• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmak zor mu? neden boşandınız?

Bana tekrar düşün pişman olma diyen bir kaç kişi var. Sizce bu duruma gelmişken, benim ailem her şeyi duymuşken, seviyoruz birbirimizi diye geri adım atmaya gerek var mı? Benim gözümde problemler düzelecek gibi değil, acaba gercekten dışardan bakınca ciddi bir sorun yok mu?
Herkesin boşanma nedeni farklı olabilir kimi aldatmayı, kimi dayağı,kimi hakareti yeterli görmez boşanmak için.Kadınların saçını süpürge etmesi bi gereklilik sanki.Hiç gerek yok.Biz dünyaya acı çekmeye gelmedik.İbadet eder gibi acı çekmek,mücadele etmek çok saçma.Devam ederseniz hayattaki tek gayeniz ablaları ile iyi olmak olacak.Ben mücadele ettim ama diyorum ya değmezmiş.Hepsini defetmeliymişim başımdan.Pişman olmazsın eğer ailen baskıcı değilse.

Çok pişmanım 15 yıl önce onu orda biricik ailesiyle ş.....z babasıyla bırakmadığım için.Evet sonunda ben kazandım.Ama gençliğimin en güzel yılları ağlarak geçti.Şimdi iyiyiz ama herşey zamanında güzel.O bayramlarda,tatillerde dönüş yolunda ettiğimiz kavgalara değmezmiş.Şu anda herşey süt liman gibi.Dışardan çok uyumluyuz.İyi bir aile babası oldu.Ama ben ben olmaktan çıktım.Aklıma gelince "dilerim son nefesini veremez" diyorum babası için.Bulsam bir kaşık suda boğacağım bir herif.Hiç değmezmiş.Hiç.Mesleğim vardı,ailem destekti,gençtim....Gözlerim öbür tarafa açık gidecek beni sahiplenmediği için.İnsan kendini çok kötü hissediyor sahiplenilmeyince.Hakikaten çok çirkef insanlardı.Anlatsam ağzınız açık kalır.Ne olduysa kızları evlenince melek oldular.Bambaşka insan kılığına girdiler.
O yüzden düğün günü ayrılan,bir ay sonra 6 ay sonra ayrılan cesur insanlara hayranım.Ben o cesareti bulamadım.Zamanı geri alabilseydim onu orda bırakırdım ki babasının arkasına saklansın.Başkası için sizi üzüyorsa,hırpalıyorsa yolu açık olsun!

Herkesin boşanma nedeni farklı olabilir kimi aldatmayı, kimi dayağı,kimi hakareti yeterli görmez boşanmak için.Kadınların saçını süpürge etmesi bi gereklilik sanki.Hiç gerek yok.Biz dünyaya acı çekmeye gelmedik.İbadet eder gibi acı çekmek,mücadele etmek çok saçma.Devam ederseniz hayattaki tek gayeniz ablaları ile iyi olmak olacak.Ben mücadele ettim ama diyorum ya değmezmiş.Hepsini defetmeliymişim başımdan.Pişman olmazsın eğer ailen baskıcı değilse.

ne kadar çok şey yaşamışsınız.15 yıl diyorsunuz bu sürede çocuklarınız olmuştur. bu kadarı vermek zor olmadı mı? yani o kadar mutsuzken çocuk yapmak?ben cesaret edemedim..

aramızda zerre sorun yok ama anladım ki onun yüzünü güldürmenin yolu ailesiyle içli dışlı olmaktan geçiyor. bahsettiğim şey saygısızlık asla değil, her gün arasın sorsun, herkesten haberdar olsun. sanki evin içinde bile ailesi olsun. yoksa bayramlarda,hastalıkta aramaktan bahsetmiyorum. küçüğüm diye her şey benden bekleniyor, büyüklük bile..

evliliğimin 3. kişilere bağlı olmasını hazmedemedim. çünkü biz evde bir aileyiz, kapımızı kapattığımızda yalnızız denir ya, bizde o olmadı. böyle bir evliliği kaldıramadım. ne demek onlarla kötüysem eşim için yokum. düşünün.

baskıcı bir ailem yok şuan için fazlasıyla arkamdalar. çalışıyorum. daha hayata dair umutlarım var. karşı taraftan eşimin sağa sola seviyorum ayrılmak istemiyorum söylemlerinin dışında herhangi bir adım yok o kardeşlerini çok seven biricik ailesinden!! sevgi ve evlilik bence bu kadar basit şeyler değil, çünkü ailesiyle ters düşeceğim anı bekledim hep. olacakları çok iyi tahmin ediyordum. 3 yıl sorun olmadı pek. ilk sorunda da arkamda durmadı. yuva benim yuvamsa onun da yuvası. neden hep kadın savaşsın ki kurtarmak adına?

