boşanmak...

sovalyemm

SAVAŞÇI RUHUM...
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
858
0
96
Kocaeli
herkese ıyı geceler ıcım oylesıne daralıyorkı hatta aılece daralıyoruzkı ne yapıcamızı bılemedık evlılıgı
sorunlu gıden bızden baska ılgılenen akrabası olmayan teyzem için acıyorum konuyu
kendısı 10 yıllık evlı 9 yasında kızı var ve enıstemın senelerce suren absurd ılıskılerınden en son bır tanesı patlak verdı
evlı oldugunu ogrendıgımız 2 cocuklu bır bayanla ılıskısı varmıs ve bıtıp bıtmedıgını bılmıyoruz senelerce sıddet hakaret herseyı yasayan teyzemı
artık bosanması ıcın zorluyor ve maddı olarak tazmınat ve nafaka davası acmayı dusunuyorduk bayanla olan msjlarda var elımızde
fakat enıstem ayda en fazla hakım cocuga 300 lıra verır demıs bısey alamassın benden hakkına razı ol ve gıt demıs
teyzemın cok canı yanıyor ıhanete ugradıgınamı dugun takılarına dahı saçma sapan kredılere gıtmesıne mı hakaretlere mı yoksa sıddete mı hangısıne yanacagını bılmıyor sadece oda enıstemın canını bıraz olsun yakmak ıstıyor gercekten yasal hakkı bukadarmı hıç bısey taleep edemıcekmı yardım edersenız gercekten coook mınnettar kalıcaz herkese tesekkurler...

evlendikten sonra alınan mallar ortaktır
ama bu rezil adam onada bir kılıf bulur
işte böyle zamanlar için ya elinde mesleğin olacak
yada çocuğunun geleceği için eşinden gizli kenara attığın paran

enişte iyi sallamış. bir kere çocuğun nafakası, yaşına, okuduğu okula ve annenin çalışıp çalışmadığına bakılarak karar alınır. hele ki bayan çalışmıyorsa, hem çocuğuna hem de kendisine ayrı nafaka isteyebilir ve alır da. hukuki olarak hakkınızı arayın. bu basit bir boşanma değil, ortada aldatma şeklinde yıpratma da söz konusu. maddi manevi tazminat talep edilir.

Aldatıldığından dolayı bi tazminat isteyebilir sanırım..

Nafaka miktarı da eniştenizin maaşına göre değişir biraz yıldırmak için söylemiş sanırım adam size..

İyi bi avukat bulmanız gerek..
Evlendikten sonra alınan ev araba falan varsa %50si zaten bu teyzenizin.
10 yıllık evliyse yaşı çok fazla olmasa gerek herhangi bi işte çalışma imkanı yok mu..

Üzüldüm cidden Allah yardımcısı olsun

Bence siz bu konuyu bir avukata danışın. Elbette öyle birşey yoktur. Eniştenin gelirine göre bir nafaka belirlenmesi gerekir bence..

enişte iyi sallamış. bir kere çocuğun nafakası, yaşına, okuduğu okula ve annenin çalışıp çalışmadığına bakılarak karar alınır. hele ki bayan çalışmıyorsa, hem çocuğuna hem de kendisine ayrı nafaka isteyebilir ve alır da. hukuki olarak hakkınızı arayın. bu basit bir boşanma değil, ortada aldatma şeklinde yıpratma da söz konusu. maddi manevi tazminat talep edilir.
teyzem calısmıyor kızıda ılkokul uce gıdıyor kanıt olarak sadece msjlar var elımızde bazıları cınsel ıcerıklı,hakımle konsutum dıyormus 5 kurus vermezler sana dıyormus enıstem zaten ıyı bır fabrıkada calısıyor fakat alınmıs hıcbır mal yok babasının daıresınde oturuyorlar ustune bı tonda hala bankalara borc oduyorlar aylık 1800 cıvarı maası var 3 ayda bırde ıkramıye alıyor ama eve gelen bankaya gıdıyor

psıkolojık ve fızıkı sıddet uyguluyor teyzem zaten ayaklarımın ustunde duramam endısesı yasıyor ve oda bunun farkında sanırım benden bısey koparamassın dıyor nasıl olur bu iş nasıl delıller toplamamız lazım bızım ?ınanın bızden baska ona yardım edıcek kımsesı yok özellıklede benden

Adam teyzenizin zayıf karakterli biri olduğunu düşünüyor.
Yanlış anlamayın bunu şiddet gösterdiği aldattığı için söylüyorum..
Onu iyice yıldırmak için diyordur elbet alamazsınız diye..

Bal gibi de alır ama. Siz avukat araştırın.
Teyzenize de yapabileceği iş bulmaya çalışın bence..

msjları elinizde tutun, darp olması durumunda hemen rapor alın. madem bayan çalışmıyor, kendine de nafaka isteyebilir. sonuçta 10 yılını vermiş, üstüne bir de evlat dünyaya getirmiş. kredi, çekeni bağlar, kim çektiyse onundur kredi.

