan boşanmak zor değil benim hem mesleğim, hem arabam hemde evim var kendime güvenimde var adamla işler yürümezse boşanır giderim umrumdada olmaz ama sen aynı durumda değilsin. Uuzn vadeli bir plan yapmalısın. Mesela açıköğretim okuyacağım, evde el işi yapıp para kazanacağim ya da bir meslek kurusna gideceğim vs vs. 5 seneye kadar boşanacakmış gibi herşeyini hazır et bugün şu dk yapabileceğin bişey değil. Çünkü ailende kabul etmeyecek sanırım boşanmanı

Hiç istemedim dediğine göre isteğin dışında cinsellik kurup hamile birakmış seni. Durumun üzücü nasıl akıl versek bilemedim. En mantıklısı hamile kalmaman. Git ya hap kullan yada spiral taktır ama bişey yap o evde bu şekilde yaşaman zor. Bana sosrarsan boşanmak zor değil benim hem mesleğim, hem arabam hemde evim var kendime güvenimde var adamla işler yürümezse boşanır giderim umrumdada olmaz ama sen aynı durumda değilsin. Uuzn vadeli bir plan yapmalısın. Mesela açıköğretim okuyacağım, evde el işi yapıp para kazanacağim ya da bir meslek kurusna gideceğim vs vs. 5 seneye kadar boşanacakmış gibi herşeyini hazır et bugün şu dk yapabileceğin bişey değil. Çünkü ailende kabul etmeyecek sanırım boşanmak
İzin vermiyorlar ki evde otur eve çocuğuna bak diyorlar eşim de istemez okuyup çalışıp ne yapacak sin zaten ben çalışıyorum diyor. Daha önce ilk zamanlar bunu konuyu eşime açtım ama istemedi

İzin vermiyorlar ki evde otur eve çocuğuna bak diyorlar eşim de istemez okuyup çalışıp ne yapacak sin zaten ben çalışıyorum diyor. Daha önce ilk zamanlar bunu konuyu eşime açtım ama istemedi
Bizede sana akıl verecek pek bir seçenek kalmıyor. Boşanmak istersen ailen kabul edermi sahip çıkarmı

Bizede sana akıl verecek pek bir seçenek kalmıyor. Boşanmak istersen ailen kabul edermi sahip çıkarmı
Ailem kabul etmez malesef onlar da çok sıcak bakmıyorlar. tekar eşimin yanına gönderirler zaten babam bu konularda hassas oluyor çabuk sinirlenen biri. O yüzden zamana bıraktım ben herşeyi, nasıl devam ederse öyle devam edeceğim bende.

Ya çok özel olacak ama gönüllü bir birliktelik miydi yoksa tecavüzcüyle mi evlendirildiniz? Lütfen gönüllü olsun, zaten şu anki durumunuz gönüllü bile olsa yeterince üzücü.