ne kadar çok şey yaşamışsınız.15 yıl diyorsunuz bu sürede çocuklarınız olmuştur. bu kadarı vermek zor olmadı mı? yani o kadar mutsuzken çocuk yapmak?ben cesaret edemedim..

aramızda zerre sorun yok ama anladım ki onun yüzünü güldürmenin yolu ailesiyle içli dışlı olmaktan geçiyor. bahsettiğim şey saygısızlık asla değil, her gün arasın sorsun, herkesten haberdar olsun. sanki evin içinde bile ailesi olsun. yoksa bayramlarda,hastalıkta aramaktan bahsetmiyorum. küçüğüm diye her şey benden bekleniyor, büyüklük bile..

evliliğimin 3. kişilere bağlı olmasını hazmedemedim. çünkü biz evde bir aileyiz, kapımızı kapattığımızda yalnızız denir ya, bizde o olmadı. böyle bir evliliği kaldıramadım. ne demek onlarla kötüysem eşim için yokum. düşünün.

baskıcı bir ailem yok şuan için fazlasıyla arkamdalar. çalışıyorum. daha hayata dair umutlarım var. karşı taraftan eşimin sağa sola seviyorum ayrılmak istemiyorum söylemlerinin dışında herhangi bir adım yok o kardeşlerini çok seven biricik ailesinden!! sevgi ve evlilik bence bu kadar basit şeyler değil, çünkü ailesiyle ters düşeceğim anı bekledim hep. olacakları çok iyi tahmin ediyordum. 3 yıl sorun olmadı pek. ilk sorunda da arkamda durmadı. yuva benim yuvamsa onun da yuvası. neden hep kadın savaşsın ki kurtarmak adına?
Ben ilk başta şok oldum.Hayatımın en kötü günüydü.Eşim evlendiğim gün dümeni kırdı.Eşim bu ülkenin en iyi üniversitesinden mezun olmuş çok zeki kültürlü idi evlendiğim güne kadar.Ben gerçekleri algılayamadım.Şoka girdim.Tabii ki boşanmam gerekirdi.Böyle zeki biri neler için kavga etti anlatamam.Ailesi vıcık vıcık yatak esprileri(güya kapalı hepsi çok mutaassıp)Ama aşık olduğum adamı öylegörünce inanamadım.Onu tanıyanlar da şok oldu.

Ben ilk başta şok oldum.Hayatımın en kötü günüydü.Eşim evlendiğim gün dümeni kırdı.Eşim bu ülkenin en iyi üniversitesinden mezun olmuş çok zeki kültürlü idi evlendiğim güne kadar.Ben gerçekleri algılayamadım.Şoka girdim.Tabii ki boşanmam gerekirdi.Böyle zeki biri neler için kavga etti anlatamam.Ailesi vıcık vıcık yatak esprileri(güya kapalı hepsi çok mutaassıp)Ama aşık olduğum adamı öylegörünce inanamadım.Onu tanıyanlar da şok oldu.
Adınıza üzüldüm. Umarım bundan sonra çok mutlu bir hayatınız olur :KK52:

Önce ne olduğuna inanamıyor insan sonra neden ben d,ye sorgulıyıcaksın kendini sonra zamanla hepsi geçicek bu düşüncelerin.Bende boşanmak üzereyim üç aydır babamın evindeyim bazen çok sarsıcı olabiliyor.Canımız çok yanıyor alışkanlıklardan vazgeçmek ise zor olabiliyor ama şunu söyleyebilirimki ben çok duygusal bir insanım hamileleiğimde dahada duygusallaştım ama atlatıyosun zaman herşeyin ilacı.Neden boşandığıma geldiğime ise http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ne-yapicagimi-bilemiyorum.849993/
en kıs özeti bu.Kısacası olmuyorsa olmuyordur.Hayat üzülmek için çok kısa huzurla yediğin iki lokma önemli olan.Hakkınızda hayırlısı olsun.Rabbim yardımcınız olsun.
Siz davayı açtınızmı durumunuz ne. Ayyy ne kötü insanlara denk gelmişsiniz. Kurtulmuş sunuz çok şükür

Kızlar merhaba..

3 yıllık evli 24 yaşında bir bayanım. Dün (eski)eşimle konuşup boşanma kararı aldık. Daha doğrusu kararını bana bildirdi. 3 ay önce ayrılık kararı alıp 20 günlük babamın evinde kalmışlığım var. Karar benimdi, sonra konuştuk birbirimizi sevdiğimize ve sorunları aşabileceğimize inandık. tekrar barıştık. Sorunumuz sade ve sadece onun ailesi ! tek erkek 5 abla ve 1 anne olan yaşamına beni alması çok zorladı sanırım onları. Öyle ki daha 3 aylık evliyken büyük görümcemin sen bizi ayıramayacaksın demesinden anlamalıydım! Sorun şu ki dün karşıma geçip 3 ay oldu sen hala ablamlarla konuşmuyorsun ben ayrılmak istiyorum dedi. Onlar benim için önemli dedi. Aslında ben de tam anlamıyla bu 3 ayda bunu hissetsem de söylemeye cesaret edememiştim. Beni hala çok çok sevdiğini de ekledi(!) Doğrusu ben de onu çok seviyorum ama sevgi anlayışımızın aynı olduğunu hiç zannetmiyorum. Çok sabırlı davrandı Allah var, ne demek 3 ay dimi :)

