• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak zor mu? neden boşandınız?

son kez oturup konuştuk, yalnız değildik benimle konuşmak istemiş ortak bir arkadaşımızla birlikte. ama yok.. evine gelmek istediğini ayrılmak istemediğini söyledi, boşanmayı ben istemişim gibi anlattı. beni sevdiğini çok iyi biliyorum, ama ayrılınca ailesini suçlayacağını hiç sanmam. onların bir sözüne bizi kurban edecek kadar ileri gittiğini gözlerinden bile okuyabiliyorum
Gercek ne olursa olsun inanmak isteyecegi seye inanacaktir. Onun gozunde sen suclu olacaksin, vicdan azabindan kurtulmak icin sucu sana atacak. Ben seviyordum, ben barismak istedim vs.

eşiniz daha ihtiyacı olan seyin siz olduğunu idrak edememiş. bunu farkedince çok ama çok pişman olacak. Bir kadına kendi ailesi pek ala yeter boşanınca, ama erkeğe yetmez. Yetmeyecek de. O ablaları boşanınca, ona çok boş gelecek. Ne salakmışım diyecek. Emin olun bunları yaşayacak. Siz yolunuza bakın.
Ay ne kadar istiyorum o hallerini görmek. Aynı şehirde olmaya devam edeceğimiz için daha zor olabilir

bal gibi blof yapiyor esin..bu sekilde seni dize getirecegini saniyor..
madem bosanalim diye teklif sundu,mahkeme celbini sen gonder bi gorsun anyayi konyayi.
o celp geldikten sonra ayaklarina kapanmazsa ben ariyana degilim..ki kapansa da sakin yumusama,ana kuzusu abla eteginden ayrilmayan adamla omur gecmez.
Ben dedim zaten davayı ben açıcam ve dün avukatla görüşmem vardı. Arkadaslara demiş ben hala aileme bile demedim, minel avukata bile gitmiş. Bide diyo param yok bir şey isteme. Bu çok zoruma gidiyo. Her seyi kabul ediyo da tek parada mı kaldı aklı

Gercek ne olursa olsun inanmak isteyecegi seye inanacaktir. Onun gozunde sen suclu olacaksin, vicdan azabindan kurtulmak icin sucu sana atacak. Ben seviyordum, ben barismak istedim vs.
Aynen arkadaşım. Ailesi yine el üstünde olur. Olsun da amann

Bence siz de pişman olacaksınız çünkü boşanmak için yeterli derecede olumsuzluklar yaşamamışsınız.ikinizde çocukca kararlar verip duruyorsunuz.bari siz boşanma davası açmayın da inat ve aile nedenli bitmesin evliliğiniz.ve mutlaka ailenizle anlatın durumunuzu.

son kez oturup konuştuk, yalnız değildik benimle konuşmak istemiş ortak bir arkadaşımızla birlikte. ama yok.. evine gelmek istediğini ayrılmak istemediğini söyledi, boşanmayı ben istemişim gibi anlattı. beni sevdiğini çok iyi biliyorum, ama ayrılınca ailesini suçlayacağını hiç sanmam. onların bir sözüne bizi kurban edecek kadar ileri gittiğini gözlerinden bile okuyabiliyorum[/QUOTE
Şartlı barışmayı kabul etmiyor mu peki? En azından bir süreliğine rahatlatır bu ikinizi de.. Tek yapman gereken aslında onlar sana 1 adım atınca seninde onlara 1 adım atman.. Fazlasını asla yapmaman ve ilk adımı hep onlardan beklemen.. Eşine de şunu anlatmalısın.. O seninle evlendi.. Gururla taşıyabilmeli erkek dediğin karısını.. Ablalarına yada her hangi birilerine farketmez kim olursa olsun ben karımı seviyorum, lütfen aramızda tatsızlık olmasın demeli.. Ve eşine sorabilirsin ben seni sevmekten başka ne yaptım? Bu kadar arada kalmana sebep olan şey nedir? Beni hiç kimse sevmek zorunda değil ancak saygı duymak zorundalar.. Benim için de aynısı geçerli, ancak bana 1 adım atsalar ben hem sevgi hem saygı gösteririm demen bence seni eşinin gözünde farklılaştırabilir.. Olumsuza odaklanarak çabuk vazgeçme.. En azından taktik değiştir şu saatten sonra.. Bu konuda bana saygı duyacaksan ben sevdiğim adamı geri istiyorum de.. Ama hep aynı şeyler olacaksa bitsin de.. Ailenle arana girmem de.. Eğer senin arada kaldığını görürsem kendi ellerimle veririm onlara de.. Sen üzülme diye vazgeçerim senden de.. Biraz edebiyat gerekli ne bileyim.. Güzel olsun istediğimden yazıyorum.. Yok yere evliliğin bozulmasın diye yazıyorum.. Sürekli suçlama ve olumsuzluk ile olmaz.. Üzüldüğünü belli etmen acizlik değil.. Rahat ol dilediğince ve ence düzelecek.. Biraz zaman alacak ama düzelecek..

