Boşanmalı mıyım akıll verinnn???

Al karşına konuş.
O çocukluk ediyorsa sen olgun davran.
Açık açık anlat neden öyle söylediğini ve paragöz lafının ne kadar ağır olduğunu, ne kadar üzüldüğünü.
Boşanmak böyle kolay olmamalı elbette ama ileride öyle bir şey yaşarsanız en azından elimden gelen her şeyi yaptım dersin için rahat olur. Mesajla, durum güncellemesiyle, eve gelmemeyle olacak işler değil bunlar.
Karşılıklı konuşmak lazım.
Yatak ayırarak, konuşmayarak ancak araya daha fazla soğukluk sokarsınız.
Bence en kısa zamanda al karşına konuş.
Ama ağlamadan gözünü seveyim.

kesinlikle daaha iyi tanıyorum onu

Boşanmak için bir neden yok aslında olay iki taraflı kızgınlıkla söylenmesi eşin canım seni yanlış anlamış tapu olayında oda bu lafı sinirlenip evi satalım demiş ve bu olaya sinirlenip paragöz demiş eğer ki evi satmasını istemiyorsan tapuya gidip ipotek kek koyduracaksın bu kadar ama bunlar boşanma sebebi değil canım önceki konularını biliyorum bu olaydan öncede çok yıpranmıştın buda üstüne tuz biber oldu... bende eşimle daha önceden buna yakın konularda tarrıştık o cümleyi kullandı ama nedendi hatırlamıyorum işte şimdi sakince konuşuyorum atarlanarak konuşsa sakinim mantıklı bir şey desem tamam diyor konuyu uzatmıyor sakin ol şimdi hiç bir şey yazma söyleme küserse küssün oda evde yokmuş gibi mutlu ol eşinin yanında

haala bile ağlağım kafam bulanık bunları isterim ama içimden gelmıyor ters hareketlerde bulunursa daha cok incinirsem diye

ben burda çok mutsuzum ya :'(

haala bile ağlağım kafam bulanık bunları isterim ama içimden gelmıyor ters hareketlerde bulunursa daha cok incinirsem diye

Böyle soğuk kalarak, eve geç gelişini durum güncellemesiyle laf sokuşunu görerek incinmiyor musun?
Al karşına, açık açık söyle tapu olayındaki niyetini.
Paragöz kelimesinin ağırlığını anlat, ne kadar kırıcı olduğunu.
Aile olmaktan bahset. Her şeyin artık ikiniz için olduğunu, bir ömür birliktesiniz yahu paragöz nedir.
Sen bu kadar olgun kalarak sakin sakin konuşurken de ters davranacak bir adamsa zaten ondan sonrasını düşünürsün.
Araya fazla soğukluk girmeden konuşmalısınız ikiniz bence.

bende çok sinirlendiğimde boşanayım diyorum sonra sinirim geçince vazgeçiyorum şu an çok sinirlisin onun etkiside var eşinin ailesiye aynı apartmanda olmanın etiside var canım gerçekten boşanmak istiyormusun

bir tartışmadan sonra en çok kim kırıyor ve çok naz yapıyor peki.

Eşinizi sevmiyorsunuz. Muhtemelen o da sizi sevmiyor. Önceki konularda da belirtmişsiniz severek evlenmediğinizi zaten. Yoksa bu kadar saçma sapan bir konu boşanmaya kadar gitmezdi.

Eşinizi sevmiyorsunuz. Muhtemelen o da sizi sevmiyor. Önceki konularda da belirtmişsiniz severek evlenmediğinizi zaten. Yoksa bu kadar saçma sapan bir konu boşanmaya kadar gitmezdi.

Kesinlikle sevmiyorlar.

Ama kadının apaçık hakkı olan bir şey üzerine paragöz lafını işitmesinden de belli bu. Yani para hesabı peşinde olmayan ve eşine değer veren bir adamın böyle bir şey yapacağını sanmıyorum.

NOT : Tabi sinirden yazmamışım önceki paragözmüşüm !! konusunu okuyarak demek istediğim anlaşılacaktır.

o konu o kadar büyütülmemeli bence, eşiniz sizi yanlış anlamış ama gerçekten sizin tapuda benim adımda olsun diyince yanlış anlaması normal, büyütmeyin bence, boşanma olayını çıkarın kafanızdan, o kadar basit olmamalı boşanmak, zaten evlilikte mallar eşit, yani tapuda adınızın geçmesini istemeniz sanki güvenmiyormuş hissi doğurur, yüzükte adım geçsin demek gibi değil bu durum

Ama aynı şekilde para hesabı peşinde olmayan kadın da böyle bir istekte bulunmaz. Tapuda resmim olsun istiyorum gibi bir talep çok gereksiz ve çocukça bence.. Kimin üzerine olduğunun ne önemi var ki?