Sorunum şu ki gerek dün boşanmayla ilgili söyledikleri, gerek sebep gösterdiği saçmalıklar beni fazlasıyla soğuttu. Daha aileme durumu anlatmadım bile, iyice düşündüm tüm gece ve böyle bir adamla olmadığına çok şükrettim. Şuan kendimi hiiç olmadığım kadar iyi hissediyorum, sanki üzerimden bir yük kalkmış gibi, büyük bir savaşı kazanmış gibi.

Bu ruh halimin devamı için tavsiyeleriniz var mı? Beni nelerin beklediğini bilmiyorum. Gerçekten böyle bir adamın yokluğu bana ne kaybettirebilir bilmek istiyorum...
Boşanmayı düşünüyorsan ve Müslümansan şunu yapmak zorundasın bunu kocaya da söyle:
Son birlikte olduğunuz tarih var ya onun üstünden 4 ay 10 gün geçene kadar bekle. O sürede kocanla yatma. Evi sonra ayır. Arada birlikte olursanız süre baştan başlar.
Buarada boşanma evlilik terapisi fln al
Ayy büyü olmasın sizde boşanma kararı alınca Bi rahatlama geldi dedin şüphelendim

Bazı erkekler böyle çevrelerinin ailelerinin gazına gelip onların desteğini de arkalarına alarak boşanıyorlar daha kolay geliyor boşanmak. Yeniden kolayca evlenirim sanıyorlar.
Eşiniz 6 tane kadın içinde poh pohlanarak el bebek gül bebek göz bebeği olmuş. Bu durum karakterini de etkilemiş şımarık ve küstah davranıyor onlara güveniyor besbelli. Herkes kapısını kapatıp otutur ama böyle erkeklerin kendine ait bir hayatı karakteri olmaz. Aile de kurup yönetemezler. Hakkınızda hayırlısı olsun ama devam etmeniz çok zor görünüyor. Ya da dediği gibi ablaları ve annesi arasında külkedisi rolünde takılacaksınız hep alttan alarak...

Boşanmayı düşünüyorsan ve Müslümansan şunu yapmak zorundasın bunu kocaya da söyle:
Son birlikte olduğunuz tarih var ya onun üstünden 4 ay 10 gün geçene kadar bekle. O sürede kocanla yatma. Evi sonra ayır. Arada birlikte olursanız süre baştan başlar.
Ayy büyü olmasın sizde boşanma kararı alınca Bi rahatlama geldi dedin şüphelendim

Neden bunu yapmak zorunda anlayamadım???

Neden bunu yapmak zorunda anlayamadım???
Dinen iddet süresi 4 ay 10 gündür.
Ondan bahsediyor sanırım arkadaş.

Yani kadının boşanırken hamile olmadığının ispatı için yapıyorlar.

Dinen iddet süresi 4 ay 10 gündür.
Ondan bahsediyor sanırım arkadaş.

Yani kadının boşanırken hamile olmadığının ispatı için yapıyorlar.

Bu sebeple medeni kanuna göre de boşanma üzerinden 300 gün yani 10 ay geçmeden kadın yeniden evlenemiyor.Bu süre içinde doğan çocuk da otomatik olarak eski eş üzerine kayıt oluyor hatta.
Bu şart fazla fazla yerine getirilmiş oluyor böyle bir şeye ihtiyacın yok kısaca. Normal şekilde boşanabilirsin.

Bu sebeple medeni kanuna göre de boşanma üzerinden 300 gün yani 10 ay geçmeden kadın yeniden evlenemiyor.Bu süre içinde doğan çocuk da otomatik olarak eski eş üzerine kayıt oluyor hatta.
Bu şart fazla fazla yerine getirilmiş oluyor böyle bir şeye ihtiyacın yok kısaca. Normal şekilde boşanabilirsin.
Tabiki medeni kanunda böyle bir olay var.
Dini yorum çok fazla yapmak istemiyorum yasak diye, netten bakarsanız bulabilirsiniz sanıyorum bu sürede aynı evde bulunma şartı vardı.

Ayrıca konu buraya ne alaka geldi ki. Benim zaten böyle bir şeye ihtiyacım yok. Zira çocuk olasılık dahilinde bile değil benim için :D

Ay bu nedir ya
Yasak boyle seyler burda
Kurallari okuyun bir zahmet uye olunca

Back
X