Eşyalar ikinizinde ortak malı değil mi? Kesinlikle ona bırakmayın ayrıca düğünde takılan altınlarınızı isteyin.Ne demek benden para isteme hakkınız olan bir şey varsa isteyeceksiniz tabi ki.Bi de peşin peşin para isteme demesi ayıp yani.Ortada ortak bi mal kazanç varsa tabiki istenir verilir.Evinizi sakın boşaltmayın bırakın o düzenini bozsun neden siz bozuyormuşsunuz?Çok sevgili ablalarıyla yaşasın madem onların evinde kalsın.
Adama bak ablaları yüzünden yuvasını dağıtıyor.Böyle bi insanlık olamaz ya.

Katılıyorum.
Bir kadına evden git denir mi? Gitmeyin konu sahibesi toplayın eşyalarını verin bavulunu eline.
Bir de param yok isteme yeaaa demiş beyimiz sakın kanmayın konu sahibesi alabildiğiniz kadarını alın.

Bence siz de pişman olacaksınız çünkü boşanmak için yeterli derecede olumsuzluklar yaşamamışsınız.ikinizde çocukca kararlar verip duruyorsunuz.bari siz boşanma davası açmayın da inat ve aile nedenli bitmesin evliliğiniz.ve mutlaka ailenizle anlatın durumunuzu.
2.defa biri bana söylüyor. Sizce cidden yetersiz mi sebep?

Çok teşekkür ederim emek verip bu kadar yazdığınız için. Sorun şu ki aramıza öyle bir soğukluk girdi ki ben hiiiç aramak bile istemiyorum. Karsı taraf da zaten aramız iyi olduğunda bile hep benden beklerlerdi. Şöyle düşünün bir çete gibi, birine yanlış yaparsan hepsi cephe alır ya hep öyle oldu. Laf söz dalaşma olayları aramızda neredeyse hiç yaşanmadı. Ama bir soğukluk hep vardı. Benim koloni halinde yaşamı sevmememden kaynaklı. İllaki gitmek istemediğim normal zamanlar olduğunda bile hep eşim içten içe kızdı bana. Biriktirdi. Karsı taraf oğlunuz böyle değildi sen izin vermiyorsun bile dediler onun yanında. En küçük her gün bir kaçı tarafından aranır ama en ufak bir şeyde bile mine aramadı derlerdi. Yani normal ilişkileri bile beni çok yoruyor zaten. Onun dışında eşimle ufak tefek sorunlar dışında problem yoktu ama konuşma esnasında söylediği şeyler,yok eşyalar, yok para çok kırıcıydı. Bunları hazmedemiyorum. Yanlış mıyım?

Mesaj tekrarı olmuş

Size cevap yazdım ama alıntı yapamadım nedense

2.defa biri bana söylüyor. Sizce cidden yetersiz mi sebep?
Kadınlar klübünden mi ikinci kez söyleniyor? Bakın evlilik yürütmek için sabır şart boşanınca yine kaynananız görümceniz ve başka sorunlarınız olmayacak mı sanıyorsunuz? O zaman yine mi hemen boşanma yoluna gireceksiz?o yüzden elinizden gelen herşeyi yaptığınızdan emin olun derim...

Kadınlar klübünden mi ikinci kez söyleniyor? Bakın evlilik yürütmek için sabır şart boşanınca yine kaynananız görümceniz ve başka sorunlarınız olmayacak mı sanıyorsunuz? O zaman yine mi hemen boşanma yoluna gireceksiz?o yüzden elinizden gelen herşeyi yaptığınızdan emin olun derim...
Hayır kk da ilk :)
Boşanınca neden kaynanam görümcem olsun ki anlayamadım burayı. 2.bir evlilikten söz ediyorsanız bunu zerre düşünecek durumda değilim.

