Boşanmakta olduğum kisi kartımdan alışveriş yapmiş

Savcılık pazartesiye kaldı ben de bu akşam karakola gitmeyi düşündüm. Orası savcılığa sevkediyormus yine sanirim

Bende mesaiden çıktım 5 te kendi ilime dönüyorum.ikamet adresinde şikayet oluyormuş pazarteisne kalsın istemiyorum. Karakola gideceğim iftardan sonra.

Karakola gittim önce ifade almadılar sonra dedim boşanmakta olduğum kişi yaptı bunu ben dilekçe vermek istiyorum sonra savcı davalı olduğu eşi ise alın ifadeyi demiş. Normalde siber suçlara yolluyordu. Daha doğrusu baştan saviyordu. Bu arada tüm kartları sanal.alisverise.kapadim iki tane vardı zaten

Bulundum. Parayı iade etti paşa paşa. Ama şikayetimi geri çekme diyor avukatım. İki yıl oldu hala neden hesabın onda kayıtlı. Belki hagb alır... 4 gün sonra iade etti ve nedense ben şikayet ettikren sonra. Ben trendyoldan hesabını askıya aldığım gün anlayip iade edebilirdi iyi niyetli ise

Sinirden öldüm zaten. Haftasonum zehir oldu. İade etti paşa paşa parayı ama içim soğumadi.

Yaptım şikayet ettim parayı iade etti ama siakyetimi geri çekmeyecegim. Ben yanlışlıkla yaptığını düşünmüyorum. Öyle demiş kendisi.

Ben boşanma davası açılır açılmaz Trendyol ve hesaplarını hep kapatıp yenilerini açtım adam zaten kendi hesabına benim kartımı kaydetmiş pislik.
Kartımı hatta kartlarımi sanal alışverişe kapattım korkudan. Bir hesabıma baktım daha öncesi yok çok.sukue ama diğerine bakamaidm.
Bu arada parayı iade etti. Karakoldan aradılar savcı ibanimi istemis. Verdim geri gönderdi ama şikayetimi geri çekmeyi dusunmuyorum. Çünkü yanlislikla yaptığını düşünmüyorum.ki.yanlislikla bile olsa bana neler yaptı ceza almasa da az keyfi kaçsın

Cuma akşamı 17.05 te konu açmışsınız. Karakola iftardan sonra gidecektiniz. Sonra şikayet ettiğinizi söylediniz. Dosya nöbetçi savcıya verilse dahi pazar günü itibariyle : eşinize ulaşıp iban ınız mı istendi ?

Alışveriş sitesi sizi aradı mı ? Banka kartınızı internet nedeniyle kapattınız mı ?

Alsın siciline işlesin , her yerde karşısına çıkar.
Terbiyesiz adam, bana yapılmış gibi sinir oldum adama.
Z zxshermine gerçekten merak ettiğim için soruyorum bu mesajın nesini beğenmediniz ?
Adamın yanına mı kalsın ?

Gerçekten gereksiz duyar kasıyorsunuz ve gerçekten komik oluyorsunuz . 🙄

Son düzenleme:
Z zxshermine gerçekten merak ettiğim için soruyorum bu mesajın nesini beğenmediniz ?

Forumda ne hakim ne de savcıyız. Bir insanın hırsızlık sabıkası almasını istemek ve ortada hırsızlık suçu olmamasına rağmen konu sahibini ve forumu okuyanları yanlış yönlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Konu tersten yazılsa ve konu sahibi hırsızlıkla suçlansa aynı yorumu yapar mıydınız ?

Forumda ne hakim ne de savcıyız. Bir insanın hırsızlık sabıkası almasını istemek ve ortada hırsızlık suçu olmamasına rağmen konu sahibini ve forumu okuyanları yanlış yönlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Konu tersten yazılsa ve konu sahibi hırsızlıkla suçlansa aynı yorumu yapar mıydınız ?
Evet yaparım .

Bir kişinin izinsiz kartını kullanmak hırsızlıktır hanımefendi. Kadının kartının kullanıldığından haberi var mı yok . Adam kadının kartını kullanmış mı kullanmış , eee daha siz ne diye siciline işlenmesin diyorsunuz ?

Başkasına ait bir banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama suçunun cezası 3 yıldan 6 yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezasıdır (TCK md.245/1).

Evet yaparım .

Bir kişinin izinsiz kartını kullanmak hırsızlıktır hanımefendi. Kadının kartının kullanıldığından haberi var mı yok . Adam kadının kartını kullanmış mı kullanmış , eee daha siz ne diye siciline işlenmesin diyorsunuz ?