canm öncelikle gecmiş olsun.benmde annem babam ayrı ve o yuzden cogu seyı bılıyorum.avukatların bıle atladıgı cok ınce ve aslnda önemlı konular oluyor gercekten.bikere nafaka konusu cocuk 18 yasına gelene kadar alabılıyor ayrıca nafaka esının aldıgı maaşa bakılarak karar verılır.ama enişteniz mahkemede giderlerini sıralarsa ve kira ödüyorum diyebilir(ödemediği halde ödüyormusgibi) maaşından onlar cıkartılır ve o seklde belırlenır.enişteniz baya bi atmıs acıkcası.400 alır cocugu ıcın kı o artırılabılır duruma göre.mahkemede teyzenıze sızde kendınız ıcın taleb edıyormusunuz dıye soruldugunda evet desn gurur yapmayıp.agzından cıkan her laf yazıldıgı ıcın gerı duzeltılemıyor.ki kaldıki elnzde mesajlar var hayli hayli iyi nafaka alınır.teyzenızın bir mesleği olup olmadıgı calısıp calısmadıgına da bakılarak karar verilir

suan bır meslegı yok bugun bu olay kapansa yarın yıne aldatıcam senı demıs en son ve artık gıtmesı ıcın herturlu çirkeflıgı yapıyor teyzemde kızının en azından okul duzenı bozulmasın dıye katlanıyor

çok zor gerçekten yaa Allah sabır versin teyzene, böyle insanları da Allah ıslah etsin, bu arada nafaka konusu cogunlukla verilecek parada iki tarafla yapılacak anlaşmaya bağlı , anlaşılmasa bile adamın gelirine baglı olarak nafaka verilir, yuzde oranı var diye biliyorum mesela enişten asgari ücret alıyor görünüyorsa ,teyzenin asgari ücretten daha az bir ücret nafaka alacağı dogrudur. belki ucyuz olmasa bile dortyuz ama o civarlarda birşey alır dogrudur.

çok zor gerçekten yaa Allah sabır versin teyzene, böyle insanları da Allah ıslah etsin, bu arada nafaka konusu cogunlukla verilecek parada iki tarafla yapılacak anlaşmaya bağlı , anlaşılmasa bile adamın gelirine baglı olarak nafaka verilir, yuzde oranı var diye biliyorum mesela enişten asgari ücret alıyor görünüyorsa ,teyzenin asgari ücretten daha az bir ücret nafaka alacağı dogrudur. belki ucyuz olmasa bile dortyuz ama o civarlarda birşey alır dogrudur.

sagol canım enıstemın gelırı gayet ıyı fakat gelen bankaya gıdıyor senelerdır

Teyzen ifade etsin işte mahkemede kendisini.

Yıllardır borç ödüyoruz, nereye neden ödüyoruz bilmiyorum. Altınlarım, takılarım her şeyim gitti. Borç içinde yüzüyoruz ve sebebi diğer kadınlarmış desin. Borcun kaynağı ortada. Hangi hakim bunu göre göre az nafaka bağlar ki? Bence hem teyzene hem de kızına rahat 750 bağlar.

Ayrıca hakimle filan konuşamaz, yok öyle bir şey. Kandırmak için söylemiştir.

Not: Benim annemle babamda boşanıyor, kızınız için ayrılın ve çocukluğunu güzel geçirsin. Önemli olan huzurlu bir aile, babasız kalmasın diye düşünmeyin, aynı evde de babasız kalabilir çünkü.

Allah böyle adamları bildiği gibi yapsın ne diyebilirim ki....

Neyseki Teyzenin sizin gibi bir ailesi var, onu düşünen ve onun için çırpınan.
Öncelikle Allah yardımcısı olsun... İnşallah en iyi şekilde ve en az hasarla bu boşanma gerçekleşir ve teyzenin lehine iyi şeyler olur...
Sizin yapmanız gereken iyi, düzgün ve konusunda uzman bir avukata gitmek, hem gerekli bilgileri o şekilde toplayabilir, hem de yasal süreci öğrenebilirsiniz.
Elinizde deliller olduğu sürece, bana göre, dava teyzenin lehine gelişecektir düşüncesindeyim.
Ama süreç sanırım biraz yıpratıcı olacak... :31:

geçmiş olsun canım enişteniz teyzenizi aldattıgı için tazminat alabilir ayrıca evlendikten sonra alınan ev-araba gibi malların %50 teyzenizin %50 eniştenizin olur nafaka konusuna gelince bildigim kadarı ile maaşın 3/1 diyorlar yinede bir avukata danışın derim

kusura bakmayın kızlar okuldaydım yazamadım enıstemın zaten 12 senedır calısmasına ragmen ev araba gıbı mal varlıgı yok babasına aıt olan evde oturuyorlar teyzem yıllarca odedıgı banka dekontlarını toplasa bı işe yarar mı kı?

allah böyle adamları yola getirir inşallah. fitil fitil ödesin çektirdiklerini. kadıncağızı çok ezmiş.Allah teyzenin de sizin de yardımcınız olsun.

Mahkemede, aldatıldığını ispat ederek kadınlık gururunun rencide edildiği gerekçesiyle tazminat isteyebilir. Hem çocuğuna hemde kendine nafaka talep edebilir. Ayrıca davanın sürdüğü süre içerisinde tedbir nafakası bağlanmasını talep edebilir. Mahkemede 2 tane şahit dinleterek eşinin maddi durumunun aslında iyi olduğunu gösterebilir.

Bir de şu var. Enişteniz sigortalı bir işte çalışıyorsa eğer, nafakayı ödememe gibi bir durumu söz konusu olamaz. Maaştan kesiliyor çünkü. Kendisi bile görmez nafakanın maaşından kesildiğini. Hesaba aktarıldığı an, daha enişteniz çekemeden teyzenize gönderilir para.

Şahitler lazım aldatıldığını ispat etmeniz için. MEsajlar, telefon görüşmeleri, fotoğraflar. Mesela o kadının numarasını biliyorsanız delil olarak sunun. Mahkeme kayıtları istediğinde ne sıklıkla görüştüklerini öğrenir. Ayrıca bence eniştenizin beraber olduğu kadına da dava açsın teyzeniz. Bile bile beraber olduğuna göre iyi bir cezayı hakediyor. O kadından da tazminat alır.

Back
X