21 yaşındayım evliyim 2.5 yaşında çocuğum var. Eşim benden biraz büyük (34 yaşında). Ataerkil bir toplumda büyüdüğümüz için genellikle erkeklerin dediği oluyor, çoğu ailede olduğu gibi. Ama bazen çok abartıyor. evliliğim boyunca eşime çok saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum bu zamana kadar çok sorun yaşamadım Altan aldım hep Zaten başka bir çarem çok yoktu. Çocuğum olmasaydı hiç evlenmezdim . Ben lise mezunuyum eşim üniversite. Ailem benim okumamı istemedi, zaten lise bitince dirket evlenmek zorunda kaldım ayrıca onlar için bir kızın üniversite okuması çok doğru gelmiyor. Evlenince de eşime sordum en azından şansımı denemek istedim sonradan neden sormadım diye pişman olmamak için ama oda istemedi. Biraz muhafazakar bir ailede büyüdüm eşimde öyle. Onlar için çocuk önemli onlara göre benim şuan ikinci çocuğumun olması gerekiyordu.ama ben istemedim benim için erken en az 22 yada 23 yaşında düşünüyorum ama eşim öyle düşünmüyor son 2 ayda çok baskı yapıyor. Kızıyor, tersliyor, küçük şeyleri abartıyor, istediği muameleyi yapıyor. Dayak yediğimde oldu. Kaynanam hep soruyor 2. Çocuk ne zaman diyor sonra tersleyip bilseydik seni gelin olarak almazdik diyor. Annemde bana kızıyor Çocuk evin neşesi diyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın eşim çok iyi biri diyemem sadece ben biraz altan alıyor um baskılar sebebsiz yere çok artı boşanmak geçti aklımdan bazen sadece çocuktan dolayı değil tabi . Ama çok zor çünkü eşim ve ailem istemez ya eşim takıntılı kalırsa. Hem çocuğum var . İmkanım olsaydı isterdim ama korkuyorum mesleğimde yok eşim bir şey yapmak isterse çok kolay onun için çocuğumu almak gibi çevresi çok. Bilmiyorum basit bir şey gibi gelebilir size anlatamadım çok şey var. Çok karışık oldu yada ben çok abartıyor um ama zaten 2 . çocuk olur biraz sabretse . Acaba benim gibi boşanma imkanı zor olup boşanan var mı nasıl bir yol izlediniz.
Ben sadece böyle bir durum yaşayan oldu mu merak ediyorum yoksa ben mi çok abartıyor düşünce bazen kendimi suçlu hissediyorum neden ısrar ettim diye ama hazır değilim 2. Çocuğa yoksa karşı değilim
O kadar üzüldüm ki benim hala küçücük gördüğüm küçük kız kardeşimden 2 yaş küçüksün ve evli çocuklusun. Eş ailesi kendi ailen ve eşin hepsi hepsi çok kötü insanlar. En kötüsü eşin. Hadi diğerleri o hayatın içine doğmuş büyümüş başka hayatlar dünyalar olduğunun farkında değiller cahiller sürüsü diyelim (bunu da kabul etmiyorum ama varsayalım) o eşine ne demeli? Üniversite mezunu sözde elinde her imkan varken böyle birisi olmayı/kalmayı seçmiş. Okumana hayatın böyle bir şey dünyanın böyle bir yer olmadığını görmeni istemediği için izin vermemiş. O ikinci bebeği falan da ona iyice bağımlı ol hiçbir başka şansın kalmasın bi de kafan ve vücudun oyalansın diye istiyor. Gözünün açılmaya başladığını fark etmiştir. 21 yaşında 2,5 yaş bebeğin olması demek hamile kaldığında reşit değildin demek, o ise 30 yaşından fazlaydı. Hiçbir aklı başında normal kafada +30 yaşında erkek reşit olmayan kıza uçkur çözmez sapık rezil

Ailem kabul etmez malesef onlar da çok sıcak bakmıyorlar. tekar eşimin yanına gönderirler zaten babam bu konularda hassas oluyor çabuk sinirlenen biri. O yüzden zamana bıraktım ben herşeyi, nasıl devam ederse öyle devam edeceğim bende.

Bence sen hiç bir konuyu kocana açma zaten onun her dediğini yapıyorsun. Korunmayı da bıraktığına göre senin de işine geliyor her şey. Konunu en başından beri sizin de normal bir zihin setine sahip olmadığını düşünüyordum bu yazdıklarınızdan sonra daha da emin oldum.

Bence sen hiç bir konuyu kocana açma zaten onun her dediğini yapıyorsun. Korunmayı da bıraktığına göre senin de işine geliyor her şey. Konunu en başından beri sizin de normal bir zihin setine sahip olmadığını düşünüyordum bu yazdıklarınızdan sonra daha da emin oldum.
Ben de bu tarz yorumlarda hep oku, meslek edin, paranı kazan, ayaklarının üstünde dur demeyi seviyorum. Ama bazen olmayınca da olmuyor. Konu sahibi 21 yaşında birkaç sayfa önce hamile kaldığı için mecburen evlendiğini, 2-3 yorum üstte de durumun rızası olmadan gerçekleştiğini söylemiş. Yani ailesi onu ona saldıran adamla evlendirmiş, benim yazarken midem bulanıyor. Aileme dönmek istesem babam almaz eve demiş. Büyük ihtimalle adam ne para veriyordur ne de rahatça çıkıp dolaşabiliyordur konu sahibi. Ne yapabilir ki bu durumda?

Tabi ki 2. çocuk gene de en son bile yapılmayacak şey. Ya sığınma evine gidecek ya da başka ilde akraba, eş, dost varsa onun yanına kaçacak. Başka ne yapabilir ki?

Ya kız tecavüze uğramış ne boş boş konuşuyon ya herkes aynı şartlarla mı büyüyor. Sen çocukken tecavüze uğrayıp evlendirsen çok mu özgüvenli olacaktın sanki kızın moralini bozma daha

Back
X