Başkasına ait bir banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama suçunun cezası 3 yıldan 6 yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezasıdır (TCK md.245/1).
Vereceğim cevap bazılarınin hoşuna gidecek ama malesef yapabileceğim birşey yokmus. TCK Md 245/4 e göre davranıliyormus. Yani hala boşanma.kesinlesmedigi için adam istediğini yapabiliyormus. Savcı sadece zararimin giderilmesini sağlıyormuş.😔
Yani bayanlar dolandırıcı bir eşiniz varsa boşanma netlesene kadar donunuzu bile alsa sadece geri alabiliyorsunuz şikayet ise yaramiyor. Ben yandım kimse yanmasin.
Yapabileceğim tek şey şikayetimi geri çekmemek ve dava dosyasına bir cümle dahi olsa eklemekmis.

Vereceğim cevap bazılarınin hoşuna gidecek ama malesef yapabileceğim birşey yokmus. TCK Md 245/4 e göre davranıliyormus. Yani hala boşanma.kesinlesmedigi için adam istediğini yapabiliyormus. Savcı sadece zararimin giderilmesini sağlıyormuş.😔
Yani bayanlar dolandırıcı bir eşiniz varsa boşanma netlesene kadar donunuzu bile alsa sadece geri alabiliyorsunuz şikayet ise yaramiyor. Ben yandım kimse yanmasin.
Yapabileceğim tek şey şikayetimi geri çekmemek ve dava dosyasına bir cümle dahi olsa eklemekmis.
O nasıl iş yahu, savcılığa gidince geri alabiliyorsan nasıl suç olmuyor?

Dayanak ise bu

Eklentiler

• Screenshot_2022-04-18-00-33-43-768_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-04-18-00-33-43-768_com.android.chrome.webp
    53,1 KB · Görüntüleme: 34
Evet yaparım .

İlgili kanun maddesinin 1.fıkrasının detaylarını okursanız yanıldığınızı ve eksik bilgi paylaştığınızı görebilirsiniz.

Ben mesajınızı neden beğenmediğimi açıkladım.

Bunlar da sizin beğenmedikleriniz. Tarafsız bakış açısıyla yeniden okuyun isterseniz.

İlgili siteyi çok aktif kullanmıyorsa ; belki hangi kartın kayıtlı olduğunu dahi unutmuş olabilir. Kayıtlı kartın tam numarası yazmıyor , bankanızdan internet alışverişi nedeniyle kartlarınızın yenilenmesini talep edebilirsiniz.

Kişisel problemleriniz nedeniyle kişinin sabıka kaydı oluşmasını istemeniz çok aşırı bir tepki olmuş.

Kişisel problemlerinizden bağımsız bakarsanız , kart sahibi olarak kart bilgilerinizi ( cvc kodu dahil ) 3. şahıslarla paylaştığınız için sizin de ihmaliniz söz konusu.

Durumu fark ettiğiniz an itibariyle gerekli işlemleri yapmak yasal sorumluluğunuz.

Yaşadığınız olayda ihmal ve suistimalden bahsedilebilir ancak kişiyi hırsızlıkla suçlayıp bu nedenle sabıka kaydı oluşmasını istemek ; oluşan zarardan fazladır.

Hesap hareketlerinizi incelediniz mi ? Sizin yapmadığınız başka bir alışveriş mevcut mu ?

Varsa avukatınızla ilgili hesap hareketlerini paylaşıp , tutarı karşı taraftan talep edebilirsiniz. Davanızda kullanıp kullanamayacağını avukatınız söyleyebilir.

Aynen oyle. Ya ben adamla iki senedir bırak yan yana iletişim yok görsem yerim onu neymiş evliymisim hala kağıt üstünde de olsa.
Ya bir gün barışırlarsa mantığı ne saçma ya.
Soz konusu aldatma olunca "Ama o özel hayatın gizliliğine girer oluyor " 😡

Ya bir gün barışırlarsa mantığı ne saçma ya.
Soz konusu aldatma olunca "Ama o özel hayatın gizliliğine girer oluyor " 😡
İşte adaleti sağlayanlar da erkek olunca keser gibi kendine yontuyor. Ben aldatan bayan olunca o kuralın geçerli olduğunu hiç duymadım görmedim de.

İşte adaleti sağlayanlar da erkek olunca keser gibi kendine yontuyor. Ben aldatan bayan olunca o kuralın geçerli olduğunu hiç duymadım görmedim de.
Aldatan kadın olunca nafakayı da velayeti de rüyasında bile göremiyor. Kolayını bulsalar mal paylaşımından bile men edecekler

Back
X