Ayrıca benim derdim kaynana görümce değil. Onlar bir şey demeden bile haklılığını daima kendine kural edinen bir koca. Bu sizce de daha kötü değil mi?

Katılıyorum.
Bir kadına evden git denir mi? Gitmeyin konu sahibesi toplayın eşyalarını verin bavulunu eline.
Bir de param yok isteme yeaaa demiş beyimiz sakın kanmayın konu sahibesi alabildiğiniz kadarını alın.
Gitmiyorum evden dedim, o zaman ben de gelip kalcam evde diyo. Kavga olsun istemiyorum da, ama bu saatten sonra aynı evde napacağız ki. Onun gelmemesi gerek.

Gitmiyorum evden dedim, o zaman ben de gelip kalcam evde diyo. Kavga olsun istemiyorum da, ama bu saatten sonra aynı evde napacağız ki. Onun gelmemesi gerek.
O zaman boşanalım diye sizi yok saymayacaktı.Kapı kilidini falan değiştirin ya adama bak hem bi laf ediyor hem de arkasında durmuyor.Böyle erkek mi olur.Çıkmayın evden bakalım ne yapacak?

O zaman boşanalım diye sizi yok saymayacaktı.Kapı kilidini falan değiştirin ya adama bak hem bi laf ediyor hem de arkasında durmuyor.Böyle erkek mi olur.Çıkmayın evden bakalım ne yapacak?
Bana tekrar düşün pişman olma diyen bir kaç kişi var. Sizce bu duruma gelmişken, benim ailem her şeyi duymuşken, seviyoruz birbirimizi diye geri adım atmaya gerek var mı? Benim gözümde problemler düzelecek gibi değil, acaba gercekten dışardan bakınca ciddi bir sorun yok mu?

Bana tekrar düşün pişman olma diyen bir kaç kişi var. Sizce bu duruma gelmişken, benim ailem her şeyi duymuşken, seviyoruz birbirimizi diye geri adım atmaya gerek var mı? Benim gözümde problemler düzelecek gibi değil, acaba gercekten dışardan bakınca ciddi bir sorun yok mu?
Bi kere adam dengesiz. Bi oyle bi boyle. Kusura bakmayin boyle konusuyorum ama daha kibar sekilde konusamadim. Bosanmayi bu kadar net ve detayli hatta birde kabaca dile getirip, sonrada sanki bosanmayi isteyen sizmissiniz gibi davranmasi cok dengesizce. Sizi bosanmayla korkutup, ailesiyle gorusmenizi saglamak istiyor aklinca. Ama sunu akil edemiyor. Esyalarini topla ne varsa evi bosalt. Benden para isteme diyebildigi esi, bir daha onu nasil koca olarak gorecek? Bu laflari nasil unutup, evlilige devam edecek? Kendimi sizin yerinize koyuyorum da, bu sozler unutulmaz omur boyu. Siz yine cok sogukkanli karsilamissiniz bu konusmayi. Ben sizin gibi dik duramazdim belkide. Ama kim olursa olsun, bu laflardan sonra, evli kalmaya devam etmek cok cok zor. Devam etseniz bile bu laflari hic unutmayacaksiniz. Ve hep aranizda bir duvar olacak bu laflar. Yazik yani gercekten. Dilin kemigi yok da, bir evlilik ancak boyle mahvedilebilirdi dille.

bu arada evet ailesi buldu, görücü usulü oldu biraz. 7 ay nişanlı kalıp evlendik. ama aracı olan görümcem 3 aylık evliyken bizi ayıramayacaksın diye dikildi karşıma :)
Bu tarz bi abla ve nisanliya bir zamanlar bende sahiptim. Abla ile iyiydik baslarda. Kisacasi iyi gorunmeye calisan kotuydu. Biz tartisinca kardesine beni overek o kizi uzme diyen kardesine iyi abla modeli cizen ama bana iki uc ay sonra "kardesimden beni ayiramiyacaksin" diyen biriydi. Baktim nisanliyla ayni dili konusuyor, o kus oldugu icin benimde eltimle konusmami istemiyor, nisanliyi parmaginda donduruyor, gelin evimde kalacak yer sikintisi olmadigi halde evimde kalmakta israr ediyor.... Benim yayik pasif jelibon kivamindaki ablasinin eteginde dolanan nisanlim da hepsine bana sormadan "evet" diyor yetmiyor benim ailemin yaninda bana saygisizlik yapiyor bende kinadan 1 gun once nisani attim. Bosanmadim ama evliligin bu derece ucundan dondum. Eski konulatimda hersey ayrintili var. Ve konunuzu okudugumda muhtemelen sizin gibi bi evliligin icinde bulacaktim kendimi.