öfkeyle kalkıp zararla oturma ortada düzlmicek durum yok.. eşini karsına al sakin bir şekilde konus eşini kazanmayı düşün kaybetmeyi deil

Ama aynı şekilde para hesabı peşinde olmayan kadın da böyle bir istekte bulunmaz. Tapuda resmim olsun istiyorum gibi bir talep çok gereksiz ve çocukça bence.. Kimin üzerine olduğunun ne önemi var ki?

Siz araya dolandırıcılık ihtimalini sokmayacağınız için böyle söylüyorsunuz.

Adam karısının izni olmadan evi satabilir, başkasının üzerine geçirebilir. (Şerh koydurmaz ise, koydurur ise de aynı tepkiyi alacak.) Sonrasında bununla uğraşmak gerekir.

Arada bu güven yokken neden kadın müsaade etsin ki sadece adam üzerinde olmasına?

Zaten normali ortak tapudur. Bu neden garipseniyor ben anlayamıyorum.

Yani eşiniz gelse tapu ortak olsun dese siz bunu garip karşılar mısınız?

boşanma kararı bu eve gelirken 1 kg elma al demiyorsunki mesaj atasın...karşılıklı konuşmanız gerekir...

öfkeyle kalkan zararla oturur , bence biraz sakin ol sağlıklı düşün sonra kararını ver

Herkes kendi yaşadıklarına göre, kendi aile yapısıyla yorumluyor ama aptalaşık.
Eşim bana ortak tapu talebiyle gelmeyeceği gibi ben de eşime o taleple gitmem.

Mesela geçen yıl arabamı yeniledik. Eski arabamı görümcemin kızına sattık bana yenisi alındı. Eski arabamın ruhsatı hala benim üzerime şu an kullandığım eşimin üzerine. Benim arabamsa ruhsatı üzerime olsun demek aklımın ucundan geçmedi valla.

Evlilik güven üzerine kurulur. Eğer gizli saklı evinizi satacağından şüphe ettiğiniz bir adam varsa karşınızda o evlilik evlilik değildir. Devam etmesinin de bir anlamı yoktur bence.

Ben de bunu kastediyorum işte.

Ortada bitmesi gereken ve bitme ihtimali olan bir evlilik var.

Sizin evliliğiniz gibi güven üzerine kurulu değil.

Güven üzerine kurulu olsa bile atıyorum şu an, tapuya beraber gittiniz hadi ortak olsun denilince alınan taraf bana garip gelir. Yani zaten ortak, resmiyette ortak olmasının hiçbir sakıncası yok ki. Ama aksinin sakıncası var. O sebeple aksinde ısrar etmek daha saçma.

Yani bu talebi yapmak için paragöz olmanın gerektiğini düşünmüyorum. Hakkını isteyen değil de karşısındakinin hakkını vermemekte direnen paragözdür bana göre. Başka hesaplar peşindedir. Şimdi bu kadın zaten kendisinin olan malın yarısını kendisine yazdırmakla ne işler çevirebilir? Ama adam yazdırmamakla bir işler çevirebilir.

Ama evet, hem evliliği sürdürüp hem bu talepte bulunup güvenmemek saçma. Konu sahibi bitirmeli bu evliliği.

Reactions: anu

Bilmiyorum... Kendimi koydum yerine. Benim üzerime olan bir daire için eşim ortak tapu olsun derse üzülürüm. Bana olan güvenini sarsacak ne yaptım derim. Ha istiyorsa ortak olur tabi ama yine de güven problemi yaşarım ve bunu yansıtırım muhtemelen. Önceden konuşulmuş olsa amenna. Ama burda zaten tapusu alınmış bir ev var. Değişiklik talep ediyor konu sahibi. İki taraf da paragöz değil ama iki tarafında müthiş derecede güven problemi var.

Sizin hiç güven probleminiz yokken bir akşam eşiniz eve gelip bunu derse elbette düşünürsünüz. Ne değişti, bir şey mi hissetti, bana mı güvenmiyor vs gibi. Bunu anlayabiliyorum.

Ama düşünün arada güven bile yokken, adam paragöz diye sert bir tepki veriyor. Kırılmıyor yani, sinirleniyor bence. Tabii farklı tecrübeler, farklı yorumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…