Sonuc: mutluyum. Cok gucluyum. Beni tek uzen endiselendiren sey artik erkek ailelerine karsi onyargi tasiyacagim ustumde hep. Benden guveni caldilar. Bu iliskiden ozguvenimi kalbimi huzurumu gucumu onurumu kendime hissettigim sayginligimi insaallah gelecegimi kazanarak ciktim. Tek kaybim guven. O da zaten bu iliskide kaybedilmeye mahkumdu.

Dilerim evliliginiz esiniz birseyleri bitirmeden anlar.

Bi kere adam dengesiz. Bi oyle bi boyle. Kusura bakmayin boyle konusuyorum ama daha kibar sekilde konusamadim. Bosanmayi bu kadar net ve detayli hatta birde kabaca dile getirip, sonrada sanki bosanmayi isteyen sizmissiniz gibi davranmasi cok dengesizce. Sizi bosanmayla korkutup, ailesiyle gorusmenizi saglamak istiyor aklinca. Ama sunu akil edemiyor. Esyalarini topla ne varsa evi bosalt. Benden para isteme diyebildigi esi, bir daha onu nasil koca olarak gorecek? Bu laflari nasil unutup, evlilige devam edecek? Kendimi sizin yerinize koyuyorum da, bu sozler unutulmaz omur boyu. Siz yine cok sogukkanli karsilamissiniz bu konusmayi. Ben sizin gibi dik duramazdim belkide. Ama kim olursa olsun, bu laflardan sonra, evli kalmaya devam etmek cok cok zor. Devam etseniz bile bu laflari hic unutmayacaksiniz. Ve hep aranizda bir duvar olacak bu laflar. Yazik yani gercekten. Dilin kemigi yok da, bir evlilik ancak boyle mahvedilebilirdi dille.
Yok kızmıyorum size. Çok haklısınız. Belki de gercekten pişman olacağım ama şuanki ruh halim bunu gerektiriyor. Hiiç unutamam gibi düşünüyorum. Boşanmak yine normal, kızgınlıkla ben de kaç defa söylemiştim de sonrasında dile getirdiği ayrıntılar beni çok üzdü. Sağolun desteğiniz için

Bu tarz bi abla ve nisanliya bir zamanlar bende sahiptim. Abla ile iyiydik baslarda. Kisacasi iyi gorunmeye calisan kotuydu. Biz tartisinca kardesine beni overek o kizi uzme diyen kardesine iyi abla modeli cizen ama bana iki uc ay sonra "kardesimden beni ayiramiyacaksin" diyen biriydi. Baktim nisanliyla ayni dili konusuyor, o kus oldugu icin benimde eltimle konusmami istemiyor, nisanliyi parmaginda donduruyor, gelin evimde kalacak yer sikintisi olmadigi halde evimde kalmakta israr ediyor.... Benim yayik pasif jelibon kivamindaki ablasinin eteginde dolanan nisanlim da hepsine bana sormadan "evet" diyor yetmiyor benim ailemin yaninda bana saygisizlik yapiyor bende kinadan 1 gun once nisani attim. Bosanmadim ama evliligin bu derece ucundan dondum. Eski konulatimda hersey ayrintili var. Ve konunuzu okudugumda muhtemelen sizin gibi bi evliligin icinde bulacaktim kendimi.

Sonuc: mutluyum. Cok gucluyum. Beni tek uzen endiselendiren sey artik erkek ailelerine karsi onyargi tasiyacagim ustumde hep. Benden guveni caldilar. Bu iliskiden ozguvenimi kalbimi huzurumu gucumu onurumu kendime hissettigim sayginligimi insaallah gelecegimi kazanarak ciktim. Tek kaybim guven. O da zaten bu iliskide kaybedilmeye mahkumdu.

Dilerim evliliginiz esiniz birseyleri bitirmeden anlar.
Bence de tarz olarak aynılar çünkü bana gelince her lafı ediyolar, eşim gelip hep seni soruyolar çok özlemişler vs diyordu. Oynamayı bilen biri böyle bir ailede çok mutlu olabilir ama ben olamadım

Back
X